Värmland

Mot värmland !
Tillsammans med Mats föräldrar, de har aldrig varit uppe i stugan och  jag har aldrig varit där sommartid utan bara under skidsäsongen så det ska bli kul att se de gröna backarna. 
Detta är första gången på alla år vi gör något sådant här med Mats päron, vi är inga "alltid-hänga-med-familjen-människor" utan händer väl mest med våra vänner när vi gör sådant här.  Skulle få spader om jag stup i kvarten skulle umgås med min familj eller Mats familj så fort det gällde något, distans lixom. Inget illa menat för sedan har vi sjukt kul de ggr om året vi ses. Jag är så glad att jag klippt navelsträngen och vågat flytta till en annan kommun, 25mil från därifrån jag kommer, inte alla som vågar det i sitt liv.

Lördag

Viola antecknar på minigolfen
Klubba
Popcornälskare
B, M och mats med lilla Viola på axlarna
 
Förutom detta år vi på resturang, satt på en annan krog en stund, tog promenad nere i Hjo och sen åkte vi hem och spelade kort och pratade.

Viola nio månader

Igår blev min lilla stora flickan nio månader. Tänkte skriva lite vad hon kan och lär sig osv.
Viola väger 8.7kg
Hon är 71cm lång.
och har storlek 74 i kläder.
Hon kan krypa som hon lärd sig vid 7.5 månader.
Hon kan från krypställning sätta sig på rumpan.
Hon ställer sig mot allt och går gärna runt om vi håller henne i händerna, springa går också bra.
Hon kan klappa händerna och lyssna på sitt namn.
Hon har två tänder.
Hon äter allt och favoriten är nog jordgubbar och räkor. 
Hon babblar mycket.
Hon sover 1,5 timme på dagen och sonar runt 22-23 på kvällarna (förösker att få henne att somna tidigare) och sover sedan till 09.00.
Hon älskar vatten.
Henned favoritplats att stå är nog diskmaskinen och hjälpa mig att plocka ur bestick. 
Ibland ställer hon sig upp mot gåstolen och sedan håller hon hårt i den och putter den framåt. Då går hon ju med gåstolen. Har en fundering på om hon kanske skulle ha anvädning av en micki gåvagn. 
Viola har lite blont hår hon har klarat sig bra rfån skorv. 
Den nya vagnen älskar hon och sitter mycket mer stilla i den eftersom hon ser mer i den eftersom den är framåtvänd.
Hittade ingen vild från nu med har vi en glad tjej på tre månader.
 

Fredag

Sista dagen på jobbet iaf i två veckor så nu väntas ledighet vilket firades nere i Hjo. Vi tittade på en till lägenhet som tyvär var inrökt och skabbig till ett aldelles för högt pris, dessutom var det en tvåa som nog är förlitet för oss.  Vi åt mat på våran favorit resturang  i Hjo, nämligen Bryggan, utanför dunkades det musik som aldrig förr. Det är nämligen hamnfest i Hjo med artister som Timotej, Uliric Munther, LillaSyster, neverstona m.m och allt är gratis. Vi gick promenad, handla lite träffade folk jag kände, såg på när pojkarna åktge skateboard på rampen. Älskade kära lilla stad där alltid något kul händer och vi kan inte slita oss mer en att vi ska ner idag också, Lödag och spela minigolf, äta och se på bilar tillsammans med B och M. 
Snart drar vi upp til Värmland, det ska bli mysigt sen Hyppeln, göteborg och segelbåten, sedan hem och jobba två veckor till.

Tisdag

En bra dag blev det ändå. Började med frukost, lek, sova, läsa bok och sedan en långpromenad i skogen där  vi till ocg med var tvugna att bära Viola i vagnen, men vad gör det när vi nu har en jääe lätt vagn i aliminuim. Vi har jagat höns, klappat höns. De är stora nu, tupparna bråkar ibland och det har lärt sig att gala. Det har visat sig att vi har åtta tuppar och sex höns, synd att det inte var tvärtom. Hönorna kan närsomhelst börja värpa så det det är spännande och gå ut ttill dom nu och se om det lagt någon överraskning. Synd att det inte la kinder ägg med choklad och överraskning i, de hade varit kul för Jolans del. 
Jag håller tupp och Viola i sin nya vagn.
 
Ikväll har vi varit nere i Hjo ock gjort musik Quiz på Pub "Norra Piren" Trevlig tillsammans med S,K och lilla E. Åkte hem 21:30. 
 
Viola ställer sig upp mot allt, mot dörrar (som på bild, jag satt ute och Viola klättrade upp mot dörren inne) hon tar tag i dukar, ställer sig upp står där och svajar, tvättmaskin ä också kul tycker hon, goa unge. 
Har ätit Vildsvins fläsk med hemmagjord löksås, potais, morot och ärtor som ni ser.
Somnade gott på väg hem från hjo, sötisen.
 

Skip Hop

Vi är så nöjda men våran nya vagn, Urban Jungle kan sina grejer verkligen. Vi har inget insektsskydd till vagnen brar, det kunde nog vara bra och ha när vi ska upp till myggen i Värmland om bara en vecka.
Har köpt en skötväska också från Skip hop. som verkade praktisk och snygg såklart. Matchar dessutom till vagnen vilket är ett plus.
Ikväll blir det ner till Norra Piren i Hjo och göra sommarkrysset tillsammans med en familj som vi träffat på f-gruppen, fast vi har umgåtts en del efter det. K, S och deras lilla E som är en månad yngre en jolan. Det blir trevligt det. 
Skip Hop skörvsäkan Dash Deluxe
 
Hänger säkert på vagnen och kan bäras på axeln
• Nya patenterade spännen
• Tillverkad i mycket tålig och hållbar canvas
• Kan tvättas i maskin, se tvättinstruktionerna
• Mjuk skötmadrass är inkluderad
• Sidofickor för flaskor
• Axelremmen har ett mjukt, avtagbart axelskydd
• 11 fickor totalt, varav en med dragkedja för t ex plånbok och nycklar
• Insida i ljus färg gör det lättare att finna babyns saker
• Magnetlås stänger väskan
• Storlek: bredd 33cm x höjd 30cm x djup 11cm
Här hittar du denna fina väska och andra av samma märke.
http://shop.textalk.se/se/article.php?id=7129&art=8460339

Blivit med ny barnvagn

Äger numera en  Urban Jungle Mountain Buggy. en bra vagn ska det sjävklart vara åt min prinsessa.
Efter jobbet åkte vi till skit-dyra-oproffesonella-apiga-babyproffsen i Skövde (KÖP INGET DÄR FÖR GISSENAMN) stödj inte den affärem på något sätt. Enda gången jag tvingar familgen dit är när vi tittar ut saker, sedan köper vi oftast från någon hemsida eftersoom BP lägger till sisådär 20-25% på priserna som finns på nätet. Samma som idag alltså så nu är en ny vagn beställd. Flickan vi pratade med idag som kanappt var byxmyndig kunde ta mig fan inte ett skit om något  jag fråga  
-hur är Trilles Vagnar?
Hon svara
- Ja dom är nya här så jag kan inte så mycket om dom.
Vad fan är det för jävla svar. Samma var det med olika chassin, hon bad oss kolla om det fanns i katalogen. Nej hon gillade jag inte. Att åka till BP är ett nödvändigt nt på nåt sätt, jag är adlltid arg när jag går därifrån.  Skit ställe, kan de inte komma lite konkurans till Skövde så de får något att bita i och sluta med sin jävla attityd,
 
En sådan gär har jag beställt  med liggdel  (den som spar han har) , regnskydd (fy fan var dyrt de var, 400spänn) en extra sittdyna, flaskhållare, desingskötväska och lite an andra krussiduller allt för att ha ett bekvämt småbarnsliv :S

jobba

Jobbar hela helgen, fyra dagar i rad. Jobba två dagar till sedan ledig två och jobba yttligare två sedan är jag ledig två veckor. Under ledigheten ska vi till Värmland, Hyppeln, Göteborg, kanske lisseberg, sova i båten äta gott och umgås med familj och vänner.
 
 
titta var regnbågen är nära.
 
 

Dax för ny barnvagn

Sålt våran underbara Emmaljunga Mondial duo combi som jag verkligen kommer sakna, på ett sätt. men större vagn får man ju leta efter så nu är det dax för något mindre. Vi reser ju runt en del och vill ha något smidigare.
Ska in och provköra några på måndag och kanske kanske ta en tripp ner till gbg över dagen för där finns mer utbud. Är sugen på att prova
 
Urban jungle Swift
 
TFK jogger - twist
Lättvagn (10kg)
terräng vänlig
många finesser
handbroms
Tysktmärke, säljs inte i Sverige (inte vad jag hittat)
tål barn upp till 20kg
Phil & Teds - Vibe
passar nyfödda upp till 5 år
Liten ihopfälld, får plats i liten bil
Ergonomiskt utformade säten
10 kg med lättviktsaluminium
12 tums hjul
bredd: 64 cm, ihopvikt: 75.9×55.8×21.8 cm
Maxvikt på barnet i huvudsits 20 kg
Plats för två barn
Mountain buggy - singel/swift (inga större skillander enligt mig)
justerbar sufflett med utfällbar solskärm
 avtagbar bygel
 10″ hjul
 bakhjulsfjädring
 tittlucka i suffletten
 ställbart handtag
 flaskhållare
 lätt avtagbart tyg
 varukorg som klarar upp till 5kg
 fotbroms
 smal hjulbas – 59cm (swift)
 enkel hopfällning i 2- steg.
Höjd(handtag): 78-106 cm
Bredd: 59 cm
Mått hopfälld: 59 x 96 cm
Vikt: 9,5 kg
 
Hade en Emmaljunga Mondial Duo innan. här är dens mått
 
Längd: 91 Bredd:59 Höjd:51
Vikt: 16kg :O

bilder från idag 5 juli

Idag har vi haft tre av Violas bebiskompisar här. Nämligen lite folk från F-gruppen, vi som umgåtts mest, annars hade det varit fullt hus. Jag bjöd på lunch i form av en buffe med sallad, valnötter, melon, oliver, soltorkadtomat, bröd, tapenade, stektakantareller, ostar m.m. Det var mycket uppskattat hur som helst. Jag fick äntligen använda mormors finposlin som jag ärvde samt Linnea servisen.
 
Viola och Linnea
Satt ute i de härliga vädret
buffe
 

3 juli

Nu har jag satt igång att arbeta, på schema i fyra veckor som jag delat upp lite, vilket är riktigt kul. Fast jag har ju jobbat några nätter och kvällar lite då och då sedan innan så helt grön känner jag mig inte. 
Har haft andra visnigen på huset idag för en spekulant som är mycket intresserad av att köpa våran gård så nu håller vi alla tummar för att få gården såld, snarast möjligt.
 
Har bokat in en minisemester i mitten av juli till Branäs i värmland där mina föräldrar har en fjällstuga, tänka se om vi kunde plocka lite svamp, hjortron, se bäver, björn eller varg samt bli myggätna. Sen ska vi nog försöka åka ner en vecka till kusten också så jag kan få fiska mer krabbor. Sedan har vi även tankar på att segla några dagar i sommar med mina föräldrar. Kruxet blir bara att ta sig till danmark,där de kommer befinna sig utan biJagl. De blir med andra ord, tåg, båt, buss och färjor som kommer ta en helt dagsverk.  Men men vi får väl se hur det blir med allt.
 
Jag och min lilla bebis när hon var tio dagar gammal. 
 
 
Min tjej idag, 8.5 månad och glad i skaldjur.


RSS 2.0