vadå barnsäkerhet

hemma hos oss hittar vi ingen så kallad barnsäkerhet och våran lilla Viola är ändå ett friskt och glatt barn med tio fingarar och tio tår. Förstår inte folk att barnsäkra saker är yttligare en sådan sak att lura på oss föräldrar och enligt min egna teori så desto mer man inte får röra/gå förbi/komma in/  desto nyfiknare blir barnet.  De man inte vågar utsätta barnet för kan han/hon heller inte träna upp.  Inga spärrar för skåp, luckor, lådor. Heller inga trappgrindar, petskydd eller larm så fort Viol går två meter ifrån mig. Ingen babywatch eller andningslarm har heller används i detta hus.  Här utvecklas allt som det ska, i sin egna takt utan massa hinder för att utforska det som vissa påstår farligt eller  oansvarsfullt att inte skydda sina barn ifrån.  Att klättra upp och ner i trappan är både det roligaste som finns samt lite finlir på mototriken.
 

Kommentarer
Postat av: Jess

Tänk om hon en dag ramlar ner för trappan och skadas svårt för att ni tänker så, då lär ni ångra er rejält, eller om hon betar in saker i eluttagen och får en stöt.... Vi har heller aldrig haft lås på skåp och lådor men skulle aldrig strunta i att sätta upp en grind i trappan tex.

2012-11-05 @ 13:14:15
Postat av: Johanna

Jag håller med om att man inte ska barnsäkra i onödan eller för mycket. Men en grind ovanför trappan anser jag vara ett måste, vilket barn som helst kan trampa snett och ramla. Att ha en grind nere i trappan är absolut inget måste... Men du gör ju som du vill...

2012-11-05 @ 20:13:55
Postat av: Vickan

Sunt förnuft kan nog vara bra att använda när det gäller sådant... Håller med om trappgrindarna, det kan vara en livförsäkring! Samma sak med eluttagen och de saker som faktiskt kan skada riktigt allvarligt. Att inte ha spärrar på alla skåp i köket är väl inte så farligt, så långe det inte finns något barnet kan skada sig på där i.

Men barnsäkrar man allt och lite till stjälper man nog mer än man hjälper...!

Postat av: Hanna

Vi har en grind in till köket ;) Haha.. va mest när vi hade kattungar och ville ha dom lite instängda och nu för att Tove inte behöver vara i köket då vi inte är där. Samma gäller hunden. I trappan eller eluttagen har vi inget för. Däremot funderar jag på att sätta dit grind när vi tar bort spjälsängen och ersätter med vanlig säng. Antingen in till hennes dörr eller trappan.

2012-11-06 @ 15:43:02
URL: http://hanniie1.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0