Söndag

Imon åker vi hem, eller? Verkar så, måste hem till ingenting. Verkar som vi måste köpa oss ett litet hus på denna holmen trots allt. Eller jag vet inte. Uppskattar att vara här så mycket mer nu när man inte bott här på sju år.  Att bara åka ut och fiska, ha långt till fastlandet, att köa till färjorna, köpa dyr mat i affären där bästföre datumet redan gått ut, trots fullpris. Det blåser alltid, det är kargt och vackert, alla vet allt om alla, låter det inte underbart? 
 
Gått den dagliga 2,6km  runt ön idag med, fast med en lite extra sväng förbi "fortet"  högsta kullen på ön alltså där det ligger  en bunker som kallas "Fortet".  Viola gick mata, prata och sitta på fåren som går frit runt hela ön vid detta laget, sover i trädgåradrana, äter äpplen och skrämmer folk från vettet. Får som är sn snälla, söta och sällskapliga, hur farliga kan de vara lixom? 
Igår åt vi hummer till förätt och sedan vildsvins ribbbs som vi hade med oss.
Viola rider på fåret :)
Klappa fåren oc mata dom med majskrokar
Såhär såg det ut på havet idag. Blåser kuling.
 
 

Nytt

Inköpt i  storlek 36, så söt.

så jäkla mycket kräkningar

Mycket räkningar denna månaden.
bilservice
ny bilruta
nya vinterdäck
bilförsäkring
mobilräkning
och sen lånen, bläää.
Tur att man fått en bra lön, vilket känns bli min sista eftersom SKITHJO inte tar in vikarier utan köper andra viktigare saker. Tur att Undersköterskerna har sagt ifrån och jag med, skirvit insändare till den lokala tidningen. Idag ska det städas hos hönsen, tvätta av all inredning ordentligt.
Vi ska åka ut till skogen och mata vildsvinen, städa här hemma, diska och tvätta, tråkigt men sånt är livet.
Viola har dessutom börjar matvägra och äter bara flingor och grus. Hon dricka bra iallafall, kanske har att göra med att hon är sjuk. Gjorde ju god rödspåtta och allt igår, men de spotta den lilla damen ut. Till frukost får hon inte i sig något idag. 
För lvrigt väldigt trött, dumma förkyldning.

onsdag

jaha.
fortfarande sjukstuga men något bättre är vi. 
Varit en sväng i Hjo, köpte grapefrukt och andra förnödenheter, värpfoder till hönsen bla. Var inne på konsum som snart lägger ner, ni som ger era barn burkmat kan ju frossa i ännu billigare burkmat då de säljer ut skräpburkmaten.
 


Aldrig får man vara ledig.
idag ringde ett nytt jobb upp mig, vi skulle höras av om närmare besked om någon vecka,
När jag nu blir frisk ska jag banne mig få ner några kilon, hatar min kärlekshandtag, hur få bort? 

 Ska äta massa chilli, grape, ingefära och dricka kaffe för att få igång förbränningen ordentligt, Raska promenader  och fler sit ups än vad jag gör idag, ska förska landa på 100st om dagen samt lite andra bra övningar för kroopen, brukar träna lite när Viola leker blir lätt annars att man bara sitter och glor på henne med ryggen mot en vägg. 
 
Fåtal om det så köpte jag en påse lösgodis idag som snart kommer ge mig både huvudvärk och illamående. Har nog inte köpt lösgodis i år och det blir nog den enda. Proppade den mest full med lakrits, surt och choklad, de andra godisarna är så förbaskat söta. Läskande, äckligt, sliskigt.
 
 
 
 

just som....

Just som jag trodde alla i familjen hade blitbit friska så snorar det till igen med feber och allt.  Både jag och Viola är krassliga, igen. Hoppas vi snart blir friska så vi kan komma ut lite mer igen, tråkigt att bara vara hemma.
 




Besökt en annan sak idag med så nu är det kanske stora grejer på gång, hoppas det. Behöver ha lite  mer framtid att se fram emot. Allt såg lovande.  

 
Såhär sjuk såg min lilla docka ut sist hon var febrig. sex månader eller nåt.

Vill ha

 
Byxor
Allt från HM
 
 
Från Halens
Från Zalando
 

Home sweet home

Har flyttat hem igen efter sju nätter på annan närliggande ort. Skönt att komma bort för då uppskattar man hemma. Har inte haft tid till att blogga, har flängt runt som vanligt. Plockar massa trattisar i skogen, Mats har jagat en del och jag har haft tillgång till TV ;)
Har bytt mobil ocskå, till en sån där jätte modern med polyfoniska ringsingnaler och allt. Vanligt knappsats har den också, min samsung galaxy har ballat ut så jag köpte ut en ny mobil för hela 149kr. 
Synd att jag inte har kamera på den, kan inte lägga upp bilder här lika enkelt nu, det känns ju lite trist.

Viola har tagit sina första steg :D Men hon kryper helst. 11 månader var hon när hon gick rätt ut i toma intet för att komma till mig.  Duktiga tjej. 
I veckan blir det öppnaföskolan, stor och liten X2 i kyrkan,  bad, bio, jakt,  bibblan och kanske konstnatten i Falköpong, det ska tydligen vara sevärt !
 
 
 
 
Viola ocg förstoringsglas

rubrik

Hejsan.
Jag är sjuk :(
Bosatt i Dala, as gött.
Har allt jag behöver här, färska tomater/gurka/vindruvor/sallad/Björnbär/jordgubbar/hallon/potatis/vilsvinskött eftersom mats föräldrar (som är borstresta i en vecka) har både ett stort land och ett växthus. Dessutom sköt Mats en gris häromfagen så  köttet hänger och ska styckas imon, självförsörjade helt enkelt. Jag gillar sånt, sen har de höns ocskå lixom vi så ägg får vi också. 
Hela familjen är sjuk.
Men vi ska ta hand om värme, post, hund, dammfiskar, höns, klippa gräset, vattna blommor osv osv wå vi bor här till de kommer hem och vi njuter. 
Bara för att visa hur vacker t det ör här lägger jag upp lite bilder.
Deras fina damm som det finns både vattenfall  och fiskar i.
 



 
 
 

rubrik

Hejsan.
Jag är sjuk :(
Bosatt i Dala, as gött.
Har allt jag behöver här, färska tomater/gurka/vindruvor/sallad/Björnbär/jordgubbar/hallon/potatis/vilsvinskött eftersom mats föräldrar (som är borstresta i en vecka) har både ett stort land och ett växthus. Dessutom sköt Mats en gris häromfagen så  köttet hänger och ska styckas imon, självförsörjade helt enkelt. Jag gillar sånt, sen har de höns ocskå lixom vi så ägg får vi också. 
Hela familjen är sjuk.
Men vi ska ta hand om värme, post, hund, dammfiskar, höns, klippa gräset, vattna blommor osv osv wå vi bor här till de kommer hem och vi njuter. 
Bara för att visa hur vacker t det ör här lägger jag upp lite bilder.
Deras fina damm som det finns både vattenfall  och fiskar i.
 



 
 
 

hi hi

Sitter på svärföräldrarnas dator och hittade en hel del bilder.
 
Branäs berget här der ni Matsch 
Stora gäddan vi fick 2010
Violas första maskerad. 2,5 månad gammal. Vi ska likna österrikare (?)
De första vildsvinet som skötts sommaren 2010
Vad mycket snö vi hade
 
 

Lite bilder då



Förstår att ni saknat lite bilder av vad vi egentligen har gjort alla dagarna vi var på kusten, såhär kommer dom.
 
M
Åkt båt både med tjejerna M & J för att fiska makrill samt med pappsen för klant morsa som man är glömde jag köpa med mig blöjor, och blöjor växer ju inte på träden, så det var bara tt åka till grannön och handla.
Mina tjejer och jag påväg att fiska fisk, ingen fångst dock.
jag satt längst fram.
min stora tjej börjar äta själv
SE !
Kul och kladdigt är det att äta själv.
det serverades godmat av kocken morfar (min pappa) Rådjur blev det denna kväll som vi tog med oss hemifrån.
Mormor och morfar.
Vi åkte till Violas kusin, Fredrik, skiljer bara fem månader på dom. (Göteborg)
Viola har saknar Fredrik så mycket att han fick massa pussar och kramar.
Så söta.
Mats fick fullt upp.
Min syster kom och hälsade på oss i Slottskogen, vi åt lunch ihop och drack sedan kaffe på Pustervik.
Viola fick "gå" avsig inne på Pustervik. Stortjöt och var allmänt överlycklig.
Dagen efter besöket inne i Göteborg så hade vi en förmiddag på stranden. Det var blåsigt men ändå rätt skönt i luften. Tur att Viola har sånt bra regnställ från Didriksons, har använt de jätte mycket redan. 
Viola vill bara krypa ner till havet. 
jag och min älskade dotter, också Håkan (hunden) såklart.
Gå är det bästa som finns.
Sen gick jag, Mats och Malin en sväng vid Kosa i blåsten, jätte mysigt.
 
Vågor
Mats är inte rädd eller frusen av sig.
 Efter fyra nätter på Hyppeln var vi tvugna att åka hem fast vi kände att vi kunde stannat fyra nätter till. Så skönt att bara få vara någon annanstans ibland, inte komma hem.  Äta gott, umgås, promenera, träffa barndomsvänner m.m. Kommer snart tillbaka.
 
 

Viola 11 månader

Idag är min lilla pärla 11 månader och oj vad tiden har gått fort och oj vad vuxen hon har blivit (?).
Viola sover två ggr på dagen  cirka 2-3 timmar. Hon somnar runt 21 på kvällen och vill stiga opp mellan 07-08.15, hon somnar i  sin säng och ibland händer det att hon sover hela natten i sin säng, men långt ifrån alltid.
Jolan står, håller sig i möbler eller i oss när hon tar sig fram, krypa går också bra.  Hon härmas mycket nu och tycker om att babbla. Hon kan säga tack tack, LAM till lampa,  a och ne (jag och nej) skaka på huvudet, vinka på komando, peka med sitt pekfinger mot saker och säga dä (där). hon skakar på huvudet när det är något hon inte vill, sedan tror jag hon förstår mer en vad man tror. 
Viola har kläder mellan 74 till 80, hennes fötter är 11,5cm.
Hon väger ca 9070g
längd ca. 73cm
Viola tycker om att titta under saker, lyfta på grejer och plocka i och ur olika föremål, hon sitter gärna med en bok och bläddrar och babblar. 
Äter nu allt allt allt, och det finns ingen hejd på henne heller. Hon äter precis det som vi äter, inga andra konstigheter. Hon äter själv för det mesta, får prova vid varje måltid iaf. Kladdigt blir det. 
Hon är världens goaste och gladaste tjej för övrigt.
 
 

suck

Mobilen krachad, ändå måste man betala den, bläääö. Ska köpa den billigaste på markanden senare idag 149kr för en samsung, somkortet har jag ju kvar så det behövs bara en telefon. Men men ,de kommande räkningarna på min gamla nu trasiga Samsung Galaxy kommer vara billiga. Betalar ju bara av telefonen nu lixom. Så mycket jag vill ha just nu, så jäkla trött på mitt hår,  mamma toppade mitt hår man det blev så himla kort så nu orkar jag inte se på det, sätter upp det så fort jag vaknar, mitt hår kommer aldrig växa ut. Får ta och göra mig en  hårförlängning igen, det var ju några årsedan jag gjorde en sist.

Malin med långt hår. 
 
 
Annars så var vi och babade igår igen i Tidaholm, var ju en hel vecka sen sedan sist :)

Gungälg

Denna måste ju min lilla älsking ha i födelsedagspresent, vem vill inte ha en gungälg lixom??  haha, så fin !

När ett barn är fött

Att tänka på innan man får barn.
 
Du kommer känna dig maktlös flertal ggr, framförallt det första månaderna då din bebis kan skrika, skrika och skirka och ingen vet riktigt vad som är fel.
Bebisen kommer vilja äta  uppemot en gång i timmen de första månaderna.
Du kommer aldrig mer få en helnatts sömn utan ständigt sova med ena ögat öppet.
Sovmorgon ? Glöm det.
Egentid ? Finns inte på kartan.
Förhållandet melland dig och din sambo kan vara riktigt jobbigt imellanåt, och om ni hade de jobbigt innan så blir det inte alltid bättre för att en bebis kommer och "Ni förs närmare varandra".
 
De jag vill säga är att få barn inte alltid är så puttinuttigt och mysigt som det alltid verkar, ibland kan det vara ett jätte jobbigt, men allt löser sig.
 

nyponsoppa

Gjorde egen nyponsoppa häromdagen av nypon jag plockade på Hyppeln, nedrans vad gott det var dessutom busenkelt att göra själv, att jag inte fatta det tidigare ?
 
 
INNEHÅLL 1 liter:
1 liter nypon
1 liter vatten
2 matskedar socker
 
Tre ingredienser.
 
 
Ekströms nyponsoppa, innehåll:
 
Vatten
socker,
nyponmjöl,
förtjockningsmedel (modifierad stärkelse och guarkärnmjöl),
syra (citronsyra)
och vitamin C.
Innehåller 9% nypon
och 9.5% tillsatt socker.
 
8 ingredienser
 
 
 
Ja vad ska man säga.
 

Kan inte sluta tänka på....

Vad ska man göra när man inte kans sluta tänka på något som man tycker om ?
Så känner jag för en höst/vinter jacka som jag provat ut. Vit, härlig, snygg, dyr Didrikdons jacka.
 
Vill ha  !

Vi försvann

inpulsåkte ner till Götet idag och hem till Hyppeln ,stannar här ett par dagar. Mats ska hjälpa min pappa och måla huset. Jag ska mest njuta utav den friska havsluften, gå promenader, "vraga" på stranden och bara lyssna på den snåla blåsten som blåser.
 
förövrövrigt är Hjo kommun skit ! ! ! ! ! !
Får ej jobba där mer under året, anställningsstop samt  NOLLVICK. Vilket innebär att de hellre går en man kort en sätter in vikaire, samt att de kortar ner de vikarier som får komma in med några timmar. VIKARIER ÄR VIKTIGTA SÅ BEHANDLA OSS INTE SOM EN PÅSE MED SKIT ! Jag blir så arg, vi jobbar faktiskt med människor inte med maskiner.  De behöver våran närvaro. Jag förstår att kommunen behöver spara, men  det är på fel kategori, vet deras anhöriga om detta? Så byebye Hjo ni mister en jävligt bra vikarie som börjar jobba på annan ort. Hoppas att ni inte har några vikarier kvar när ni blir klara med detta, skyll er själva ! ! ! ! !
 
Hittade en fyra år gammal bild på mig på deras dator från LIPP i GBG.

jag minns såväl

Månaden innan Viola föddes, jag BOADE omdevetet, allt var bara fluffigt och mjukt överallt, skulle ligga på sin rätta plats.  Vek alla kläder med massor av omsorg, dukade köksbordet så tyst och ljudlöst med ändå så fint.  
 
Idag minns jag den där första tiden, både hemsk, ensam och underbart. Som när vi blev utskriva på  BB i hemmet. Vadå, får vi åka hem, ska ni inte kolla oss, hjälpa oss?  Är vi verkligen föräldrar, är det verkligen vårt barn får vi ta hand om henne, får vi ta hem henna helt själva. Asså massor av skumma tankar i huvudet. Det var världen gråaste och tungaste dag vi åkte hem på och jag grät i bilen hem och tyckte hela världen var så himla vacker (werdo).
 
Jag minns graviditeten som sagolik. Inte mycket som var jobbigt, inget illamåande. De jobbiga jag minns var halsbrännan som typ började i vekca 26 men avtog senare under graviditeten och sedan att det var tungt och otympligt senare. Svårt att bli gravid med senare både som "gjord för att vara gravid samt föda barn som branmorskan som förlsöte mig sade", det var vädligt skönt att höra efter det (bara) 15 minuterna med krysstningsvärkar, efter att underveket kommit till världen.
Jag minns såväl.
Värkar till tusen satan vad ont det gjorde.
Vi åkte in efter att pratat med förlossningspersonalen på KSS.
Mats körde väkarna kom och gick.
Mats köpte snus och redbull på tappen intill sjulhuset.
Jag tog några klunkar redbull, fast jag vet att gravida inte bör dricka men vad fan "hen" skulle snart vara ute.
Det var en" han" för oss.
När vi väl var i förlossnignsalen och jag tog  i för kung och fosterland, snart skulle bebisen vara ute, smärtan var total när "hen" trängde igenom.  Barnmoskran som sa att jag inte hann med någon smärtlindring förklarade att det kommer vara som en brännande känsla igenom hela underlivet.
"oh my god" det kan man lungt säga.
Aj Aj Aj.
Tittade Mats i ögonen som hela tiden gav mig uppmuntrade ord hur duktig jag var och hur jag skulle krysta på för att få ut ungen de 14 minuterna  och fem krystningarna som det tog att trycka ut henne (vilket inte är så lång tid  mot vad det "brukrar" vara, och tack och lov för det). Jag skrek inte, istället skrke jag inuti mig själv och på något sätt omvandlade det till engergi till att krysta. Jag födde från sidan eftersom att ligga på rygg inte varit min grej igenom graviditeten. Hade även en tanke på sittandes på huk för att tyngdlagen skulle hjälpa mig men hann inte detta. Att få krystvärkar och att låta kroppen ordna detta var något av det fräckaste jag gjort. Kroppen visste precis vad det handlade om.
 Mats sa "vi har fått en dotter" och pussade mig på pannan.
 
 
Som när jag läste min förlossningsjournal här om dagen.
 
00:50 - förstföderska kommit in med värkar och vattenavgång (inskrivning) är i "kontrollrum"
00:20 värkar med 3 minuter mellanrum (kontrollrum)
01:27 känner av krystvärkar i kontrollrum förflyttas till förlossningssal
01:46 KÖN:FLICKA 14 oktober  2011
02:15 ingen smärtlinding,  sys tre stygn. 
 
 
 
Längd: 50cm
Vikt:3270g
Huvudomfång: 33cm
14okt 2011
 Beräknad 15 okt
Vattenavgång 11 okt
 
 
 
;
Magen för ett årsedan  i vecka 36
 
Viola dagsgammal på BB
 
Min sladdriga mage tre dagar efter förlossning
 
 
 
Inför nästa förlossning vill ja inte ha mer en lustgas i värkarna (om jag hinner)  och inte ha någon annan smärtlindinrg, vill vara helt utan smärtlindingt under krystvärkarna och själva  "utdrivningsfasen". 
 
 

trött Viola

Somnade vid frukosten här om dagen.
 
 

Klant

Notis från Hjo tidnigen 5/9 2012

1,2 och 3

Vill hylla våran barn säng vi köpte från STOKKE, fan var bra den är.
Inte nog med att den går att höja/sänka i tre lägen.
ETT
Den har hjul så den går att köra runt lättare en än kundvagnpå ICA, jätte smart när man dammsuger tex.
Det är en växasäng som kan bli 160cm lång så Viola kan ha den flera år framöver.
Den är dessutom skitsnygg design eftersom den är i oval form.
den går att "ta isär" på lång sidan så om gummsan har svårt att somna så går det att halvligg själv i hennes säng med huvudet och överkroppen inuti sängen.
Förutom att lakanen till den kostar skjortan plus att sängen i sig är skit dyr (4000kr nypris) så väger det upp allt.
Sängen i AUGUSTI 2011.
 
 
TVÅ
 
Violas kläder är ett frågetecken för mig.
Hon har tydligen korta ben så byxor mellan 62-68 passar henne bäst. men jag använder mest storlek 74 trots att det flesta  jag har (15 par) är både förstora i midjan samt långa till längden.
Tröjor passar bäst i storlek 74 fast har nu mest bara i 68, så liter korta i magen (vem bryr sig).
Bodys i storlek 80 långa i armarna men lagom i livet, 74 lagom i ärmar men kort i livet.
Bebisar är sådana, eller?
 
TRE
 
För tredje gången i mtt liv har jag ätit på resturang och lämnat tillbaka maten, salladen till maten smakade besprutad som fan och var bara besk.  Fick en ny rätt då det smakade bättre, glömde antalgigen att skölja salladen innan. Man borde lämna ut och få nytt, inte mer en rätt. Klagar allt för lite på maten, eller så har jag för höga förväntningar ^^  förövrigt skötte sig Viola examplariskt på resturang åter igen.
 
 
 
 

Nya Bodys

Nyaste bodys till min lilla flicka jag fick utav min mor. Bodys i storlek 80 som jag hoppas tjejen snart växer i.
Body från FIXONI
Body från MOLO
 

Violas önskelista

 

Snart fyller min lilla plutta ett år och detta är vad hon önskar sig.
 


Ett skummgummi pussel att ha på golvet
En Fjällräven "kånken" att ha till dagis.
Ekomick
Formsorterare
Fingerfärg
Lekbollar
Ett leksakstält
Verktygslåda
Gåvagn
 
 
Klossar


Leksakskista

september

Då var vi inne i september månad.
Jag har spenderat fem dagar på Hyppeln i förre veckan och fick tid till att umgås med vänner, gå på krogen i Göteborg, göra ett försök och fiska makrill och äta och dricka gott hemma hos mammsen och pappsen. 
Jag tog med mig två flickvänner hit till Hjo också, käraste M och J. Vi gick ut i Skövde fredagsnatten och fick svänga våra lurviga, dricka rosé, sjunga allsång, flirta med det motsatta könet samt få ett glas rosé över min nya Odd Molly blus, tack för den.  Inte ens en ursäkt eller ett nytt glas fick jag av mannen ifrån som iofs .råkade spilla ut glaset över mig. 
Snygga som helvete var vi iallafall och kul var det så det går inte att gråta över sådana baggateller. 
 
Viola har hunnit bli 11 månader och pratar som bara den och kärt sig säga tack tack iform av "tata" och Lampa kallar hon "lam" och HEJ är "hä", hon äter till vissdel själv med sin  lilla sked fast maten mest hamnar i knät men det måste ju börja någonstans. Hon sitter helst på knä och leker "plocka i och ur" leken eller lägga saker på hög. Hon matar hönorna med små smulor och tycker det är jätte roligt. Hon står själv i mellanåt och brukar även sätta sig rätt ner på rumpan från stående, så framåt går det.
Hon  ligger imellan storlek 68-80 i kläder fast för det mesta storlek 74 och till och med några byxor i 62, lillpluttan.
 
Hönorna har börjat värpa.
Vi har gjort eget ekologiskt hönsfoder.
Bärgat in egen halm som strö matreial samt ställt inte altanmöblerna inför vintern.
Inte en dag försena med något alltså.
Gillar liver förövrigt, fattas mest bara ett fast jobb med fast lön. JA TACK!

RSS 2.0