vackra måndag

Eftersom jag fortfarande är lite grand förkyld tänkte jag ta det lite lungt och bara pula med småsaker. Varit ute en sväng och lekt med hundarna och samtidigt tagit några bilder på denna soliga måndag. Är lite ärdd att snön på ladugården snart brakar igenom, vet ju om att taket är dåligt. Men det är bara att undvika att gå in där för jag har ju inget där inne att göra.


orörd snö som man ser när man tittar ut genom glasdörrarna i köket.

Istapparna från taket och kommer falla ner på altanen.

Tapparna underifrån

Snövägar.
"vreten vägen" se bilden ovanför, där är en sommar bild från samma plats. Vinter VS sommar.


Bild från salkten i lördags, slaktade älgkalv som älsklingen sköt.

16grader inomhus

det blåser så mycket ute att det vara viner i knutarna på huset. Har just lagat mat, det blev köttfärspaj med älgfärs i såklart !  Nu är u frysen full av bå de vildsvin, lamm och älg, kan jag vara lyckligare med så underbart kött. Magert, naturligt och  värdigt, så som jag måste ha det. Själv avliviat (typ), hemma slaktat och fraktat hit det själv.

Men nu tillbaka till vädret, har det mycket kallt inomhus, kanske bara 16 grader och  kan inte få det varmare heller just nu. Strömmen har brytits lite från och till under dagen och jag passade på att laga maten medans strömmen existerade. Har tänt lite ljus över hela huset så vi ser nästa gång det blir strömavbrott.

Undra hur mycket mer snö det ska komma? Vi har 60cm i terrängen nu, jätte mysigt verkligen. Men med tanke på att snön kan hålla enda fram till April alltså sex månder gör mig lite less.  Berättar lite mer om gårdagskvällen/natten senare.


Altanen har 60cm snö på sig.

Middag his Erik och Nina

Då vankas det middag hos favorit bonden Erik och hans sambo Nina. Hoppas på att de bjuds på hemma odlad kossa, annars kommerjag nog hoppa köttet om det är någon annanstans ifrån.  Varit en lugn dag, bara styckat en älgkalv några timmar på eftermiddagen, så nu är frysen full med kött igen ! 

Såhär ser jag ut denna kväll.

Då pappa och jag lagar mat

För en vecka sen var jag ju hemma hos min mor och far utanför Göteborg. Pappa hade en beställning på ön till 120pers som vi skulle göra mat till senare på kvällen. Vi förberedde maten på dagen, och tur var väl det ^^.

Fläktn i köket vi var i, var helt kaputt och ville inte funka alls, vi som skulle steka 25kg kött :S Sagt är gjort och köttet lades i de stora stekbordet. Oj oj oj sicken rök utveckling säger jag bara!

Jag har aldrig rökdykt eller  varit i en rökfylld lokal men nu fick jag känna på det.  Brand alarmet började tjuta mitt i allt. Efter 15minuter såg jag inte min far som stod mindre än 1,5 meter ifrån mig. Helt otroligt!  För att hitta pappa fick jag söka mig ner på golvet för att se hans skor långt därborta (långtborta då var ca 2meter) På golvet var det inte alls lika mycket rök.

Vihittade inte råvrarorna vi jobbade med, hittade inte verktygen i köket eller en mindre hade vi svårt att hitta varandra även om inte rummet var större en 30kvm. Helt sjukt. Nu förstod jag att många blir förvirrade när det börjar brinna och bli en sådan branduteckling, att man inte hittar ut, att man får svårt att andas och dör. Innan tänkte jag "hur svårt kan det vara att ta sig ut" men nu förstod jag när jag fick känna på det genom att steka 25kg kött utan fläkt.

Pappa han bara skrattade de 60 långa minuterna som röken var, han tyckte det var jätte komiskt. Shit vad jag luktade  mat os sedan. Men middagen blev klar, den var lyckad och god.


När oset hade lagt sig såg köttet ut såhär.

"pappa var är du" Värre än såhär var det, men då fattade man inte vad jag tog kort på, en grå massa bara.

Inget vatten, ingen dusch

Vad har man en rörmockare till sambo till, vad ska jag med honom till, egentligen !?  När det är ja som får laga saker och ting, våran pump är trasig märkte jag imorse när jag stod naken i duschen och skulle sätta på vattnet. Några ängsliga droppar kom ut munstycket och föll kallt och tungt på mitt hår. KALLT!  Fasen också, ut och kolla om någon propp gått, men nope. Gick in till pumphelvete, sparkade och grinade på dem, gav den sedan en rak höger och förbarmade mig över den. Inte nog att mitt hår var iskallt och börjat frysa, det har kommit in snö innanför mina stövlar eftersom det ligger drivor med en meter snödjup som jag skulle pölsa igenom för att komma till proppskåpet.

Ringde min sambo och skällde lite på honom, fast det var ju inte hans fel. Jag hotade honom att ringa en rörmockare om inte  pumphelvetet skulle dra igång snart, jag måste DUSCHA!

De slutade med att jag fick tända värmeljus runt pumpen för den har troligen frystsönder.


Jul i baren

Ska strax bege mig till systemet med min sambo och inhandla julens dryck. Jag har länge längtat efter "B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A GLÖGGEN HETER BLOSSA" Ska köpa på mig några av säsongens smaker, ska även försöka få tag på Beaujolias villages nouveau, det är ett speciellt rödvin med en särkilt karaktär, det är nämligen så att druvan som heter nouveau, skördades för sex veckorsedan och bara jäst då i sex veckor (inte flera månder eller år som vanligt  in gör) Detta gör att vinet har hög alkoholhalt och int nog med det, vinet är sött, inte surt ch beskt som rödvin oftast är. Ett rödvin för min smak helt enkelt.


Blossas årliga

Beaujolias villages nouveau


Sen ska jag ha en liquer43, ingen jul utan likör, söt likör.Har så satans ont i halsen, vilket jag inte vill ha jut nu, För fy vad ont det gör!!!  Jag håller på och tänker efter om jag kan jobba i helgen, jag  är inte så trevlig att jobba med när jag är febrig och jävlig.
Vi får väl se, nu STORHANDLA!


30cm nysnö var ju välkommnat.

Snö snö snö. Vad ska jag med all snö till?  Har kommit 30cm här nu. Kommer knappt ut med bilen, man får ladda som bara den för at köra igenom snödrivorna.  Var i Tidaholm förut, men halvvägs upptäckte jag att jag glömt kortet och jag som skulle tanka bl.a.  Fick vända hem och hämta kortet, inte nog med det så hade jag inte mycket bensin kvar i bilen så jag hoppades innerligt att inte få bensinstopp på vägen.  Men de fick jag aldrig :)  De som i vanliga fall tar 15-20min att åka till Tidaholm tog mig idag 34min, halt och jag såg välsigt dåligt var på vägen jag befann mig, det enda jag såg var de oranga stakarna.  Jag mötte inte en kotta på vägen heller, så det var ju bra.

Har nu gjort mig sparris soppa och väntar på att klockan ska slå 12 för då börjar jag jobba.  Har även fått jobb nu till helgen och ska både jobba lördag och söndag.

Hej och hopp

Blogg dvala, men nu kommer ett långt och ROLIGT inlägg.

Gått in i någon slags blogg dvala. vet inte vad jag ska skriva trots att tankarna surrar runt i mitt huvud :S
Huset jag jobar ikväll ska börja rivas redan nästa vecka vilket betyder att jag har massa att flytta "SJÄLV, för tro inte en enda jävel eller arbetskamrat orkar hjälpa mig !  Hur ska jag orka bära en hörnSoffa själv hade dom tänkt? Dessutom har jag ingen dragkrok så hur soffan ska komma till tippen vet jag inte, funderar på att hyra en helikopter och låta jobbet få betala bara för att jävlas.

Idag har det kommit 2dm nysnö, detta betyder 5 X längre reaktionssträcka för mig eftersom jag inte ser ut, sen 10 X sämre väg grepp vilket i sig betyder det är 15 X mot en säkrare död om man möter mig på vägen. Tur att jag inte har så långt till jobbet så procenten att möta mig blir lite mindre en att jag hade pendlat till GBG varje dag :)

Ridningen igår gick inte så bra :/ Jag red Lukas som vanligt (den alldelles för stakra Ardennern) Vi gjorde ett dressyr pogram som mest slutade att min Lukas skenade bort till det andra hästarna så fort han var 20m ifrån dem. Det slutade med att min instruktör gav mig dett spö så jag kunde sätta åt den starka hästen, samt att hon drog ner sin mössa över både ögon och öron och bad till gud att inte bli nersprungen av oss. Noll kontroll där ett tag med andra ord. Men en del annat gick ändå bra, fick oss i väldigt din form i traven.

Jag red Gubben i Måndas också tillsammans med A som red Miranda. Det gick där emot mycket bra, så två tidpass i måndas.

Idag har jag varti ute hela dagen med  barnen. Jag tvingade på dem Hjälmar och sen gav jag dem varsin pulcka så gick vi till den fruktade och branta pulkabackan. Även så kallade Korsberga backen. Jag hade idag  fyra lektioner vilket betyder över fem timmar utomhus. Jag stod, jag frös, , jag hackade tänder, efter en stund som kände sig som en eveighet så blev hela min kropp kokhet av nerkydlning och jag fick ny energi. Jag kunde lösa konflikter, trösta barn, stoppa in vantar i deras overaller, skälla lite på vissa och beröma andra. En bra dag med andra ord.

Kjam Kjam

min dröm om solen

okej, jag måste berätta lite om in dröm. Som vanligt handlade den om hur jorden förintas (vilket 1/3 av mina drömmar brukar handla om). Inatt vad de just det att solen blev så där varm och nära som den i vanliga fall intge brukar vara. Sådär nära att vi märkte att den var närmare en valnigt, den var större och närmare en vanligt. den  brände oss för att den var så stark. Säkert 60 grader varm. Den kröp bara närmare och nämrare (jorden). Jag hade ingenstans att ta vägen, jag barea kröp ihop på marken och hoppades att allt skulle ta slut, fort och opågamt, Hade ingenstans att ta vägen eller gömma mig.
'
Undra om detta händer under min livstid?Written in the stars


Jag och min fule Smoothie

Lille Håkan, Smoothies son (jo det är sant)


Dax för en hund promenad i blåsten. Ska först lyssna klart på låten Written in the stars.

bad missbrukaren själv

Sovit så skönt och drömt sådär oförskämt bra, hoppas mina drömmar blir besannade :)  Gick upp 09:30 trots att jag försökt somna om för att fortsätta drömma och se fortsättningen på min dröm.
Tog en smörgås och gjorde mig kaffe, satte på mig så lite kläder som möjligt eftersom det är så varmt här inne men samtidigt så är det så bra insyn här så helt naken vågar jag ju inte vara.
Klappar mina två små söta hundar på huvudet och överlägger att ta ett bad idag med.... ja jag tror jag gör det, de är jag väl värd ändå.  Läsa skvaller blaskor och lyssna på P4 för omväxlingsskull. Ska även sätta i lite nya stavar jag köpte igår i några av min piercingar.
Ska lägga in  kroppen i massa smörjor och oljor sedan göra mig lite fin och sätta på mer kläder och traska ut mig på en lång promenad med  vovvarna, och kanske att Johanna och en systemkamera gör mig sällskap också. En lång promenad förresten är alltså 40min, annars går man ut i havet och det går ju inte, Jesus sandalerna glömde jag hemma i Hjo.

Ikväll kommer Malin G och Johan E hit också, det blir trevlig. Kanske även Mattias G följer med, jag vet inte?


Jag och hunden Håkan

En fejkad statusrad

Det största och häftigaste skyltfönstret är ju ändå facebook. Där har vi total kontroll. Där kan vi själva bestämma vilken bild andra ska få av oss. Vi är huvudpersonen i vår egen realityserie.
Därför glider vi lite på sanningen, formulerar uppdateringarna så att våra liv verkar mer spännande. Vi låtsats att vi bjuder på våra liv fast vi egentligen väljer ut våra egna godbitar och fomulerar om sanningen lite, det är de ju ingen som märker ändå.  Vi väljer vad som ska synas i vårat skyltfönster.

Men de största hemligheterna är inlåsta i ett litet kassaskåp i sovrummet, och tur är väl det.

Att bo i ett akvarium

Vi stajlar våra hem så att de berättar något positivt om oss - gärna att vi har god smak och lite lagom välbärgade. Vi köper dyra bilar som fungerar som rullande skyltfönster som att: "kolla vilket trafiksäkert och läderklätt lyxliv jag lever".
På tal om insyn: De moderna glas - och - stål - lägenheterna som numera poppar upp i alla bättre kvarter tycker jag fungerar som akvarier med sina enorma fönster. Vilken förbipasserade som helst kan se vad det blir för middag inne i akvariet.
För 20 årsedan hade detta klassats som sinnesjukt att bo så avslöjande. Idag är det ett utmärkt tillfälle att visa upp de nya utemöblerna, den nya grillen, den nya soffan samt att visa att man är medborgare av god smak.

Vårat liv i skyltfönster

Vi moderna männiksor visar upp våra liv mer och mer, och samtidigt blir vi allt mer intresserade av andras liv.
Det hela började med att TV visade mer och mer realitypogram om "vanliga" männiksor och deras liv. Vi kan dagligen följa hushållsbudgetar som förfaller, galopperande övervikt som påstås förstöra både knän och människor. Vi kan se pogram där par ska försöka hålla ihop eller pogram där nya par ska bildas och finna kärleken.
Vi ser med andra ord kärlek, ångest, fetma, glädje och tårar och allt ställd ut i ett TV-skyltfönster.

Även bokfloran lämnar ut sina liv mer och mer, destu mer privat ju mer säljer de. Vi kan läsa om författarnas liv och se, "Jaha pappan söp" "hon har blivit misshandlad" "systern var drogmissbrukare" osv. 
För i världen var det mer vanligt att böcker skulle lära oss något, det fanns inget som hette romaner osv för böcker gjordes för att lära till andra en sig själv om det man sett eller upptäckt. Idag ska vi helst gräva så djupt i andras liv och lämna ut sig själv fullständigt så man vet exakt var denna person från att den var 15år till 30år. Alla misstag, alla små snedstag, alla bråk och det bästa av allt, allt SEX.


Mätt och trött

Oj oj oj vad trött jag blev nu efter att ätit god mat som jag gjorde själv. Ska ta en lur eller lägga mig förgott idag. bara för att jag känner för det ! Kanske te en sväng i badkaret sist och smeta in mig i alla krämer jag tog med eller testa några utav mammas, har inte riktigt bestämt mig en.

Har väldigt ont just nu i huvet så jag skriver kanske lite mer senare om jag vaknar eller så går jag till Johanna, men det blir bara om jag mår bättre, för aj aj aj.


Tur och retur

Lite kazz uppadetering men kan säga att jag åker hem till Hyppeln imon (GBG). Kommer hem på söndagen.  Jobbat as mycket och åker med tåget imon direkt efter jobbet med min lilla hund som resesällskap, i GBG ska ja möta upp Johanna och J och åka och se på Es lägenhet hon ha köpt, ska även köpa ny fondation, piercing smycken innan vi tar den sega bussen hem till byn.

Hemma två timmar nu innan jobb, 2,5 timmar. Komma hem, packa klart, sova, upp och jobba en åka "hem". Uppdaterar säkert under helgens gång.


Förmiddags-rid-tur


Var ute och red på förmiddagen idag. Mina ridbyxor var fortfarande  blöta så jag fick rida i mina mysbyxor, men det funkar det med.  Har min ridväst under så det är därför jag ser uppsvullen ut på bilden.

Lockar

Här kommer en bild på hur mitt hår ser ut nu sen sist jag var hos frissan. Nu ska det ut och festas !!!!

Går till stallet

Idag tänkte jag gå till stallet, vilket borde ta 30minuter att gå kanske?  Har laddat med bra musik och ätit en god frukost, smörgås med hård jetost på.  Känner mig jätte trött idag efter att ci kom hem så sent igår.

Sen gå tillbaka, hem, duscha, sova lite om jag hinner sen göra iordning mig för denna kväll. Ikväll ska vi nämligen ut och bowla i  goda vänners sällskap i Skövde och ikväll ska jag få dricka vin.  Får väl se om det blir någon utgång, inte så hemskt taggad men man kan ju ändra sig.  Kvällens stora fråga är vad jag ska ha på mig!?  Klänning? Jeans? strumpbyxor? Högklackat? Stövlar? Pumps?  Ja jag vet inte, men om jag inte hittar något så kan jag ju alltid trä en sopsäck över kroppen. Klappat och klart.

Nu ska jag gå.


Hård jetost <3

Vilken planet lever hon på 0.2

Ringer nu, idag, klockan 10:00 för att ändra tiden ikväll för bowlingen !? Egentligen så skulle vi börja 18:00 och åka härifrån 17:30. Nu vill tiden ändras till att starta bowlingen 17:00 !?. Åka härifrån 16:30 med andra ord. Då har jag 20 föräldrar att ringa och kolla om det funkar, föräldrar som måste sluta tidigare från jobbet,  föräldrr som måste hämta sina barn tidigare, föräldrar som måste lägga om all sin planering p.g.a en som inte kan planera en timme framför sig utan att det hinner gå snett.

Jag blir så arg.  Jag så i lugn och sansad röst att det är omöjligt, jag hinner inte och jag tror inte det komme gå. Det går inte att ändra ALLT sju timmar innan avfärd. Jag kommer inte ens få tag i alla.

Vilken planet lever hon på ?

Ridit

Då har jag varit iväg och ridit på den lilla Mirandan, hon är så go så. Travade även ytte pytte lite.
Sen var det hem och snabbt in till bolaget och köpa massa vin. Åkte hem, lagade vildsvinsstek till gubben och mig tillsammans med en enkel sallad.
Klockan 17:00 åkte jag till Korsberga för att lasta bilen full med barn och sedan bege oss in till Hjo och bowla.
Blev sammanlagt 24 barn som var med mig och bowlade, det var en mycket lyckad kväll :)  Dom skötte sig exemplariskt och jag var så stolt över dem, den yngste var 6år och den äldste var 15år som var med igår. Trots ålderskillnaden är dom så rara mot varandra och hjälps åt, visar och uppmuntrar varandra.

Hann ta mig 1/4 glas med vin innan jag blev hindrad av att dricka mer.
Jag  skulle köra in till Skövde.
Sagt är gjort och snart är vi inne i Skövde och sitter där med några vänner och umgås och pratar och har det allmänt trevligt. Kom hem sent, då somnade jag fort sedan.


Miranda

Smörjt lädret

Så där ja, nu blänker Mirandas sadel i blankt svart läder. Förut var det ett lager av damm uppe på sadeln. Jag tycker ju så mycket om när saker och ting blänker som det ska. Har några uppsättningar träns kvar som fettet ska ge sig på också, tog en liten paus nu bara, en kaffe paus tillsammans med sambon och pratade om livets ovesänligheter.


Sadeln som i vanliga fall sitter på Miranda, inte på stolen.

Kitshigt värre ;) Pannband på araber ska helt enkelt alltid gå i guld.

Miranda är en ponny jag provred idag. Hon är 15år och är av rasen Arabisktfullblod. Hon var snäll och lugn (?!) Trots att hon inte blivit riden på ett år. Vi tog en promenad i skritt i skogen. Elin och hästen Gubben var också med oss.  Vi tog oss fram över bäckar,  grenar och massor av snö. Vi såg två älgar men blev mest rädda när hingsten, Canzas kom imot oss i full gallop i hagen, Han är så ofantligt stor och skulle nog inte ens märka om han sprang igenom staketet.

Allt gick ändå lungt och sansat till ,bägge hästarna uppförde sig bra trots att det  bägge har stått ett bra tag. Om nu allt går som det vill ska bägge hästarna ridas igång ordentligt, men först och främst jobb i första hand. Kanske hinner rida någon dag i veckan med lite tur, om jag har mycket tur har jag nog chans att rida flera dagar i veckan :)

Fin fint väder för en ridtur, Här ser vi Mirandas huvud och Elin på Gubben framför oss.

Miranda och jag i skuggan

Miranda

1.5dm mer snö rikare


Så här ser det ut om man kikar ut från dörrarna ut mot altanen från köket

Såhär ser det ut om man kikar ut frön fönstret i vardagsrummet.

Ja nu är det banne mig vitt ute.  Och ja varför är mina bilder så blåa för? Dumma mobil kamera. Jag väntar innerligt på att någon bara ska ge mig en systemkamera en vacker dag så jag kan börja ta fina bilder igen, jag är faktiskt duktig på foto om jag får säga det själv.

Idag står det snögubbs tävling på schemat på lektionen med barnen, vi ska bygga en gigantisk  snögubbe tänkte jag. Vilket busigt jobb man  har ändå . Ska jobba ikväll också 17:30 till 20:00. Vi får alla ha en bra onsdag, snart helg igen :D

Snö på tapeten

Dåså. då var snön här igen, över mig.
Hua hua vad kallt det är i vinden. Var inte alls beredd på detta vill jag erkänna, har skrytit om att jag inte tror att snön kommer förens efter nyår och att det troligvis blir en vit jul, men ack så fel jag verkar ha.  Som vanligt är det så att jag bor i "byn som gud glömde" Här finns det ingen post eller någon som kör bort snön på vägen. Näe här får man vänja sig vid att det där man betalat till staten inte gäller oss som bor här. De hittar väl inte hit i allt det stora vita och tjocka snön.  Brevlådan gapar tom och väntar på att någon ska lägga i reklam i den. Vägen ser man inte längre och tror att man när som helst skulle kunna köra ner över jordens kant, men nu är det ju bevisat att jorden är rund som tur är.

Visst är det härligt med snö ändå, inte ett jäkla ljud som stör oss egentligen , ingen som kör förbi, fåglarna kvittrar inte längre osv. Bra omtäckt av snö, gärden och skog. Lungt och tyst.

häst och snö

Från att jag kunde gråta när jag kom hem efter att ridit eftersom jag orda grant inte kunde tygla denna häst har han nu gått upp i topp. Jag älskar att rida honon, han utveklas, jag utvecklas, vi utvecklas !  Han är ju halt fantastisk att rida om man vet hur man ska rida honom.  Gick i jätte fin form, jag kunde förminksa honom maximalt och förhållningarna samt halvhalter satt som en smäck. 

Igår hoppade vi på lektionen, kombanation och studs hoppade vi. Vi höjde och höjde hindren och i slutet hoppade jag och Lukas en studs på 90cm, det är ju fantastikst. Han drog inte ens iväg med mig en enda gång, han drog inte tyglarna i handen på mig eller var svår att förlänga eller förkorta, JAG VET HUR MAN GÖR! Jag var så lycklig näg jag red av honom att jg inte kunde sluta le.  Oj vad hästtokig jag känner mig nu när jag skriver så mycket om en häst, men det var så härligt att känna se. Han är ju dessutom korsning Ardenner och halvblod, han stor, tung och stark. Sen har han inte varit riden så länge heller. Duktigg, duktig, duuuuktig Lukas.


Jag och Lukas i höstas, när vi red i PadockenNågra drinkar klokare då får jag bra ideér

Var och handlade god och dyr mat igår kväll. Köpte några filmer, ostbricka, lax, dricka m.m. Kommer hem och lagar till en god middag i form av laxrullar som jag gjorde med tunnbröd, gravadlax, rödlök, gräslök och mjukost. Till detta drack vi kallt vin, åt grönsallad och potatissallad.

Efter ätit och mätta och  druckit oss några glas smartare (?) så bestämde vi att åka in till stan och klubba.

Försökte hitta någon som kunde köra oss och till slut ställde E upp och köra oss in, hem skulle vi ta taxi bestämde vi. Väl inne gick vi till ett nytt ställe som öppnat och där träffade vi Johanna och Jamie. Efter åter en drink klokare och rejält på G så gick vi viadre till Husaren.  Sen dansa jag, dansa jag, dansa jag och åter dansade, det går inte att stoppa mig att dansa om jag  väl börjat, så frigörande på någotvis. I mina höga klackar  och ypperligt goda humör så var det en riktigt trevlig kväll. Fast det är inget jag känner att jag saknar, att gå ut och festa på krogen, då är en hemma fest eller bara sitta ner med soft musik på en resturang och dricka whiskey 50ggr bättre.

Det blev en riktigt dyr dag, vill inte tänka på det. Efter krogbesöket gick vi vidare till en annan fest vid norrmalm (tror jag), där träffa vi vår vän D, hans nya tjej M, den som bodde där hette N och sen var det en till kille där som hette J. Beställde taxi  och kom hem klockan 05:00, gick upp 10:00 och duschade, la mig och såg på film, putte på Mats så han skulle vakna till.  Gjorde super god frukost, sill, kokt ägg, bröd, hård jetost, sallad,kaffe och sådant.

Ska åka till Töreboda ikväll och se på film och äta pizza, fast det blir nog sallad för min del. 


Badat i äventyrsbadet.

Är jätte impad av äventyrsbadet i Skövde, deras rutchkanor var helt otroliga! Blinkade ljus i regnbågens färger, sen var det kosvart i några sekunder, sen var det blinkande ljus osv. Tagit rutchkanor på en ny nivå, synd att det inte är likadant på MC Donalds lekplatser för då kunde dom tagit betalt för att åka där. Vågorna var väl inte så spännande, bubbel pollerna var härliga, barnpoolen var kissljummen och super skön, virvel vinden ch strömmarna var bäst!  Självklart träffade jag en elev på badet. Tack för en trevlig dag på äventyrsbadet med fullsmockat med folk, tack Johanna och Jamie, trevlig kille förresten.

Nu väntas vin och hemmagjorda hamburage med sambon.

ett, två, tre SÅLD!


såld för 56kr

Päls Såld för 126kr

Wolford body såld för 350kr

Cupcake klänning såld för 89kr

Alla vi hundar i Johanneslund

Sitter med två hundar i knät och myser.  Dom är trötta ocg fortfarande lite fuktiga för dom fick bada igår. Mats badade dem och jag torkade deras lurviga pälsar. SMoothie är som en igelkott i pälsen just nu och bör kammas ordetliget för att få hårstråna på plats. Jobbar 16-21 ikväll så det blir en lugn dag här hemma. Har skickat i väg det fjärde paketet med klänningar från Tradera. Kommer nog sakna mina klänningar lite men bättre att de andvända än att hänga snyggt i garderoben.

Igår blev det ingen middag för min del, var så mätt. Gjorde en fruktsallad istället och rostade kastanjer i ugnen, jätte gott och dyrt.

Drömde att jag var i Ullared inatt, tur att man kan drömma att jag är där istället för att åka dit. I drömmen var sakerna som fanns där inte alls så billiga som jag hoppats på att det skulle vara, men jag tror att det är lite så i verkligheten också.  Köpte bara inslagspapper och snören för en dyr peng.

Ä i stort behov av att gå till en frisör, mitt hår är slitet, har utväxt och jag är trött på frisyren jag har. Hoppas frissa ringer mig snart och ber mig boka en tid  :P

Nog om detta ska lägga mig och slappa i soffan och se på den fantastiska TVn som är en ny händelse i mitt liv. Männiksor i en ruta, sicken grej !


barn i bilen

Imon ska jag åka med barnen som är på fritids nu under höslovet till ett museum (stavning?). Detta innebär att jag ska knöka in fyra sex åringar i bilen :O Ska bärnna lite barsnlig musik nu så de kan vara tysta och lyssna på bamse medans jag ska koncentrera mig mer en vanligt på att inte köra i diket. Men nu ska jag skicka iväg två paket med kläder som folk runt om i landet "vunnit" på tradera.  Bye bye klänningar.

2 november

Vad skönt att inte mobilen ringde i morse och någon övertrevlig röst i som ska övertala mig att jobba, men icke! Ingen ringde och jag är med andra ord ledig idag och tog en sovmorgon till 10:00. Ska fortsätta mina affärer på Tradera idag, lägga ut en Sail Racing jacka. Ska laga mat och det blir hemma gjord pytt i panna av älgkött och potatis. Har en del att tvätta, dammsuga, diska och sådant tråkigt. men de får la gå, lite bra musik i öronen går det mesta bra

sömnlösa nätter.

Dagarna kletar ihop sig som negerbollar just nu och man vet inte om klockan är 05:00 på morgonen eller 17:00 på eftermiddagen. Jag jobbar, går som en zombie och gör allt på rutin. Fast det är ändå skönt att slippa ungarna en vecka och bara bry sig om de gamla, lugna, långsamma och tysta gammlingarna. Har varit och ridit och kom nyss hem. Har haft Lukas idag igen och vi hade en annan instuktör som kunde säga till mig hur jag kunde rida honom. Den stora starka hästen har jag inget att sätta emot. Men hon sa att jag skulle sitta på et visst sätt, och *vipps* så gick allt som en dans och jag kunde åka från stallat nöjd, nöjdare en på länge.

Sover så dåligt nu för tiden, vet inte vad det är. Så var det innan någon kom på den geniala idén att ändra klockan, redan då sov jag dåligt. Lagt av med att sova middag sedan  Mats sa till mig att jag inte är ett litet barn och bör klara av att jobba, komma hem, laga mat och göra det jag ska/bör göra utan att sova middag som en annan två åring. Så nu har jag växt ifrån mina  eftermiddags tupplurer. Ändå sover jag kasst, jobbat i helgen, både lördag och söndag och idag. Kan inte slappna av riktigt, somnar sent, vaknar mitt i  natten, vaken någon timme, vaknar klockan 05:30 på morgonen, kan inte somna om. Är trött nu men vet att det är lönlöst att lägga sig i sängen.

Får nog ta och beställa tid hos farbror doktorn igen och se om jag kan få tabletter, tråkigt nog funkar det bäst på mig. Jag har testat allt, mediterat, duschat, tagit en promenad, inte ätit försent, dricka kamomill te, läst böcker, löst korsord, inte sett på TV inte pratat problem, blivit masserad, blivit omfamnad, legat skavfötters, räknat får samt att räkna Mats allt skäggstrån men ändå har det inte funkat att somna.

En tablett 30 min sover en drömlös sömn i ca fyra timmar, sedan har tabletten ingen verkan. Tabletten heter imovane, zopikon eller theralen någon av dem hade jag blivit glad över om jag fick utskrivet. Annars orkar jag snart int jobba mer.

RSS 2.0