De första gravidsymtomen

Det är ju olika hur man mår och hur man känner sig som gravid, vissa har det jätte bra och vissa ligger till sängs i nio månader. Jag har mått oförskämt bra har inte haft det jobbigt, inte mått dåligt men visst samtidigt har vissa "symtom" funnits där.
Som allt annat tror JAG att alltsammans kan vara mycket inbilling för mig lika mycket som andra. Att man "tror" sig må illa hela tiden, ja tänker du att du hela tiden mår illa, då lovar jag dig att du känner dig illamående. De bästa är att inte känna efter så mycket men samtidigt lyssna på sig själv. Det är vad jag tror. Jag har kännt mig trött, ja då sover jag ju men jag har aldrig kännt "jag är nog trött" så jag behöver vila/sova. Låt allt komma natruligt, leta inte upp symtomen eller sjukdomen.
I början av min graviditet så kände jag ingenting. Jag testade två dagar efter förväntad mens och fick plus på testet.
Vecka 7-8 i graviditeten så kände jag väl det första. Jag var mycket tröttare en vanligt och sov middag varje dag fram till vecka 13.
Det var även under vecka 6-9 då jag kände som en ilande mensvärk som kom då och då. Det var också i början jag drömde mycket oc konstigt.
Till vecka 12 har jag fått en större kup storlek vad det gäller BeHå. Magen var även mycket svullen och jag såg lite tjock ut svullnaden gick ner till vecka 14.
Vecka 12-15 åkte jag skidor vid två tillfällen, jag hade några hormonella sammanbrott som gick lika snabbt över som de kom.
Vecka 15-17 har jag haft lite huvudvärk från och till, varit tät i näsan och magen har börjat växa.
Vill också påpeka att jag får besöka toaletten mycket oftare en vanligt under hela graviditeten, nätterna får jag gå och kissa 2-4ggr/natten. Jobbigt att toaletten är så långt bort.

Nya ballerinas

Beställde mig ett par nya ballerina från märket BRONX, får dom i nästa vecka.


Hundgården

Nu har smabon gjort klart hundgården. Han har grävt, grusat, lagt cement, lagt puts och till sist satt upp stängslet som ska hålla odjuren inne i gården. Nu är det bara ett lås som fattas.
Efter att grävt ett 30cm hål så grusar han,  tre bilkärror gick det till.
Efter att cementat så putsar han på stenarna.
Nu är stängslet upp som har en höjd på 130cm så byrackorna inte kan hoppa ut.
Lexis nya hundgård

Blomsterflickan

Varit ute  på en långpromenad med mig själv och spotify på mobilen. Soligt och aldelles för varmt med jacka som jag tog på mig. La av mig den på halva vägen eftersom jag skulle vända längre fram på stigen. Hittade massor av fina blommor på vägen som jag roffade åt mig. Jag går förbi en öde tomt  där det växer massa vilda blommor tulpaner, liljor, vitsippor, äppelblommor och massa andra blommor jag inte kommer ihåg vad de heter.
Nu ligger jag ute på altanen och solar.
Ska jobba senare ikväll

Tusen strålande solar

Beskrivning:

Mariam och Laila är två kvinnor från olika världar. Mariam är en oäkting som aldrig haft något annat än en ouppnåelig dröm av sin far. Hon blir bortgift med Rashid, en betydligt äldre man som tar henne med till Kabul. Där får hon snart veta vad han tycker kvinnor är värda, och hur de ska bete sig. Kvinnoförtrycket är totalt.

Laila å sin sida, växer upp i Kabul med liberala föräldrar, och hennes far tycker att utbildningen är det viktigaste i hennes liv. Hon lever ett fritt liv, men så kommer kriget till Kabul. Efter att Laila överlevt en bombattack på deras hus, tas hon om hand om av Rashid, som lyckas övertala henne att gifta sig med henne. Lailas status som den nya, vackra, yngre kvinnan upphöjs ytterligare när hon blir gravid. Hon får dock uppleva den verkliga Rashid när barnet hon föder är en dotter. Vänskapen mellan Laila och Mariam växer sig starkare samtidigt som kriget bryter ner Kabul och dess invånare.

Denna bok är en oerhört spännande skildring av hur livet under talibanerna kan ha tett sig för kvinnorna. Samtidigt skildras det smått obegripliga förfallet av en stad och ett land.


Nyckelord för boken: Krig, Kvinnomisshandel, förtyck, Koranen, Afghanistan

Växer så det knakar

Magen växer så det knakar påstår vissa. Typ sambon som ser mig varje dag säger att jag blivit "tjock", vet inte om det är bra eller dåligt, ska man bli glad eller ledsen. Innan jag hunnit bestämma om jag tycker det är bra eller dåligt har hormonerna redan gett mig ett svar, antingen skrattar jag eller så brister jag i gråt. Det är inte på något sätt jobbigt, jag kan ju trots allt inte rå för det.  Men jag känner mig tjockare en vad spegeln visar. För när jag tittar uppifrån och ner så ser jag bara en liten tjockis mage sticka ut, såhär tjock har ju jag aldrig varit även om det bara är lite tjock för andra så är det mycket för mig.  Får böja mig lite fram för att se under min egen mage vilket jagaldrig gjort innan. Det är inget dåligt, bara så ovant och jag gillar det inte riktigt just nu, men det är ju bara att vänja sig.
Var på jobbet idag där nyheten spridit sig som en löpeld, och bra är ju det när jag tycker det är svårt att berätta, nu har jag bara cheferna kvar att berätta för, usch. Känns så jobbigt, som man bara är till besvär
Har lekt lekar med det yngsta barnen och sedan tackat av en praktikant som slutar idag, kommer bli tomt utan honom.
Magen för en vecka sedan
Ska ut och pressa i solen en liten stund och lyssna på min CD-bok jag fått av mamma, blir nog en lång promend senare kanske med hund eller kankse utan, kanske med Nina eller så går jag själv.

Mitt oktober barn = VÅG i stjärntecken

Dessa barn älskar skönhet och harmoni. De tar sig ofta an en medlarroll, eftersom de har svårt för oenlighet och orättvisa. Emellanåt kan de verka obeslutsamma, men det är vanligtvis för att de försöker tillfredsställa alla på en gång. De är rättvisa, ärliga och diplomatiska, men kan vara envisa. De är sällskapliga och trygghetsälskande; lojala vänner och följeslagare. 

Nyckelord: Estetisk, kärleksfull, samarbetsvillig, harmonisk, rättvis, sällskaplig och med en förkärlek för jämlikhet. 

Föräldratips: Gör inte misstaget att tro att den milda vågen kan fås att göra saker mot sin vilja!
Vecka 17 (16+3)

11 älgar och en blixt

Var inne i Skövde igår kväll också. Skulle se hur det går med hemsidan, den blir nog jätte bra när den bli klar. Efter denna lilla sammankomst så åkte vi hemåt. På vägen hem dök det första sex älgarna upp på ett gärde. Älgar är så stora och fula där de bara står och blänger. En hel liten familj eller älgmöte eller var det nu var, sex stora älgar var det iallfall.
Kom hem, bytte bil och åkte mot Dala där Mats skulle lämna släpet som satt på bilen. På vägen dit dök det först upp en älg till som också den stod oh blängde fast inifrån skogen.  Senare på vägen stod det älgar på vägen, mitt framför oss, där stod de också och blängde innan det tog till handling och fly in i skogen. Det var fyra älgar, en ko, två kalvar och en tjur.
Väl framme i Dala så började det regna, längesedan man fick känna på regn, såg även en blixt och hörde sedan muller, måste varit åska.
Hur som helst, just nu sitter jag och väntar på en DHL lastbil ska dyka upp med lite grejor till oss, det är bla. en hundgård som vi ska montera upp. Sedan ska jag åka till jobbet några timmar.
Tjing tjing.

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 

Mina gravid symtom: Fortfarande känslig och får lätt tårar, blir lättare anfådd. Men annar är allt som vanligt.Water for elephants

Åkte inte till stan igår kväll och tittade på bio, sådär spontant bestämde vi det klockan 20:30.  Jag fick välja film eftersom det inte gick någon sådär jätte storslagen som man har hörttalas om. Efter att ha sett alla trailers på filmerna som gick tog jag en romantisk film som utspelade sig på 1930-talet.  Jag tycker om filmer som utslepar sig på 1910-1940-talet. Så som dagboken, Titanic med flera.
Innan bion gick vi till en krog och Mats tog en öl och jag tog en "pims cafe" som är en god kaffedrink. Satt på uteserveringen vid nio tiden på kvällen, härligt. Jag hade bara tröja på mig, leggings och ett par nya högklackade skor med 8cm klack, gisses vad lång jag kände mig.
Filmen då, jo den var bra, men ingen sådär wowfilm. Men det är nog en film jag skulle vilja ha i min samling. Den var vädligt hemsk och gripande vissa stunder. Det var en  riktig Malinfilm eftersom den utspelade sig på 1930-talet, det handlade om djur, en vetrinär och en otroligt bra och välgjord film.

Fått de första bebissakerna

Var ju och lämnade mormor igår innan vi kunde åka hem. Hemma hos henne fanns ju några bebisgrejer vi skulle få med oss hem. Det var ett babygym och en babysitter. Vet inte vilket märke eller så men det spelar ju mindre roll. Roligt att börja få hem lite småsaker nu iallfall tycker jag allt.
Babygymmet
Babysitter

Min påsk i bilder

Sitter ute i trädgården och spelar kort i väntan på påsklunchen
Förrätt.  Röktlax, nässelomelett, roccula och gurksallad med salt och socker i.
Jag på Påskafton som också är min födelsedag detta år. Fick en digitalfotoram, Bola kula (gravid smycke), saker från hemtex, presentkort på HM m.m.
Tog en promenad till Kalvesund och snäckbankarna, badade hundrna och solade på klipporna
Fiskar krabbor
Hoppa på stenar är något av det roligaste jag vet
Jag och min sambo
Pappas segelbåt som har fått komma i havet för i år. Ska visst segals till Danmark i sommar. Jag har döpt båten till, Kiara. Hon är en Puzzel på 36fot.
En söt liten påskkärring som påskade för oss
Unni, Jag, Jenny och Johanna. Inte så ofta alla vi ses.
Malin är  på partyhumör
Robin och Malin spårar ut
Malin, Jag, Unni, Robin. Hemma hos Robin
Jag och min endaste och bästaste Malin

Here I come Köpenhamn

Har bokat mig två nätter i Köpenhamn med sambon. När jag börjat tänka efter så undra jag lite varför jag tog med just sambon? Kunde väl dragit i väg med en kompis.  Fast om jag har med sambon så betalat ju han allt (förutom om jag köper kläder eller nåt, det får jag betala själv).
Vi åker inte förens i slutet av  Juni, men destu tidigare jag bokar tåg biljetterna destu billigare blir dom. Fast så där värst billigt vet jag inte om det var. Lyxade i och försig till det med att resa i 1klass och att vi ska få mat på tåget. Har inte bokat hotellet en men ska göra det så fort vi får hem värdekupongerna på hotellet så vi kan bo där gratis :) Ska bo på Scandic Hotell i köpenhamn som ligger mitt i centrum och 500m till tågstation så det blir ju toppen.
Var så längesedan jag var i Köpenhamn så det ska bli härligt att komma dit igen, tycker jag har mig någolunda koll på vart vissa saker ligger och Mats är ju duktig på danska så de blir toppen. Har redan kollat upp vilka platser vi ska besöka och redan bokat bord på en resturang. Nämligen Ida Davidson som är känd för sina goda smörrebröd, har varit där innnan jag ätit.  Det var redan andra bokade kunder i Juni så jag behövde inte skämmas som bokade så tidigt. Bättre för tidigt en försent som hon i telefonen sa.
Härliga Ströget i Köpenhamn
Idas härliga Smörrebröd
Ida Davidsen Resturang

Styr kosan sydväst.

Ska strax åka hem till mor och far till den fruktade ön, Hyppeln. Där är det extra farligt att vara nu eftersom grankriget är i full form. Fast jag behöver ju inte vara rädd, mig vet dom ju vem jag är och att jag aldrig skulle tjalla till andra var granarna hålls gömda. Värre är det nog för sambon och mormor, de kanske tror att de två är spinoner från någon annan närliggande ö.
Näe, så är det nog inte riktigt.
Ska bli skönt att komma bort från Fridene några dagar. Här är ju allt samma som det alltid är hemma hos alla. Sa ju även fira min födelsedag på Lördag då jag fyller 22 år och jag känner mig gammal som en skata. Hoppas jag får något fint och användbart i present. Och jag hoppar verkligen att jag inte bara får massa bebiskläder bara för att alla tycker det är så roligt att köpa det. Som det ser ut just nu kommer jag inte få köpa något till min bebis, för vi har ju allt.
Jag ska ta det lungt och inte äta för mycket påsk mat eller godis, behöver hålla igen lite grand, räcker ju med gravid kilona.
GLAD PÅSK PÅ ER

onsdag

En liten bild på magen nu när den är i vecka 16 (15+)
Ledig idag, skönt. Sov enda till klockan 9 i morse sen kunde jag inte sova mer. Tänkte inte göra någonting alls idag, fast jag upptäckte rätt fort att det är jag för rastlös för så jag har tagit en lång promenad.  Har marinerat kött och dunerar att styra kosan mot Hjo, men då får det allt bli lite soligare först. Ta lite bilder på vitsipporna i parken.
Imon åker vi till Hyppeln så jag skulle kunna packa lite. Har en fundering på att vaxa bene med men tror jag har för korta hårstrån för det. Behöver väl iallfall vara någon millimeter.  Har fundering på att hitta någon vår jacka, har ingen ordentlig. Eller jo jag har en men det är fläckar utav tjära på den som inte går bort, det är synd. Kanske skulle kunna ha den i jobbet dock .
Helst av allt just i detta nu skulle jag vilja ha något att plantera. Har krukor men ingen jord, inga frön och inga rabatter. Så tråkigt. Och gräva får jag inte göra, eller det bör jag inte göra.
Sen har vi titta på att resa någonstans i Juni, en weekend. Lutar mot Köpenhamn, det var några årsedan jag var där och jag tycker verkligen om den staden. Har ju även Berlin som lockar. Ska se lite vad det skulle kostar (boendet är ju gratis) men flyg/tåg/färja och vad det finns att se/göra i dessa städer. Ibland känns det tråkigt att inte dricka, dset måste jag erkänna. Bara den där lyxen av att ta ett glas vin, framförallt i sådana sammanhang. Men det är ju de värt att stå över frestelsen.

Tisdag

Fått mig  en liten sovmorgon, det var skönt eftersom fullmånen har hållt mig lite vaken. Mats är blivit sjuk, feber och förkyld så han har snarkat lite grand.   Idag jobbar jag 11-17 sen är jag ledig i en vecka, eller a jag tänker vara ledig en vecka.
Var ute en sväng igår och gick i våran skog, jo det är våran lilla skog.  Tog  några härliga foton som jag ska bjuda på, hittade även ovanligt mycket spår från älgen.

Solsting på en måndag

Började jobbet super tidigt i morse, var där klockan 06:00. Hade inte så många barn som det var sagt från början, det är bra både på gott och ont.  Jag började den tidiga morgonen för dem genom att läsa en saga, vi pt frukost, var ute i solen och lekte, hade fruktstund på gräsmattan och gick och åt vid 11:30. Var ute igen efter det.  Jag är helt röd i nyllet efter alla stark sol, har fått solsting tror jag. Är jätte trött och har dunder huvudvärk.
Slutade vid 14 och åkte hem och somnade, vakande med mer huvudvärk, drakc vatten men det har inte blivit bättre. Där är jag nu.  Jag vill ha energi, jag vill vara mer ute och greja  i mina rabatter som inte finns. Jag vill så blommor i små krukor men jag har verken krukor eller frön.

Igår var vi iallfall ute och fiskade, det var roligt har tjatat om det så länge. Inget napp blev det med en rejäl nypa frisk luft och två fiskedrag fick offra sig när jag fått bottennapp.
Mats fiskar
Jag och mina stövlar trivs bra ihop

vecka 16

ecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
Grav. symtom : Mycket känslig och kan gråta för ingenting. Vill ha mycket närhet, helst alltid och hela tiden och har  huvudvärk från och till.

Söndag

Det här är nog en sådan dag då ingen vill umgås med mig. Jag är trött, grinig och blir lätt ledsen. Har varit en jobbig natt på jobbet, skönt att denär över och skönt att komma hem till sängen i morse vill jag lova. Suttit ute på altanen en stund på eftermiddagen och solat, smyg tittade på när Mats satte på hängrännorna på pannrummet. Han är så rolig när han jobbar, rolig att titta på. Han står och tänker en stund, han mäter en stund han står bara och tittar en stund, pratar med sig själv, om han lyssnar på musik så gungar han med i takten och svingar ibland i musiken med sin höfter.
Ska hänga lite tvätt, laga mat, idag blir det kenismat. Vårrullar med lis (ris). Ska hinna med en dusch också innan jagh faller ihop i sömn igen.

Lördag

Ny dag och nya löften som måste hållas. Jag lovade mig själv att tvätta samt städa bilen idag, det blev gjort !  Vi har gjort oss av med hunden som vi passade och han är åter igen hemma, denna gången gick de ju bra.  Har varit en sväng i Tidaholm och pantat två fulla sopsäckar med burkar och en back.  Massa pengar blev det för mig att handla för. Förstår inte att folk skäms för att panta burkar. Skulle det betyda att man ar fattig? Jag tycker mer det är en tjänst till miljön. Skulle köpa folköl till sambon det var det enda jag lovad honom dyrt och heligt att handla. Jag köptemig en blaska om graviditet m ed Ebba von Sydow på omslaget, bra att ha att läsa på inatt när jag jobbar (om jag får lite att göra vill säga).
Nu står köttfärslimpan i ugnen och den är fylld med gullök, kantareller och kål. Ska väl försöka sova någon timme för säkerthets skull. Längtar redan till morgonbitti när jag kommer hem och kryper ner i sängen brevid sambon och Lexi.
Sov gott ni andra.


Våren kan vara lite jobbig på sitt sätt

Nu när det är lite "varm kallt" ute så får jag anväda mig av massa olika jackor och skor. Har tre olika jackor jag använder och fyra olika skor. Varma, snygga,  vattentäta, lite tunnare osv. Jackorna behöver vara  antingen en varm (vinterjackan) eller en halv tjock jacka som är vatten och vindtät (skidjackan) eller en riktig vårjacka alltså en skinn jacka.  Jag byter kläder flera ggr om dagen just nu.
Skönt iallfall att jag slipper alla stora klädersom döljer, nu kan klä mig lite normalt, i kläder jag tycker om.
Fina våriga Tussilago nere vid våran damm.

det är tidigt för en del

Vakande 9, det är väl helt okej.  Tänkte vända på dygnet redan igår kväll eftersom jag ska jobba natt i helgen, men som vanligt däckar jag vid typ 23 tiden. Jag är hopplös, verkligen mer morgonmänniska en kvällsmänniska. Om nu min vän Johanna skulle vara vaken vid denna tiden vilket jag tvivlar på så skulle jag åka till henne nu, men jag vill ju inte vara oförskämd och åka hem och väcka henne.
Jobba som sagt i helgen, sedan jobba måndag och tisdag på fritids nästa vecka, vilket betyder att denna månaden går ihop sig med timmar den med.
Den där jobbiga Mix som bara stör mig i min sömn halva natten. Åh, stör mig så på honom ibland. Han skulle upp och sova brevid mig inatt med, 40kg hund brevid mig är inte jag van vid, snarare 5kg hundar är jag  van vid. De små hundarna kan man ju sparka bort om dom blir jobbiga men det var mer Mix som sparkade bort mig inatt.
Ska nog sussa en liten stund till ändå.

MIX

Vi har en stor ful hund hemma som heter Mix som oftast är jätte jobbig. Han är en korsning mellan Wachtel och Älghund, så därför är han en Mix och då fick han heta Mix.
Nej men det går ganska bra,  han är bara väsligt aktiv och lite skällig, ska ha honom här tills på Lördag.
Här är lilla söta Lexi, hon är expert på att sitta roligt, här ät ett vis hon brukar sitta på. Sötnötan. Sitter på sin rumpa.

Hat kärlek till en artist.

Visst kärlek är ett väldigt starkt ord, och jag är ju inte kär i någon artist. Men jag tycker det finns en artsit som gör väldigt bra låtar, fast det är ju inte hon som gör låtarna. Hon glider mest på ett bananskal och sjunger med sin pipiga röst som inte duger och sen får som mixtra om den. Detta säger jag inte av avundsjuka utan för jag tror att det är så, och att det tyvär är väldigt vanligt  bland många artister.

Här tycker jag det ser ut som "åh-nej-ännu-en-dag-på-jobbet-dagen" ser inte alls ut av att njuta inför sina fans. Tycker hon blir dåligare och dåligare på sina performence, tar ut dansstegen dåligt och inte fullt ut. Hon ser inte glad ut. Framförallt är det ytterst sällan man ser henne sjunga live, men det är klart, inte så lätt att låta som en dator.   Se på detta klippet som bara är en minut långt.
Sen har brittan sina ljusa stunder, det är ju trots allt bra låtar som säljer. Hon säljer.  Hennes videos är bra men lätt uttjatade. Jag kan ha lite vårt för när artisten ska visa sin fejja i varje sekund av videon, men smaken är ju olika.

Om man ska kalla sig artist så tycker jag en artist ska hålla vissa krav, som att kunna sjunga sina låtar live. Ta bort all dans och sånt om man inte klarar av det. Det är ju jobbigt att röra på sig och samtidigt sjunga. Jag ser hellre en vacker artist som sjunger vackert, än att se en performence med en som tror hon/han kan sjunga (när dom i själva verket mimar till det som kallar sin sång).
Några som jag skulle vilja kalla artister istället är: Rihanna, X-tina, Lady Gaga, Katy Perry om man ska dra några flickor.
Någrasom har bra performence  (men inte kan sjunga sina låtar live) är: Brittan,  Jennifer Lopez, Justin Timberlake har även hört att Enrique Eglesias ska sjunga väldigt falskt.
Men denna flicka kan sjunga och det bevisar hon är, inte alltid kanske det klaratse och renaste toner, med vad gör det när man försöker göra sitt bästa till 100%.  Hon rör sig inte jätta mycket men hon går runt och sjunger i sina skyhöga klackar. Ändå ett bra upptädande eftersom miljön runtomkring gjorde det så bra.
Hittade ingen så fort när jag skrev in "false voice", brittan kom upp med en gång. Men det är klart, denna vidoen ska man ha överseende med eftersom hon rör sig nästan hela tiden. Men usch vad förskräckligt det låter. Skulle inte göra det bättra själv men ändå. Ibland sjunger hon ju till sina konserter och i denna gör hon ju det, men det är play back som kommer ut till publiken, och tur är väl det.

varför höra av sig?

Måste bara kolla upp mitt horoskop. Vad är det här? På två minuter dök två oväntade personer upp i mitt liv, igen. Visst jag har tänkt på dem, men lixom inte orkat tagit steget att fråga.  Först du som jag träffat några gången och vi har verkligen haft kul ihop. Vi ska ses snart bestämde vi. Sen du som jag inte hört eller träffat på typ sex år. Undrade hur jag hade det, hur mitt liv såg ut, jag undrade hur ditt liv ser ut m.m. Kul. Det var ju via msn så det var ju inte så att dom kom hit och knackade på dörren eller så.
Ska snart dra iväg till jobbet och leka med de små. Ska dammsuga, hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen innan jag åker bara. Vad ska vi leka idag föresten?  "Under hökens vingar kom" ska vi leka såklart.

Det kommer bli jobbigt här hemma

Då var det redan Tisdag igen, tvingade mig till jobbet idag och trotsade min förkyldning. Tur var väl det, för jobbet var både roligt och gick lätt. Varit ute hela dagen och lekt med barnen.
Kom hem vid tre tiden, ställde mig och skalade potatis samt  skar ner små bitar av älgsteken. Här ska göras pytt i panna. Efter två timmar kunde jag avnjuta maten för mig själv vid köksbordet.  Vid sex tiden åkte jag och sambon till svärföräldrarna och blev instruerade hur vi skulle vattna deras livsverk av plantor som det ska komma gurkor, chilli, tomater,frukter,bär, blommor och snart växer det väl fram SCANS tunna skinkskivor från plantorna. INget verkar vara omöjligt i plant väg för deras del. Dom är uber duktiga, jag avundas dem verkligen. Själva kan det inte få nog utav blommor så de ska bege sig ner till Holland för att se den årliga blomsterparaden.
I utbyte av att de åker till Holland ska vi vattna plantor samt ta hand om deras jobbiga unghund, Mix. En korsing mellan Älghund och wachtel. Han är stor, svart och buffig.  Jag har ju som bekant lämnat  min lilla jycke till min mamma och pappa i GBG för att han inte ska bli uppäten utav besten, Mix. Våran andra lilla tuffa får vara här hemma och sätta honom på plats.

Vecka 15

180 dagar kvar till beräknad förlossning.
Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov. 

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Symtom: Haft en eller annan hormonattack i form av att gråta för ingenting, samtidigt som jag skrattar över hur patetisk jag är för att jag gråter över ingenting. Börjar få svårt att dölja min lilla bula och skyler så gott jag kan med de kläder som döljer magen men samtidigt inte på ett misstänktsamt vis. Känner mig mest fet kring magen, som om jag hade några kilon för mycket. I övrigt bryr jag mig väldigt mycket om mitt utseende för tillfället.
Vecka 15 (14+2)

Sjuklingen del 2

Måndag. INget jobb idag för min del. Tog mina två sista alvedon och begav mig till Hjo för att handla på apoteket samt gå till frisören, kände att jag inte kunde ändra tiden igen. Redan ändrat den två ggr. Mitt hår var rejält slitet i topparna. Hon toppade håret och gjorde några slingor samt att jag fick en pratstund, fast jag knappt kunde prata med min rinnande näsa.

Jag ska återkomma till frissan om sex veckor och toppa håret och se vad vi ska göra för expriment gången där på.
Nu sitter jag ute i solen med halsduk, te, snyt papper och nässpray och tänkte försöka få lite färg i ansiktet.
Ska ge mig på att laga korvstroganoff sen om jag orkar, annars får Mats göra det när han kommer hem.

Sjuklingen

Jag har feber, förkyld och helt tjock i huvudet. Orkar inte med detta.  Knarkar nässpray, alvedon, snyt papper, Idomin salva. Mår skit verkligen, vill att någon bara ska döda mig. Mådde jätte illa hela vägen hem från branäs, men jag spydde inte.
Nu ska jag sova en stund.

Packningslistan

  • Nyckeln till stugan (var fan är den?)
  • Kläder
  • Skidkläder
  • Kudde
  • Sängkläder
  • Smink
  • Handuk/badlakan
  • Hundmat
  • Hunden
  • Skor
Ja ja, först lie jobb sedan packa sedan jobb sedan sova, sedan jobb sedan åker vi.
Sambon kom hem 00:30 inatt, jag låg vaken. Han var hungrig, åt blåbär (?).
Det regnar ute, det är ju super mysigt!  Ska ändå jobba inne idag så  det spelar ingen roll vilket väder det är.
Imon ska jag jobba ute, då får det gärna vara solsken.
Nepp nu måste jag planera dagen lite.
Hörs.

Klagoblogg.

Att aldrig de där pengarna ska räcka till?  Tycker inte om pengar längre. Sparar 30% av lönen men det känns ändå inte som det räcker. Har dessutom massa utgifter som mat, bensin, frisör, kläder, smink, roligheter (som är allt för sällan). Men man ska väl inte klaga, man har det bra, jag ska vara nöjd för det jag har och gör, är det inte så?
Är lite avis på pojkvännen som är ute och far överallt tycker jag. Whiskey provningar, hockey resor, mässor, öl provningar, kryssningar, Tysklands resa, Jakt i Tyskland, hämta öl i Tyskland, skidresa till Sälen. Ja jag kan hålla på hela natten.  Jag får stanna hemma och mysa med hundarna, jag unnar honom och är glad över att han får göra så mycket roligheter och dess utom slippa betala för dom. Men jag saknar något.  Vill också se något annat en Hjo, Skövde, Jönköping, Göteborg, Branäs. Det är i dom trakterna jag håller mig i, iaf de senaste tre åren.  Okej jag har varit i Kalmar där i mellan också, och tyskland en sväng.
Klagoblogg.
Jag kanske skulle få bo på hotell någon natt nästa gång han är borta, ska även unna mig och en kompis lite spa. Funderar på att göra några ansiktsbehandlingar på salong eller nåt och gå ut och äta eller så.  Det kan bli mysigt.

En dag i sänder

Dagarna masar sig fram, men det är väl så när man längtar, längtar efter ledighet. Den närmsta ledigheten är om två dagar, då jag åter igen åker upp till Branäs och åker skidor. Nästa ledighet efter det blir vecka 16 då det är påsklov och jag åker till Hyppeln och firar både påsk och min födelsedag.
Sitter just nu och kikart på Hockeyn, tycker inte om hockey men det hade varit kul att se sambon skämma ut sig i TV. Han sitter där någonstans i publiken.
Har varit och kikat på Elins nya pärla, Fuxia som hon kanske ska ha på foder. Hon var en fux vilket ni kanske förstår, ett sto, 10år och mycket mer en så vet jag inte. Hon ska sitta upp på henna imon så det blir spännande. Hoppas hon får stanna.

Historien om värphönan och slaktkycklingen

Kyckling är något som jag tycker är det värsta man kan äta. Det råaste och brutalaste sättet att föda upp ett djur på. Fåglar i sig som har fyra ggr högre plus en vad vi har, fåglar som är vana att ha stora ytor att röra sig på, fyllt med gömställen.

Vi börjar med värphönan.

Värp hönan bor i en bur med massa andra hönor, en höna har 30 kvadrat centimeter att röra sig på. dom har ett värp rede, sitt pinne och ett sandbad i buren. Klimatet är bullrigt, dammigt, varmt och kvavt.   
Det tar 25h att bilda ett ägg för hönan som hon sedan släpper i värpredet.
Hönor ruggar en gång om året då de inte lägger ägg. 
Hönorna har det trångt och kan inte göra sina naturliga beteenden utan har oftast beteende störningar  så som picka på sina kamrater.
I många fall pickar dom ijhäll varandra och smakar en tugga. 
Fåglar får lätt sjukdomar och infektioner vilket gör också att ett stort antal självdör i sina burar.

Kycklingen

Kycklingen kläcks och väger ca 20-25gram
redan första eller andra dagen i sitt liv så skickas en grupp på 1000kycklingar i lastbil till sitt nya hem där som ska gödas till slaktvikten.

Från att nu väga 25gram ska dom nu gå upp till 1,2 kilo (vilket är slaktvikten) på bara 30 dagar.
Oftast så handlar det om  gårdar som tar 10.000-30.000 kyclingar samtidigt. Man räknar med att ca: 10% av kycklingarna inte överlever de 30 dagarna det ska stanna på sitt nya hem.

Kycklingarna göds med spannmål, majs och soya (soya som odlas i bl.a afrika där regnskog skjövlas för att våra kycklingar ska få mat) 

De som sköter kycklingarna brukar ta en vända varje dag inne i gården och plocka bort alla döda kycklingar, det händer lätt att man trampar ijhäl några stycken med när man är där inne. 

Klimatet är smutsigt, dammigt, höga ljud, varmt, kvavt.

Kycklingen får aldrig i sitt liv  se sol ljuset. 


Tänk på det när du njuter av din goda och ytterst billiga Euro Shopper kyckling.

Blä, det äcklar mig att stoppa i sig kyckling.

Historien om mjölkossan

Människor är allätare. Det visar våra tänder.
Människor är jägare, inte asätare. 

Jag tycker alla bör veta vart maten kommer ifrån, inte bara se allt som en produkt som servetter eller sådant.  OM man ska äta kött, kan man faktiskt välja "rätt" kött, "Bra" kött.  Första hand svenskt kött, andra hand närproducerat kött, tredje hand ekologiskt kött.  Om man kan få allt på samma gång är det toppen.

Det är mycket som alla bör veta om köttet.  Jag tycker man även ska tänka runt hela cirkeln. 

MJÖLK KOR

ko föder kalv
Kalv tas ifrån kon (direkt efter födsel)
Kalv får puver ersättning och har oftast svår diarré de första veckorna.
Kon är produktiv och mjölkar ca 40 liter om dagen i 9månader efter kalven är född.
Kon blir brunsitg,
Kon insimineras med en tjurspermier som matchar henne (ex, kon har svår kalvning, hon blir insiminerad med tjurspermier vars avkommor har lätta kalvningar)
Kon är dräktig.
Kon går på grönbete och tas in och mjökas 2ggr/dag. 
Kon har tre månader kvar till nästa kalv föds, då går hon i sin (slutar mjölka)
Kon föder åter en kalv
Kalven tas bort från kossan.
Kossan är halt efter en olycka i hagen.
Kon blir inte av med sin hälta, men är fortfarnade produktiv.
Kossan har ont, men bonden tjänar bra med pengar på henne.
Kossan har mycket ont och reser sig inte en morgon.
Kossan skickas till slakt tillsammans med några andra "sämre" kor.
Alla kossorna blir nötfärs.

Alla kor (kossor= fått avkomma och diat) blir sällan något annat en köttfärs eftersom de har dålig kvalitet på köttet.

Tänk på detta innan du köper köttfärs, vad som egentligen ligger i vakumförpackningen.

VeCKA 14

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.


Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.
Symtom:  Täppt i näsan, känner mig tung i kroppen.

Nyttiga drinkar

Igår exprementerade jag med Brämhults hallonjuice, den är för det första super god. Lite suddig bild för det är mobilkameran men det är hallonjuice, en sockerkant och en kiwi. Enkelt, gott och gör drinken lite roligare att dricka. Mats var på systemet och köpte alkoholhaltiga drycker, jag kikade också runt men tog initativet att köpa juice istället.
Idag är jag ledig på dagen, och tack och lov för det. Har blivit inringd till ett natt pass ikväll/natt. Sedan har jag ju mitt ordinarie jobb 17:30-21:00, sen måste jag åka med rasande fart till det andra jobbet innan dom hinner åka. Får se hur denna kvällen tar sig vid. Lite kaotiskt får jag nog räkna med. Första kvällen jag jobbar helt själv på denna avdelningen med, men det ska nog gå bra, känner ju de boende.

Lycka till, till mig. Nu ska jag  ZzZzZzZ

RSS 2.0