29/1

ne nu börjar de bli tråkigt att inte få blogga. Brebandet kommer inte förens nästa vecka ju.
Idag är de ju lördagens dag och jag ska in till staden och köpa lasyr, fast det verkar dröja eftersom sambon vill med och köpa ett lass med grus och det kan jag inte ta i bilen. Utan vi måste ta bussen in med släp kärra och jag vill inte köra med släp kärra i staden.
det som fördröjer allt är den där bonden Erik som lagt sin skogsmaskin i vertikalt läge mitt på gärdet, vilket inte är så bra. Den väger ju några ton så nu är första projektet att få den i lodrätt läge igen. Kluns!   Han var ju på väg hit för att lyfta upp våran skorsten med skogsmaskinen, eller om han skulle hämta lastmaskin?
Hur som helst, det ligger många projekt och snurrar i luften just nu, hoppas allt går vägen som planerat.

...

Jag tänker börja blogga igen när vårat breband kommer. Det kommer nämligen gå fortare att ladda upp bilder å sånt. Nu tar det ju  10min att ladda upp en bild. Inget roligt då. Så ner Internet funkar som det ska så kommer bilder på det "nya" köket.

köket ligger på golvet efter 30års fest

Japp ni läste helt rätt. Igår var  jag och sambon på 30års fest hos Erik, gammel han börjar bli ju. Med massa människor, god mat och lite dryck så var kvällen mycket lyckad. Jag och sambon gick sist från kalaset efter att hjälpt till att röja undan och pratat.  Vi kom hem runt tre tiden på natten efter en frisk månskens promenad.
Idag fick jag ett ryck och började renovera köket. Ner med skåp och hyllor, slängt porslin, koppar, muggar, vaser och massa annat fint som vi inte  längre vill ha, eller som udda utav. Efter att rensat så åkte jag till Skövde, köpte dyr tapet som vi nu har satt upp i köket. Ska imon köpa hyllor och sätta upp framför tapeten och sedan ställa tillbaka de porslin som jag vill ha kvar.  Blir så bra och så mycket finare i vårat fula kök.
Bilder kommer bara inte orkat lägga in dem.

Träna minnet

Dagarna går så fasansfullt fort!   Redan Torsdag.  Låg i sängen och läste igår om barns utveckling i alla åldrar. Allt från att det bara är någon månad fram till de är tonåringar. Så då bestämde jag mig för att träna barnen på minne idag. Deras kortminne alltså.  Jag hade olika kommando som 1,2,3 och 4 som jag sa när som helst under lektionen. Kommando ett var att sätta sig på rumpan, 2 var att para ihop sig två och två, 3 var att ställa sig tre och tre, och 4 var att alla skulle komma fram och nudda mig.  Ett bra sätt att få uppmärksamhet av stimmiga sex och sjuåringar. Sen la jag fram olika saker som de skulle komma ihåg, sedan tig jag bort ett när de inte såg och sedan fick de gissa vad som fattades. Till sist fick alla tio likadana småsaker så som pennor, pusselbitar osv.  Så la jag upp vilka saker jag la fram, barnen fick titta och memorera sakerna i några sekunder sedan fick  de själva lägga fram vilka saker jag hade valt ut.
Efter jobbet åkte jag ner till Hjo, handlade småsaker och gick in en sväng på mitt andra jobb och kikade in hur de hade det.  Nu är jag hemma. Rådjurs stek ligger i grytan och ska puttra i tre timmar med kryddor, grädde och mjölk. Har gjort i ordning den hemmagjorda purjo och potatisgratängen som står i ugnen och puttrar, hoppas inte ugnen börjar brinna igen :)
Ha en trevlig dag.
Bild på henne bara för att jag älskar henne så mycket. Så fin och rolig att fota också ;)

inköpt

Åh vad skönt att få nya klackar att gå runt och klappra i efter jobbet. Nya 12centimetrare  har jag införskaffat. Man ser så mycket längre och ståtligare ut i klackar. Fått en förkärlek till kil klackar, har redan ett par var nära på att köpa två nya men två får räcka för detta året. Har nu fem par högklackade att skrida runt i denna våren/sommaren. Måste bara få mig till att röra på fläsket lite mer, behöver bli av med 3-5kg runt midjan och låren för att bli riktigt nöjd med mig själv.

Det brinner

Vad tiden går fort !  Veckorna bara flyger fram, varför då? Natten har varit lång, sover dåligt när det är fullmåne och hade en vaken timme mellan 03 och 04.
Dessutom så hade vi våran första eldsvåda här inne i huset igår, i ugnen av alla ställen. När jag skulle göra pizzan så hettade jag upp ugnen till 250grader och rätt som det var sa det bara "shlovs"  och det brann inne ugnen. "Mats jag tror det brinner hära!"  Det var lite olja som låg på ugnens botten som hade fattat eld, så kan det gå. Men nu fick vi ha en brandövning. Det första jag slängde ut var hundarna, sen fick vi vädra ganska länge. 
Efter brandövningen fick vi äta våran mat och vovvarna somna i soffan helt oberörda. Jobbar hela dagen idag, enda fram till klockan 20:00 ikväll.  SÅ jag skriver nog mer imorgon.
Får nog inte se min sambo förens imon heller, han ska ut och jaga vildsvin ikväll nu när det är så mycket mån ljus. Hoppas han skjuter ett, fast samtidigt vet jag inte vart vi ska frysa ner det. Frysen är full proppad med Älg, rådjur, vildsvin, lamm och gris.

Schasa ut sambo och hundar

Hundarna är under stimulerade och sambon kunde inte heller stå still när han kom hem så jag sa till dem att gå ut. "vad ska jag göra ute" undrade han. Kasta pinne med hundarna en stund. Nu står han där ute och hackar is med spade och kastar pinne med hundarna. Själv lagar jag hemmagjord pizza, diskar, tvättar och planterar om blommor. Ska även planera lite lekar till imon att göra med eleverna.
Vad gott det ska bli med pizza, tunna älgbitar, ost, färska champinjoner ska jag ha på min, ska nog göra en vitlök sås till. var inne i Hjo och handlade en snabbis efter jobbat. Fy sjutton vad dyrt det att leva och ändå köper jag aldrig något kött när jag handkar, kan ändå aldrig hamna under 500lappen. Visst köper jag bara kvalitets produkter. Var även tvungen att köpa maskindiskmedel, skölj medel, ajax och sånt och det är snordyrt verkligen!  Speciellt att handla i Hjo vilket är en av landets dyraste matvaroaffärer.
Ja ja, nu ska jag avnjuta pizza och ett glas vin.
Bild på Hyndan Lexi. 

MASK Malin

M - Motion
A - Aktivitet
S - Skolan
K - Korsberga Det är vad "MASK Malin" betyder som alla barnen kallar mig, inget annat! Såg in i mitt skåp idag och där låg ett Jul kort där det stod "Du är en bra MASK lärare, Malin. Önskar .... ... .... & ...." Jätte gulligt.
Tack i efterhand <3
god Jul önskar.......

drömmen i spillror

Det blir inte riktigt tänkt sig ibland. Jag kan inte då allt även om jag ofta tror det. Ja jag är bortskämd. Lagar älgpytt just nu blandat med lite tårar. Tur slipper salta. Tårarna är salta. Det som är tänkt att göras i vår blir nog inte av. Måste vänta ett helt år för ekonomons skull påstår sambon. En sak i taket. Jag står inte ut i detta ruckel länge till. Vill ha nytt och det är nu. Var inställd på det. Nu är det väldigt svårt att acceptera att jag måste leva i skiten många månader till. tur att jag har mina kläder de är det enda jag teivs med i detta huset förutom varelserna som också bor i huset. Ska planera inför jobbet imon. Tror jag fortsätter med fångarna på fortet temat med kluriga uppgifter. De uppskattar barnen samtidigt skapar de teamkänsla vilket alltid är bra. Det jobbiga för mig är bara att komma på alla kluriga upgifter. Förslag är uppskattade! Trevlig kväll/malin

Frågor med svar

Utmaning Idag 1. Hur gammal är du om fem år? 26år 2. Vem var den sista du träffade? Vännerna som var här inatt 3. Hur lång är du? 163cm 4. Vilken var den senaste film du sett? Pistvakt 5. Vem ringde du senast? Nils 6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Hemligt 7. Vad är dagens planer? Slappa, möjligtvis jobba. 8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka brev med posten 9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta ! 10. När såg du senast din mamma? 26 december 11. Vilken ögonfärg har du? Blåa 12. När vaknade du idag? Kanske: 10.30 15. Vilken plats föredrar du minst? En hård pinnstol på bussen (vilket inte händer speciellt ofta) 13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, tyvärr. Men jag hann inte bromsa och körde över den. Den dog inte utan jag fick slå i hjäl den. 14. Vilken är din favoritplats? Där det är varmt. 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Lever väl mitt svensson liv som jag strävar efter. Har ju redan villa, volvo och vovve kan bara önska mig lite bättre standard och ännu mer i inkomst. 17. Vad skrämde dig som barn? Mörker och elaka "vänner" 18. Vem fick dig att skratta senast? TVn 19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Vad är det? ;) 20. Har du stationär eller bärbar dator? fem bärbara, fråga mig inte varför, vi är inte ens duktiga på datorer, men alla datorer har varsin plats och bara två har Internet. 21. Sover du med eller utan kläder på dig? till 99% naken, om det inte är så att det är väldigt kallt men då brukar jag slänga av mig kläderna i sömnen. 22. Hur många kuddar har du i sängen? fyra, sen är hundarna som huvudkuddar ibland. 23. Hur många landskap har du bott i? Bara bott i västra götaland men på fem olika ställen. 24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja det har hänt 25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Högklackade skor så mycket som det går! 26. Är du social? Nja. Ibland, ibland inte. 27. Vilken är din favoritglass? Farbror lång! Kom ni ihåg den ! ? 28. Vad skulle du gör om du vann en miljon? Renovera huset och resa bort ett tag. 29. Tycker du om kinamat? Nej ingen favvo. 30. Tycker du om kaffe? i perioder, försöker dricka te istället, nyttigare! 31. Vad dricker du till frukost? Oftast inget men det händer att vatten eller te slinker ner. 32. Sover du på någon särskild sida? Sover på mage 33. Kan du spela poker? Ja det är roligt! 34. Tycker du om att mysa? Ja det gör jag verkligen. 35. Är du en beroendemänniska?

Monopol maraton

Efter att Björn, Maria och Nils kommit till oss vid åtta tiden så bestämde vi oss för att inte åka in till Skövde och gå på bio. Vilket betyder att jag och sambon ska besöka bion tre ggr i januari månad om vi ska använda biljetterna, fast man måste ju inte använda dem. Istället spelade vi monopol från 20:00-06:22 på morgonen, tio timmar monopolspel. Vi var ju fem stycken i spelet och det var jätte kul att spela så många. Maria åkte dock ut redan klockan 01 tiden. Jag åkte ut inte långt efter, vi turades om att vara bank, gjorde popcorn, gjorde snittar klockan fem på morgonen. Vi drack öl, kaffe, vin, whiskey, likör43 m.m. Tänk att monopol och trevligt sällskap bara får tiden att springa iväg.

mobilt inlägg

Lördag. Skulle fått gjort mycket denna lördag men det blev inte så av olika anledningar. Snart får vi kvälls sällskap med vänner och vin.

Mats skriver...

Mats tycker att Malin är... Slö Full slapp och helt underbar. Mats tycker att Malin är.. Vaker sexig bombnedslag och helt underbar. Mats tycker att malin borde bli.. Gravid rik bättre på att städa och kåt.

Nytt

Nu är allt nytt, mitt liv är nytt. Var inne två timmar i Telia butiken för att välja ut ny telefon, ny data med mobilt bredband. Nu är allt nytt, jag har en DATOR! och en ny konstig telefon som är svår att lära sig.

Säljaren var jätte duktig på att övertala mig att köpa det jag köpte, allt till det bästa priset. Fick dock jag ingen gratis Spotify men men, det får jag väl fixa själv.


Min fösta egna, nya dator. Den dyraste samt den bästa. En HP som skulle vara både snabb, säker, tålig och praktisk.


En Samsung Galaxy S som enligt säljaren skulle vara den bästa på marknaden. Jag är ensålänge nöjd men förvirrad av att använda mig av touch och att det bara finns tre "riktiga" knappar att trycka på !  

Så efter lite smörande fick jag billaddare, plastfilm att sätta över skärmen, blåtands hörlurar och stötdämpare att sätta runt telefonen, frisurf och massa annat kul.

Tack älskade sambo alla nya teknikprylar jag fått. Har nytt nummer så hör av dig du vill ha det.


Har tänkt på hur mycket saker jag har nu som är mitt och utan några krediter eller sådant så är jag riktigt nöjd. Allt handlar om vad man prioreterar (stavning?)  Har tjänat pengar sedan jag var 19år, istället för resor eller läsa på skola så har jag valt att leva "jobb livet" och ta de jobb jag får och sedan få fasta jobb efter min erfarenhet.

Detta är vad jag har.

Har bil, en fin svart Volvo S80 som är 11år. Innan den hade jag en VW Polo som jag också köpt kontant.
Har en dator (inne på min andra data på sex år)
Har haft körkort i över två år
Har egen ny telefon
Har ett hus
Massa kläder som jag trivs i
Har två hundar
Fast jobb
System kamera
Lägger ribban högt vad det gäller mat och vad jag stoppar i mig, äter till 90% eko och vilt.
Egna carving skidor
Har massa fina krukväxter hemma

Samt massa andra vuxenpoäng.
Gillar livet för tillfället. 
Det går bra nu.
Ingen mobil

Fy vad jag drömt läskigt inatt, värsta gisslan dramat. Tänka sig att Saddam Hussein kom enda till Hyppeln för att kidnappa mig, och sen visste jag inte att polisen kunde komma på 30sek från stan till ön.  När jag ringde polisen ( i drömmen) så var de först tveksamma om de skulle skicka en bil till mig, de sa att det inte finns någon direkt hotbild  utan att Saddam bara var sugen på kaffe och en finskpinne (kaka).

Jag har tänkt på detta. Tänk om man ringer till polisen och är jätte rädd för att man känner sig hotad och sen så väljer de att det kanske inte är allvarligt nog för att komma. Det är ändå samhällets största säkerhet, polisen.

Nog om det, ska iväg och jobba några timmar. Har just ätit en sån där smörgås som är jätte grov, mörkbrunt bröd med hela korn i som bara växer sådär obehagligt i munnen när man tuggar. Försöker lära mig att skippa smöret också, vilket jag fick ångra. Men det ska ju vara nyttigt sägs det.

Har ingen mobil så ni får skicka brev på posten om ni vill något, skriv något här eller nå mig på FB.

Giraf

God kväll, kommer inte skriva något speciellt för Mats sitter brevid.  Kan bara förtydliga att jag arbetat 13 timmar idag (glad och stolt).  Skönt att komma hem 21:30,  dusch, drack ett glas vin, prata med sambon om sådant som hänt under dagen. Så där allmänt och lustigt. Ska väl gå upp och bädda ner hundarna så får vi lite tid för oss själva ;) 

Imon blir det en liten sovmorgon, sen jobba till tre, ledig någon timme sen jobb på kvällen på Fritidsgården, ska leka något roligt med barnen samtidigt som jag kan få min dagliga motion  (alltså 30sek).

Trevlig kväll från oss här hemma i Västorp.

PS. Mats jobbade 4 timmar å tjänade 11 000
Malin kommer få en puss och ett helvetes upplevelse. DS / Mats J


vart har jag varit hela helgen

Jo för jag har varit i Göteborg hos min brors flickvän. Vi har umgåtts, haft det allmänt trevlig druckit både vin och champange tills vi blev grundligt onyktra.

Nu är jag hemma igen hos en sjuk sambo. Han påstår att han är förkyld och febrig, själv så tyckte jag att han också får skylla sig själv som trott att det är någon slags kanarieÖarna han har åkt till Danmark (Nästan tyska gränsen) där han har jagat.

Har har iallfall köpt hem vin (till mig) massor av öl (till sig) samt lite sprit till oss bägge. Nu ligger han och snarkar i soffan efter ett parit  Bingolotto. Vi och pensinärerna har spelat bingolotto idag, första gången på fem år för oss bägge. självklart vann vi ingentinging. Helt värdelöst var det, tråkigt att se på till och med.

Har köpt fem nya filmer idag när jag handlade. Gäller att smöra nu när man ligger på minus efter att förstört en del av huset i ren agg mot allt och alla. Gjort en stor ful spicka i väggen efter att ha kastat glas på den (DUMMA MIG)  Mats (min  kille) tror att jag har ADHD, men jag har gjort tester jag påvisat att jag inte har det, mer åt DAMP håller enligt testerna, men de har jag inte sagt  det till honom, det kan han luska ut själv så  småingom.

Ha en trevlig kväll alla läsare.

// Silly me


tänk innan du talar

- WWF fonden betyder world war foundation


Bortrest

Då lider det mot andra och sista natten i min ensamhet varit inne hos S ikväll och hennes lilla bedårande dotter på lite över ett år gammal.  Har fått mat och pratat av mig.  Kom just hem, ska göra en packningslista för imon drar jag till göteborg över en natt till ensamna M.  Vi kommer nog hitta på något trevligt tillsammans. Fick nyss höra av min pojkvän som hade köpt massor av alkoholhaltiga drycker till mig, han hade även köpt med sig extra mycket vin, förutom mina 10liter jag bestälde hittade han en femlitare för bara 44kr, den smakar nog värre en pest, men men den åker nog med. I värsta fall kan man ge vinet till någon man inte tycker om.

Ska även hinna in till REAN på The Body Shop imon innan tåget går och se om några av de produkter jag använder finns till lite billigare pris! Vem vet.

Ska gå och natta hundarna nu också kanske ringa min prins i Danmark och tungkyssa honom via mobilen, undrar om tungan når enda fram?

dag två

tiden går långsamt fram, vakna första gågnen vad 05:30. Jag blev så ställd att jag ens kunnat somna i min ensamhet. Jag till toaletten gnuggade mig i ögonen och upptäckte att det faktiskt var sant att jag somnat och att det sanrt var morgon. TV var på under hela natten och jag vågade stänga av den vid nio tiden på morgonen.

Idag är allt som en låga, det  är ljust och jag ser dammtussarna på golvet som ropar efter dammsugaren så det fick jag börja dagen med. Annars ska jag nog mest gå runt här och vinter deppa och städa mellan varven. Har lite tvätt att ornda med, ska även packa väskan till imon då jag sticker bort en natt.  Varit ute och lekt lite med mina vovva då blev både jag och dom lite gladare och tröttare. Vill bara att tiden ska gå till  att sommarn kommer. Orkar inte med mer snö, kyla och mörker jag blir så depp av det. Ta mig härifrån skriker min kropp, lättare sagt en gjort.


Jag och vovvarna i höstas

dagen då allt försvann

Idag försvann ett bort, två glas och en stol från vårt hem. Jag tog sönder dem. inte riktigt med mening men nu är det som är. Tror inte ens karlssonsklister kan rädda dem. Tagit en duch, ska snart in till Hjo till M och N och spela monopol tills jag nästan somnar. Ska ju sova själv inatt, för första gången i mitt liv. Hur kommer detta gå? Kommer jag leva imon eller kommer demonenra ta mig dit dom vill?  Man vet aldrig.  Har ju mina hundar, har ju ett dåligt lås på ytterdörren och tre dörrar som det är glas i så det är absolut inte  helt omöjligt att ta sig in om någon dumming vill göra det. Som tur är så är det 100m till granne där en småbarnsfamilj bor så  de borde ju vara vana av att bli väckta på nättera. dessutom är edt 100m med 50cm snötäcke så jag hinner nog frysa ihäl på vägen dit.

det går säkert någon super bra skräckfilm på tv ikväll som kommer få mig helt hysterik, strömmen kommer säkert gå inatt bara för att jävlas med mig och då har jag bara min mobil att lysa upp mörkret med, och mobilen kommer säkert ladda ur innan dess.  nej jag ser verkligen inte fram emot en natt utan dig. Men jag får väl se detta som vårat "fem-års-test-ihop" klarar jag dessa nätter utan dig, klarar vi allt.


jag, en dag i somras


rubrik

Förkyldningen är nu över, men mitt humör ligger på noll.  Allt är så tråkigt och vardag. Många är lediga, jag har en ledig dag idag. Jag vill åka bort, igen. Vill ha sommar, vill att allt ska vara lättare. Lättarre att göra, lättare att tänka, lättare att springa, lättare att röra sig, lättare att andas utan att ta risken att kvävas av att en snöflinga fastnar i halsen och kväver mig.

Imon åker gubben iväg, igen.  Till ett annat land, söder ut, nämligen danmark. I oktober var han i Tyskland med jobbet, i Mars var han i Mora på affärs resa, i Januari var han i STHLM på mässa. Jag lnskar att jag också fick göra något, att få betlat för att åka och dricka vin och se intresserad ut. 

Jag får jobba varenda fredag kväll till nio istället, ställa upp för andra, ställa upp för samhället. Kan inte åka och hälsa på någon på helgerna länge, för långt att åka, för ont om tid.

De håller inte längre, går inte åt rätt håll alls. Det är inte alltid lätt att sträva efter en sak helt ensam, jag är den enda som drar i tampen åt det hållet vi vill. Sanden rinner ur, den som vi skulle spara och göra något av.


Hur länge behöver man sova, hur lite kan man jobba, hur mycket kan man slösa bort sin tid framför datorn?

Nej tyvär läsare, men det är inte min dag idag, och man får ha sånna dagar.


På hyppeln

Fastnat i förkyldnings träsket

Börjar det nya året med en dunder förkyldning. Suck.  Ska försöka åka till jobbet imon ändå. Blev en lugn dag  igår, Nils stannade till 00:00 och försökt få liv i våra datorer, den ena dog, RIP Acerdator. Åt tacos igår som det blev över utav så jag vet vad jag kommer äta till frukost.  År 2011 hoppas jag blir ett nytt succe år med massa jobb vilket i säg gör mig  hiskeligt rik. Jag hoppas på ett fantasiskt hår år och hoppas min hår blir längre och finare med hjälp utav att jag går till frissan var tionde vecka, hon får mig snygg. Jag hoppas att alla härligt produkter från The body shop får man kropp att stråla och att jag känner mig ren, snygg och återfuktad. Jag hopppar på ett år där min garderob är full av snygga kläder som jag har eller ska köpa. Jag vill att år 2011 ska ge mig en kontrollerad vikt och att forsätter hålla mig smal.  det  enda jag egentligen vill bättra på är att jag är ännu nyttigare och bättre tränad. Men det ska ju inte vara så svårt att ordna.

År 2011 vill jag lära mig spela gitarr, sjunga inför publik och kanske göra en skiva. Just nu kan jag inte sjunga med mina sjuka röst. Jag vill att mina nya kamera ska ta finare foton en någonsin och att ni läsare ska tycka om mina bilder.


Julafton 2010


Ska gå upp och vila mig i sängen en stund till med hundar och en kille.

ching ching.