Hemresa från Köpenhamn 22/6

Då var det dags att åka ifrån semestern fast vi har nästan en hel dag kvar i Köpenhamn eftersom tåget inte går förens vid 18 tiden på eftermiddagen. Idag ville jag åka den efterlängtade flodturen på kanalen då man blir guidad rut, kan varmt rekomndera. Det var nog det bästa vi gjorde på hela resan, man lärde sig mycket och allt känns alltid som bäst när man får vara ute på vattnet om du frågar mig.  Båtresan av gick från Nyhavn och en biljett kostar rimliga 40danska / person för en timme.
På vägen mot Nyhavn
Nyhavn/Ströget


På vägen hem blev tåget inställ efter att tåget vi skulle åka med hade el fel.  Vi fick hoppa runt på olika tåg  kom hem två timmar senare en beräknat och när vi sedan skulle starta bilen så ville inte bilen starta sig.

Barnvagnar

Döda mig men jag är just nu inne på att införskaffa en creme färgad vagn, kommer detta funka måntro? Just nu kikar jag eller snarare tänker slå till på någon av dessa vagnar:
Mondial duo combi från Emmaljunga
Den har extra allt om du frågar mig, klassisk, bra kvalitet, exklusiv kännt märke och kan användas till barnet är tre år. frågan  är bara om jag kan ha creme färgad iaf det blir en pojke? Tycker den är så läcker. Om man ska ha de där man behöver som åkpåse, bra chassi, bra hjul, regnställ och alt vad det nu heter ligget nypriset på runt 13.000kr.
Brio Happy
Också en säker vagn med kvalitet från ett välkänt märke som vet vad de pysslar med. Kan tycka att det finns lite för mycket att välja på bara med Brios vagnar. Och de där med att man måste köpa till liggdel eller lift är bara löjligt men jag tycker ändå så om dem. Detta var den första vagnen jag började läsa om.  Om man ska ha alla krussiduller till denna så ligger nypriset runt 10.000kr
Kronan
Mindre välkänt men fortfarande svenskt, väldigt svenskt. Anpassad för vårat klimat osv. Helt okej i priset men hyfsat nya på att göra barnvagnar men jag tror på dom. Nypris med allt som man bör ha 8000kr

Köpehamn 21/6

Vi vaknade först av oss själva vid nio tiden på morgonen, vi åt utav den goda hotell frukosten långt och länge och gick sedan tillbaka till rummet. Jag finslipade lite på mitt utseende och packade min stora handväska med kartor, alvedon (man vet aldrig), nässpray, extra tröja, handsprit, plånkan och massa annat nödvändigt.  Sedan begav vi oss ut i Köpenhamns vardag. Vi startade med att gå hela Östergade igen, och sedan kom vi till Cafe Norden där vi åt dagen färpå och till sist hamnade vi på museet vi ville besöka. Gunnies world record musem.  Dit kan man gå om man är under 12 år konstatrade vi efter åt, men gjort är gjort. Efter det gick vi och drack varsin svalkande dryck, jag vatten och Mats  tog något alkohol haltigt. Vi gick vägen  längs med Ströget som gatan heter och ströget är ju en av det mest  besökta platserna i Danmark.
Museet hade världens (dåvarande) längsta man

Jag med mannen som bara åt skrot

Ströget i Nyhavn

Ströget i NyhavnEfter att sett en del av de platser man "måste" se när man är i Köpenhamn som Ströget, Drottningens trädgård, Kronjuvelerna, Två utav Köpenhamns top resturanger, Christiania, Några torg, Drottningens Soldater, Slottet, Lilla havsfrun så var jag rejält trött i mina små fötter. Såhär kommer nu bara ett bildregn som förklarar alltsammans.
'
Drottningen hade visst beådrat sina soldater att ta en promenad.

Vi var och besökte en av alla de vackra kyrkorna ano: 1743 Ser ni de svarta strecket Mats i mitten?

I mitten av Drottninges trädgård som en är park ligger slottet där Kronjuvelerna bevaras som man får kika på

Jag i Drottningnes trädgård

Ett fint torg, tror det var Rådhus toget och mannen på hästen är Köpenhamns grundare.

Fristaden christiania som ligger nära Christianshavn, här är det mesta "lagligt" Cannabis och hach säljs och brukas öppet. Annrs är det ett rätt så mysigt och lummigt kvarter med många turister.

Ida Davidsen måste besökas för att äta smörre bröd, men boka i tid, flera månader innan kan vara bra under högsäsong.

Smarriga smörre bröd med lite bröd och massa pålägg.


Resan till Köpenhamn 20/6

Bättre sent en aldrig med en liten uppdatering och självklart ska ni få veta hur vi hade det i mysiga Köpenhamn.
Tåget från Skövde gick 08:32 innan dess så skulle vi parkera bilen så den stod gratis och under bevakning  tiden vi var borta så det blev på svärmors arbetsparkering inte så långt från stationen. Tåget var sedan så klart lite grand försenat. Eftersom vi hade blivit fel bokade första gången jag bokade så fick vi mat på vägen ner i tåget. Jag hade bokat in oss på ett X2000 i 1.klass och där satt vi nu med varisin god räksmörgås, dricka och hur mycket kaffe vi kunde dricka, vad det nu skulle vara bra för. Tåget blev mer försenat, men vad gjorde det vi var ju på semester.
Vi kom över öresundsbron som jag inte åka tåg på innan men det var en fin vy från tåget. Tågresan var mysigt och inte alls seg, förväntningarna var på topp och den störta frågan var väl hur vi skulle hitta på hotellet. Vi hade slagit in på våra telefoners GPS hur vi skulle gå men tror ni dom var så snabba sedan när vi var i Danmark, näe de var helt snurriga och visste inte vart de hamnat. Vi gick till turist info. och plockade på oss kartor. Jag tog dess värre inte med mig kompassen och trodde hela tiden att det som var uppåt på kartan var det hållet vi gick åt vilket blev helt galet. Mats fick läsa kartan och jag svanskade efter honom, vi gick ganska fel först när jag läste, åt helt fel håll gick vi. Vi hittade hotellet som ändå låg nära stationen.

På hotellet fick vi bo på ett premuim rätt så högt upp i Hotellet, ja här ser ni utsikten från rummet.  Vi slog oss ner i sängen en stund, den var mjuk sedan det obligatoriska badkaret som jag måste  bada i när jag har till gång till ett, lyx.  Vi gick sedan ut en sväng och för att hitta ett ställe vi skulle äta på, vi gick Östergade upp och ner, det är ett litet lummigt område som har hög mysfaktor och många små barer och resturanger.  Vi kom tills lut till ett väldigt centralt torg i Köpenhamn där jag kände igen mig, därifrån hittar jag till vissa ställen. Vi bestämde oss för att äta på torget och samtidigt vila ögonen på de stressade men å så fint klädda danskarna. Det var ju vardag för dem, det är ju måndag. Klockan var väl 18 tiden när vi slog oss ner vid ett bord inne för det det var ingen vidare värme ute. Resturangen heter cafe Norden och där har jag och mina päron ätit innan och är pappa nöjd med maten då är det en bra resturang.
Cafe Norden ligger centralt beläget
Mats åt en hamburgare som var gigantisk och jag åt en sallad där jag pillade bort köttet (eftersom jag inte äter industrikött).  Orkade inte krångla med att jag vill ha vegetariskt för den blir bar fel ändå och den historien får ni höra om senare. Jag drack vatten och för mig hade det räckt med vatten från kranen eller hur jag ska säga men de hade inget annat en svensk ramlösa när jag kom till danmark, de kunde väl åtminstonde ha dansk vatten, hade ju varit intressant att prova något nytt, men icke. Efter det gick vi en lång och mysig promenad hemmåt  fast en annan väg så vi skulle lära oss lite olika sätt att ta oss hem på.
Somnade gott i sängen sedan.


Vecka 25

Graviditetskalender Teckning: Bodil Knutsson
Bebis

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Symtom: Japp kramp i mina vader har jag haft varje natt i fem dagar nu, jätte obehagligt och det gör så jävla ont, ändå försöker jag tänka på att dricka ordentligt. Bebisen kan rätt som det är trycka mot min kisseblåsa vilket känns som om jag ska kissa ner mig. Magen har börjat ta emot när jag böjer mig på ett annat sätt och på kvällarna blir den stum och hård, inte mjuk och "elastisk" som den är på morgonen.


Magen vecka 25+0 i liggande position

24/6

Då var midsommar firad, trevligt hade vi. Ska snart iväg till en fest till, sedan ska jag bara ta de lungt imorgon.  Lägger bara upp bilder nu på min fina make up jag gjorde igår, jätte nöjd blev jag med den :)
Berättar mer imon och lägger upp massor av bilder. dags att sminka sig till nästa party.

fjärde MVC besöket

MVC klockan 11, frissan klockan 12:30.  Jag tog blodprover, blodtryck, kissa i burk för att kolla om jag hade äggvita, mäte magen och till sist vägde mig. Mina blodprover visade inte så bra resultat och har nu stämpeln järnbrist, stackars mig och bebis.  Jag har ändå drucikt blutsaft som jag ska, nu får jag äta tabletter i stor dos flera ggr om dagen. Normalt järnvärde ligger på 120-170 jag låg nu på 100.  Blodtrycker var också lågt men jag har alltid haft lågt så det är normalt för lilla mig.  Bebisen hjärta slog jämt och bra och min livmoder mäter vi på  21cm.  Jag har gått uåå ett kilo sen sist jag var där och ligger nu på glada 62kg.  Har gått upp fem kilo allt som allt och gick upp det flesta kilona innan vecka 12.

Jag ville föra mina egna statistik eftersom jag tycker sånt är roligt så BM skrev ut min journal som jag ska fortsätta fylla i under besöken.
Blodtryck Vecka 12: 90/120 Vecka 24: 70/90
Hemoglobin (järnvärde) Vecka 12: 120 Vecka 18: 110 Vecka 24: 100
Vikt innan grav. ca 57kg Vecka 12: 59kg vecka 18: 61kg Vecka 24: 62kg
Bebis hjärtljud vecka 18: 148slag/minut vecka 24: 145 slag/minut
Livmoderns mått vecka 24: 21cm

Annars är jag väl frisk som en nötkärna, min kurva ligger lite under det normala i alla mått vi tar men den är ändå jämn och fin och följer min egna specifika kurva. BM tyckte också att jag hade en söt liten mage :)

barnsliga åsikter

Jag har kommit in ganska bra i min storlek nu. På torsdag ska jag till barnmorskan då ska hon mäta livmodern. Det ska bli spännande.  Jag har tre par byxor jag kommer i, fyra klänningar, massor av toppar och tröjor som jag nämligen kan knäppa, men istället knäpper jag dom inte. Han/hon sprattlar vilt där inne, men mest när jag ligger ner innan jag somnar men det gör inget för det är bara mysigt. Jag äter fortfarande det jag vill och känner ingen press med vad jag stoppar i mig, ingen är perfekt och livet är tufft, lika bra att lära sig från början. Min största last skulle väl vara brieost som det blir lite då och då, så gott ! Mögelost är också fantastiskt gott !


Skor därimot är ett problem, jag blir fort trött i fötterna och de är en aning svullna.  Om allt varit som det brukar hade jag skridit fram i högklacket sommarn ut men nu är fallet inte så. Dels känner jah mig för tung att bära mig i klackar för länge, dels så är fötterna för svullna att komma i klackarna  på ett skönt sätt. Net det är platta tråkskor som gäller, fast de är inte sköna de heller. Håller på och säljer ett fjärde par skor på tradera nu som jag omöjligt kan ha och jag vill inte ha dem i garderoben heller. Små man fantastiska problem man har.

Den stora frågan är när man ska börja inhandla saker, fortfarande inte köpt en enda grej till bebben, har bara köpt saker till mig. Frågan är om bebisar behöver allt som det står att de behöver i "detta-måste-din-bebis-ha-listan".  Jag önskade att jag kunde köpa allt efter behov sen istället. I praktiken behöver väl bara barnet mig, kläder, säng, filtar, täcken, blöjor och tvätt lappar. Vad är problemet?  Nuförtiden ska man ha walkie talkie till babyn, namnnappar och alla möjliga oljor och shampoos.

Tänk, när min mormor föddes fanns inget av det jag nämde men ändå påstår hon att hon hade en bra barndom. Tror inte matriella är det viktigaste även om det är lätt att tro det. Mormor kanske blev tvättad med kottar i rumpan när hon hade bajsat och inte har hon tagit skada utav det.

I danmark

Just nu är jag ju i Danmark och detta inlägget har jag ställt in att det ska publiceras. Men jag kan tala om att jag precis ätit lunch på en resturang som heter Ida Davidsson där de har berömda smörre bröd. Det gäller att boka borde tidigt för det brukar vara fullbokat, vilket jag gjorde i april :) Vi är nog på väg till ett museum nu på våra cyklar vi hyr. Jag har även spanat in att vi ska ta oss till  Istergarde som är både en lång och en mycket trevlig gata.

Vi bor på ett hotell som är cenralt beläget och heter Scandic Copenhagen där vi bor i en premiumrum, vad det innebär vet jag inte men jag vet att det är jäkligt god frukost och att reseptionen har personal dygnet runt och man akn få kaffe där och bara stå där och prata. Jag brukar alltid fråga efter gator och hur man lättast tar sig dit.  Det ska vara ganska lagom i temp. 17-19grader, sol och moln, ingen vind. SÅ det blir nog lång byxor och någon fin överdel på sig. Hoppas jag har skor på mig som är bekväma :S
Hoppas vi har det bra i Köpenhamn (?)

vecka 24

Bebisen

 

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Mäter nu 96cm runt magen, för två veckorsedan låg jag på 92cm.

söndag

Då bär det av om några timmar, väskan är packad och håret ett tvättat. Har lämnar hundarna hos vänner och familj och nu är det snart sängen som gäller för imon ska vi upp tidigt.

sötsaker

här kommer några bilder på sötsaker jag bakat ihop här hemma de senaste två veckorna.  Idag blev det annars städ i mitt skafferi. Jag upptäckte att jag hade sju sorters olika socker råsocker, syltsocker, strösocker, vaniljsocker, pärlsocker, florsocker och ett annat brunt socker jag använder i bröd. Jag har varit nere i Hjo och handlat några småsaker och tog med mat hem. Så nu är vi mättade och ligger i soffan och jäser. Har också gjort tre liter med tomte gröt "mitt i sommaren" som Mats sa, men vad gör det, gröt är ju gott och man kan ju alltid frysa ner det man inte äter, dessutom går våran mjölk ut sitt bästföre datum idag så då får man passa på.
Mats har trimmat runt buskar och snår i trädgården, jag låg på knä i rabatten och sedan kom M och hälsade på, M ska ta och jobba med Mats i sommar han ska börja andra året på gymnasiet (VVS linjen) efter sommaren.

Varm frukt i ugnen med smashallows och varm nougat som jag ringlat över.

Juni 18, 2011

Jaha, ledighet då och jag som redan är rastlös. Städade inuti hela huset igår som lovat och vad ska jag göra idag, tvättat alla tvätt och den ska bara torka. Kanske skulle greja lite i rabatten och sen behöver jag in och handla lite småsaker. Igår kväll var jag också rastlös så jag satte mig med mitt 500bitars puzzel, det blir man trött i huvet utav.  Borde lära mig att sticka eller nåt så jag kunde göra någor på kvällarna i soffan.

Ska göra ett storkok på tomtegröt eftersom vi har litervis med mjölk i kylskåpet som går ut idag, man kan ju frysa ner en del av gröten sen.  En promenad hade suttit på sin plats och lek med hundarna, ska kolla om Mikel är ledig för då kanske vi kan leka en stund.  Nu vakna gubben så jag ska göra någon typ av sen frukost till honom.

Äntligen fredag

Äntligen fredag och äntligen ledighet som kommer vara i över en vecka i sträck som det ser ut just nu, men jag ska inte ropa hej än, för jag skulle behöva jobba lite mer. Lite svårt att jobba när man inte är på orten bara, för på måndag åker jag och sambon till Köpenhamn några dagar. Efter att jobbat idag åkte jag hem och slummrade till en stund, nu är jag vaken och har några husligaprojekt jag bör dra igång men jag väntar nog en stund till. Jag kan gott behöva lite egen tid. Nu kommer det också att dröja innan jag sätter min fot på skolan för att jobba. Vilket både är skönt och lite tråkigt.

Vet bara inte riktigt vad vi ska göra i köpenhamn men det kan vara en yjusning i de med, att inte bestämma vad man ska gå eller titta på, jag har varit där några ggr innan och känner igen en del platser när jag väl kommer dit. Har iaf bokat in oss på en resturang redan som gör goda smörre bröd.


Har unnat mig parfymliknande glitter sprayen från body shop, en sån där sak som alla kvinnor borde ha i badrumsskåpet, både söt vacker.  Jag köpte en utav de sista eftersom de såldes i begränsat antal, från Body shop såklart.

Skolavslutning

Ikväll är det skolavslutning för alla elever, det väntas ett långt härligt sommarlov. Fats jag träffar några av dem redan imonbitti då jag öpnnar kl 06:00 på fritids.  Tur att vädergudarna är på våran sida idag, ser ut att bli en fin kväll. Har spelat brännboll med de yngsta eleverna idag samt repiterat deras sångnummer dom ska göra ikväll.  Vat bara inte riktigt vad jag ska ha på mig men det lutar mot min svarta klänning, den är fin och den enda klänninga jag har som går över knäna så den får det nog bli. Ska ha ett par skor med 6cm klack, det är ju inte så mycket (om du frågar mig).

Fick en present av en lärare och medarbetare eftersom det inte är säkert att jag kommer tillbaka till hösten, det ödet ligger i statens händer om mitt uppdrag så fortgå (vi håller alla tummar). Så hon hade stickat ett par tossor i med musmotiv som min bebis ska ha på sig. Tänk att hon gjort dem helt själv, så jätte söta som dom var.
Visst är tossrona sötaNär jag kom hem vilade jag en stund för jag hade en unns huvudvärk, den är mycket bättre nu. Jagh ar suttit i solen och ätit en stor och god fruktsallad med päron, banan, persika och jordgubbar i. Men nu är det 1,5 timmar kvar tills jag ska jag ska träffa klassen som jag ska hjälpa till med i kyrkan. Jag är faktiskt lite nervös, var så längesedan man deltog i en riktig skolavslutning, men det ska bli jätte kul. Vi lärare har också ett nummer. Hoppas nu att allt inte tar för lång tid efteråt för tanken var att jag skulle åka med de andra lärarna hem till en av dem, men jag vill inte vara där försent  eftersom jag ska upp 05:30 imon.

nu vet jag ju att mina elever inte läser bloggen men jag önskar dem en supper duper sommar som sommrarna var när man var liten och hoppas vi ses till höst, om inte annat kommer jag att hälsa på titt som tätt, det vet jag !


"till mina mobbare"

Jag fick aldrig vara mig själv, jag fick aldrig bestämma något själv. Jag var tvungen att först läsa av er och se om min nästa rörelse skulle vara okej att göra utan att få en glidning  eller kommentar från någon av er.
Jag har ett bra tålamod så som jag bara gått runt och bara väntat på att bli accepterad.
Accepterad, borde jag inte bara blivit respekterad och accepterad för den jag var redan från början !? Jag burit allt ni gjort mot mig inom mig själv, hur tror ni jag har mått?
Jag har men för livet för de ni utsatt mig för under så lång period, under en sådan viktig  tid i mitt liv då jag borde fått vara lycklig, var jag istället olycklig på grund av er. Eller var det mig det var fel på?  Jag har frågat mig själv så många gånger "vad är det för fel på mig". Vad är det på mig som gör att jag inte får passa in?
Det var inte jag själv som valde att sätta mig längst bak i klassrummet varje gång en lektion skulle börja, det var ni som tvingade mig till  det. Dels för att inte synas eller märkas för det var så ni ville ha det dels för jag slapp se era elaka ögon .
Alla dessa fjantiga viskningar, kommentarer, blickar, tror ni att jag inte såg dom? tror ni att jag inte tog åt mig?  Jag såg allt, även om jag tittade åt ett annat håll, jag kände vad ni höll på med. Jag hörde vart enda ord ni sa när ni viskade om mig, jag visste precis. Och varje gågn var det som ett slag i magen, inte konstigt att jag hade ont i magen när jag skulle åka till skolan. 8timmar om dagen fem dagar i veckan fick ni var elaka mot mig, tröttnade ni aldrig?  Har ni inget samvete?  Ni fick mig att halka efter i skolan, ni tog ifrån mig min skolgång. Ni fick mig att gå hos psykolog, ni fick mig till att att ställa frågan "varför ska jag ens leva?" Ni har iaf lärt mig något och det är:  att jag aldrig ska lita  på någon, ta ingen förgivet, att jag alltid ska ta åt mig så fort någon säger något illa om mig, ni har också fått mig till att jag aldrig skulle kunna sätta mig ner på en offentlig plats ensam och äta.
Men på sätt och vis så för det onda alltid något gott med sig. Ni har format mig till den jag är idag. Om inte jag hade fått vara mobbad hade jag aldrig vågat tala om det som jag gör idag, jag får påverka andra till att tänka på hur man säger saker, hur man ber om saker och hur man gör saker på ett snällt sätt.  Jag hade aldrig varit den jag är idag. En annan sak som jag är glad över samtidigt är att jag slapp vara den onde. Slapp vara mobbare, för om jag hade varit mobbare hade jag aldrig kunnat stå ut med mig själv idag, hade aldrig kunnat förlåta mig själv.
Jag fick aldrig vara mig själv, jag fick aldrig bestämma något själv. Jag var tvungen att först läsa av er och se om min nästa rörelse skulle vara okej att göra utan att få en glidning  eller kommentar från någon av er.
Jag har ett bra tålamod så som jag bara gått runt och bara väntat på att bli accepterad.
Accepterad, borde jag inte bara blivit respekterad och accepterad för den jag var redan från början !? Jag burit allt ni gjort mot mig inom mig själv, hur tror ni jag har mått?
Jag har men för livet för de ni utsatt mig för under så lång period, under en sådan viktig  tid i mitt liv då jag borde fått vara lycklig, var jag istället olycklig på grund av er. Eller var det mig det var fel på?  Jag har frågat mig själv så många gånger "vad är det för fel på mig". Vad är det på mig som gör att jag inte får passa in?
Det var inte jag själv som valde att sätta mig längst bak i klassrummet varje gång en lektion skulle börja, det var ni som tvingade mig till  det. Dels för att inte synas eller märkas för det var så ni ville ha det dels för jag slapp se era elaka ögon .
Alla dessa fjantiga viskningar, kommentarer, blickar, tror ni att jag inte såg dom? tror ni att jag inte tog åt mig?  Jag såg allt, även om jag tittade åt ett annat håll, jag kände vad ni höll på med. Jag hörde vart enda ord ni sa när ni viskade om mig, jag visste precis. Och varje gågn var det som ett slag i magen, inte konstigt att jag hade ont i magen när jag skulle åka till skolan. 8timmar om dagen fem dagar i veckan fick ni var elaka mot mig, tröttnade ni aldrig?  Har ni inget samvete?  Ni fick mig att halka efter i skolan, ni tog ifrån mig min skolgång. Ni fick mig att gå hos psykolog, ni fick mig till att att ställa frågan "varför ska jag ens leva?" Ni har iaf lärt mig något och det är:  att jag aldrig ska lita  på någon, ta ingen förgivet, att jag alltid ska ta åt mig så fort någon säger något illa om mig, ni har också fått mig till att jag aldrig skulle kunna sätta mig ner på en offentlig plats ensam och äta.
Men på sätt och vis så för det onda alltid något gott med sig. Ni har format mig till den jag är idag. Om inte jag hade fått vara mobbad hade jag aldrig vågat tala om det som jag gör idag, jag får påverka andra till att tänka på hur man säger saker, hur man ber om saker och hur man gör saker på ett snällt sätt.  Jag hade aldrig varit den jag är idag. En annan sak som jag är glad över samtidigt är att jag slapp vara den onde. Slapp vara mobbare, för om jag hade varit mobbare hade jag aldrig kunnat stå ut med mig själv idag, hade aldrig kunnat förlåta mig själv.
Bild på mig när jag var 10år och jätte mobbad.

Tisdag 14 juni

Så var äntligen tisdagen förbi och det är bara två arbetsdagar kvar för mig på skolan, typ. Ska visserligen öppna fritids på fredag morgon men det är ju fritids hela dagen så det är ju ingen ansträngande dag precis. Har sutti i lfera timmar framför datorn och installerat några dagar och letat fakta till det jag ska göra imon ;)  Imon ska jag redovisa en grej som handlar om mobbning, som jag själv blivit utsatt för många år i skolan. Jag ska berätta utifrån mina egna erfarenheter hur det kännsatt vara mobbad osv. har också några övningar som jag ska göra med barnen. Dels fyra hörnövningar, heta stolen och avsluta meningar som "om jag skulle utsättas för mobbing skulle jag känna mig.....?".

Det är roligt och bra att kunna påverka barn och ungdomar idag, det är inget jag är rädd att prata om längre. Det hjälper mig med att få prata om det, har gjort en powerpoint presentation också, då har barnen att vila ögonen på medans jag pratar.

Mats har varit och köpt jordhubbar idag i samband när han köpte snus till sig själv. Det var en glad överraskning. Jag sa till honom "även om jag vet att du inte tänkte på mig att jag tycker om jordgubbar när du köpte dem, snälla låt mig få behålla den tanken att du köpte dem BARA för min skull ! " Ska dricka kaffe, ta fram grädde och doppa jordgubbar om en stund. Blev så sen middag idag eftersom jag ville första bli klar med arbetet innan jag började med maten. Det blev koktpotatis, stekt fläsk, stekt lök och äggröra till kvällsmat. En stabil måltid men jag hade inte ätit sen 11:30, då åt jag ungsbakad lax med färskpotatis till lunch på skolan, det var då gott !

Plockat nya blommor idag som du alltid hittar på mitt köksbord såhär års.

brinner i halsen

För första gången i mitt liv hade jag halsbränna igår, jag har aldrig haft det men ordet halsbränna beskrev känslan väldigt bra så jag antog att det var detta. Gjorde verkligen jätte ont imellan åt och visste inte vad jasg kunde göra åt det. Tvingade Mats att leta efter något i medicin skåpet som kunde hjälpa, han hittade Pepcid duo som man inte ska utan läkarkontakt  om man är gravid :/ . Smärtan blev inte bättre så jag tog en ändå, man kan inte alltid vara felfri och bebisen sparkade lika mycket som innan. Väntar bara på den dagen då den sparkarsönder så skinnet spricker. Kul att se hur magen guppar. Har väldigt svårt att veta hur jag ska sova, somnar oftast på sidan men vaknar av att jag har ont i höften, lägger mig på andra sidan tills den blir öm.
Tips på hur man kan sova/ligga är välkomnat !Sedan har jag upptäckt att förkyldningen som jag länge trott att jag haft beror på att jag är gravid och att mina slemmhinnor en svullna för jag är jämt täppt i näsan. Hur ska jag bota detta, låter ju jätte rolig när jag pratar med näsan täppt. Kan ju inte alltid använda nässpräy. Annars så är väl allt bra, jag dricker min blutsaft, äter små potioner då jag inte får i så mycket i magen men äter flera ggr om dagen. Jag springer och ä ute och går några dagar i veckan, sugen på att ta en sväng nu men jag måste få färdigt några saker först.  Och igår vokte jag alla små barnkläder som är i storlek 50-68 och la i garderoben, har nog  tre byxor, fem små tossor, en fleecebody, och massor av budys och tröjor som är i alla fäger både rosa, blåa, prickiga men allt är ju välkomnat. Tillists har jag också fått massor av små mössor att ha på den nyfödda. Jag la kläderna i den korgen där Mats brukar ha sina arbets T-shirtar så han fick leta i morse kan man säga. "dessa får inte jag på mig förstår du väl" sa han när han tittade i sina gamla krog. Han fick lyfte på huvudet lite till för att hitta sin t-shirtar.

Ha en fin dag.


Magen idag, vecka 23 (22+1)

Måndag 13 juni

Då var det härliga måndag igen, och det gör mig ingenting att helgen tagit slut. För nästa hleg har jag nämligen ledigt i en och en halv vecka innan sommarjobbet drar igång. Fast jag ska kansne ta några strö tider på hemmet nu idagarna iaf.  Idag ska vi åka och bada på kvällen, vi är några stycken så det ska bli kul att få basta, ligga i härliga pooler och åka vattenrutchkana igen.

Innan detta trevliga nöje har jag en del att göra här hemma, jag måste skriva klart en berättelse om mobbing som jag ska redovisa i en klass på onsdag tillsammans med några värderingsövningar tänkte jag. Jag ska förbereda morgondagens fyra lektioner, hoppas vädret blir bra så vi kan vara ute och leka några roliga lekar. Jag ska packa några paket som några har vunnit på Tradera.
Sålt min Hummel tröja
Sålt denna bikinin jag köpte förra sommaren
Säljer dessa kilklackskorna som inte passade mina fötter

Söndag 12 juni

Nattens jobb gick väldigt bra, så nöjd och det är alltid lika skönt att gå från jobbet när man är nöjd med sitt arbete. Kom hem och somnade brevid sambon och sov enda till 13 tiden, gick upp fick frukost utav Mats som stekte ägg till mig.  Jag klädde på mig efter frukost gjorde mig lite fin och åkte ner till den lilla staden , Hjo. Där nere väntade mamma oc h Linda. Jag handlade  gardiner, plädar, kökshandukar, en present till Mats och till sist lite andra bra och ha grejor. Åkte sedan hem och tog mamma och Linda med mig. Mamma hade med sig mer bebiskläder, ekologiskt saft och sylt som hon köpt på en gårsbutik, jag fick också kläder, stora kläder, tält kan man också kalla det men det kan ju vara bra att ha. Fick fiskarbyxor, kjolar med härliga resår i midjan, luftiga linnen och knyt-om-tröjor.

Mats lagade mat idag, älg pannbiffar, potatismos och kantarellsås. Jag har tagit en efter-maten-promenad på 40minuter och har nu gjort kokosbollar och kokat kaffe till oss. Var längesedan vi hade myskväll :)
Tjing tjing

vecka 23

Mamman:

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Barnet

I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g. Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler

 

Såhär skulle vi se ut i genomskärning i vekca 23 ;)


Disco Malin

EFtersom jag sov så dåligt igår natt så sov jag en del på dagen. Gick upp klockan 15 och tog en dusch, åt mat, och städade undan det jag stökat till med. Åkte iväg till Blikstorp vid 16:30 och gjorde iordning inför skoldiscot som skulle starta 17:30.  Det kommer massor av ungar och dansade och var så fint klädda, vi hade tävlingar: Limbo, Dansstop, Dans tävling, hela havet stormar mfl. Allt blev väldigt lyckat och det var både trötta med samtidigt spralliga barn som lämnade lokalen senare på kvällen.

Jag får ju inte lägga upp bilder från discot men ni skulle se vilka härliga bilder jag fick, alla är bästa vänner för en kväll. Nu är det bara en vecka kvar tills de får sommarlov och jag blir ledig över sommaren från jobbet som fritidsledare.

Mats kom hem lite efter mig, skönt att se honom igen, jag blev lättad över att jag inte behövde sova en natt till ensam. Han gick upp och la sig i sängen direkt eftersom han inte hade sovit på ett helt dygn.

Idag ska jag bara gå på sparlåga och ta det lugnt. Jobbet ringde för en stund sen och undrade om jag kunde jobba natt, det kunde. Men saken var den att jag ska jobba imon kväll med så det skulle se om det kunde hitta någon som kunde ta det passet, och de hittade en snäll människa till slut som kunde jobba söndag kväll för mig. Får inte jobba så mycket på ett dygn egentligen, ,min försäkring gäller inte då och jag vågar inte ta den risken ifall något händer med mig eller med magen. Jag tycker om att jobba natt lite då och då och jag behöver de fem extra timmarna.  Så det blir som sagt bara lugna puckar idag, har svårt att sova på dagarna med det är inget jag behöver, en natt orkar man väl hålla sig vaken någon gång ibland utan att behöva sova middag.
Hittade denna roliga notis i veckotidningen jag får, kul att man bor i en sådan poppis kommun som lilla Hjo.

ensamt

Oj vad jag saknar min pojkvän denna natten. Vet inte vart jag ska börja. Har adlrig tyckt om att sova ensam, detta är tredje natten tror jag som jag ska "sova" ensam i huset. Sova kan jag nog se i stjärnorna efter nu när åskan dundrar över mig. Strömavbrott, mörkt, ensamt och jag som är kissenödig och vågar inte lämna sängen. Huset skakar imellanåt. Brukar ju alltid somna med TVn igång. Har mobilen och lite betterier kvar på datorn som lyser upp min tillvaro. Hundarna har sedan någon timme tillbaka flytt sin kos under sängen. Lexi hatar åskan och skakar.  Det är en sak när det åskar på dagen, då kan det vara mysigt. Det kan vara mysigt även på natten så länge man har någon hos sig som håller om än, men inatt var inte åska ett så bra val. Tur att jag inte ska upp och jobba imorgonbitti !

Kan inte riktigt svara på vad jag är rädd för egentligen men det är nog mest det kompakta mörkret, alltid varit mörkrädd. Jag har väl säkert någon jag kan åka till men det är inte nödvändigt, det är ju trots allt bara lite åska. Lite skrämmande åska. Hoppas snart elen kommer tillbaka bara så jag får gå och kissa snart. Tur att jag har min lilla inneboende i magen som inte heller verkar vilja somna <3
Kom tillbaka till oss snart kära Mats !!

Våt promenad med Mikael ;)

Såhär blöta och glada var jag och Mikael efter våran våta promenad. Först var det solsken, sedan kom  det stört regn, fick små springa hem, hundarna var mer som våra hundar. Roligt fick vi iaf.

detta visste du inte om bebisar

 • Ett barn kostar ca 1miljon upp till de är 18år.
 • Män är i genomssnitt 31år och kvinnor 29år när de blir föräldrar för första gången iaf i Sverige. I storstäderna är siffrorna män 32.7år och kvinnor 30.5år.
 • Graviditet smittar! När en kvinna blivit gravid eller fött barn på en arbetsplats ökar sannolikheten att andra kvinnot på denna arbetsplats föder barn inom 13-24 månader.
 • Varje år föder kvinnor barn som inte ens vetat om att det är gravida, rätt som det är så sätter förlossningsprocessen igång och först då....
 • 5 bra saker med att vara gravid  på sommaren
 1. Du kan flasha din fina mage och vara stolt gravid i kurviga linnen
 2. Just det, din garderob behöver inte bli lika dyr eftersom du behöver både mindre och färre kläder på dig.
 3. Sill, jordgubbar, gräddfil och inte nog med alla färsk frukt så är utbudet bra av både god och nyttig mat för gravida
 4. Du kan står i vattenbrynet som en glad flodhäst och svalka dig.
 5. det sägs att graviditeten känns gå fortare när man är gravid på sommaren VS hösten/vintern.
 • Mindre en 1% av alla barnmorskor är män.
 • I höst kommer nya regler hurvida man får välja kejsarsnitt eller inte
 • I början av 70-talet var ca 5% kejsarsnitt idag är det betydlgt fler ca 16% av alla förlossningar slutar med kejsarsnitt.
 • Det så kallade beräknade förlossnings datumet kan dippa två veckor fram eller tillbaka.

Söndagen 5 juni

Smoothie (pappa) och Håkan (valpen)  myser i kojen på morgonen
Åter en varm dag i Göteborg som jag för ovanlighetens skull vaknar upp i. På kajen utanför operan speinger en flok med Japaner och tar kort på allt oviktigt, tar till och med kort på mig i båten när jag står och duschar på segelbåtens badbrygga, aldrig får man vara ifred. Som föra gågnen jag sov på båten vid lilla bommen då vi vaknade av att det var flera stycken på båten. ja alltså små japaner fast japanerna trodde natruligvis inte att det låg någon och sov i båten. De hoppade runt på alla båtar och tog kort på varandra. Det var ett annorlunda sätt att vakna upp på.


Åter igen började dagen i bikiniväder och med en go dfrukost som bla. innehöll jordgubbar från gårdagen, färskt bröd och så mycket pålägg att man inte  vet vad man ska välja.  Solade en stund efter maten och sedan  var det dags för mor och far att segla vidare till Kallö-Knippla. De satte av mig på kajen, på andra sidan kajen hade räddningtjänsten full shå med ta upp något ur vattnet. Dehade både dykare och en bår som de fiskade med, jag gick dit för att se om jag såg något lik. De hade tänkt över kroppen med en filt och bogserade kroppen mot båren och de hade en kran som lygte upp båren.  Jag drog min egna slutsats att det vare en hoppare annars hade man nog kunnat läsa om det i tidningarna om det var ett mord eller nåt.
Hej då mamma och pappa

Mitt tåg gick inte förens två timmar senare så jag och Smoothie strosade runt i lite affärer och något av det bästa med Göteborg är att man får ha med  sig sin lilla jycke in i nästan alla affärer i hela Göteborg. Undantaget är pressbyrån, matvaru affärer  samt resturanger men det kan man ju förstå. Jag gick och växlad pengar till danska till våran resa  till Köpenhamn om två veckor,  sedan gick jag  till torget och handlade på mig några körsbär, gick in på The body shop och handlade några fotvårsprodukter och sen gick jag runt på HM och Indiska.

Jag och Smoothie fick som tur var en sittplats på tåget för det var proppfullt. Jag drack min loka och åt några körsbär, Småttan somnade i knät rätt fort. Jag var inne på Pressbyrån vid Centralstationen och köpt en Gravid tidning men först fick jag fråga ett par om de ville hålla i Smoothie under tiden. De ville dem, förutom att han först var lite osäker ifall jag skulle komma tillbaka och hämta hunden. Den tanken har jag aldrig tänkt att folk tror det. Jag har mer eller mindre varit väldigt rädd för att lämna min jycke hos okänsa händer men nu var det han som ifragasatte. Jag lämnade kvar min väska där som en försäkran om att jag kom tillbaka.
Småttan lite sovig på tåget hem.

Åskdagen

Sitter ute på altanen och lyssnar på hur åskan närmar sig, något den gör ruskigt fort. Det finns nog ingen som tycker att åska  så mycket  som jag gör, jag tänker sitta ute till skyfallet kommer. Annars så har jag lekt med barnen idag, vi har lekt ”under hökens vingar kom”, ”dunken” och ”röda vita rosen” jag har sprungit som en galning i värmen.


Igår hade vi ett sånt där ryck igen och städade på konstiga ställen, hela tvätt stugan är nu kliniks ren vilket gjordes utav sambon 24 på natten, synd bara att tvättmaskinen total pajade och vi har nu beställt en ny för omgående leverans.  Tråkiga med behövliga utgifter. Imon blir en sån där dag som man bara vill ska gå fort. Jag börjar 06:00 på morgonen med att öppna fritids, slutar sedan  08:30. Åker hem och sover en stund och åker sedan tillbaka till jobbet  11:30 och jobbar sedan till 16.00. Har då en och en halv timmes vila innan jag kör sista passet på fritidsgården 17:30-20:00. Dagen där på ska jag återigen öppna på fritids 06:00, ja ja, pengar  är ju alltid pengar.


Kom hem tidigt idag iallfall, 11:30 slutade jag, åt lunch på skolan och åkte sedan hem och vattnade blommorna som vi har utomhus. Ska laga något på älgfärsen snart och ha pasta till det tänkte jag . Hoppas nu att solen kan komma fram igen efter åskan är över så man kan sola sig lite, annars blir det tyvär inomhus arbete i form av dammsugning och golvtorkning vilket jag gärna skjuter upp ett tag till.


Kan nu påpeka att det åskat i två timmar och att åskan gått över huset  tre ggr, strömav brott två ggr på denna tiden. Så dammsugning har jag hunnit med och även torkat golven !  Nu ska jag bara mysa med lite te och räkna blixtrar.

Innan åskan slog till

Lördagen 4 juni

I lördas var jag ju som bekant i Göteborg för att fira min syster som tagit sin master som smyckesdesigner. Åkte med tåget 10:32 från Skövde med väska och hund. Innan tåget gick så tog jag och sambon tag i våra biljetter till Köpenhamn som inte riktigt stämde, han i luckan gav mig till och med pengar tillbaka för ajag betalat för mycket och kunde inte lösa problemet där och då. Han lovade att ordna allt sammans och inget skulle kosta något extra, biljetterna skulle bli hem skickade så snart som möjligt.

På tåget fick jag sitta längt bak i tåget och killen brevid mig spillde ut min kaffe på både mig, min hund, handväskan och på min klänning jag hade på mig. Som tur var vad inte kaffet så jätte varmt så ingen brände sig. Han bad så mycket om ursäkt och undra om han kunde göra något. Ja, han kunde få lyfta av min väska i Göteborg så toh jag Smoothie i famnen, olyckor händer ju lixom så jag blev inte arg, min vita klänning klarade sig utan fläckar.

Väl i Göteborg gick jag den korta promenaden från centralstationen till Lilla bommen där seglbåten låg. Mamma och pappa hade gjort lunchen redo, sallad som man fick plocka tillhörigheterna själv. Jag ville ha massa avdokado, röd lök, gurka, tomat och röktlax. Linda, min gudmor gjorde oss också sällskap. Vädret var kanon och det var tur att det blåste lite så man svalkades, jag tog ändå på mig bikinin det första jag gjorde när jag kom ombord, först pckade jag ut väskan och hängde upp kläderna i hytten.

Sedan var det att gå till Röhska där hanna skola låg för att se på utsällningen, vi tog med oss vovvarna. Efter att träffat bekanta ansikten och efter att alla lagt sin hand på min mage precis som om jag fick en välsinelse varje gång så gick vi tillbaka till båten längs med Avenyn. Där var det folk fest eftersom HBTQ (Homo,Bi,Trans,Queer) var i full gång med lustiga männiksor och tillfälliga hak längs med hela avenyn. Jag och mamma köpte varsin mjukglass och tittade även på vad toghandlen hade att erbjuda som var på Gustav Adolfs torg.

Väl tillbaka i båten tog jag en siesta, på med bikinin igen och lägga mig på däck med kuddar, bra musik, vatten och sen somna jag en stund. Någon timme efter det kom syster Hanna till båten och efter henne kom det sedan 16 personer till som ville fira henna lite sådär efteråt. Det dracks chamnpange och skålades och hade allmänt trevligt. Det kom även en skotte, en från irland, en från Taiwan och en från USA så egnelskan fick jag tränat lite grand.
Tillslut var vi 18pers på båten.

Smarriga tilltugg


Inte nog med att det var  HBTQ festival så var det också Andra långgatans dag samt att Håkan Hellström hade konsert i stan så det vimmlade av folk överallt. Andra långgatan var att komma in i en annan värd visste inte riktigt var jag skulle ta vägen, en sak var säker jag hörde inte dit. Musik, skrålande, glassplitter på gatan, mer musik men det var kul att se.

.
Andra långgatans dagVi gick sedan till en resturang Putta madre där vi skulle äta, det var en mexikanska resturang som var inredd som på 30-talet, jätte fint. På takterrasen satt en man och spelade fiol och det fanns söta drinkar att surpla i sig (alkoholfria så klart). Gick sedan hem till båten, det var svalt och skönt ute trots att klockan var 1 på natten, och tro mig, staden sov inte!
Putta Madre hade live musik på takterassen 
Mamma, syster Hanna och jag på resturangen.

Nytt från The Body Shop

Unnade mig några produkter till mina fötter som ska vara fina och mjuka. Hoppas dem gör underverk !

En fräsch gel med hästkastanj som friskar upp trötta och tunga ben när den masseras in i huden. Perfekt för varma sommardagar eller efter långa promenader!
Denna fotfil fick det också bli med eko träd från ryssland, har två filar, en grövre och en mer fin.
Fuktighetsbevarande och med extra mjukgörande egenskaper. Community Trade-producerad pepparmyntsolja svalkar skönt.

Konst utställning

Här hittar vi bla. Hannas (syster) smycken som hon säljer över hela världen.
Syrran smycken, två halsband och en ring som liknar en mustach som är ett mansmycke.  Detta är bara några av hennes smycken som hon tillverkar.
Flera utställare som har sina egna unika ideer, alla tog master/examen igår 4juni.

vecka 22

Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än. 
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Ta kontakt med din barnmorska om du behöver kostråd.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att  barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

 

 

Jag mäter 92cm runt magen nu, har äntligen hittat mitt måttband. Konstigt nog så hade jag inflamation i tandköttet för några dagarsedan vilket inte var så ovanligt i vecka 22. Har köpt mig två  par byxor  som har resår i midjan, eller jag fick två par av mamma ett par svarta och ett par gröna, så obehagligt när det trycker mot min midja.


beger mig

Nu sätter och barnet på mig en sommrig klänning och beger mig ner till göteborg över dagen och natten, på återseende imon med lite härliga foton hoppas jag. Tar inte med systemkameran, den vill jag inte kånka runt på men jag har en helt okej mobilkamera. Tåget går 11:32 och jag är nere lite innen tolv jag och min lilla hund, sen är det bara tio minuter promenad från stationen till hamnen där segelbåten ligger och mammsen och pappsen väntar. De skulle visst segla från  Styrsö idag och inte till Lilla bommen som hamnen heter, där barken vikning ligger ni vet, skeppet! ELler operan kanske är en ännu bättre symbol, Soothies favorit hus att kissa på, och det är ju inte alla som får kissa på Göteborgsoperan. Ska gör iordning mig det sista nu, får nog bli solskyddsfaktor på idag med :)
Ha det gött.
Denna bild är ca ett år gammal men jag tänkte ha denna klänningen idag.

fredag

Synd att jag ska jobba ikväll, men det säger jag visst alltid. Finns massa roliga äventyr jag hade velat ut på denna soliga dag. Mats åkte till äckel tysklad halv fem i morse för att köpa äckel öl. Men jag hade velta följa med.....men jag jobbar ju senare idag.  Sen kanske jag annars skulle åkt till mormor och tagit med henne på en tur någonstans. ELler så hade jag åkt till GBG och ut till Wrångö där mamma och pappa ligger med båten och seglat med dom i helgen enda till måndag.

Nu är saker som de är och jag ska till Mikel vid fyra och se hur han har det i sina nya lägnhet som ligger i Korsberga.  Ska tvätta, laga mat, gå ut med soporna, packa till imon då jag åker till GBG och ska ligga i båten över natten för att kunna fira syrran. Blir roligt det med hoppas det blir varmt för jag tänkte gå i svala klänningar.

Onsdags natten

Igår blev det en kväll som jag inte hade tänkt mig. Jag jobbade som vanligt 17:30-20:00, sedan skulle jag in och hämta Mats som spelat brännboll med "jobbet" var då tanken. han ringer och ska ut på krogen med de andra gubbsen, jaha !?  Tråkigare är jag inte en att jag åker hem, tar på mig något festligare och åker dit för att se vilka alla miffon han faktiskt träffar på jobbet. Jag kör in några va dem till stan som inte kommit dit en, sedan går jah med sambon in på Harrys, fast det var inga på Harrys. De hade tydligen bokat övervåningen, alltså utomhus baren på taket och ha lite efterkalas där. Där satt väl kanse 15 andra och myste i soffan där det fanns infravärme, ölen stod en stor skål på bordet fyllt med is så det var bara att ta för sig för alla som inte var gravida. Jag fick istället kaffe och cola att dricka. Efter att prata igenom ditten och datten med de flesta som jag aldrig träffat tidigare, men hoppas återse några av dem i framtiden så stängde Harrys.

Efter lite överlägande så skulle ju inte kvällen sluta såhär utan den skulle fortsätta på Glädje mitt emot Harrys. Där inne fick Mats ännu fler grtais öl och jag fick, ja cola naturligvis.  Var mycket folk och massa härlig dansmusik, där pratade jag ännu mer med några av dem vilket Mats tyckte att jag skulle göra. Jag fick till och med beställt några saker av en säljare som jag hoppas kunna få nästa vecka, det var vad han sa iallfall, annars åker jag och nyper honom i örat. Vid ett kände jag att jag hade svårt att stå rakt  i mina klackar så vi lunkade mot utgången, där stod farbror blå och han pratade en stund med oss om lagar och regler, inte för att jag hade gjort något. Komiskt var det iallfall, han hade nog rutin snack med alla som gick ut från krogen.

Kom hem vid två efter att Mats var tvungen att köpa sitt snus, väl hemma så tog jag en kall dusch då ingen varme fanns när vi inte eldat i  den kalla pannan, kom upp frysnade till sängen och bad Mats smörja in min  mage med body butter, det gjorde han, förutom att han somnade i sina rörelser med handen på magen. Bebis sparkade förnöjt därinne så hela huden lyfte på mig såg jag.
Sambons annaons i SLA

21 :)

Jag är tjockare en tjockast en vad jag någonsin har varit i hela mitt liv, somliga tycker väl att jag är konstigt men jag tycker det känns lustigt. Magen könns jätte spänd ibland, känner mig mycket tyngre bara denna veckan, gå i många trappor ska vi inte tala om. Mina fötter är trötta när jag kommer hem och jag vet inte alls vilka skor jag kan gå i för mina fötterns bästa. Har inga super bekväma skor. Behårna klämmer åt efter min extra fettreserv jag verkar lagt på mig eller så har hela kroppen svullnat upp någon millimetet runt om.

Jag är bättre på mina tillskott av järn iallfall och jag känner mig något piggare. Alla organ är mer och mer ihop trängda och jag kan känna mig kissenödig utan att jag ens behöver kissa, för det kommer inte något. Jag blir fort proppmätt när jag äter men kan efter bara någon timme äta en liten portion igen.  Kan tycka att det ibland kan trucka mot revbenen när jag suttit ner en längre stund. Men det kanske inte är så konstigt, livmodern sitter nu en bit ovanför naveln och om man sitter som en säck potatis så klart det känns. Barnet sparkas och tumlar runt där inne, har märkt att den mest rör sig när jag legat ner en kort stund och sedan ställer mig och sedan när jag lägger mig  ner igen så är det precis som ungen blir arg eller nåt på mig.  Barnet vill att jag ska vara stilla för då kanske även den slappnar av och sover bättre. Det är även när jag ligger ner tex. på mage och sedan lägger mig på sidan vrukar jag känna några motsträviga dunkanden. Ibland lägger jag mig nästan på mage fast med en kudde på sidan som gör att jag inte rullar över helt på mage, efter legat så en stund så blir det också dunkanden inifrån.

Teas-day

Oj sicken varm dag det blev igår, 30 grader i solen så jag är glad över att det fläktade på oss eftersom vi var nere i Hjo på en friidrottsdag med de äldsta barnen på skolan. Det hoppades längd, höjdhopp, springa 60m och sedan 400m, kast med liten boll, stöta kula och massa andra roliga aktivieter. Alla 4or, 5or och 6or från hela kommunen var där så det var änna riktiga klasskamper.

När jag kom hem bytte jag snabbt om till bikini och gick ut och vattnade blommorna med slangen, Mats lärde mig hur man eldar i den nya pannan och sen tog vi två kalla glas jucie och satte oss ute på altanen. hann väl sitta där i kanske 30minuter innan regnet kom och sedan åskan med den. Jag gick in och marinerade köttet som vi skulle grilla, tog fram pommes och gjorde en sallad. Till efterrätt gjorde jag grilladbanan med choklad och några smachmallows (stavning?)  Efter all mat blev vi trött och la mig i soffan där jag somnade efter någon timme och vaknade klockan 00:03 och drog med mig sambon upp till sängen och där somnade jag lite till.
Kurirstafetten som idrottsdagen avslutades med

RSS 2.0