31 Mars

Äntligen kommer en av mina favorit månader på året!  Känns barnsligt att säga det men det har lite med att göra att jag fyller år i April, sen så händer det så mycket med vädret under april, det kan lika väl snöa som vara 25 plus grader.  Jag måste vara väl förberedd på att det är första april imon för jag tror ungarna på jobbet kommer lura livet ur mig annars.
Slutade tidigt idag, redan vid 11:00. Åt lunch med Månenbarnen (6-7år) eftersom det är Solenbarnen (8-9år) önskevecka så stod det taco på menyn idag, och det får jag ju inte missa.  Satt och skrev ett papper som ska följa med barnen ut i veckobrevet imorgon, har skrivit ner ett schema vad som händer under fredagarna på Fritidsklubben som är imellan 17:30-21:00.
Fredag vecka 15: Bad i tidaholm
Vecka 16 stängt (PÅSKLOV)
Fredag vecka 17: Lek i gympasalen
Fredag vecka 18: "prova på ridning" för dom som vill
Fredag vecka 19:  Brännbolls kväll
Fredag vecka 20: Leka Röda vita rosen
Ja det är väl  det som är bestämt en så länge.

30 Mars

Försöker hitta en bild på hur köket såg ut innan vi renoverade det, men orkar inte rota bland alla USB. Men vilken skillnad, jag TRIVS i mitt kök. Det är annat en vad jag gjorde för två månadesen. Nu kan jah stå och pula i mitt kök någon timme varje dag. Det är alltid rent och fint när jag lämnande. Även rent och fint i matsalen och i vardagsrummet. ALLTID! Det har att göra med att rum man trivs i vill man (jag) ha fina och städade. Det är väl inte så konstigt?  Det kanske har med ansvar, rutiner och självdisiplin att göra.
Idag väntas sex timmars jobb i två olika etapper. Först 11:30-15:00 sedan 17:15-20:00. Idag blir inte så mycket gjort. Gjorde mat igår som vi ska äta idag, ost och bacon (eko bacon)  sås med pasta pennor.  Min frukost idag bestod av honungsmelon och en skål med turkiskyoghurt och  ekomusli.
Livet leker.

Nybakat

Hemma hos mig doftar det nybakat. Har gjort vaniljbullar som jag sedan frossat i tillsammans med mjölk. Gott gott. Nu känns kvällen mycket bättre.

Kottar finns det massor av på posten

Tisdagsångsten är nu borta, nu är det mer gitarr ångesten som är framme. Hur ska jag lära mig det där, förstod inte mycket på lektionen igår. Edur, moll, barré och öppna ackord, skillnaden och ta dem i E,A,B,C och D. Jag tror jag tar och tänder lite ljus och myser lite istället. Ska laga potatismos, Lax och sen skjussa indet i ugnen.
Smoothie och Lexi lekar mamma, pappa och göra barn, det är jätte äckligt. Först är Smoothie uppe på Lexi och sen ska hon upp på honom och krångla, jucka mot hans huvud och grejer. Näe, sånt där får som göra när inte jag är hemma.
Längtar till helgen, då  det egentligen inte händer något speciellt, känns bara som jag kan ligga och vila/sova i evigheter. Igår somnade jag 21 och gick upp 7:30 det är ju 11,5 timmar jag sov i sträck. Varför gör jag det?  Är som ett litet barn jag ^^

Vecka 13

Vecka 13

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress. 

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 0 fulla dagar (v12+0).
Beräknat förlossningsdatum Lör 8 okt 2011
Du har 195 dagar kvar till beräknad förlossning.
Mina grav. symtom vecka 13:   INGA !!!   :D

28 Mars

Gjorde goda hamburgare idag med lite het smak av Tabasco, vitlök, färsk röd chili, sen hade vi även i grädde, salt, peppar och två ägg gulor. Använde oss även av älgfärs.

Frukost för två

En mysig frukost för två bestående av kokt ägg, smörgås, the/kaffe, blåbärssoppa, yoghurt och musli med färska blåbär i som jag plockade i somras (okej frys färska då).

Byte utav gardiner

Innan hade jag gröna panelgardiner i siden, hade även ett par vita franisiga panelgardiner över de gröna som syns lite dåligt.
Nya gardiner, ett par gröna i siden med vackert fall.
Gardinerna innan jag bytte dom i detta fönster, sen ville min lilla vovve Smoothie vara med på kort också.  Hängde förresten upp de nya gardinerna i matsalen.
Kort när de nya gardinerna är upphängda, snoffsiga va?

Hissa och dissa

Nu tänker jag börja med att dissa.  Dissar de som känner efter lite för mycket, som ofta nojjar, eller har alla biverkningar man kan ha på samma gång. Konstigt nog är det ofartbart många som har biverkningar som 1 av 1000 får, hur stor är chansen att alla du har biverkningar av 1 av 1000. När det står vilka biverkningar  man kan få av en tablett  så kanske det står 1 av 10 muntorrhet, 1 av 100 huvudvärk, 1 av 1000 inre blödningar, konstigt nog har alla då inre blödningar. Varför vill man alltid vara värst? Varför känner man efter så mycket? Man kan faktiskt inbilla sig en sjukdom, det är inte helt onvanligt.
Om jag hade tänkt att jag har ont i foten så hade jag alltid haft ont i foten, fast jag egentligen inte har det, förstår ni?
Fukushima. Vad ska man säga?  Om det är något jag verkligen skulle vilja förtränga som har hänt så är det katastrofen i Fukushima. Det är förkastligt det som hänt/händer. Jag är jätte skraj att strålningen når Sverige. Når mig.  Jag har alltid varit emot kärnkraft och är på sätt och vis glad för detta levande bevis på att kärnkraft är skit. Farligt för alla, dåligt för alla.  Hur ska dom stoppa katastrofen nu om ingen ens kan jobba på verket?  Det har de inget svar på, än.  Hur som hels,t jag är rädd! Dessutom går allt mitt medlidande till djur och natur som förstörs utav katastrofen?  Har du gett den förlorade naturen en tanke?


HISSAR

Designen by Johanna Holmström

Är så glad och nöjd med den nya utsidan på bloggen, blev jätte fint !! Ska fin justeras lite till men det är ju stor skillnad och jag hade aldrig klarat det själv. Tack tack tack, Johanna.

SVT

Förösker titta lite mer på SVT, de är ju dom kanalerna  man betalar för, dessutom är de dom enda som visar något vettigt.  De finns ju "vem vet mest", "Rapport", intressanat dokumentärer om jordens undergång och hur vi förstör planeten, "mitt i naturen", "rese byrån", "uppdrag granskning", "landet brunsås" "en hund i familjen" m.m.  Känner att jag får ut något om jag ser på kanaler som kan lära mig något.
Hur som helst, idag har vi legat i sängen rätt så länge, gjorde en god frukost med ägg och bacon.  Sen har jag städat golven i huset samt sammat av några hyllor, tvättat och hängt tvätt, diskat och torkat disk.  Mats han har varit ute och  plockat skrot hela dagen. Han fick ihop 500kg. 500kg som bara legat och skräpat utan att man tänkt på det.  Jag har gått och funderat på saker man kan göra hemma som inte kostar så mycket, bestämde mig för att olja altanen när det blir lite varmare. Ska önska mig stora krukor i födelsedags present så vi kan få lite blomster här ute på trappan och vid ljugarbänken. Har ju inga rabatter, men krukor funkar bra. Ska även sätta upp lite ytterbelysning vid altanen.
Framåt hösten ska jag slänga ut soffan och köpa en ny jag hittat, ska slipa golvet i vardagsrummet och byta fondtapet, det kommer bli jätte fint.
Nu åker jag till Johanna och spelar gitarr, ser på film, handla mat och bara umgås som flickor gör. Mats ska iväg och träffa  _ _ _ _ _ _ _ sedan ska han komma till oss så jag ser till att han kommer hem.

Nya älsklingar

Ett par skor från REPLAY inhandlade på DNA shoes.  Jag hittade ett litet fel på dem så jag fick ner priset. Det går att pruta i sverige !

21 mars

Jag känner mig lite som en zombie just nu. Var jätte pigg för tre timmar sedan, hängde tvätt, diskade, plockade med saker, somnade om och vaknar aldrig mer, känns det som.  Måste ändå hasa mig iväg till tippen, lovat sambon det. Ska laga lite kokt korv och hemma gjord potatismos sedan, av eko korv, annars skulle jag inte stoppa den i munnen.

Köpte lite godis igår som jag hade inatt att snaska på, jag tycker bara det är så kostigt när man köper godis i lösvikt. Det är ju ändå jag som köper godiset, men ändå finns det alltid en eller två av samma sort kvar i botten, so jag intre vill äta. Men det är ju jag som valt godiset?  Tycker det är jätte konstigt, kanske bara är så för mig?

Det blåser så det skakar i huset, det är så mysigt. Känns som jag är hemma i barndoms hemmet på Hyppeln, där blåser det typ alltid.  När det rycker och drar i huset och susar mellan knutarna det är då jag sover som bäst, men nu  brukar jag ligga vaken och bara mysa till ljudet av vinden.

Det är bra att längta, det är viktigt för mig att ha saker att se fram emot, annars tycker jag allt är tråkigt.
Längtar tills Fredag, då ska jag till .....  i  hjo och prata med henne, sedan en sväng hem till Mikel, titta på hans fågel samt bli healad och bli spådd.
Längtar till Torsdag vecka 14 då jag planerat att åka till Branäs igen med gängnet, mamma och pappa kommer också vara där. Åka skidor så det bara skvätter om det, sola i den starka solen, grilla korv i backen och sådant trevligt.
Längtar tills Fredag vecka 15 då jag och alla barnen ska åka och bada i Tidaholm
Läbgtar tills vecka 16 då jag bara ska vara ledig, ta hand om mig själv, åka hem till ön och fira både påsk och min födelsedag där, jag fyller ju 22 på självaste påskafton.
Tja rå.

vecka 12

Barnet:

Fokus på hjärnan

Huvudet fortsätter att växa tillsammans med ytterdelarna av öronen och ögonen. Hjärnan går igenom en väldigt viktig utvecklingsperiod just nu. Början till de permanenta tänderna är under utveckling. 

Nu kan den lilla svälja. 

Tarmarna har börjat förflyttar sig från navelsträngen in i bebisens mage, allt eftersom det finns plats för dem.

Mamman:

Kolla in de nya brösten

I slutet av den här veckan bildar moderkakan, och din bebis, mer progesteron och östrogen än du och dina äggstockar. Det kan innebära att om du har mått illa, kanske du mår lite bättre nu. Åtminstone finns det hopp om att illamåendet ska lätta under veckorna som följer. 

Livmodern fyller nu upp ditt bäcken och börjar växa uppåt mot din navel. Kommer du fortfarande i dina kläder? Ett gummiband i stället för knapp, kan öka midjemåttet på byxorna med några centimeter. 

När du tar ett andetag, andas du in fyrtio till femtio procent mer luft än vanligt. Din bröstkorg har blivit större, så det förklarar varför din bh sitter lite trångt. Du har också fått nya bröst! Vid det här laget har de blivit större, och dina bröstvårtor och vårtgårdar (området runt bröstvårtorna) har blivit lite mörkare. De kanske också har blivit ömmare, och särskilt dina bröstvårtor har blivit känsligare.

 

 

Mina grav symtom:   NADDA ha ha :D


05:16

Spring spring spring här på joobet, har tid att sätta mig ner en sliten stund, skönt.  Längtar efter säng säng säng.  Min säng där två lurviga hundar väntar, dessutom väntar en lurvig pojke i sängen också, Mysigt!   Ja snart bär det av hemmåt. '
INte varit så farligt trött inatt iallfall, har sprungit runt, sätt lite på tv, tvättat, druckit the m.m. ...Oooops  dax att springa.

20 mars

Sovit ldåligt inatt, vilket jag brukar göra vid fullmåne, men det är iallafalltur att jag fortfarande lever. Ska ändå försöka sova så mycket som möjligt i skift idag så jag är vaken på jobbet inatt.  Mats han befinner sig i Gränna just nu med sin far, de ska köpa en vedtranspotör. Det är en sån här bra och ha sak, tycker dom.
Ska väl ägna dagen åt en promenad, tvätta, diksa och rensa bland mina smycken och piercing smycken.
Tjingeling

Apophis, asteroiden som kan träffa tellus

Asteroiden, som upptäcktes 2004, är ett Jordnära objekt (NEO-near earth objects) och en aten-asteroid. Den följer en bana som gör att den korsar jordens bana två gånger för varje varv under sin omloppstid på 323 dagar och därvid regelbundet kan komma att passera mycket nära jorden. Nästa gång den kommer i jordens närhet blir fredagen den 13 april 2029 och avståndet kommer då att vara cirka 30 000 km - bara en tiondel av avståndet mellan jorden och månen. Vid senare passager, i synnerhet 2036, finns en mycket liten risk för att Apophis träffar jorden. Risken för kollision vid denna passage uppskattas till 1 på 250 000 (okt 2009).
Vad är Near Earth Objects (= nära jorden objekt)?
Near earth obejcts, NEO, är kometer och asteroider som har knuffats (gravitationellt) av en planet eller annan himlakropp. Denna knuff resulterar till att kometen eller asteroiden får en bana kring jorden och grannplaneterna. Jupiter som är solsystemets största planet, samlar ihop dem flesta asteroiderna. Detta tack vare dess starka gravitation. Utan Jupiter och gasjättarna hade vi nog träffats väldigt ofta av asteroider eller kometer.
Denna asteroid upptäcktes år 2004, av Roy A. Tucker, David J. Tholen, och Fabrizio Bernardi. Dendöptes efter egyptiernas dödsgud och när astronomerna hittade den sa man att Apophis är en domedags asteroid. Likt många andra objekt i rymden har den ett andra namn, 99942 Apophis (2004 MN4). Apophis är med i en grupp som heter Atengruppen. Alla objekt i Atengruppen (Aten group) har en omloppsbana inuti jordens. När den upptäcktes sade man att den i framtiden kommer att ha 2,7 % chans att träffa jorden. Med andra ord behöver man inte vara orolig över att den ska träffa oss. Men det är dess storlek på 270 meter och massa på 2×1010 kg som oroar forskarna. Den följer en bana som gör att den passerar jorden väldigt nära vart 1500:e år. Nästa gång den kommer i jordens närhet blir fredagen den 13 april 2029 och avståndet kommer då att vara cirka 30 000 km över jordens yta, vilket bara är en tiondel av avståndet mellan jorden och dess satellit månen.
2029 kan den träffa något som kallas för a gravitational keyhole, vilket på svenska kan översättas till ett gravitationellt nyckelhål. Dess bana kan ändras, och då kan den färdas mot jorden istället! Vad som kommer att hända år 2029 är fortfarande oklart, kanske sker ingenting. Men det forskarna är säkra på är att den någon gång i framtiden kommer att träffa något i rymden. Om det är jorden eller ej kan man inte avgöra än.
Hur farlig är nu denna asteroid? Enligt NASA:s beräkningar kan en kollision med jorden utplåna ungefär 10-25% av livet. Detta är mycket! En sådan här nära passage gör att man kan se asteroiden med blotta ögat, även i dagsljus

Hur skyddar vi oss mot Apophis?
1. Kärnkraft: Precis som i filmen Armageddon så spränger vi helt enkelt asteroiden mitt itu. Denna metod använder man som sista utväg, när ingen annan metod fungerar. Forskarna har räknat ut att det behövs ungefär 6 kärnbomber för att klara av Apophis.
2. Upphetta asteroiden med solljus: Som man gör när man använder ett förstoringsglas och bränner ett papper t.ex. Den här gången riktar man rymdfärjor med speciella maskiner som riktar en koncentrerad stråle från solen mot asteroiden. Isen på asteroiden kommer då att smälta och bli till ånga.

orolig

eftersom jag är en vidskeplig person  och anser det inte helt  omöjligt att jorden har ett bäst före datum.Imon kan den dagen vara här, alla dagar utöver den kan man bara se som en bonus.  Det är inget jag jämt går och tänker på men ibland, och framförallt när det kommer vara sådana här speciella dagar som bara kommer vart 20år, då det faktiskt bevisat händer mer naturkatastrofer en "vanligt". Nu ska jag njuta av denna kvällen med  popcorn.

Domedagen kan vara här, påstår profeterna

Enligt domedagsprofeterna och konspirationsteoretikerna inträffar naturkatastrofer, jordbävningar, tsunamis och stormar när månen passerar extra nära jorden.

Och nu är det dags igen. Den 19 mars, på lördagen, passerar månen jorden ovanligt nära på bara 356 578 kilometers avstånd, vilket är bland det närmaste månen kan komma jorden. Medelavståndet mellan jorden och månen är ungefär 384 400 km.

Månens påverkan på tidvatten är känd men många vill också göra gällande att fullmånen påverkar vattnet i människokroppen, vilket gör att poliser och sukvårdspersonal ofta hävdar att utryckningarna blir fler i samband med fullmåne.

Enligt CNN har månen inte varit så nära som under lördagen på över 20 år.

Om helgen därför blir ovanligt kaotisk, med månen nästan i knät på jorden, återstår dock att se.

 

 

 Orättvist

Vet inte vart jag ska ta vägen, kan jag aldrig få ha lite mer slantar över?  Fick just elräkningen där det stod hiskeligt många nollor på, no!     VAr fan får man tar på en seriös rörmockare som kan installera värmen här hemma?  Dessutom gicj ju inte bil helvetet igenom besiktningen så där har jag också hiskeligt många nollor att betala. Jag som hade tänkt att spara snuskigt mycket penagr denna månaden.  Jag som önskade mig en resa med älskling innan oktober, det kan jag ju se i stjärnorna efter.  Jag som behöver köpa nytt smink, jag som vill köpa min dyra men oj så nyttiga mat att äta på.  Varför ska allt vara så orättvist. Här sliter man som ett djur men ingen kan betala min elräkning, Jag vill ha soc bidrag utöver min lön, går det ^^?
Jag som har hittat en ny fin soffa som  jag vill köpa, näe jag måste hitta ett till jobb eller gifta mig rikare. NU!

16 mars

Ja det var längesedan, inte haft något motivation till att skriva, har jag egentligen inte nu heller men men, man vill ju inte mista alla läsare.  Gitarr lektionerna går bra och det är super kul. Jag och Johanna är typ duktigast i gruppen, tänk nu har halva tiden gått, har halvtid kvar innan jag kan klassas som trubadur.
Branäs resan var jätte rolig och välbehövlig, åker snart dit igen om jag får ledigt. Frågade vecka sju om jag kunde få ledigt vecka 14, har fortfarande inte fått svar???   Har frågat men inte fått svar? Det handlar om en dag, en dag då jag jobbar 3,5 timmar. Med detta menas att under hela terminen har jag tagit ledigt sju timmar, det är ju inte ens en hel arbestdag, ändå så kanske jag får ledigt?  Jag blir så matt, nej inte får man ha roligt inte.
Sen har jag blivit sjukt stressad och rädd över allt som händer i världen, och då tänker du "Men Malin du bor i Sverige, du behöver inte bry dig"  Och nej jag bryr mig inte om alla människor som dör osv, jag bryr mig om katastrofen som drabbar våran planet.  Som drabbar våra biotoper, biotoper som är jätte viktiga för att vi ska leva. SOm kanske inte finns längre?   Tänker på allt myllarande djur liv som bara förstörs pga människans egoistiksa tänkande som bara tänker på sitt eget bästa, sin egna bekvämlighet.

Nej jag gillar inte alls kärnkraft, tycker inte alls om att de går sönder heller. <det drabbar ju som sagt inte bara den egoistiska människan, det drabbar varedna varelse, om du tänkt på  det?Imon åker jag till GBG efter jobbet, ska på systers 30års kalas, ska tänka ut vad jag ska ta på mig!?  Tips?  Har bara bestämt att jag ska ha mina nya  svarta skor med 7cm klack.  Men vad mer, kan ju inte gå naken i skorna.  SÄger som jag alltid säger, JAg har inga kläder !  Sen har jag konstigt nog hela garderoben full.
Nu åker jag till jobbet, slutar klockan 20:00 ikväll.

Onsdag

Gud vad skönt det ska bli att komma bort lite, fast bara några fjuttiga dagar. Vill vara borta länge, så trött och less på vardagen för tillfället.  Vill bara bry mig om mig själv ett tag utan en massa måsten.  Ladda batterierna lite, dagarna går fort men ändå för låångsamt, efter påsk vecka 16 är det inte långt kvar, ska inte jobba något under påsk, bara vila.  Blir lite bryt i vardagen igen i påsk, sedan i sommar jobbar jag på Sigghusberg i fem veckor, det betyder att jag får fem veckors semester i sommar.  Sen är det inte långt kvar (igen?).
Dagarna går, veckorna går, månader går, år går men det gör inte mig något.
Imorgon Branäs till på Söndag. Åka skidor, grilla, äta gott, afterski, dricka gott fast jag kör både upp och hem så jag tar det lugnt med alkoholen. Det är jätte gott vatten i Branäs från Klarälven så det ska jag dricka mig mätt på.

Sko fetisch

Min kille tycker jag har sko fetisch, själv ser jag inte det som något problem. Alla flickor har väl runt 12par skor :P Jag älskar min collection med skor iallafall, den gör mig både varm och glad. 
Här är även bilder från helgen på våra goda och lyxiga middagar vi hade med mor och far som var här, själv mådde jag inte så jätte bra men vad gör det när det serveras kräftor, hur mycket man kan äta !  I lördas var vi inne i skövde, jag köpte en sjal från Indiska, en neccisär från The Body Shop, ett par skor från DNA shoes och massa annat smått och gott från Chilli.
t.
Våra päron samlade.

Nytt i hudvård

Varit och shoppat loss på min favorit butik vad det gäller hudvård, The body shop!  Handlade massa saker, bara för att jag är värd det. Behövde nytt smink, lite härliga  cremer till kroppen,  ny kräm till ansiktet som ska återfukta ordentligt. Det är så underbart duktig personal på Body shop så man hittar allt vad man vill ha med bra hjälp.
Snälla produkter  mot dig, snälla mot naturen, dock inte så snällt mot plånboken ;)
Mango body butter. Skönt doftande fuktighetsbevaring för mycket torr hud.
Mango Body Scrub. Fuktighetsbevarande oljebaserad kroppsskrubb med exfolierande salt och Community Trade-producerat socker. Gör huden mjuk och len.
Starwberry Shower Gel. Härligt doftande gelé för bad och dusch.
Vitamin E Intense Moisture Cream. En lyxigt sammetsmjuk fuktighetsbevarare speciellt anpassad för dig med torr hud. Vårdar och skyddar huden och hjälper till att göra den skönt len och smidig.
Hi-Shine treatment lipp gloss  .För en intensiv glans med en skön ton av färg på läpparna. Glansiga fuktighetsbevarare, pärlemorpigment, Community Trade-producerad marulaolja och en doft av passionsfrukt är både vårdande och snyggt på läpparna! Självklart dermatologiskt testad, och lika bra till vardag som till fest.
Foundation brush. Elegant pensel som gör det lekande lätt att applicera flytande foundation eller highlighters med en fräscht naturlig finish.
Denna sensationella foundation är. Perfekt fö Denna flytande foundation är lätt att applicera och ger ett naturligt underlag som håller länge. Perfekt för normal till torr hud. Ger lätt till medium täckning. Dermatologiskt testad. Innehåller en speciell silikonblandning, äppelextrakt, ljusreflekterande partiklar, vitamin E, solskydd, Community Trade-producerad marulaolja och Community Trade-producerat ekologiskt bivax.
Lightening touch  .En oumbärlig makeupprodukt som döljer mörka skuggor och fina linjer samtidigt som den lyfter fram dina bästa drag. Ett silverfärgat skruvbart pennformat gör att du lätt kan få rätt mängd doserad. Appliceringspenseln är mjuk och skonsam mot den känsliga huden runt ögonen. Perfekt för alla hudtyper. Dermatologiskt testad. Innehåller vitamin E, ljusreflekterande partiklar, glycerin och Community Trade-producerad marulaolja och Community Trade-producerat ekologiskt bivax.
Define & Lengthen mascara .En mascara som inte kladdar och som ger definition och längd till fransarna och omsluter dem med färg samtidigt som den hjälper till att vårda och skydda fransarna. Dermatologiskt och oftalmologiskt testad. Innehåller Community Trade-producerad marulaolja och Community Trade-producerat ekologiskt bivax.

Vecka 10

Kroppen: Nu är det många som är känsligare än vanligt. Det beror på att man påverkas av en mängd hormoner. Trötthet, irritation och många funderingar kring framtiden är vanligt. Som partner kan det vara svårt att förstå vad som händer då det ofta går mycket fort från det att den blivande mamman mår bra till att hon känner sig gråtfärdig.

erbjuds ett så kallat KUB-test, men även yngre kvinnor kan göra det vid särskilda omständigheter. KUB-testet används för att beräkna sannolikheten för att du väntar ett barn med Downs syndrom. KUB-testet består av en ultraljudsundersökning där man mäter nackuppklarningen (NUPP) hos fostret, samt ett blodprov som tas minst fyra dagar före ultraljudet.
Om testet visar på riskfaktorer kan man gå vidare med ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Dessa provtagningar är dock inte riskfria, utan kan innebära en ökad risk för missfall.

Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.

 

 

Jag får nog ta det lugt i Branäs denna helgen nu när den mest kritiska perioden är.

Min mage vecka 10, ser mest svullen ut.


Vecka 9

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.


Jag har gått upp tre kilo nu. Tröttare en vanligt annars känns allt som vanligt, sambon påstår dock att jag är lite oförutsägbar i mitt humör :)  Men det får han leva med.


Mars

God morgon. Sovit jätte gott inatt, bättre en förra natten då jag bara sov tre timmar och jobbade sen 13 timmar den dagen på två olika jobb, så jag var trött när jag kom hem igår  22:15.  Har sovit ut till halv tio idag ch har nu gjort mig en alldelles för stor skål med smoothie. Hade i en  banan, ett äpple, två matskedar blåbär och en apelsin, blandade allt med lite turkisk yoghurt, hällde upp och sedan äter jag det med eko musli. Gott gott gott.
Idag jobbar jag dag och kväll, imon jobbar jag dag och kväll, på fredag måste jag vara ledig, bilen ska besiktigas, jag ska in till skövde och köpa present och fram mot kvällen kommer min mor och far som ska vara här  hela helgen. De skulle ha med sig kilo vis med både kräftor och räkor och jag som längtat så efter fräska räkor. På lördag ska vi äta middag tillsammans med Mats föräldrar här hemma. Så nu måste jag verkligen damma av ordentlig när jag får tid.
I måndas var gitarrlektionen inställd, men det gjorde inget. Jag åkte in till skövde ändå och umgicks med Johanna på äventyrsbadet, där vi var nästan var helt själva. Bubblade i bubbelpoolen, åkte rutschkana, var i strömmen och pratade om ditten och datten. Tog en fika och bastade en stund innan vi åkte hem vid 20:30.

RSS 2.0