Nytt från The Body Shop

Shoppat lite med Joahnna, blev en del av det som tagit slut och en del nytt.
Uppfriskande kroppsskrubb med fräsch doft. Avlägsnar milt och effektivt döda hudceller för att göra huden underbart len och uppfriskad. Passar normal hud
100% naturlig och framtagen enbart från naturliga oljor och ingredienser. Den unika rollerapplikatorn glider mjukt över dina läppar. Med doft av bär.
En vårdande fuktighetsbevarare för läpparna i praktiskt stiftformat. Gör läpparna mjuka och smidiga och skyddar dem mot solen, vinden och kylan. Lämpligt för alla hudtyper.
Dusch creme
Strawberry body lotion
Svalkande och uppfriskande fuktighetsbevarande gelé med fräscht fruktiga ingredienser. Absorberas snabbt och passar perfekt för normal hud.
Den ultimata mascaran som i ett enda steg ger både definition och längd till fransarna med ett fantastiskt resultat – superlånga, mörka och glänsande fransar på nolltid.
Denna sensationella foundation är så lätt att den känns som en andra hud! Denna flytande foundation är lätt att applicera och ger ett naturligt underlag som håller länge. Perfekt för normal till torr hud. Ger lätt till medium täckning. Dermatologiskt testad. Innehåller en speciell silikonblandning, äppelextrakt, ljusreflekterande partiklar, vitamin E, solskydd, Community Trade-producerad marulaolja och Community Trade-producerat ekologiskt bivax.
En ultrafin sammetstextur och ett resultat som håller i timmar utan att behöva återappliceras. Använder avancerad teknik från Japan. Perfekt för alla hudtyper. Dermatologiskt testad. Innehåller vitamin E, ljusreflekterande partiklar, olivolja och Community Trade-producerad marulaolja som är fuktighetsbevarande för huden.

Flyter på

Pappa ligger på kvar på sjukhuset i Göteborg och vi vet inte när han får komma hem, huvudsaken är att dom vet vad som orsaker det höga blodtrycket.

Viola har sovit så bra inatt, vaknat två ggr med  tre timmas mellanrum och legat så stilla så stilla och sovit. Igår kväll städade Mats i köket (något han fick för sig att göra), asså det var ju inte skitigt i köket men de är klart att jag brukar inte stå och gno med tanborsten i alla hörn och inte brukar jag plocka isär alla delar i kaffekokaren och diska den, och inte brukar jag ta av knopparna på spisen och diska dem heller men det gjorde min kära sambo igår. Medans han städade hade han Viola på magen i BabyBjörnen och hon var så nöjd av att sitta där och dräggla och dingla med benen

Medans dom städade passade jag på att ha en stund för mig själv och då blev det till att duscha av sig all mjölk/spy/kiss doft och peela både kropp som ansikte med coconut body scrub från body shop och till ansiktet fick de bli Tea three face peeling också från BS.  Sedan smorde jag inte föttern med en fotlorion med pepparmint, satte plaspåsar på fossingarna efteråt så de lotion skulle gno in ordetligt i mina fötter och på med ett par strumpor utanför plastpåsarna, det lät rätt kul när jag gick runt.  Jag fönade håret och till sist plattade jag håret så jag blev till en ny människa. Allt sammans tog väl runt två timmar och lagom till att Viola blev ledsen och hungrig och jag börjat sakna henne så var vi återförenade. Det tog väl uppemot trettio minuter så hade hon spytt ner sin mamma igen och allt var som vanligt  :D

"stormen"

Då var helgen över igen. Känns som det varit helg länge för min del har jag ju varit hemma i fyra månader och blivit bortskämd med de. Mats har jagat, jobbar, gjort storkok på älgköttgryta, bakat bröd, skrivit fakturer och varit allmänt duktig. De har snålblåst i träden men det är inget emot hur det blåser på Hyppeln och jag kan bli lätt irriterad när alla "oj herre jösses i hemmelns gud vad d et blåser i träden". Det är ju dessa förbannade träd som gör att de inte blåser så mycket som det borde göra. Näe, storm upplevs bäst på en ö där det inte finns något skyddsmur naturenskrafter, jag bara älskar oväder i alla dess former fast ändå på säker mark och på behörigt avstånd.

Den perfekta stormen ska riktigt skaka och slita i huset, de ska blåsa så mycket att man inte kan andas mot vinden utan mar får ta och gå med "ryggen först". En storm ska göra stora vågor med massa skumm. En storm ska dra upp med sig stora föremål upp från havet som sedan flyter i land. En storm brukar första göra så att det blir högvatten och en vinstilla dag innan stormn kommer in (lugnet före stormen).

Min stackars lilla pappa mår dock inte så bra och fick åka helikopter under lördagsnatten till sjukhuset och nu får vi bara hålla tummarna att han blir någelunda återställd, tankarna går till honom. Han får inte åka hem från sjukhuset än.
Violas morfar och min pappa
inte idag inte nu

Skriver när saker och ting har ordnat upp sig lite. Lite mycket i huvudet just nu men allt löser sig.

En liten Freya

Grattis Amanda till eran flicka som kom en dag före BF och är sex veckor yngre en min lilla Viola, de kan ju inte bli bättre !!!
25 november 2011 kl 04:49, 4380 gram och 52 cm lång
Lilla Freya som föddes inatt

Viola sex veckor

Japp, inatt för sex veckor sen kom hon ut. Eftersom jag i vanlig ordning var vaken tiden då hon kom ut så höll jag på som de andra föregående veckorna "nu är klockan 23:30, nu ringde jag  till förlossning för sex veckorsedan och jag hade regelbundna värkar med tre minuter mellan rum" .  "nu är klockan 00 nu kom jag in till förlossningen". "Nu är klockan 00:45 nu fick jag krystvärkar i intagningsrummet och vi fick skynda oss till en förlossningsal"  "nu är klockan 01:46 nu föddes hon för sex veckorsedan" osv osv.  Mats har väl börjat tröttna lite på mitt tjat men jag kan fortfarnade älta förlossnigen kommer nog fortsätta med de en tid framöver.


Vad har denna helgen att bjuda på kan man undra. Vet att Mats ska jaga imon på förmiddagen för igår när vi åkte hem från Violas farmor och farfar så skulle fem vildsvin springa över vägen och de sporrade Mats rejält och han blev genast sugen på skjuta något.  Svinen sprang på de där "vanliga" stället där vi sett dem så många ggr innan men man blir lika glad varje gång man ser de mystiska bestarna. Stora, kompakta, svarta, farliga, håriga och otroligt fula djuren som förökar sig som råttor men köttet smakar gudomligt.  Vildvinen är ju allätare och de äter väl mest spannmål, rötter, myror osv men ändå smakar så gott vilket får mig att tänka på att människokött kanske inte heller smakar så dumt eftersom vi också är allätare.

Fåtal om något helt annat så verkar de som att de föds väldigt många tjejer just nu 9/13 födda barn i min omgivning har blivit tjejer, sedan är de fyra som är kvar inte födda ännu så vi får väl se. I början av året föddes de bara pojkar 3/3 var pojkar av de bekanta som fick barn.  Återstår och se vad min bror får pojke eller flicka och de samma gäller Johanna och Nils men de är fram i vår så de får vi se då.
Lexi och Viola glor på TV
Somnar nog snart....
Söta sovisar i min soffa just nu.
Hur kan de komma sig att kärleken mellan barn och djur är något av de finaste jag vet ^^

Viola låt

Visserligen en begravnigslåt men  om man byter ut lite ord kan de bli fin till ett dop till exempel-

klagomål

  • Luktar päck när man har ett litet barn som dräglar, spryr, bajsar och spiller mjölk över mig när hon äter, visst de hör till men vem har tid att stå i duschen 2ggr om dagen när man har en liten bebis
  • Försöker vänja mig  vid att jag inte kan spendera så mycket pengar på skit längre som jag tidigare gjorde vilket kan kännas både jobbigt och en aning tråkigt. Får ju ap lite pengar  när jag är mammaledig. Överlägger att börja jobba extra inom en snar framtid så jag åtmindstonde kan unna mig en bodylotion på ICA (överdriver).
  • Jag vänatr dessutom snö, nu när jag (läs Mats) har satt på vinterdäcken på bilen, värmepannan som vi installerat som är bra nog att klara en nyistid är installerad så hade de varit roligt om det kunde smälla till med vinter så man kan prova både pannan och vinterdäcken för att se att de är så bra som de har påståtts.
  • Sedan har jag fått hela tre overaller till Viola från min mamma, är ju tok för varmt att hon har på sig dom i VINTERåkpåsen.
  • Sen vill jag ut och hitta på något ensam snart, eller med en kompis känns som jag vet hur var enda millimeter av mitt hem ser ut och jag har dessutom börjar läsa husets tankar. Som här om veckan när jag tänkte putsa fönstren i vardagsrummet och en minut efter att jah tänkte det så flög en fågel in i ett utav fönsrtret och skitade ner de rejält.
Jag har iaf. varit duktig och både tvättat och VAXAT bilen vilket tagit mig två förmiddagar :)

de obeskrivliga

Ibland kan jag sakna att vara gravid, det är först nu jag förstod hur speciellt och vackert det är att vara gravid. Känslan av att ha något som växer och gror där inne som snart kommer ut som ett nytt liv, en färdig liten bebis. När man känner hur bebisen rör sig där inne är en obeskrivlig känsla, när den hickar eller när den gör kullebyttor.
Jag mätte magen vecka för vecka vilket också var roligt, ibland eller framförallt i början hände de ju verkligen inget tyckte jag, men när vi mätte så var det faktiskt någon centimeter då och då. Samma när jag vägde mig så forstod man verkligen att något stort var på gång där inne.  Vi får inte glömma första gången vi lyssnade på hjärtljuden och såg bebisen på ultraljudet, då blev det verkligt vad som var  på gång. Nio månaders förberedelser men ändå kan man inte föreställa sig hur mycket livet förändras.


Jag kanske bara får vara gravid en gång till vilket känns lite sorgligt just nu, de som var så mysigt trots allt som också var jobbigt med foglossning, halsbränna, otymplighet, tyngden, trycket och så vidare.
Lugnet före stormen innan Viola föddes. Aldrig mer en sovmorgon, trodde vi. Aldrig mer ett glas vin, trodde vi. Aldrig mer vara fria, trodde vi. Visst är det så men det gör ingenting längre, Viola kan jag ha på ryggen i en ryggsäck tills hon blir 30 om hon så vill för hennes sällskap är de bästa sällskapet jag har haft.
viola några minuter efter att hon kom ut

Jag kan ju inte påstå att det var några övermäktika knäslor som kom över mig när hon föddes och låg där nedanför mig, nej jag fattade inte vad som hände, allt gick ju så fort där i slutet. Inne i förlossningsalen 01:10 då förberedde barnmorskan och undersköterskan att Viola skulle komma så jag fick inte krysta än, trots att jag  hade krystvärkar, sedan fick jag börja krysta vid 01:30 och 01:46 var hon ju ute. De tog väl faktiskt upp emot två dygn innan jag förstod att Viola var våran bebis, trots detta hade vi ju som sagt förberett oss i nio månader.

drömmer om Viola

Inatt var den första natten som jag drömde om Viola så nu har det nog gått in i huvudet att hon är min, att hon finns, att hon existerar på riktigt. Kom inte riktigt ihåg vad jag drömde men  hon var iaf med.
Inte nog med det så sov hon hela fyra timmar i sin säng inatt innan hon vaknade och uppräckte hur ensam hon var. Sover annars bra på nätterna gråter aldrig och sover så länge jag sover, men hon somnar nästan alltid mellan 00-01 på natten.
Har varit några jobbiga dagar på så vis att att hon bara vill vara hos mig, när hon hamnar hos Mats så gråter hon bara, hoppas det går över. Ska ner till BVC idag för läkarkontroll och sådant, hoppas hon klarar den besiktningen.  Annars vet jag inte vad som händer i veckan men det gör inte så mycket, vi tar en dag taget går våra promenader med barnvagnen och förösker också hinna med de vardagliga sysslorna. Önska att jag hade mer tid att stå i köket som jag älskar att göra men nu är alltid under tidspress, men den tiden kommer nog tillbaka när hon upptäcker att man kan vara en bit från mamma och att det inte är farligt.

Nu kan Viola dessutom le och skratta med sina söta ögon, ska försöka fånga de ögonblicken med kameran. Hon skrattar på en av bilderna här nedanför.

21 november

syster med min bebbe
promenix
här ligt väder med sol, vindstilla (för en gång skull) och varmt
violas far och morfar
Violas  bädd på Hyppeln, visst är sängen fin och jag lovar att den är mycket gammal, minst 70 år.
Förrätt
missnöjd ?
Frukostbordet

Lördag

Då var man hemma på Hyppeln igen på en kortare visit. Resan ner gick bra och Viola sov fram till första färjan sedan var de matdax för hennes del. När vi kom hit tog mamma massa "fina" paparazzibilder som ni ser här nedan när vi klev ur bilen. Vi blev bjudna på potatisgratäng, rödvinsås och de som åt kött åt det.
Violas moster Hanna var också där för att träffa sin systerdotter för första gången vi får inte heller glömma Marie, brosans sambo som också är här med sin mage (bebis i mars).
Idag har det blivit sovmorgon till åtta ungefär, sedan sov vi kanske 30minuter till efter lite mat. Tog en barnvagnspromenad och mamma stoppade alla personer hon kände på vägen och bad dom se på hennes barnbarn. Promenaden som annars brukar ta kanske 15min tog denna  gång en timma, tur att Viola sov så gott vagnen.
Viola med moster Hanna


Väl hemma igen så tog jag ett bad i badkaret med bubbelbad och hela kittet. sen har vi ätit lunch vilket bestod av pappagjord potatissallad och korv för dom som äter det, själv åt jag fisk till. Nu är pappa och Mats ute på en promenad sedan skulle de göra  creme brulé och sen bastu. Hade också velat basta men jag vet ju att jag inte kommer få stanna i den länge förens Viola vill ha mat. Eftermiddan/kvällen är då hon vill äta som mest.
Vi fick mera kkläder också förstås.

bortresta

Åker hem till mamma pch pappa till ön Hyppeln idag, vi tar med bägge hundarna vilket innebär att även mammahund, pappahund och barnethund också får träffas. Så om jag inte skriver något nu i helgen så beror det INTE på att jag badar i havet utan att jag snarare kommer frossa i skaldjur och fisk ocg sedan vill nog mamma gå Hyppeln runt för att knacka dörr för att visa upp sitt barnbarn.
trevlig helg på er.

Viola 33 dagar

Idag har jag varit lite deppig vilket man får vara ubland, de har varit en bra natt trots de sov jag inte mycket alls.
Varit en sväng i Falköping, dammsugit och tvättat golven här hemma, sett "himmlen är oskyldigt blå" på dvd.  Ätit lax med potatismos. Fast trots detta har de inte varit min dag idag. trött och deppig, imon är en ny dag, en bättre dag!

Onsdag

idag har jag träffat Amanda som bara har tio dagar kvar tills hon är beräknad till förlossning, Viola längtar säkert efter kompisen inne i magen.  Jag, Amanda och hennes storasyster åt frukost på "fralla för alla" i svenska kyrkan nere i Hjo, super trevligt som vanligt.
Var och handlade efter frukosten och det blev bara lite sallad som jag behövde, inte ofta jag handlar under hundralappen men under sker.
Vi åkte hem Mats gjorde lunch alltså spagetti med köttfärsås.
glad bebis

Var hemma hos Elin på eftermiddan, vi hade en trevlig pratstund medans våra tjejjor sov.
nu är jag hemma och kvälls ammar vilket tar hela kvällen för det är då Viola är som mest vaken.
Fast för en stund sen tog både Mats och Viola en lite powernap i soffan, så söta.

Vad tycks

vad tycks om den  nya headern??   Om du ser den gamla headern så uppdatera din webbläsare :)
De ska nämligen se ut såhära.
Lite små förändringar ska göras så den är inte riktigt helt klar.

sallad

Sallad
försöker äta en sallad om dagen nu så jag kommer i form igen plus att det ät mitt sätt att få i  mig dagens behov av just grönsaker. Den brukar oftast innehålla spenat, tomat, gurka, advokado, morot och fetaost.

Gifts

Gåvor från Malin G till Viola.
Violas julklänning hon  ska ha  på julafton i år.
Söt nalle från arbetskamraterna

nytt

försöker lägga in ny header, ha lite tålamod om jag inte skriver.fars dag

Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Mrs. John B. Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far Mr. William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng.

Seden kom till sverige 1931och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november. Slipsen anses vara den vanligaste presenten på fars dag men böcker, skjortor, verktyg och stumpor är också några av toppsläljarna kring fars dag.


Imon får sambon en keps och ett örngott utav mig och Viola
burton keps


prinsessan

hi hi, jag kan om jag vill.

Viola fyra veckor stor

Idag var det fyra veckorsedan jag  klämde ut den lilla damen så nu gäller det verkligen att ta vara på veckorna för så fort som denna tiden har gått så kan Viola snart läsa och skriva och åren har bara sprungit förbi.
Lägger upp några ansiktsbilder så ni kan se om ansiktet har förändrats något vilket de oftast gör de första veckorna.
två dagar
en vecka
två veckor
tre veckor
fyra veckor

Imon kommer Violas mormor och gammelmormor hit vilket då innebär att jag ska dra ett drag med dammsugan idag är tanken annars så ser det hyfsat ut här hemma. Bara man plockar undan efter sig med en gång så blir det oftast inte så stökit. Viola sluter sina små ögon nu så jag hoppas att hon somnar för då kanske jag till och med hinner med lite hemmaträning som ska stärka min slitna kropp (?).  Natten har varit bra fast hela familjen var vakna till 01, dumma fullmåne !  Badade min lilla prinsessa imorse, de gillade hon och somnade igen efter badet så vi två har haft sovmorgon till elva.

Idag är en ny dag

Inlägget igår ja. När jag skrev "det känns skönt för det har varit en tuff tid att vara ensamstående och ha hela ansvaret själv över henne" .Jag menade inte att jag har varit "på riktigt " ensamstående det var bara lite sarkasm (stavning?) inslängt i inlägget, de som verkligen känner mig förstår att jag skämtar men ni som inte känner mig kan jag förstå att de  svårt att "läsa" mig.
Men då har vi rätt ut de lilla missförståndet.

Annars är allt som vanligt, Violas pruttar luktar vedervärdigt fast hon är så söt så de väger lixom upp.
Jag och min dotter (min dotter känns fortfarande konstigt att säga) har varit i Hjo hos höggravida Amanda som är beräknad till 26/11.
Viola har pratat lite förstånd med hennes bebis i magen och vem vet, Viola kanske redan lärt bebisen något om världen utanför magen.

Bilresan fram och tillbaka gick fint, perfekt sätt att söva en liten bebis på självklart med den lilla nappen i mun. Jag har fått in och ut barnvagnen helt själv utan konstigheter så de tar sig verkligen mer och mer att vi "klarar" oss själva. Allting är ju trots allt nytt för mig, jag kan räkna på en hand hur många ggr jag satt fast Viola i bilen SJÄLV, kört bil med henne SJÄLV,  tagit in och ur vagnen SJÄLV osv.
Amanda och magen med min lilla tjejja."jag intygar att Mats är pappa till Viola"

Hi hi hi.
Sicken grej vi varit på idag, både roligt, lite skrämande med framförallt nytt.
Var på social kontoret i Hjo, och innan vi gick in tittade jag Mats in i ögonen och sa "jag hoppas att det inte ska bli för vanan att gå hit mer en när vi får barn". Jag förknippar bara social kontor med dåliga saker, fast det är säkert inte bara dåliga saker, man får ju faktikt mycket hjälp där.
Vi fick skriva i en massa papper och nicka intygande til detl  kvinnan på andra sidan skrivbordet sa.
Vi fick skriva på papper efter papper och när Mats skulle skriva på det sista pappret så skulle två utomstående vittnen intyga underskriften så det kom in människor från alla håll som ville se när Mats skrev på att han intygar att han var fader till Viola, så nu har vi äntligen delad vårdnad för Viola och  det känns skönt för det har varit en tuff tid att vara ensamstående och ha hela ansvaret själv över henne.

Tidigare idag har jag verkligen fått sova ut, Viola somna 00:30 igår, vakna vid 4 somna fort efter att hon har ätit, sov till 07:30, vi var vakna och upp till 09:30 då somna vi igen tillsammans i sängen. Känner mig mycket utvilad och pigg.

Var och handlade lite mat förut på ICA och jag gick även in på  Systemet efter min absoluta favorit dricka vad det gäller alkoholhaltiga drycker, nämligen glögg ! Nästan alla sorters glögg och idag fick det bli Blossas Lucia chocklad och Blossas årgångsglögg, Arabica (kaffe smak).  Ska smutta på dom någon dag framöver. Längtat ett helt år ju.
Sen vi kom hem så somnade Mats och Viola i soffan och har nu sovit i snart två timmar vilket har gett mig egen tid. Har duschat lääänge, använt alla produkter som går att använda i en dusch de vill säga inpackningar, scrub, peeling m.m. självklart är alla produkter fån THE BODY SHOP. Har fönat håret och smörjt in kroppen med, ja vad tror ni?  Jo Body butter.  Har pysslar lite i tvätt stugan med mysiga saker som att stryka och hänga tvätt, hängt in kläder i garderoben, dammat av där de behövdes, plockat ur diskmaskinen, tänt ljus i delar av huset och suttit en stund här vilket bara känns så skönt. Jag har ingen i knät, allt är tysk och mörkt.

en söndag hos Johanna

I söndas så åkte jag och Viola enda in till Skövde och det gick jätte bra, vi skulle nämligen träffa tjejorna Johanna och Malin så det blev en riktgt trevlig tjejkväll med mat, prat och vatten.
Vi var i Skövde enda till åtta på kvällen och hem vägen gick lika bra som vägen dit.
Jag är så lycklig över att bilresean gick bra för det är något jag har våndats över att göra själv första gågen själv men Viola tycker både om sitt babyskydd och att åka bil och somnar fort.
Måste också tillägga att det ver otroligt skönt att komma hemifrån och se att det fanns något utanför Friende.
Jag med min något trötta pingla hos Johanna
Johanna med bebis
trött bebis
fina Malin

7 nov

Varit två roliga dagar med mycket tjejsnack med två väldigt nära och kära barndomsvänner. Skriver mer imon eller nåt. Tok trött efter dessa två dagar.

tiden på BB

När Viola var född gick hela min nya lilla familj och duschade, eller asså jag duschade.
Sedan gick vi tillbaka till salen där Viola föddes och vi fick en sådan silver bricka med fina smörgåsar och chamnpangeglas och i dom var det äppeldricka. Viola blev vägd och mätt sedan skulle vi få komma upp till BB.

Eller Barn Börds huset som förkortnigen betyder, fult va ?
Två timmar efter att Viola var född så hämtade de oss och ett par till med våra nya små liv och visade oss upp till BB. BB låg någon våning upp och vi fick gå igenom korridorer och åka hiss, första gången viola fick åka hiss tänkte jag då.  När vi väl kom upp till BB var klockan runt fyra på morgonen, hon som hämtade oss visade oss runt till köket, till sällskapsrummet, till där läkaren höll hus, var barnmorksorna höll hus, hon pratade om rutiner på BB om hur jag skulle sköta Viola osv. Jag tog inte ens in hälften av de hon sa, förstod faktiskt inte ens varför hon skulle ge oss all den infon mitt i natten och då man samtidigt hade tankar på tusen andra saker ön just deras rutiner och hur vi skulle sköta Violas navel osv. de kunde dom väl förklarat till mig på morgonen istället. Jag ville bara få vila.

Hin visade i vilket rum jag skulle sova. Jag öppnade dörren och där inne fanns fyra sängar var av en var upptagen av någon kvinna som kunde de där med att SNARKA. Jag som verkligen avskyr människor som snarkar sådär högt, men vad gör man, det ör ju inte direkt att man väcker personer och säger "du snarkar kan du sluta med det?" . Det är ju inte så lätt att sluta snarka. Men men, de var väl bara att gilla läget och hoppas få sig inte blund iaf.

Mats fick inte ligga över, de fanns inga "par rum" lediga. Jag som annasr brukar ha sådan seperationsångest från honom orkade inte ens med att gråta för de tråkiga beskedet, vad skulle de tjäna till lixom.
Jag bad Mats  ha Viola medans jag gick ut och ringde några samtal sådär fem på morgonen. När jag var klar med det var Mats tvungen att åka. Han lovade att komma tillbaka till elva morgonen därpå för då skulle Viola besiktigast  av läkare för första gången.

Natten blev lång, jag somnade nog inte mer en 30 minuter.  Viola började gråta vid  sex tiden och jag visste inte vad jag skulle göra med henne, skulle jag ta i henne, skulle jag ringa på klockan och be personalen ta hand om henne, skulle jag ta upp henne eller vad skulle jag göra egentligen. Efter att pratat vett med mig själv om att det var mitt barn och dax att ta ansvar över henne. Jag tog försiktigt upp de lilla byltet och la henne hos mig i sängen och då tystna hon. Jag låg sedan blixtstilla för att inte väcka henne.


Morgonen den 14okt, klockan var runt åtta på morgonen, jag var ledsen, chockad över att allt gick så fort på slutet. Plötsligt låg de bara en bebis där, sedan upp på BB, in på ett rum och sedan var de godnatt, var lixom förvirrad.  Barnmorskan som kom in till mig sa att jag skulle få prata med någon, vilket hon sedan glömde bort och jag fick aldrig prata med någon av personalen. Däremot som bodde de ju en till kvinna på rummet och hennes fyra veckor förtidigt födda bebis som hade gulsot. Det var hennes tvåa och hon ver verkligen super trevlig och jätte lätt att prata med.  Tur att jag hade henne där för hon var den enda utav de kvinnor som bodde på BB som jag  pratade med.  Hon gav  mig massa tips och råd om allt möjligt och hon brydde sig. De kom olika barnmorksor eller barnskötare varje gång de skulle prata med mig. Viola blev tempad, för låg temp och hon fick ligga på en madrass som var värme i för att få upp sin temp. Sköterskan förklarade att vi skulle få bli kvar åtminstonde en natt till, dels för att Violas temp var låg, dels för att jag inte hunnit få någon antibiotika innan förlossningen och dels så väntade vi svar på några blodprover.

Läkarundersökningen gick också dåligt och Viola klarade inte den fösta besiktningen. Läkaren tyckte hon andandes oregelbundet och att hon inte kunde skrika, vilket hon inte heller kunde. Hon bara knorrade när hon skulle skrika, antagligen hade väl inte hennes lungor vant sig. Så hon fick ta blodprover för att se att hon inte hade någon allvaligare åkomma i kroppen.

Mats åkte hem vid sju tiden på kvällen. Innan han åkte var jag nere på pressbyrån och handlade lite ätbart eftersom maten för kvällen inte alls föll mig i smaken. Jag hade dessutom beställt vegitarisk kost.  Min aptit för mat var inte så stor överhuvudtaget så jag köpte en liten yoghurt och åt som kvällsmat.

Natt två, sov dåligt igen. Mats kom vid nio tiden på morgonen. Vi fick åka hem på eftermiddagen men komma tillbaka efter bara två dagar för att se att vi alla mådde bra och Viola förhppnigsvis skulle bli utskiven. Blodprover och allt annat såg bra ut.

Hinna med att äta

Ska slänga i mig en sallad innan prinsessan vaknar och vill ha mat.
Annars har jag badat Viola idag på morgonen, det gick hon med på och sa inte ett knyst när jag sänkte ner henne i de ljummna vattnet.  Hon har även åkt bil och för första gången åkte vi ensamna en sväng till affären. Jag skulle bara in och handka snus till Mats och en tårta till ikväll så Viola fick sitta kvar i bilen. Ja just det, Smootihe var självklart med som ett moraliskt stöd, helt ensamna ville vi ju inte vara :)
Ikväll kom svärfar och svärmor hit en stund, annars är det inget planerat. Jag är så sjukt sugen på att spela sällskapsspel vilket jag har kännt under en längre period så jag hoppas Mats vill hjälpa mig att stilla de begäret, om inte så kan man ju faktiska spela spel med sig själv eller så börjar jag kanske lägga 1000-bitars pussel.
Om jag mot all förmodan skulle få tid över.
Violas helt rosa outfit idag.
Hoppas min sallad är god (tredje salladen denna veckan) morot, advokada, spenat, gurka, fetaost och tomater

Min tös

Idag är väl första dagen jag ska vara helt ensam hemma och med det menar jag att Mats inte ens är i närheten utan är och jobbar helt som vanligt.  Tror iofs han kommer hem på lunch som han brukar.
Viola har inte velat sova så mycket inatt som jag önska att hon skulle ha gjort utan vi var vakna mellan 03.00 till 07.00 på ett ungefär, sen sov hon två timmar till. Jag passade då på att bädda sängen, och klä på mig och allt annat som hör min morgon till. Åt en stor skål med fil banan och äpple skivor i. Viola har  varit vaken och suttit och pratat med mig om något som jag inte förstår, huvudsaken är väl att hon känner att hon har någon att prata med som lyssnar :)

Annar är det väl mest bara myspys idag, en promenad, jag ska försöka hinna duscha i någon av hennes sovpauser, dammsuga behövs göras och svabba golven såhär inför det stundande helgen.

Igår hade vi riktigt myspys jag och Viola då hon somnade på mitt bröst som hon tycker så mycket om, lyssnar på mina hjärtslag som hon

Viola 19dagar och första besök BVC

Födelesvikt:3270g och 50cm lång
Idag: 3825g och 51.5cm lång
Annars så har natten var bra.
Har varit i både Hjo och i Skövde på Biltema och till Telia butiken för att ordna ett och annat.
Gjorde pizza när vi kom hem, Viola är pigg och vaken och jag har vattnat blommorna så allt är väl som det ska.
Violas första dag  i livet

RSS 2.0