Nära dödenupplevelse

Nu är det två veckor kvar tills den lill* är beräknad att titta ut, fast från och med imon kan bebisen ändå komma ut när som helst efter RUL diffar på två veckor hit eller dit. Jag tänker är inte rädd att det kan sätta igång när som helst, det känns mer som att det vora bra om den vill stanna två veckor till eftersom golvet inte kan levereras förens nästa vecka och de "sista" möblerna inte kommer förens 13okt, alltså två dagar innan den lill* är beräknad att komma. Ska bli så så spännande  att veta om det är en hon eller han där inne, kan knappt bärga mig.

Igår var en rätt tung dag för mig, jag hade jätte ont i mina höfter hela dagen (foglossning). Jag gick nog mer eller mindre som en anka och stötte mig mot allt jag kom åt. Trots detta så diska, tvätta, bakade kladdkaksmuffins, gjorde en söndag midda på en torsdag lunch och bjöd grabbarna på. På kvällen var jag döds trött i kroppen och la den i vilolägge vid 18:00, vid 19:50 kom Mats på den briljanta ideén att han var pizza sugen, sagt är gjort, vi är trots allt vuxna och gör som vi vill brukar jag säga. Jag åt en vegetarisk fast inte hela, kanske en fjärdedel sen orka jag inte mer, drack cola och kände mig allmänt onyttigt och jätte nöjd samtidigt.  Vad gott det kan vara att vara höggravid, äta pizza, dricka cola och dessutom slängde jag bara i mig själv  i min Jumpsuit och så drog  vi iväg, jag tycker om att att åka bil på kvällen om jag får välja musik. Det är nämligen den närmsta spänningen och nära döden upplevelse man kan få. Man vet aldrig brukar jag säga, bilar och vägar är opålitliga grejer och vi kan faktiskt dö när som helst. Att dö när man kör i mörkret ökar chanserna rejält att omkomma i en olycka. Man måste hitta sina små kickar här i livet.


hon måste verkligen hata reflexkläder

Ligger och myser med hundarna i sängen enda tills.....
Det går en fabror utanför fönstret i reflexbyxor och då vaknar monstret inom Lexi. Vem karln var vet jag inte men han körde en silvrig Merca och hade ett släp som det såg ut att ligga möbler på. Lexi skäller som den värsta.
Farbron knackar på och ber att få komma in för att fixa elen. Mats har inte sagt något om att elektrikern ska komma idag.  Jag håller Lexi i famnen och hon hugger i luften efter honom, det tyckte jag var bra för att ha män i reflexbyxor rännandes här 8:30 på morgonen vet man aldrig mer. Först såg det ut som en möbelnisse, ni vet en sådan som kommer hem till folk på Lyxfällan och tar med sig deras möbler och betalar ett skammpris. Men vad jag vet så har inte någon anmält oss till det pogrammet och det finns inget underlag till det heller eftersom vi inte sitter i någon ekonomisk kris.
Men ifs. har vi ju pratat om att göra oss av med våran skinnsoffa så undra vad han skulle tänka sig ta för den? dessutom tar han ju med sig den direkt. Hur som helst så var det ingen möbelhandlare utan en elektriker med sina verktyg i lådor på släpet som såg ut som möbler.

Jag ringde Mats och kollade om elektrikern skulle komma idag och det skulle han. Så jag får väl räkna med en rätt stor del av dagen med att vara strömlös och ha en man i reflexbyxor rännandes bort och fram och göra Lexi galen. Det är samma gläfs och gap på henne när sotaren kommer, när sopkillen kommer, när cyklister åker förbi i sina reflexvästar, hon verkligen tänder till på den färgen, det kanske gör ont i hennes ögon ?
Lexi är ju jakt hund och om har råkat driva något rådjur med reflexväst är ju helt osannolikt så var hon fått denna idén förblir en gåta.
Nu ska  jag äta något.

Frukost och lunch dejt magar och blivande mammor imellan

Min dag startade tidigt, jag till och med ställde klockan imorse, men de var det värt.
Gjorde mig färdig för att åka till Hjo och träffade Amanda utanför församlingshemmet vid nio tiden. Amanda väntar bebis sex veckor efter mig  och är två år yngre, vi går i samma föräldragrupp och varit på samma avdelning och jobbat i sommar.
Vi gick in och avnjöt en god frukost i två timmar och vi var inte ensamna precis.
Kände igen en del från jobbet och sen en till kvinna från föräldragruppen och hennes lilla dotter.
Amanda kände typ alla därinne och sen heja hon på hälften utav dom vi mötte på gatan på vägen till Vete & Råg, infödingen, haha.

Efter måltiden åkte vi hem till Amanda, hon bodde i ett jätte mysigt hus inne i Hjo som var sådär alldelles lagom stort och väldigt ombonat och mysigt inuti.  Vi satt och pratade en stund om ditten och datten tills vi återigen blev hungriga och drog oss ner till Vete & Råg igen och åt varsin sallad och satt yttliggare en stund och pratade om de små liven i våra magar. Det blev verkligen mycket bebisprat idag och  det var skönt att prata ut om det med någon som orkar att lyssna och är i samma tankar.

Efter att både frukostdejtat och lunchdejtat var det dags för våra magar att skiljas åt. Jag körde hem Amanda så hon slapp trötta ut sig  i onödan och sedan åkte jag till bibloteket som var stängt :( !   Men men, det blev en välförtjänt vila i bilen istället i 45min och passade samtidigt på att ringa försäkringskassan som hade försökt nå mig tidigare. Jag fick äntligen positiva besked därifrån så nu är tyngden på min kropp lite lättare.

Hade tid hos frissan 14:30 och satt sedan där och blev ompysslad och pillad i håret ett bra tag. Vi gjorde nya slingor i håret både ljusa för utväxtens skull och några lite mörkare med rödton i, blev mycket nöjd. Klippte även håret på sina ställen så lite annorlunda borde det vara, vill aldrig mer tvätta håret utan vill alltid ha det såhär mjukt och fint! Bokade även en ny tid i mitten av December :S  Långt bort.
Vad tycks?

inköpt, skötsel utav bebis

inköpt:
Skötbädd, grå med spöketlaban från Babyproffsen
två pack tvättlappar. Ikea
Badbalja. Ikea
Mjukbollar X 3. Ikea
Mobil att ha ovan skötbordet. Ikea
handdukar x5. IKEA
Var på Ikea i lördas och köpte det vi inte kan beställa hem med lastbil.  Kom hem med massa söta och färgglada saker som Lext (hunden) trodde att hon hade fått men icke.

Kolla könet på barnet i magen HEMMA!

The baking soda-test:
Ta 1-2 teskedar bikarbonat (E500) i en plastmugg, kissa i den och rör om som hastigast. Resultat?
OM det inte händer NÅGONTING med blandningen väntar du en flicka.
OM det börjar bubbla/pysa om blandningen väntar du en pojke.

Tydligen så ska den extra syran i kisset som man har när man väntar en pojke utgöra en reaktion, en reaktion som då såklart uteblir när man väntar en tjej så kisset inte är lite syrligt.
Bakpulver går INTE lika bra som bikarbonat, då bakpulver är blandat med mer saker än just bikarbonat.

Om testet gör ifrån sig minsta lilla reaktion (skum, pys, bubblor el dyl) ska det enligt dom som vet vara en pojke. Även om det bara "pyser lite i början" är det en pojke.
ENDAST om testet inte gör någon reaktion alls indikerar det på en tjej.

Säkrast är att göra testet på morgonen för då har inte urinen blivit påverkad av något surt/basiskt som du ätit.

Mängden är ungefär lika mycket urin som bikarbonat, och strunta i att röra om. Vill du vara extra viktig när du gör det så kissar du i en kopp, häller bikarbonat i en annan och sedan häller du försiktigt över urinet i bikarbonatkoppen - då visar inte testet fel för att du "kissat för hårt" i muggen.

Testen visar olika om du har en plastmugg, glas eller keramikmugg. Jag har hört att man ska använda plast, men jag vet inte varför just plast är bäst.

Gravid i vecka 38

Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo.

I flera veckor har din bebis utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Hjärnan och nervsystemet utvecklas fortfarande och fungerar bättre för varje dag, och kommer att fortsätta att utvecklas långt efter det att bebisen är född. Ja, faktiskt ända upp till sena tonåren. 

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Du kan önska i morgon, men det är barnet som alldeles på egen hand bestämmer det. Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har det programmerat i sig, från arvet från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

Barnet räknas alltså som fullgånget och många föder i den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. 
Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor 
betydelse att den fungerar fullt ut. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben 
har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar.

EGO. Jag säger bara det, AOUCH !  foglossning, förvärkar och sparkar som snart gör så min hud spricker och jag får en fot i ögat. det tumlas runt, vrider, boxas och grejar där inne, måste vara väldigt trångt förstår jag för den lill*.
MAJ  v.18
JULI v.28
SEP v.38

Föräldrakurs 2.0

dåså, då var denna dagen också snart "gjord".
Sovit väldigt dåligt inatt, bara inte velat sova. Letat efter mobilen i sängen men hittade den inte, ville veta om klockan var  01:00 på natten eller om den var närmare 06:00 på morgonen för då hade jag stigit upp. Men den hade tydligen Lexi (hund) kollat på det sista hon gjorde innan hon somnade och lagt sig på den. Det är ju inte under henne ja letar efter i första taget, jag ringde till mobilen från Mats telefon och då for hon upp som ett skott, så gär det.  Blev många besök på toa inatt med då jag envisades med att dricka upp den sista colan  i sängen innan jag somnade. Kanske var därför jag inte kunde sova, massa socker innan man somnar ska ju inte vara bra kombination.
Ja ja, jag fick sovmorgon, för jag har ju ingen brådska till något :)
morgonmagen v37 (36+6)

Har varit på Föräldrakurs idag i Hjo, idag talade vi om förlossning. Tyckte inte det var något nytt som jag lärde mig eftersom jag läst om detta men men. det var kul att få prata och dela med sig om undringar kring förlossningen, inte alls långt kvar nu. Jag kommer nog kunna gå på en föräldrakurs till och två om jag går över tiden en vecka. Vi får väl se.
Imon är det tre veckor kvar till beräknad förlossning och imon blir det till Ikea och välja ut madrass till våran säng samt köpa alla smågrejer som man inte kan beställa hem med lastbil.
Nu ska det bli fredagsmus med bakadpotatis, skagenröra och makrillfile från Feskeboa i Hjo.

bullar i ugnen

För er som inte visste det så har jag en bulle i ugnen som förhoppningsvis vill komma ut inom fyra-fem veckor. Men idag har jag bakat massor av små vaniljbullar som blev sådär super goda som det bara kan bli när jag bakar dem.
Gjorde väl ungefär 60st som jag nu ska frysa ner och sedan bjuda alla nyfikna på som troligvis kommer och besöker oss den första tiden.  Det blev inget  pärlsocker på bullarna utan tänkte köpa något i en pojk eller flick färg att strössla över sedan innan servering.  Ska försöka göra muffins eller någon annan småkaka  en annan dag men nu är jag helt slut.
Gjorde några bullar helt färdiga med smält noguat som sedan kommer att stelna som vi kan ha me på föräldraträffarna att smaska på.
Men den mysigaste och största bullen det är ju min egen, nu blir det vila en stund.

Laddar

Nu är det på tiden att ladda inför förlossningen så barnmorskan igår, den kan faktiskt dra igång när som helst om det vill sig och bebisen är redo för att möta livet utanför.  Hur jag ska ladda?  Jag ska göra så lite men ändå så mycket som möjligt.   Jag ska ta sovmorgon nästan varje dag, vila någon gång mitt på dagen om jag känner för det och äta lite bättre.  Jag läser endel om förlossning i brochyrerna jag fått av barnmorskan men vill samtidigt inte veta för mycket och vill ta situationen lite som den kommer, det är trots allt något helt nytt och helt unikt som händer. Framförallt är jag ointresserad av hur andra upplevde sina förslossningar, de kan vi prata om sedan när jag fött barn.  Varje förlossning är unik och när du tog EDA, eller hur du kände utav lustgasen bryr jag mig inte om för nu är det JAG som ska föda barn, inte du.

Jag var ju som sagt och handlade igår, massor av mat. Tror visserligen jag kommer behöva handla några ggr till innan benisen föds men jag ska ju ladda med bra mat nu, var det inte så? Jag köpta massa bröd jag tycker om, ostkaka som jag aldrig annars äter men kände mig sugen på det. Folielådor så jag kan laga massor utav mat nu innan och sedan när bebisen kommit hem så slipper jag ställa mig framför spisen, jag ber bara Mats dyka ner i frysen och slänga in maten i ugnen för att värmas upp, de borde han väl ändå klara av :P Inte ens Mats kan misslyckas med matlagningen då, nej då Mats är faktiskt rätt duktig på att laga mat när han nu gör det.  Så matlådor ska jag börja göra en del och andr saker som jag tycker är gott som tomtegröt att frysa ner, baka vaniljbullar till de kommande besöken som blir.

Jag ska nu börja äta mina powersmoothies med massa frukt, nötter och bär i. Det är ju höst och kroppen kan behöva lite extra vitaminer. Jag knaprar järn tabletter så det står härliga till. Dricker hur mycket oboy jag vill och tekakor med ost och the på kvällen innan läggdax (något man också får tillåtelse att göra när man är höggravid).
Jag laddar också genom att läsa alla reklam som kommer i brevlådan i brist på annat, värvar med att ha högläsningen för Mats när han skruvar gipsskivor på övervåningen ifrån Hjotidningen, Landtidningen och "vänta barn" boken samt öser korsord där han får vara delaktig i.

Läser igenom mina Gravidblaskor om och om igen om olika par som gjort kejsarnsitt, om kvinnor som fött barn på Liseberg eller barn som är föda förtidigt eller dött i magen. Både roliga och tråkiga repotage. Jag tävlar om bärselar från Babybjörn, tuggringar till bebisar, presentkort, korsord, böcker, filtar från märket Ggegamojja  samt barnvagnar (trots att jag ändå har en). Men aldrig vinner jag något.
Smoothie, Gravid tidningar, vänta barn boken, en brochyr om bebisens säkerhet och sedan kan jag inte sluta dreggla över barnvagnen jag köpt från Emmaljunga.

Libero

Fina sängen med mitt handgjorda lapptäcke
Lagade  ungspannkaka till mina arbetande karlar de uppskattades.
Åkte sedan till Skövde för att storhandla på ICA MAXI, mat och sådant.  Synd att jag inte var miljonär, finns gardiner där som jag varit och kladdat på varje gång jag varit där, de är så fina och dyra.  FInns även fina sängkläder, bebiskläder och massa eco kött som jag velat prova men har inte råd, dessutom har jag ju älgen i frysen som jag inte kan svika.  Sen finns det ju ett stort utbud av exotiskfrukt som det vattnas i munnen på mig när jag bara luktar på den. Jag älskar verkligen frukt och skulle säkert kunna leva på det, tills jag tröttnade ;)

Köpte även babyård från Libero eftersom det var bra priser på det. Blev dock lite matt på vad dom hade att erbjuda. Vadå "baby bubble bath" som om ungen vid två veckorsålder skulle uppskatta skummbad? Och vad då "baby lotion/cream" , "används på ditt barns känsliga hud". Visst barns hud är känslig men det blir väl lite vad man gör det till också, smörjer jag in barnet varje dag så tror jag att huden blir beroende utav lotion/cream.

Det blev iaf. Libero oil som jag kan tänka mig att jag kan ha användning för och ett shampoo från Libero.
Innehåller nordisk rapsolja med mjukgörande E-vitamin. Du kan använda babyoljan till babymassage om du vill glädja ditt barn med mjuk massage. Du kan också använda den i badet, för att återfukta ditt barns hud direkt efter badet eller för att få bort skorv i hårbotten. Oljan passar alla med torr och känslig hud.
Milt babyschampo som innehåller nordiska sockerbetor med en dokumenterat vårdande och fuktgivande effekt. Använd det till hårtvätt om ditt barn har mer än lite babyfjun på huvudet. Det är lätt att skölja ur och är extra milt och skonsamt mot barnets känsliga hårbotten.

Åttonde besöket på MVC

Idag  var jag en lång stund på MVC 1,5 timme allt som allt. Det blev mycket prat om vad jag förväntade mig kring förlossningen och en sammanfattning av min graviditet. Förlossningen ser jag självklart fram imot, samtididigt som jag är orolig och något nervös. Kommer jag klara det? Hur ont kommer det göra? Kommer jag kunna behärska mig och kunna bibehålla kontroll? Tänk om något går fel med bebisen? Hur kommer Mats uppleva allt som händer? De här ju saker vi inte vet vad som kommer hända som vi bara kan spekulera i men jag har ju bra förutsättningar att allt kommer sluta lyckligt.

Barnmorskan skrev ner min önskemål om smärtlindring, skrev ner att jag önskar vegetarisk kost på BB och att jag vill använda min egna kläder och tillhörigheter under min vistelse där. Ska tänka igenom om det är något mer som ska förmedlas om förlossningen nästa gång jag går till barnmorskan.
Min mage hade "växt" 3cm sedan sist jag var där och var nu 32cm "hög", bebisens hjärtljud lät bra och den sparkade livligt mot dopplern när barnmorskan lyssnade. Mitt blodtryck var bra, lågt som vanligt. jag har nu gått upp 12kg om man utgår från min ursprungsvikt  innan jag blev gravid. Jag ställer mig frågan igen, vart sitter alla de kilona?

får man längta lite efter alkohol

Topp 5
Raoul collet champange 186kr på systemet
Mumma, godare champange får man leta efter till rimligt pris.
Glögg i alla dess former, föra årets smaker var ju hur goda som helst, framförallt Hjortron och Choklad. tycker det är jätte gott att värma mig med glögg när julen kommer krypande. Kan gäran dricka glögg året om.
Licör43
Stor favorit hos mig, bland vilken drink som helst till mig med denna i och jag kommer älska den men helst med bara mjölk.
Könignsmosel Riesling
Sött vin som är jätte gott sällskaps vin (inget vin till mat) 64kr på systemet finns även som bag-in-box
Carmen Rose
Rosevin när det är som godast Serveras mycket kall, gärna med en isbit i. 69kr på systemet

Gravid i vecka 37

Barnet:

Cirka 2.8-3 kg.

 

Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innan det är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet
nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

 

Mamman:

Ladda med kolhydrater

 

Du går troligen på ännu en graviditetskontroll. Är det något som fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är det vanligt att man också noterar vad du vill i journalen.
Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av.
De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte farligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Kanske har du
slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer att må bra av att få rå dig själv och att släppa arbetet helt. Du behöver också lite tid att förbereda för barnets ankomst och göra de sista förberedelserna inför förlossningen och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare bra mat, gärna med extra kolhydrater så har du lite mer ork om förlossningen skulle starta.

 

 

Liggande position 36+1

Lite eget gnäll:

Magen känns liten men ändå så stort, bebisens rörelser är outhärdliga och kan vara smärtsamma när min hud blir uttöjd till max.Foglossningen känns nägot obehagligt och sammandragningar/förvärkar kommer i tid och otid. För att klaga lite till vetjag inte hur jag ska ha mig själv då det ömmar här och gör ont där hur jag en sitter, ligger, står och går. Det är tungt att bära upp mig men det finns ju inget val och det är inte lång tid kvar (max 50 dagar till innan dom plockar ut bebben) Men denna veckan blir ändå speckad med saker som jag ska göra i min egna takt.

Idag ska jag småplocka här hemma, epilera benen (aouch), dusha på min tillfälliga duschpall, lägga inpackningar i håret och peela huden. Smörja in mig med alla gosiga krämer, laga köttfärsås (av älgfärs) och spagetti och göra en lång inköpslista på livsmedel jag behöver köpa hem.

 

Imon blir det dejt med barnmoskan på MVC, det var ju ett tag sen nu när jag inte varit hemma.


Favorit appar

Gravid app från Babygruppen
Här skriver du in ditt BF och sedan tar appen hand om resten, räknar statistik, vilken månad du är i ,vilken trimester och vad som händer med din kropp under just den veckan. Man kan även läsa om barnets utveckling detaljerad och vad parntern kan förvänta sig eller göra just den veckan.
Hello baby
En söt nedräknare för BF. Man kan skriva i vilket kön, namn på bebisen och till sist skriver man ner BF och nedräkningen har börjat.
Othello, behöver jag säga mer. Beroende framkallande !
Libero
Liberos graviditetsapp är också en app där man följer både kvinnan och bebisens utveckling vecka för vecka många tips och ideer för att motverka illamående, smärta osv.
Livsmedelsdatabasens app
Här finns de allra flesta livsmedel i ett detaljerad information allt ifrån vilka spårämnen, mineraler och fetter osv. Bra för dig som vill räkna kalorier och för min del är det intresset i vad som finns i maten som jag stoppar i mig.
How is calling

Den perfekta appen för dig som får mystiska samtal som du inte vet vem de är ifrån. Bra även för dig som inte svara förens du vet vem det är som ringer dig. Denna app går igenom hitta.se samt eniro.se för att ta reda på vem som ringer dig. Det kommer upp namn, efternamn och adress på skärmen om det är ett okänt nummer som inte finns med i din kontaktlista. Efter samtalet eller påringningen kommer det ett alltenativ om du vill spara nummer, namn, adress lätt och enkelt.

hemresa & föräldraträff

Ja idag blir det hemgång för min del, hem till Hjo och till sambon. Kunde stannat några dagar till om det inte var för föräldragruppen bara för att slippa några dagar till i neroveringen. Det känns samtidigt bra att komma hem nu när det börjar dra ihop sig. Iaf.  Åkte från Hyppeln 9:55, efter att det blåst ett par dagar låg havet spegelblankt och solen strålande som en hyllning för att jag skulle åka hem.
spegelblankt som sagt.
Innan hemresan
Vi kom av första färjan, satte oss på bussen ( med oss men ar jag mig och min vovve), vi satt i bussen på färja två, gick av på Nils Erikssonterminalen inne i Göteborg, förbarmade mig något att jag packade väskan så tungt efter en rad med sammandragningar. På stationen i Skkövde mötte Mats upp mig och fick ta väskan, vi packade in oss i bilen och åkte till Hjo för att äta på våran favorit resturang Bryggan innan föräldragruppen började.

Vi var sex par på föräldraträffen, vi fick lära känna varandra genom enklare lekar ( Me like ) vi fick prata ihop oss om vad vi ville ta upp på föräldraträffarna och det blev en del, synd bara att jag och Mats inte hinner  lyssna på all info innan den lill* tydligen kommer vara  ute. Tror vi blir bra föräldrar en då men det hade ju varit kul att fullfölja det man påbörjat. Tycker annars det var bra att vi valde att gå föräldrakursen och träffa andra blivande föräldrar och höra vad dom tycker och tänker om detta som ska förändra resten av våra liv.

30 dagar kvarJa nu är det nära, det börjar dra ihop sig och alla andra sätt man kan säga att saker och ting är nära på.
Jag är mest bara irriterad idag, får inte tag på sambon, försökt sedan igår utan något vidare gehör.  Ringt hundratals ggr, skickat sms, pratat in på mobilsvaret, skickat mejl, skrivit på FB osv.
Vat inte riktigt vad han pysslar med egentligen, tänkte ju att han skulle få vara med och bestämma vilken tid han kan hämta mig vid tågstation imon men jag fick ta och bestämma det själv, i värsta fall får jag ta taxi hem och åka själv till föräldragruppen bitter som jag blir när han inte svarar !Hade Marie här igår kväll, brosans flickvän, vi åt gott och tjatade om allt mellan himmel och gjord. Väntade med att gå och lägga mig till efter tolv på natten bara för att se när nederäknings kalkylatorn som jag har på mobilen ändrade sig tfrån "31 days to delivery" till "30 days to delivery". 'Tagit mig ett välförtjänt bad, skrubbat hela kroppen (peeling), smort in mig med body butter, fönat håret och allt sammans tog 1,5 timme. Nu lyser solen och det blir till att sitta på altanen och sola och lösa korsord. Ska även packa min stora väska senare och bara hoppas på att tiden kan springa lite fortare så det kan bli morgondag och jag kan få komma hem till byggdammet. Tåget anländer 13:27 (om en viss sambo läser detta).

Min högsta önskan

Varför drömma om det ändå inte komma slå in.
Jag vill komma hem, hem till mig, till mitt hus, till mina saker, till min mat, till min trygghet, till min miljö, till min vardag. Det får mig att må som bäst. Jag mår ännu bättre om det är städat och rent runt omkring mig. Att sakerna är där de ska vara och att bara jag vet vart dom är ;)  Det är ljud runt omkring mig som jag är van vid, tider då jag vet att saker och ting händer.  Har aldrig önskat så mycket lugn och ro som nu, så mycket trygghet och inga som helst krav på mig själv. Känner ett stort behov av att ha någon i närheten hela tiden, vill inte vara ensam om något sätter igång, kan bara vara svårt att få allt på samma gång bara.

26 m/s

Var ute på promenad tidigare idag. Ute på promenad i blåsten, den underbara blåsten. Hittat min seglarjacka, det blev jag glad av, min gula henrii Loyd, den behövdes dock tvättas för den var så dammig. Den har jag vekligen levt i när jag varit ute och seglat skjuta.
Tillbaks till promenaden.
Vi gick bort till Kalvesund och Hjalmarsudde för att se på vågorna. Tänk att i söndas badade mamma där med det gick inte idag. Man såg på hundarna att de var besvikna på att de inte kunde gå ner till vattenbrynet och leka, Lika bra är det för Smoothie har fått problem med öronen, troligen är det saltvattnet och medicinen har jag hemma i Hjo.
Det blåste massor så man fick verkligen snålskjuss utav vinden bakifrån när man gick. Vågorna slog upp pch hade verkligen bildat stora bankar med fiskenät som hade rivit med sig och massa tång.
Vi gick vägen runt båtarna som fortfarnade ligger i och slackade på tamparna så de inte skavde mot bryggan, de behövdes verkligen hos lille båten.
Segelbåten var så långt upp ifrån bryggan nu så det kändes omöjligt att komma på den, men jag testade för skojsskull och det gick.

Vattennivån är 50cm över det normala, stormdagar som dessa


Blir svårt att komma på båtarna en dag som denna

Men skamm den som ger sig, jag ska upp på i våran segelbåt
Försök att traska ut till denna båten utan att bli blöt om fötterna.


wihoo va det blåser

Malins plommonchutney* Hyppeln plommon
* Egenodlad Chilli
*Senapsfrön
* Citron
* Lök
* Kanelstång
* socker

Omsorg, tid och kärlek

blev sammanlagt 1,5 liter.

ett varmt bad

Ett varmt bad är det som hjälper mest för min onda rygg just nu, men det blir inget idag för jag badade igår, jag påstår nämligen att det inte är nyttigt att blöta kroppen för ofta, så som varje dag, det är inte de naturliga för den. Nej idag ska det lagas Plommonchutney så det står härliga till, har alla ingridienser hemma nu, förutom plommon men de plockar jag ju i trädgården :)  Jag läste även ett hett tips nämligen att man kan måla naglarna om man har lite för sig de sista veckorna som gravid så det har jag provat. Det blev katastrof som vanligt.  Jag är as kass på att måla naglar har alltid varit och jag förstår inte vem som kom på detta "heta tipset" eftersom jag knappt nådde fram till mina tår, hon som skrivit det måste varit i vecka 10 eller nåt, för då brukar man kunna nå sina tår.  Fult blev det iaf, precis som jag hoppats på och Mats kommer bli helt förstummad, tror aldrig han har sett mig i målade naglar, men det är ju kul att vi fortfarnade inte(efter alla år)  gjort allt för varandra. Det är verkligen inte JAG att ha målade naglar, jag trivs inte i det, det finns ju massa saker man inte kan göra bara för att man har målade naglar.  Men men någon gång ska man börja i en ny fas i livet, kanske den är nu?


fult fult fultoch stackars min lilla mage, den måste känna sig helt förtvivlad och faderlös utan någon manlig förebild för tillfället, både jag och magen saknar den försvunnna fadern, var är han? tänker vi.  Då förklarar jag till bebisen att han är hemma och arbetar jätte mycket för våran skull och att vi snart ska åka hem, på fredag åker vi hem. På Fredag ska vi på första träffen med föräldragruppen, bättre sent en aldrig.Nyinsmord morgon mage 35+2

Söndag 11 september

Bara för att få en sag avklarad så berör inte denna dagen mig ett skvatt, olyckor händer lixom, inget jag kan göra åt det. Tänker inte sitta och sörja ner mig denna dagen för något som är historia.Nej idag har det varit fint väder, en stund iaf så jag har suttit ute och solat medans mamma och pappa har slitit i trädgården. Jätte skönt. Mamma blev ju "lite varm" idag med så jag gick med henne ner till till Kalvesund och bevittnade att hon även badat  11sep. Jag kastade stenar till hundarna i vattenbrynet och det lekte och skällde.  Pappa badade också efter att ha bastat fast han gick ner till bryggan vid piren. Efter bad och andra strapatser så grillade pappa lammkotletter till middag tillsammans med potatisgratäng och en sallad.


Bildbevis på att mamma badar den 11/9

Den solande tjockisenVill även medela att mitt lapptäcke som jag började på för tre veckorsedan är klart!   Sydde ihop de sista här hemma på maskinen. Det blev en sida med mina rutor och en mysiga flisfilt på insidan och på den andra sidan så blev det ett retrotyg med kaniner på. Den sidan med kaniner på att lite mjukare också. Så det är både ett överkast till spjälsängen och mysfilt.


väderfenomen när det är som bäst

För er som inte förstått det så älskar ju jag väderomslag. Allt som har med "kraftigt" väder att göra, ovanligt väder, mycket väder och framförallt vädretskrafter. Tror väder faccinerar mig för att väder är något som vi människor inte kan påverka (än). Inatt var det riktigt"malin väder" här.  Vid fyra tiden på morgonen började det regna i stora mängder, och regnet var så öronbedövande så jag var tvungen att stänga fönstret och balkongdörren. Mamma och pappa har plåttak på sitt hus, vilket jag tycker är jätte mysigt för då märker man ju när det regnar. Efter en stund haglade de t och sedan kom det blixt och dunder, Jag såg hur rummet lyste upp och räknade sekunder efter varje blixt för att kunna räkna ut hur långt bort åskan var.Det är så mycket väder jag har fått vara med om här ute på ön, här slår vädret till med den kraftigaste kraft direkt från Kattegatt, haft ett helt hav att ladda upp med de mest hårdaste vindar.  Jag minns väl Orkanerna som svept in som både gett oss utegångsförbud och fått färjan att bara driva iväg så man kom verken från eller till ön under ett helt dygn. Jag slapp helt enkelt att komma till skolan och mamma och pappa kom inte till jobbet, de ni.  Jag har sett vågor så höga att de bara sköljt över bryggorna och slitit loss en och annan brygga. Jag har upplevt (38m/sek) vindbyar så hårda att segelbåtarna har lagt sig ner tills man ser kölen komma upp från vatnett och sedan skjutit tillbaka ner i vatnett igen.När jag kikat ut över horisonten har himmlen varit så konstigt gul och sedan har det gått ner svansar från himmlen som vela fått kontakt med jorden, tromber.  Det är inte alla tromber som får riktigt fäste men de som får det kan vara riktigt  farliga att stå i vägen för.  Tromber som rivit upp trädd med rötterna, haft båtar som snurrat upp i luften, takpannor som slitits loss, flaggstänger har välts och alltsammans på mindre än en minut.
ville bara säga det. Att jag älskar väder.


Gravid i vecka 36

Vecka 36

Barnet:

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg.

Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet.
En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare
ett kilo under den sista månaden.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler.
Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din
egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

 

EGO:

Ja, allt ovanstående stämmer in på mig just nu, jag är lättirriterad, gnäller och klagar över min otymplighet och det bästa jag kan göra är att ligga i sängen hela dagen.  Men då blir ju inget gjort. Jag vill göra saker nu så tiden kan gå fortare men tygnden hindrar mig och gör mig dödstrött. Har jag inte klagat innan så tänkte jag börja nu.

Helst av  allt skulle jag vilja ligga i min nya säng (som inte finns) och bli uppassad, klappad på pannan och när jag visslar "här kommer pippi långstrump" melodin så ska Mats komma och massera mig på ryggen. Om jag istället visslar "madicken melodin" så vill ja ha något att dricka, helst isvatten.

 

10,5 kg i viktuppgång och 104cm i omkrets. ja ja, jag klår inte mamma en, verken i vikt eller i omkrets. Mamma gick upp 12 kilo när hon var gravid och hon har över 104cm i omkrets, nu. :)

'

 


10 september

Lördagens dag, en dag som är som alla andra för mig, annorlunda för andra eftersom "andra" är lediga. Skönt för dom tänker jag, idag passade nämligen mina päron på att fixa ordning i trädgården. I den mycket lilla trädgården som de har (som  självklart var gigantisk när man var liten, eftersom man var mindre).
Allt ska få plats i den lilla trädgården, rabatter, träd, buskar, sittplatser och en brunn. Om några år ska det väl finnas en pensionärs hamock (som iofs. är väldigt skönt att sitta i), gungor i träden till barnbarnen, hundkoja och kanske en boulbana om de börjar spela det. Tycker bara vissa ställen kan bli lite övermöblerat här och där, men det vågar man ju inte säga. De som blir så fint.Efter trädgårdsplaneringen så blev mamma lite varm och slängde sig nere i det kalla havet, som inte var så kallt ändå. Tyckte jag var modigt av henna, hur många har en mamma och en pappa som badar i havet den 10september. Vit iofs. att dom har badat senare andra år och så länge det inte ligger is så vet man aldrig när de bara slänger av sig kläderna i tid och otid och slänger sig i det blå.


Min badglada mamma

Lilla jag avstår från bad denna dag.Senare framåt kvällen har vi ätit middag med en middagsgäst från Grötö, trevlig kille.
vi åt :
Förätt:
med anklever moose på rågbröd tillsammans med tryffelolja.
Huvudrätt:
Älgpannbiffar med potatispure, kantarellsås och sallad
Efterrätt:
Min hammgjorde plommonpaj med vaniljglass.
Nu har gästerna gått (för de blev flera gäster sedan) och jag är återigen dödstrött och med mycket värk i min rygg. Jag verkligen hatar att ha ont i ryggen. Måste få bukt med de där ryggontet på ett eller annat sätt?

TIPS NÅGON?

Öckerö

Idag gick jag upp på väldigt bestämde tid nämligen  08:25, jag har inget emot bestämda tider, tvärtom.  Färjan gick 09:25 och om man misssar den, ja då får man minsann lugna sig någon timme tills nästa går och det skulle ge mig förödande konsekvenser eftersom jag ogillar att vänta. Väl på färjan lyssna jag på musik i takt med att färjan gungande sådär mysigt som bara nordöfärjorna kan göra. Mamma hämtade upp mig på Burö och sedan åkte jag med till hennes jobb på en låg och mellansstaidie skola på Öckerö. Jag får verkligen en klump i magen att befinna mig på Öckerö, så även när jag åker igenom Hälsö, skitöar om du frågar mig, har bara gjort min barndom illa med sina elaka barn. Jag tror det ligger någon slags förbannelse över dessa öar att de nästan bara kan få elaka barn. Elaka människor (vadå dra alla över en kant?)Har fått vara med på lektioner och på fritids, sedan har jag även vilat ett tag på soffan på fritids eftersom jag blir så lätt trött nu, var är min energi?  Behöver verkligen en så lite bebis ha så mycket energi, dom som ändå sover så mycket. Efter vilan åkte jag till Apoteksgruppen och hämtade ut en sådan där gratisbox man kan få om man visar magen. Den innehöll lite småsaker, fast jag tycker fortfarande inte att det var något värde utav 500kr i boxen, men vem kunde drömma om det.


Nappar, barnsked, tidning och produkter från (ja hur de nu stavas)

Jag har ju ingen "helspegel" hemma i Fridene och blev rädd för den gigantiska kvinna som mötte mig i spegeln i morse, och folk påstår att jag är "liten".

Framme

Nu är jag hemma på Hyppeln, resan gick bra och jag var ensam på bussen hela vägen från Nils Ericsson till Burö färjeläge. När jag kom hem gick jag en promenad med hundarna och sedan fick det bli bad i badkaret. Var sedan extremt trött och somnade två timmar i sängen och lovade mig själv att aldrig mer utsätta mig för en sådan resa när jag är höggravid, det är inte klokt vad trött man blir av ingenting. Jag satt inte skönt verken på tåget eller på bussen, jag hade min stora dragväska att släppa på och stå i kö eller stå upp överhuvudtaget är inte min grej längre.Smoothie älskar iaf att resa och  tar det med ro och bara ligger och snarkar både på tåget och på bussen.


Smoothie på tåget.

Smoothie på färjan mot Hyppeln

magbilder

forts. på  inlägget från igår.
Jag tror väl det är som det mesta annat, jag behöver vänja mig vid tanken att inte kunna sitta framför mitt barn de minuterna till ICAbutiken. Sen åker jag (vi) en del längre resor både till Göteborg och till fjällen några svängar men dit åker jag ju sällan själv så då kan jag ju sitta och titta mitt barn i ögonen de alla milen. Det är väl mest denna seperationsångesten som är värst och det är jag samtidigt rädd för att den är så stark.  Jag vill ju kunna lämna bort bebisen och låta försöka ge någon annan ansvaret. Idag sitter ju bebisen  I MIG och att barnet kommer var längre bort en en vad jag kan nå den känns svårt.

Usch jag är så otroligt känslig just nu, tål som sagt inga motgångar och framförallt inte sättas någon press på mig. Tänk om jag fortfarande jobbat nu, de hade inte gott med mitt sköra humör. EN riktigt jobbig tid nu.  Har fått klåda, inte så farlig klåda men ändå störande när det klias i tid och otid på armarna, låren, händerna m.m.  Känner av lätt foglossnig och min ork är lika med - nästan ingen alls.  Imon åker jag och hunden till  Göteborg, vet inte ens om jag klarar resan med väska och allt. Visserligen har jag gjort det lätt för mig med bara två byten på hela resan, problemet är väl mer hur jag ska fixa att hitta en toalett var 30minut. Det är samma på nätterna, jag är extremt törstig och dricker massor av isvatten som jag tycker som mycket om samtidigt som min urin blås inte känns större en än matsked.
vecka 15
vecka 25
vecka 35

Ångrat mig

Har förtillfället lust att sälja min nya bil. Skit bil, skit köp känner jag just nu, kunde jag inte tänkt längre av vad min korta näsa är lång. Airbag problem har den, eller jag har airbag problem.  Hela passagerar sidan måste få total makeover för att det ska vara säkert för de lilla barnet som ska sitta där. En total makeover för min plånbok också eftersom det finns bara en bilverkstad som gör det och de kostar flera tusen med allt som behövde monteras av och det skulle ta några timmar också dessutom.  Flera tusen kronor som jag vill lägga på lite andra saker var väl tanken exempelvis en ny säng.
Tanken på att sätta lilla bebisen i bakstättet skapar lika stor seperationsångest som när Mats ville lägga barnet dirket i eget rum, då jag började storlipa,  Samma sak nu, storlipa. Jag vill inte leva förtillfället när min drömbil gör såhär mot mig, sviker mig så. Vill häva köpet eller spola tillbaka tiden och tänkt på detta innan. Vi köpte ju faktiskt en kombi för att få plats med  barnvagnen, men bilstolen tänkte vi visst inte så mycket på.
Flera tusen kronor som sedan måste betalas igen när man vill koppla i airbagskiten. Vill slänga ur mig massa fula svordomar men inte såhär offentligt på bloggen dom säger jag bara när ingen hör.
Kan verkligen inte tänka mig att ha bebisen i baksättet när jag kör, vill ju se vad som händer och åtminstonde stoppa i nappen när jag samtidigt kör när bebisen är ledsen. Det är väl inte så konstigt.  Jag kommer ju säkert åka massor av ggr då jag inte sitter i baksättet, då jag kör bilen.
Vad ska jag göra då?

Nu ska jag gråta lite till.

Sept. 6, 2011

Nu har ni allt undrat vad jag pysslat med va? Nu ska ni få veta alla snaskiga detaljer om det lilla som har hänt.  Det har ju varit bröllop det har varit lite flängande hit och dit, det har varit problem med telefonerna och jag har kikat på soffa :) En sak i taget nu. Kan ju börja med en sammanfattning av  bröllopet som var i lördags med några bilder.
De lyckliga och blivande föräldrarna jag och Mats

Här har vi oss


Syster med man som fick vara fotografer för bröllopsparet.

Stina och David på sin lyckliga dag

Bröllopsåket

Denna soffan är tanken att jag vill ha från Mio, synd bara att den var för lång att ens rymmas i vardagsrummet :/
Igår var nämligen jag och Maria och kikade på inredning till respektives sovrum som borde bli färdiga någongång iaf.

Näe, nu ska jag tydligen laga pannkakor till mina arbetande pojkar.

Gravid i vecka 35

Barnet:

Barnet väger runt 2,5 kg.

Lårbenet är ungefär 6 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar 
huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad 
som en telefonsladd, elastisk och stark.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast. Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt. 
Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket 
näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan 
och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.

Ja nu ligger min bebis till rätta som ni kanske vet, som på bilden ungefär. Jag är tjock tung och otymplig så hur jag orkade gå i högklackat hela dagen och kvällen på bröllopet i lördags vet jag inte.  Jag får så hårda kickar och slag i sidorna och under revbenen nu så jag vill nästan knapra alvedon och smörja in mig med tigerbalsam i förebyggande syfte.
Min navel står inte ut och inga märkbara bristningar har uppkommit, men det finns andra små dilemmor. Ska iväg på en sista resa denna veckan sedan får jag nog hålla mig hemma.
Energin är inte var den en gång var, igår envisades jag med att jag skulle klara av att gå några kilometer i skogen, boksavligen i skogen som jag sedan fick sota för. Jag var helt slut och när jag kom hem somna jag en stund. Allt går med långsama rörelser och jag sitter hellre en står när jag pysslar med saker.
Men det är jätte mysigt och härligt också.

2 sep

Nu är jag ta mig tusan rund, mrn fortfarande lite rund för veckan jag är i, mitt livmodermått är några centimeter mindre en de flesta andras.  Igår vad det som sagt storshopping som gällde. Mats fick tag i en snygg kostym och den var inte svart utan vi satsade på en grå istället.  Kul att kunna variera sig lite, personalen i butiken var dessutom jätte bra och vi hade aldrig hittat en kostym som passade så bra utan deras hjälp. Till detta får det bli en blå slips som matchar min klänning och någon skjorta, inte bestämt vilken ännu men antingenen vanlig vit eller bågon grå eller svart till imon då vi ska på min kusins bröllop i Jönköping.

Förutom allt jag köpte på The body shop igår så var jag även på Sisters och köpte örhängen från märket Pearls for girls som jag har kärat ner mig i. Blev dessutom en sväng till HM och utnyttja mina present kort på svarta strumpbyxor samt amningsbehå i en gigantsik storlek eftersom jag  tror att mina bröst kommer explodera i storlek en minut efter barnet kommit ut.
Efter detta så köpte vi några filmer, godis, mjölk, hundmat, deo till gubben och någon lättare mat att slänga ihop när vi kommit hem. Måste erkänna att det känns som en otrolig frihet att inte ha någon stress till något dagen efter, härligt att gå hemma. Jag är än så länge inte uttråkad, fast det är lite tråkigt att det är sågspån över hela huset eftersom övervånigen är helt uppriven men det blir nog fint där med någon dag.

Nya produkter från The body shop

Produkterna som fick följa med ner i kassen idag.
Cocoa body butter
Intensivt fuktighetsbevarande i upp till 24 timmar. Kakaosmör gör huden härligt mjuk och smidig. Passar perfekt för extra torr hud.produkterna i Cocoa Butter-serien. Passar extra bra för gravida! Smörj in på magen när huden känns stram och utspänd. Motverkar bristningar!
Tea Tree Skin Clearing Foaming Cleanser
En uppfriskande effektiv men ändå mild rengöring, skapad speciellt för dig med fet och oren hy. Ge huden allt den behöver med en härligt löddrande rengöring som tvättar bort makeup, dagens smuts och orenheter på ett litet kick!
Tea Tree Skin Clearing Toner
Community Trade-producerad ekologisk tea tree-olja, tamanuolja och extrakt av vitpil både rengör och förebygger orenheter. Ett ansiktsvatten som gjort för att skaka loss - en liten skakning är nämligen vad som krävs för att få ut det bästa ur produkten.
Carbon Black Eye Definer
Skapa en blick som övertygar med en mjukt silkig, nästan flytande eyeliner i pennform
Wild Rose hand cream 15spf

Finns igen info om  denna produkt då man som medlem fick förhandsexemplar på denna idag :) Kommer ut i butik nu i september
Brush On Radiance
Brush On Radiance innehåller marualolja, en riktig liten mirakelingrediens. Marulaolja är inte bara härligt fuktighetsbevarande. Låt de pudriga pärlorna hjälpa din inre lyster att synas ännu mer utanpå.
Vitamin E Moisture Cream

En skönt lättabsorberad fuktighetsbevarare för ansiktet att använda varje dag. Lätt som en lotion men skönt krämig och mjukgörande. Skyddar och vårdar huden och gör den härligt mjuk och smidig. Passar särskilt bra för normal hudtyp.
Vitamin E Eye Cream
Minskar intrycket av fina linjer och mörka ringar och hjälper till att förebygga puffighet. Ljusreflekterande partiklar ger huden en omedelbar lyster och minskar intrycket av fina linjer. Vitamin E, nyponolja och Community Trade-producerat shiasmör hjälper till vårda och mjukgöra huden.
Rainforest Radiance Shampoo 250 ml
Gläds åt glänsande hår, ta fram stunsen i hårfärgen! Perfekt för färgat hår är Rainforest Radiance – här hjälper pracaxiolja, blåbärsextrakt och linfröolja till att rengöra och avlägsna rester av produkter som gör färgen matt och glåmig. Istället får färgen behålla stunsen. Visserligen kostar deras shampoo en del men eftersom det är så drygt, snällt mot ditt hår och snällt mot naturen så är der värt det. Denna flaskan kommer hålla i 3-4 månader för min del, dessutom innehåller den inga silikoner eller pharabener.


Rainforest Moisture Conditioner 250 ml
Vår nya ekoschysta eco-conscious-stämpel ges bara till produkter som möter hårt ställda miljökrav. Det innebär bland annat att produkterna ska använda minimalt med förpackningsmaterial. En perfekt partner till Moisture Shampoo! Ett riktigt skönt krämigt balsam som reder ut håret och gör det mjukt och lent utan att tynga ner, och ger en fräscht glansig finish. Skapad speciellt för torrt och skadat hår.
En deodorant fri från aluminiumsalt och parabener som håller dig naturligt fräsch. Dessutom slipper du tråkiga vita deomärken på kläderna. Det kan inte bli bättre! En deodorant i roll-on-format som håller dig naturligt fräsch tack vare vulkaniska mineraler som absorberar fukt och därmed ger en torr känsla på huden. Eteriska oljor döljer effektivt ofräsch doft. Välj mellan tre härliga dofter - Cool & Zesty, Fresh & Floral och Chilled & Breezy.
Macadamia
balsam spray, inte heller kommit ut i butik ordentligt men ska spraya den i håret före man använder plattång eller något annat värmande. Moterverkar frissighet, och gör samtidigt håret mjukt och följsamt.

RSS 2.0