Viola och Fredrik

Trots att det skiljer exakt fem månader på jolan och hennes kusse fredrik så skiljer det bara ett kilo iemllan dom, 3cm. Frderik är snart 5.5månad och kan redan krypa, sitta själv, greppa, sätta sig från krypposition osv. Fansastisk sicken framåt liten kille han är,
 
Viola och fredik leker på gräsmattan
Viola stoppar in Frdriks napp rätt
Kulramen var intressant.

Fler bebisar

Kommer komma nyfödda bebisar
Augusti
September
Oktober
November
Januari
Fabruari
 
Vad jag vet just nu...
Sedan hoppas jag det fylls på.
 
Vill jätte gärna bli gravid, igen, igen och igen. det finns både fördelar och nackdelar med att vara gravid. Det är mysigt, men oj sicken halsbränna, det är härligt att känna bebsisen röra sig men  aj sicken "mensvärk" i början. Det är kul att gå till barnmorskan men oj vad humöret kan svänga. Superspännande att gå på ultraljud  men oj vad otyplig man är framåt slutet. Härligt med F-grupp, trött i fötterna och mycket att tänka på inför en liten. Vad jag såg fram emot förlossningen, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig med den, oj vad fort det gick. 
 
Vill föda 100 barn till för förlossninge var så "kul", intressant och något helt fantastiskt. Ser verkligen fram emot nästa barn  när det nu kommer bli ,men vi väntar nog något år till som det ser ut nu. Men mset mot graviditeten och förlossningen igen. Ska verkligen ta vara på tiden med som gravid nästa omgång, det har jag lovat mig själv.
 
Viola en månad

blomkål och broccolipureé (lunch)

 
Blomkål
Broccoli
Koka
grädde
mixa
strö över persilja.
Inga fler tillsatser än så behövs. 
Perfekt måltid till en något hård mage.
 

Mera nytt till mig och Viola

Shoppat i skövde och köpt ytterkläder till lillan eftersom vi trodde att hon skulle vara lite större vid detta laget så fick vi köpa i en mindre storlek en vad vi hade.
 
Detta fina regnställ från Didriksons i storlek 80
Mörkröda jeans till lilla mig
 
eftersom jag vill vara lite mer som alla andra så slog jag också till på en sådan här fin sjal, man vill ju inte sticka ut i mängden ;)
 
Em jätte fin roda överall från LEGO som är varm, vatten och vindtät i storlek 80 som jag hoppas hon hinner växa i, går att dra åt i midjan, tål värmeskåp/torktumlas samt inte så tung som många overaller kan vara.
 
Ett örhänge till mig att vara fin i
Linne med ankare på
 En vit tröja från Ralph Lauren
Tre Bodys i storlek 80, som hon snart kan ha, förhoppningsvis.
Tunika från Odd Molly.
 
 
Det som var bäst med den här shoppingturen är att jag gått ner minst en storlek till sedan jag var ute och shoppades senast, så snart får jag kanske vänja mig vid att handla på barnavdelningen igen ^^. Brukar fakttiskt handla T-shirtar på pojkavdelningen, de har hänt. Måste skryta med att jag både kom i 36 och 34 när jag provade jeans vilket inte har hänt sedan Jolan föddes. Men men, de hinner nog ändra sig. 
Det blev även fika på Rådhuset samt en sväng till Maxi innan vi åkte hem. 
 

vinter kläder

Kikar på vinter kläder till mig och lilla Viola, en overall till henne och en vinter jacka till mig. 
Viola har ju en overall, en röd från Laban, men kanske behöver en till, en lite tjockare.  Sedan har hon en fleece overall  och en vind fleecejacka från Polarn och Pyret som man kan ha när hon sitter i vagnen eller är på väg någonstans.
En overall från Polarn & Pyret i strorlek 86-92
 
Har denna vinterjackan till henne i storlek 80-86.D
Didriksons barnvoerall storlek 90-130, 
 
Sedan får jag nog börjar se efter barnskor de för det nog inte så många månader innan hon börjar knata omkring.  Hon har ju barnskor fast inga varma eller vattentäta. 
Frågan är vad jag ska ha på mig i vinter? Har haft samma jacka i två vintrar nu, en underbar Didrikson parkas men det är ju kul med något nytt till mig också.
 

"bör inte kurvan uppdateras"

Pratade med BVC sköterskan ang. vikt/längd kurvan uppdaterades senast, 100 årsedan eller? Jag Skiter i vad kurvan visar på Viola men jag tycker bara den är lite lustig.  Min lilla flicka ligger mitt på och ibland något under, men liten är hon ju har vi konstaterat. Men inte yttepytte liten, hon syns ju trots allt trots att hon kan vara svår att hitta i sin säng ibland. 
 
Jo de där med kruvan, om mitt lilla underverk ligger "mitt på" (oftast) då måste ju de flestats andra barn ligga en del över. Som BVC sköterskan sa förstod hon vad jag menade och skulle ta med sig frågan, och att om man jämför för 20 årsedan (som den nog inte var uppdaterad på) så väger bebisarna mycket mera idag. Det är ovanligt att barnen väger under 3500g som nyfödda utan snarare de och uppåt 4500g, vilket är en ökning med mer en 1,5 kg som hon såg det på 20år. Längre med för den delen. 
 
Vad beror detta sig på undrade jag. Jo sa hon, fels så mår vi så bra här i norden och får i sig de vi behöver och ibland lite mer därtill. Övervikten hos vuxna ökar vilket också kan ha påverkan på barnet i magen. Vi blir allt längre. Men något man däremot ska passa sog för var tydligen att gotta sig allt för mycket under grav. med socker och fett, mer an vad man gjort innan för det går ju till barnet de med, vilket kan bidra till en tyngre bebis. 
Självklart klarar kvinnans kropp av att föda "större" bebisar, enlit BVC sköterskan.
 

ny kategori

BARNSMATS katergorin.
Den finns för att inspirera samt spekulera i barmat, både bu och bä.
Jag ska försöka lägga upp lite bilder på Violas barnmat och tips och ideer som jag vill dela med mig utav.

Tradera annonser

http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=2045413


kom och buda.

jämför burkmat

Jag kan inte hjälpa det men jag går igång så på detta ämnet om mat, har alltid varit intresserad av innehåll osv. Sedan Viola börjat äta så är det viktigaste för mig i världen att hon får bra mat, mycket viktigare en vad jag stoppar i mig. Hon ska få alla  vitaminer, mineraler och proteiner som behövs med så lite tillsatser som möjligt, det är mitt motto.
 
HIPPS COUSCOUS med KALKON
 
Vatten, grönsaker* 28% (broccoli* 14%, ärtor* 9%, lök*), kokt couscous* (durumvete*) 12%, kalkon* 8%, kokt ris*, rapsolja*, oregano*. 
 
(minst ingridienser vilket är bra, destu förre ingredienser destu mindre skit)
 
SEMPER COUSCOUS med KYCKLING
Innehåll:
Vatten, tomat, kyckling (8 %), couscous (durumvete), röd paprika, risstärkelse, vegetabilisk olja (raps), äpplepuré, oregano, basilika.
 
NESTLE COSUCOUS med KYCKLING
Vatten, kokt couscous (durumvetemjöl) 18%, morot, kyckling (9%), zuccini, paprika, lök, mangopuré, vegetabilisk olja (raps, solros), stärkelse, vetemjöl, persilja, ingefära och svartpeppar. Rotfrukter/grönsaker 29%.
 
(Mest kötthalt men mest ingredienser)
 
KÖTTFÄRSÅS med SPAGETTI
 
HIPP
Tomat* 29%, vatten, kokt spaghetti* (durumvete*) 19%, kokt ris*, nötkött* 5%, morötter*, selleri*, rapsolja*, lök*, joderat salt, örtkryddor*.
 
SEMPER
Vatten, tomat, morot, nötkött (8 %), lök, pasta (durumvete), rotselleri, risstärkelse, vegetabilisk olja (raps), oregano.
 
(Minst ingredienser)
 
 
NESTLE
atten, kokt pasta (durumvetemjöl) 20%, nötkött 8,5%, tomatpuré, lök, vetemjöl, morot, palsternacka, vegetabilisk olja (raps, solros), oregano och vitpeppar. Rotfrukt.
 
HIPP milda FRUKTGRÖT
 
Tillskottsnäring uteslutande baserad på mjölk*43% [vasslepulver* (delvis demineraliserat), vegetabiliska oljor*, rismjöl*, skummjölkspulver*, vasslepulver*vitamin C, ferrofumarat, zinksulfat, vitamin E, niacin (?), pantotensyra (??),tiamin(???) (vitamin B1),vitamin A, riboflavin (????) (vitamin B2), vitamin B6, kaliumjodat, (?????)folsyra,kopparsulfat, mangansulfat, vitamin K, natriumselenat,vitamin D, biotin], vetesemolina*,durumvetesemolina*, skummjölkspulver*, vasslepulver* (delvis demineraliserat), koncentrat av päronjuice* 4%, syrareducerat äppeljuicekoncentrat* 4 %, fruktpulver* 4 % (banan*, äpple*, persika*), majsstärkelse*, rismjöl*, kalciumkarbonat, äppelextrakt, apelsinextrakt, tiamin (vitamin B1), vitamin A, vitamin D. 
 
 ( En jädra massa konstiga saker i med andra ord )
 
SEMPER FRUKTGRÖT
 
Skummjölkspulver, veg.olja (palm, raps, solros), grahamnsmjöl*, vetemjöl*, päronjuicekoncentrat (11%), havremjöl, bananpulver (8,5%), mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), mjölkprotein, emulgeringsmedel (veg. mono- och diglycerider), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyra, B12, pantonensyra).
 
(20% socker)
 
NESTLE  EXOTISK FRUKTGRÖT
 
Skummjölkspulver, grahamsmjöl, vetemjöl, cornflakes 10%, vegetabilisk olja,mangoflingor 3 äppeljuicekoncentrat 6%, %, cikoriarotfiber (inulin), passionsfruktpulver 2,5%, torkade äppelbitar 2,3%, mineraler (kalcium, järn, zink, jod) vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyra, B12, biotin, pantotensyra
 
 
.
 
 
 
 
 

bad och kroppkakor

Varit på öppna förskolan idag, var väl skojsigt.
Efter det så gick jag, mats och de andra mammorna och våra bebisar till "moster Elin" och tog en fika nere vid sjön, pratade om ditten och datten.
Var på bibblan och lånade mer böcker som viola själv valde ut, böcker om fjärrillar, mulle meck och massa andra böcker men allt för långa texter i för hon ska orka lyssna. Pekböcker är bara för små barn tycker hon nämligen.
Hon somnade fort i bilen på vägen hem och jag blev badsugen så vi stannade till vid mullsjön så jag tog mig ett nakendopp, det var ju ingen mer som var där och bilarna som kör förbi kan ju alltid få sig en förskräklig upplevelse när det kör förbi, eller också inte.  Det var skönt att bada iaf, och det var ju huvudsken, svalt och skönt i vatnett. 
Hemma igen så blev det kroppkakor för hela slanten för det tycker jag om, till det lingon och skirat smör, var inte alls så jobbigt att göra heller som många påstår.  Viola åt också med god aptit.

mitt

Mitt
hängsle byxa, strechig och skön
Denna katttröja fick också bli min trots att jag inte gillar katter nåt vidare, men den var tjusig på något vis.

Hur länge kan hon sova

Kommit in i en sovperido?
Var samma igår. Sov tre timmar på förmiddagen vilket aldrig har hänt innan. Sedan sov hon även 1.5 timme på eftermiddan/kvällen.
Hon är väl inte sjuk?
Jag väntar på att hon ska vakna för kan inte lämna då hon ligger i våran säng och vilar, hon kan ju trilla i golvet.

Jakten

Härlig vy när jag och Mats satt i tornet och spanade efter villebråd.
Har något i kikarn
En fin bock fälld.
Lyckad jakt, nu har vi mat på bordet samt fina horn att pryda väggen med.

Barnmat

Kollat upp lite fakta kring barnmat. Alltså burkmat, sånt som man ger till hunden typ. Personligen när jag tar mat till mig själv eller lagar till mitt barn så brukar jag köra en tredje del av varje kött, grönsaker, pasta/potatis/ris. Men de ärskrämnade hur de delar upp maten i burkmaten, får banet i sig något nyttigt överhuvudtaget?
 

Ingredienser (Nestle potatismos med lax)

Vatten, potatis, sötpotatis, morot, lax (8%), purjolök, rismjöl, vegetabilisk olja (raps, solros), dill och vitpeppar. Grönsaker och rotfrukter 30%. 

Innehåller mest vatten alltså (eftersom det står först)

 

Innehåller 190 g. Ingredienserna är angivna i viktordning.
Innehåll:
Vatten, tomat, skummjölk, nötkött (8%), ris, morot, lök, champinjoner, tomatpuré, risstärkelse, veg. olja (raps), salt, timjan, vitpeppar.
 
förjävligt.
 

Fruktpure från semper, krav.

100% frukt i praktiskt DUO-pack: två smaker i en förpackning!

Ingredienser:
Äpplepuré* 93%, hallonpuré* 7%, antioxidationsmedel (askorbinsyra). * KRAV-ekologisk ingrediens.

NÄRINGSVÄRDE PER 100 GRAM: 
Energivärde Kj
250
energi kcal
60
Protein
0,3 g
Kolhydrater
13 g
varav sockerarter*
10 g
Fett
0,5 g
varav mättat fett
<0,1 g
Fiber
2,0 g
Natrium
<0,01 g
 
En tiondel socker i. Desamma hittade jag i deras fantastiska fruktpurepåsar.

Mild havrevälling naturell VS Mild Päronvälling

Ingredienser (päron)

Mältat vetemjöl, skummjölkspulver, päronjuicekoncentrat (13%) (socker?), vegetabilisk olja, havremjöl, rågmjöl, majsstärkelse, mineralämnen (kalcium, järn, jod, zink), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folacin, B12, biotin och pantotensyra). Total mängd fullkorn i pulvret är 14%.

 

Ingredienser (naturell)

Skummjölkspulver, mältat havremjöl, majsstärkelse, vegetabilisk olja, mältat grahamsmjöl, mältat vetemjöl, mineralämnen (kalcium, järn, jod, zink), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folacin, B12, biotin och pantotensyra). Total mängd fullkorn i pulvret är 32%.

 

 

Ingredienser (Päron, banan yoghurt, Nestle)

Vatten, päronjuice från koncentrat (22 (socker?)%), yoghurt naturell (20%), päronpuré (19%), bananpuré (8,5%), stärkelse och syra (citronsyra). Råvarorna innehåller inte gluten.

1/5 del socker alltså.

 

Ingredienser (Hallon, äpple dryck från Nestle)

Vatten, äpplejuice från koncentrat (41%), hallonjuice (10%) och antioxidationsmedel (askorbinsyra).

40% socker, äcklande.

 

 

Barnmaten från HIPP verkar vara de enda som håller måttet, dessutom ska det vara EKO.

 

 

 


 

 

 


 

 


våra höns

Nu tänkte jag skriva om ett väldigt underskattat djur, nämligen höns. För mig har höns växt i värde väldigt mycket den lilla tiden vi varit hönsägare. Förutom att de lägger ägg och har ett gott kött så är de fantastiska trädgårdsrensare och insektsfångare. Gräsmattan hålls finare en förut då det både plockar gräs och gödslar. De kommer när man ropar eller bara öppnar dörren för den delen. Hönorna har fri tillgång till utevistelse hela dagarna och går inte framåt kvällen. De gal sådär mysigt, kacklar och har andra konstiga läten för sig. De äter hur handen och vågar komma riktigt nära nu.
 
Grönvärparen, lägger gröna,kolestrolfria ägg och är mycket mindre en de andra hönsen.
Sussex tuppen, vit och stolt och tam tupp
Australorptup
Australorp höna kallar henne "kråkan" för hon ser ut som en.
Plymothrock, tråkigt blygsamma hönor, dessutom tycker jag de är fulast. Men men.
Viola Matar hönorna

Åter en dag i solsken

Så mycket jag vill skriva om men känner att jag inte riktigt har tid. Vill skirva om våran höns (intressent nog?), dagarna i juli som vi hade på Hyppeln, om igår när jag var på Aspö tillsammans med en vän från gymnasiet och hennes två barn och nu ska jag se om jag får till om att skriva om vad vi gjort idag.
 
Mats har inte varit hemma på över ett dygn så jag saknar honom så det gör ont i mig. Viola och jag sov i våran säng inatt och imorse när vi vaknade drog jag av hennes blöta blöja och orkaade inte springa ner och öpnna ett nytt  paket blöjor. Jag bad istället till till gud om att Viola aldrig mer behöver bära blöja och är rumsren. Men äsch vad jag bedrog mig, hon kissade i sängen när hon vaknade andra gången efter vi sov en stund till, så idag jar jag fått tvätta madrassen. Den är fortfarande fuktig så jag ligger på Mats sida inatt tänkte jag, Mats märker nog ändå ingen skillnad när han kommer hem, dödstrött som han borde vara. Han satt på pass hela natten igår och i morse och nu ikväll. Han har skjutit en bock till oss här hemma. Han kommer hem om en timme, kanske med villebrådet hängandes över axeln så där manligt ni vet. Första natten jag sovit ensam hemma med barn och utan hundar.
 
Har spenderat större delan utav dagen nere på badet i Hjo och jag har badat både i bassängen och i Vätten,var helt enkelt bara tvungen att bevisa sicken badtös från Västkusten jag är, 17 grader kändes inte så kallt iaf. Jag var där med två från F-gruppen och våra små töser som nu kryper omkring och tjivas. Viola badade också fast i den uppvärmda bassängen.  En jätte härlig dag hade  vi med picknick och grejer, bikini väder hela dagen.
 
Innan vi åkte hem kände jag mig tvungen att gå till bibloteket och låna böcket, bokmal som jag blivit, inte nog med det så tycker jag det är viktigt att låna böcker från bibblan så de finns kvar. Jag lånande några barn böcker, och sista boken i Twilight serien "så länge vi andas" och en bok om "jordens alla skalbaggar" och till sist fick det också bli "kommunisternas rike". Tänker inte ens öppna böckerna men det såg ut som det inte hade blivit utlånade på jätte länge så jag tyckte dom skulle få komma hem till ett bra hem ett tag och se något annat en bibblan. Destu fler böcker man lånar destu högre statistik. 
Konstig jag är ibland.

Viola tio månader

Längd: 71.8cm
Vikt: 8820gram
klädstorlek: 68 eller 74 i byxor, 68 eller 74 i tröjor och 74 eller 80 i body
Blöjstorlek: nummer 4, liberos UP&GO
Tänder: två nere och två uppe
 
Viola babblar, klappar händerna, spottar, kryper, ställer sig upp mot allt man kan ställa sig emot, går och håller sig i väggar och möbler, jag kan hålla en hand och gå med henne, sätter sig från stående, ställer sig på huk, kan tumme och pekfinger greppet, kokar kaffe med munnen när hon badar i baljan.
 
Viola har stått några sekunder själv vid två tillfällen. 
 
Vi lyssnar gärna på musik, plockar i och ur leksaker från lådor eller kartonger, vi leker "titt ut" och kryper runt i gräset. Äter nästan allt dom bjuds, kan inte komma på något hon rynkar näsan åt, jag försöker laga hennes mat så ofta det går vilket blir 19/20 måltider tror jag.  Viola får äta allt och har inte visat sig känslig för något speciellt.
 
Viola gillar inte att åka bil förlänge, att inte få någon mat när jag eller Mats äter, att bli hindrad eller stannad.
 
 
 
 

Vart har jag hållit hus

Jo jag har jobbat, jobbat och jobbat. Varit så inställd på mitt jobb att jag till och med är där i tid och otid när jag inte ens behöver vara dör. Men vad känns väl då bättre än att gå upp 6.15 (en lördag), sätta sig i bilen, komma fram till jobbet, bytom om och varit där tokförtidigt trots allt så jasg hinner både hänga tvätt och plocka ur en diskmaskin innan rapporten, surrpla kaffe och hänga upp ballonger till födelsedagasbarnet. Jag var mitt i mitt morgonarbete och klockan han bli 08.00 då S kom och undrade vad jag gjorde på jobbet. Fel dag på fel tid helt enkelt för min del.  Suck. Åkte hem och lagade frukost till familjen istället.  
Åkte senare till Halna för att närvara vid en namngivningskalas för lilla Siri tre månader. Har aldrig varit något sådant innan men det var både trevligt och mycket spännande. Det som var mest spännande var nog himmelslyktorna som vi släppte upp och med lite fel vind och otur fastnade i björkarna, som tur var började ingen björk brinna.  Vi fick mat och god efterrätt, det var många barn och bebisar med och när maten ställdes fram  på bordet så började det smattra runt omkring utav att barnmatsburkslock så det nästan fladdrade i tältet.  Djungeldesserter, köttfärsås och spagetti, kalops och massa annan skräpmat som både innehåller konserveringsmedel och för lite kötthalt, men men det är upp till föräldrarna själva att köpa sin dyra och onyttiga mat till sina små underverk. Såg även att det ställdes upp sliskiga smoothies och safter som ska vara 100% natruligtfruktjuice, men det tycker jag att det står på allt nu förtiden, allt är ju helt plötsligt så jävla naturligt. Själv hade jag med mig kladdigt god turkiskyoghurt med färska hallon som jag plockade från busken innan vi åkte.
Nu ska vi iväg på 60-års kalas sedan ska jag sova hårt och längr så jag blir människa igen.
 
Jag fick hoppa in och jobba natt mellan lör-sön och har ett till nattpass nu  i veckan så det är kul.

fem hjältar

Jag är ingen flicka som orkar "fixa" mig varje dag, men några små mirakel som jag använder då och  då till vardags är ändå dessa.
 
Dreams Unlimited Parfym ,The body shop. Även om man inte  alltid är jätte snygg så kan man väl åtminstonde dofta gott. 
 
Dove summer glow. Sommaren har varit snål med sol, iaf på min kropp. Bodylotion med lätt BUS i gör resultatet både jämnt och naturlig brun ton.
Gliss Repair Oil. Tynger ner frissigt hår, används i torrhår och reder ut och reparerar skadat hår (tydligen?). Helt okej är den iaf.
Tea Tree, The body shop. Ett skum  att skölja av ansiktet med.
 
Flux.  Gör inte ett lite fräschare leende mer än ett lite ofräschare leende. Finns inget mer störnade en att prata med en männsika som har sämre god andedräkt. Älskar att skölja flour efter maten. 
 
 
 

Nya kläder

Har precis badat lillan. Men hon gjorde något som hon aldrig tidigare gjort, så medans jag stod i duschen och lagt i en härlig hårinpackning så bajsade ungen i baljan.  Så det var bara att hälla ut vattnet och slösa lite extra på varmvattnet. Nu lyssnar på på "den gyllene barnkammarboken" med härligt kristna sånger i. Jag gillar faktiskt den skivan mycket, fast bara i smyg. 
 
Nybadad och nybajsad bebis.
Nya kläder från Polarn & Pyret, Molo och Villervalla, tjusigt ska det vara :)
En stickad tröja vi hittade på smögen  i EKO bambu som är ett jätte skönt matrieal, Pyjamsar från Villervalla och småfolk.
Höst/vinter kläder ser ni den fina röda overallen som är från Laban, Laban som jag gillar så mycket. 
 
Alla nya kläder är i storlek 80 och 86 ifall det skulle smälla till och Viola växer några centimeter en natt framöver. Vägning och mätningtisdag,10-månaders kontrollen.

Lilla Kornön 23 juli.

Seglade från Lysekil till Lilla Kornön vid tio tiden på morgonen.  
Viola hade en flytväst på sig som hon trivdes bra i och satt och njöt av havsluften och gungandet ändå fram till ön.  Efter att vi lagt till, tagit en gammeldansk och sovit en liten midda så tog vi en promenad på den pytte lilla ön med 20-tal hus, inget avlopp och ingen asfalt. 
Vi gick till den lilla  lekparken och gungade en stund samt gick och kröp i gräset en lång stund, Viola var självkalrt sjömanschick från topp till tå.
Lilla Kornö tycker jag är en väldigt fin ö som jag varit många ggr på när vi seglade varje sommar. Vädret var också bra.
på kvällen.
Havet ligger stilla.
 

22 juli. Lysekil

Efter en natt hemma i Hjo så forstatte vi våran semester med att ta bilen till Lysekil där min mamma och pappa låg med båten.  Vi handlade mat, drack en tilläggare ifrom av  gammeldansk samt ett glas vin. Köpte färskmakrill av killen som fiskade på bryggan, 5kr styck tog han för dom i och affären kostade dom 89kr/kg.  Pappa stekte makrillfile som var underbart god.
 
Ringde till J och M som också befann sig i Lysekil med bilen. Vi skulle träffas i hamnen så mormor fick vara barnvakt och jag och Mats gick ut och roade oss. Först var vi i Ds båt och lyssnade på aldelles för hög musik tillsammans med massa andra. Ungdomar från Svenska kyrkan kom förbi och bjöd på kaffe och bullar och ville be till gud och grejer. Gick bort till Ms bil och för att de skulle fixa sig. Drack rose och lyssnade på mer musik, fler folk kom förbi och vi blev ett riktigt härligt gäng. Jag som inte är van att dricka "så mycket" alkohol blev naturligtvis rund om fötterna med utjämnade det hela med högklackat. Glad i hatten sprang jag och Mats vidare till en pub som vi definitivt var yngst på så vi sprang vidare ner till hamnen igen och steg ombord på Pråmen. Där fanns ännu mer Hyppelnfolk så jag blev så glad över att se dom så jag kramade dom allt förlänge och fick tårar i ögonen av lycka. Killarna L,J och P satt där så vi pratade, skålade och skrattade. Vi stannade till stägning. J och M var okså med och jag och Mats var nästan vid båten vid 3.30 på morgonen. Fast där satt två roliga killar i våran ålder vi var tvugna att växla några ord med. De var tydligen älskare och trodde att vänerna var ett högt berg i sverige och inte en sjö, samt att gotland var ett hav och inte en Ö, så var dom har gjort under SO lektionerna ver inte jag, De kanske utövade biologi på varandra eller något. Somnade gott 4.00 upp klockan 8.00 med min lilla plutta. Trött men inte bakis. Styrde kosan mot lilla Kornön, men det är en annan historia.
 
 
 

Gravid

För ett årsedan hade jag gått 3/4 av min graviditet. I vecka 30 började det äntligen synas lite på allvar. Magen blev aldrig sådär gigantisk men jag tänkte dela mig mig av bilder från resan.

Första doppet i havet

19 garder i havet fick inviga första med dock inte sista doppet i havet för i år. 26 juli.  Dey blev tre till dopp efter detta, jag hade dock inga badkläder med mig så jag körde i underkläder första doppet, sedan fick det räcka att bada i både trosor. Alla har väl trots allt sett bröst innan så va fan.

ursäkta mig,

 mycket som har hänt, massa bra saker.
resor, besök, jobb, härliga kvällar och lite fest på det. Ska skriva så fort jag får tid över .  
Har fått tillbaka internet nu iaf.
 
 

RSS 2.0