Allting-helst-in-munnen-perioden

Nu när Viola delvis lärt sig att greppa ska nu allt till munnen och smakas av och slickas på. Det verkar som om munnen är något bebisar först fattar vad den ska vara till. Äta bör man annars dör man.
Hon är pigg och vaken, ser sig om kring och vrider huvuet jätta bra när jag har ett föremål framför henne. Hon tittar på föremålet noga och länge, om jag för de framåt kan hon försöka att lägga handen på föremålet, om hon lyckas koncentrerar hon sig för fullt med att hålla om de på något sätt.  Ögonen spänner hon, höjer ögonbrynen och med öppen dreglande mun undersöker hon och tänker "vad är detta?".
Det är även underhållande för mitt öga att se på.

En kväll att minnas

...då menar jag inte den sista kvällen i nian som hette "en kväll att minnas" utan den kvällen försöker jag nog mer förtränga eller glömma bort.
Utan det är igår kväll som blev en väldigt bra kväll som Johanna hjälpte till att förgylla med sin närvaro. Mats hämtade upp henne på vägen hem från jobbet, sedan vardet för oss alla att bege sig till Tidaholm och inhandla dess läckerheter som vi skulle knapra på under kvällen. På menyn stod nämligen
Chilli och vitlöksmarinerad vildsvinsfile
hemmagjord gräddpotatisgratäng
rödvinsås a´la Malin & Johanna
till detta serverades en kall sallad

Som efterrätt gjorde vi något så barnsligt gott och enkelt som:
Chockladpudding och vispgrädde

Jag och Johanna drack vin till maten som vi unnade oss och Mats fick nöja sig med lättöl så han kunde köra hem Johanna senare.

Det pratades minnen, förväntningar, önskemål kring livet också testade Johanna hur många USA delstater hon kunde. Hon rabblade upp både Los Angels, New York och washington som delstater förstod jag att hon var helt ute och cycklade.  Kul att jag kan vara bättre på något.

Barnet somnade 19:30 så snällt och lungt men hade ett körande 22:30 då hon var klar vaken och hade legat och skrattat länge åt sin insektsmobil som hänger över henne så vi beslutade oss att åka allihopa  in till SKövde och släppa av  Johanna. Bilens vidrationer brukar ju också söva barnet väldigt bra vilket det inte gjorde denna gången. Hemma igen så tog det yttligare två timmar innan fröken ville somna så vid 01 tiden så slockande hon igen efter att spytt ner min sida utav sängen. Det är bra härligt med ungar.
Middagen står på bordet
Vildsvinsfile
Kaffe kaffe kaffe

Utflyckt

Igår var jag och min kära dotter nere i Hjo och hälsade på Amanda och Freja hemma hos dom.
Jag och Amanda pratade massor av bebisspråk med varandra, Viola tjöt och Freja åt och sov mest, men det är klart hon är fortfarnade en sån liten bebis. Vi la bebisarna på en fäll så de fick ligga och titta på varandra men dom tittade mest på sina mammor istället.
Vi tog en promenad med vagnarna till Vete & Råg och pt lunch där. Jag tog en specialsallad eftersom jag inte äter deras kött och Amanda åt en kycklingsallad. Deras sallader är värd mycket mer en 76kr, som är värde 276kr så otroligt goda dom är.  Bebisarna sov för det mest och när de inte gjorde det längre så begav vi oss tillbaka hem till Amandas och Frejas place.

Väl hemma igen så tuttade jag eld i pannan så vi kunde få värme in i huset. Sedan gjorde jag klart maten som vi kunde sleva i oss innan des var dags att dra sig till Jolans farmor och farfar och stycka vildsvin. Fast jag styckade inte vildsvin och fick mest bebisvakt och kunde rå om mig själv genom att pilla med mina fingrar i håret på mig själv. Viola somnade 20:20 i babyskyddet innan vi ens satte oss i bilen.  När vi kom hem så bytte jag på viola och satte på henne pyjamas och gav henne mer mat, men hon ville abslout inte somna. Efter skrik, rap och spyor så somande hon 23:30.
vildsvin
knubbisbebisar

Viola fjorton veckor

Sex veckor
Väger cirka: 4.4kg
Längd cirka: 53.5cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: Ligga på mammas axel och att bada
Jag tycker inte om: När hon blir själv och att bli tvättad på morgonen.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Att göra höga ljud när jag är missnöjd


Sju veckor
Väger cirka: 4.7kg
Längd cirka: 54cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: Att få 100% uppmärksamhet och att bada.
Jag tycker inte om: När hon blir själv. Babygymmet passar sig inte.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Försöker vända min från sidan till mage

Åtta veckor
Väger cirka: 4.9kg
Längd cirka: 54.5cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: När jag ser mamma och pappa och när de räcker ut tungan.
Jag tycker inte om: att ligga ner när jag är vaken.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Försöker härma mamma och pappa när de räcker ut tungan.
Nio veckor
Väger cirka: 5.1kg
Längd cirka: 56 cm
Storlek i kläder: 56-62
Min favorit sak att göra: Att stå upp och se på tv
Jag tycker inte om: När mamma inte är i nerheten av mig.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Min röst, jag tjuter och låter mest jämt när jag är vaken.

Elva veckor
Väger cirka: 5.5kg
Längd cirka: 58 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Rulla runt från sidan till mage (vilket min mamma tycker är ruggigt otäckt när hon inte är med och övervakar mig)
Jag tycker inte om: När jag inte kommer till ro och kan sova
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Jollra och prata, prata och prata
Tolv veckor
Väger cirka: 5.7kg
Längd cirka: 59 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Se på mamma och pappa ovaninfrån, så skrattar jag och suga på mina fingrar !
Jag tycker inte om: ligga i min säng när jag inte vill
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Få in hela handen i munnen

Tretton veckor
Väger cirka: 5.8kg
Längd cirka: 59,5 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: att se på mobilen som hänger över min säng
Jag tycker inte om: När jag inte ser min mamma
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Att greppa

Fjorton veckor
Väger cirka: 5.9kg
Längd cirka: 60 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Jollra
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Klia mig i ögonen
väntan. väntan. väntan

Marie ringde vid 13 tiden och sa att dom skulle komma förbi en sväng idag :)  att dom troligvis kommer om två timmar och att v i då kunde ta en fika. Det vore ju trevlig att träffa sin bror och hans gravida flickvän.  SÅ vilken rusch jag fick göra här hemma, städa som en tok med ett gråtande barn över axeln. Inte för att det var så jätte stökigt här hemma men det behövdes ändå snyggas till lite. Det är tur att man får besök så det blir riktigt städat någon gång ibland, känns som vi är mycket hos andra men det kanske är för vi har blivit lata städsidan sedan bebis.

Vid 17 tiden Karl och Maire hit så jag antar att Marie är dålig på klockan som sa att de skulle komma om två timmar, när det själva verket tog det dubbla.  Så nu har min bror både körkort och bil riktigt vuxenpoäng han har  plockat och nu är det heller inte långt kvar förens deras bebis kommer så Viola passade självklart på att sitta lite på sin lillkusin medans hon kan.
Violas gudfar och min bror
Gudmor med lillkusinen innanför magen

morgondopp

Japp idag är det vardag igen vilken innebär uppgång vid sju tiden och idag började vi med ett morgonbad i baljan.  Efter frukost för oss bägge och lite lek i babysitttern så somnade vi igen och sov i två timmar sedan var det dax för en lång tur med vagnen och sen iväg till Hjo för att inhandla lite förnödenheter och in på bibblan. Kommer hem tänder i pannan, slappar en stund och tar itu med ränkignar. Mats kommer hem 16 och då sätter jag honom på barnvaktsposten så jag kunde städa ordentlig på övervångingen. Snart är det dax för middag som vi ska införa från och med idag i matsalen isället för i köket eftersom snart kommer Violan också sitta med oss att äta. Vi ska äta tillsammans så hon ser att vi äter och hur kul det är (?) att äta mat och vilken fina färger osv men ska stoppa i sig, allt för att försäkra mig om att hon inte kommer få matfobi som jag sett en dokumentär om att barn kan få, i USA.  Ska väl också börja söka efter en en stol till Violan redan nu så jag hittar just den jag vill ha och de är inte lätt så kräsen som jag är.
Stålmannen pose

Fredag, lördag och söndag

Fredas var vi hemma hos E och N där vi fick mat och sedan spelade spel till klockan var 23 sedqn gick vi hemmåt igen. De blåste bra ute när vi både gick dit och hem fast vi hade på oss de kläderna vi har på oss i skidbacken med  termobyxor,  halsduk, mössa, vantar, tjocktröjan, vindtäta jackan, kängor. För Violas del räckte det med napp, vinteråkpåse, filt och  regnskydd på barnvagnen hon låg så gott där nere helt skyddad från kylan utanför.

Lördagen spenderades i Habo  hos Violas mormor och gammelmormor där fick va mat och en lång pratstund innan vi sa tcka för oss. Väl hemma blev det film mys och vi såg "just go whit it" och "tin tin". och idag söndag blir det twilight Breaking dawn och till det ska vi äta hemmagjorda hamburgare.

Mats han är ute och jagar och förhoppnigsvis kanske han tar med sig ett villebråd hem.
Inatt har jag haft jätte svårt att somna, vet inte varför men min hjärna var bara pigg helt enkelt. bebisen sov tungt  i sin säng och bara ger ifrån sig några pip och ibland kan hon till och med  gråta i sömnen. Jag fick väcka henne vid  sex tiden på morgonen och aldrig har hon sovit så länge utan att vakna på hela natten, hon somnade 19:45. Jag väckte henne som sagt eftersom jag hade sjukt ont i mina bröst och dom behövde tömmas ! Sagt är gjort och sedan somnade hon gott om i sin säng igen.
Viola ligger och tittar på sin mobil som hänger över sängen innan hennes ögon faller ihop.

Viola tre månader

Japp idag är hon inget litet fjuttigt spädbarn längre utan en vuxen bebis på tre månader, herre jösses vad tiden går fort när man har ett litet barn för när man var gravid kändes tre månader som ett helt år.
Om tre månader till kan hon kanske sitta själv och plocka med saker.
Min lilla stora tjej som till och med kan klia sig i ögat själv, hon som kan sova själv i sin säng, hon som vill hjälpa till och hålla lite på flaskan när hon får den, duktiga bebis !
Tre månader sedan allt förändrades och jag fick något som är beroende av mig och jag av henne ett nytt litet liv satt till välrden och vem vet hon kanske gör mamma rik en dag när hon läst klart till kronprinsessa eller nåt i den stilen. Eller så blir hon murare och det går förstås också bra, bara hon är nöjd.
En förvånad liten dotter

Viola 13 veckor

Sex veckor
Väger cirka: 4.4kg
Längd cirka: 53.5cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: Ligga på mammas axel och att bada
Jag tycker inte om: När hon blir själv och att bli tvättad på morgonen.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Att göra höga ljud när jag är missnöjd


Sju veckor
Väger cirka: 4.7kg
Längd cirka: 54cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: Att få 100% uppmärksamhet och att bada.
Jag tycker inte om: När hon blir själv. Babygymmet passar sig inte.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Försöker vända min från sidan till mage

Åtta veckor
Väger cirka: 4.9kg
Längd cirka: 54.5cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: När jag ser mamma och pappa och när de räcker ut tungan.
Jag tycker inte om: att ligga ner när jag är vaken.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Försöker härma mamma och pappa när de räcker ut tungan.
Nio veckor
Väger cirka: 5.1kg
Längd cirka: 56 cm
Storlek i kläder: 56-62
Min favorit sak att göra: Att stå upp och se på tv
Jag tycker inte om: När mamma inte är i nerheten av mig.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Min röst, jag tjuter och låter mest jämt när jag är vaken.

Elva veckor
Väger cirka: 5.5kg
Längd cirka: 58 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Rulla runt från sidan till mage (vilket min mamma tycker är ruggigt otäckt när hon inte är med och övervakar mig)
Jag tycker inte om: När jag inte kommer till ro och kan sova
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Jollra och prata, prata och prata
Tolv veckor
Väger cirka: 5.7kg
Längd cirka: 59 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Se på mamma och pappa ovaninfrån, så skrattar jag och suga på mina fingrar !
Jag tycker inte om: Om ligga i min säng när jag inte vill
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Få in hela handen i munnen

Tretton veckor
Väger cirka: 5.9kg
Längd cirka: 59,5 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: att se på mobilen som hänger över min säng
Jag tycker inte om: När jag inte ser min mamma
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Att greppa
viltolyckan

Det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig, när som helst händer något som man inte riktigt är beredd på.
Igår vid 21 tiden fick vi bege oss till Mats föräldrar så han kunde hjälpa sin far med en viltolycka på marken, som tur var så dog vildsvinet på plats så inget eftersök behövdes. En stor bamsing till galt som trodde den kunde ramma en lastbil men istället dog den på stört.
Efter att börjat skära av huden så upptäckte vi att hela vänstra sidan var köttfärs och inget att ha på tallriken men vi får se hur högra sidan klarade sig. Först och främst så ska ett trikinprov skickas in så vi slipper insjukna i  "svininfluensa" ;).

Fy bövelen vad vildsvinsGALT luktar päck, Mats tvättade sig både en och två ggr men det hjälpte inte. Lexi luktade också efter att Mats tagit hem lite vildsvin "treat" till henne i form av hela trynet som hon bet tag i och vägrade släppa. Hon gav trynet en rejäl omgång så att den verkligen var död, glad och stolt efteråt.
Mats sprang upp  och bytte blöjan på Violis när vi kom hem så jag kunde plocka in maten som vi i all hast inte hann innan vi åkte. Det skulle han aldrig ha gjort.  Lexi hoppade upp i sängen, Viola fick ny blöja och på sig en pyjamas, Mats tog av sig kläderna och hoppade ner i sängen med barnet. Vad luktade sängen, mannan, hunden ochg barnet sedan, jo VILDSVINSGALT, BLÖÖÖ !   Mats och hund fick hoppa in i duschen och jag gav honom instruktioner hur man använde min Body scrub sp han skulle bla av med stanken. Jag fick fylla baljan och bada barnet samt byta sängkläder för den stanken ville jag inte ligga i och jag är inte känslig för doft annats men det finns faktiskt gränser. Doften utav blod, kött, och galt som luktar som en man som inte tvättat sig de senaste deceniet var inget för mig .

När väl alla var på plats på sina positioner i sängen igen och lakanet doftar sköljmedel, babyn luktar bebis, hund luktar hund och Mats en blandning av rexona och min bodyscrub med cocos doft så kunde vi äntligen sätta på filmen SUPER 8 och den var rätt kass.
Här är en bild på maten vi åt igårkväll inann vi gav oss iväg.

bildfattigt

Alla bilder är  borta, GONE !  Jag har tömt datorn på S K I T och  de behövdes verkligen så alla foton ligger nu till historien, tryggt förvar i min USB samling.  Så nu siktar vi in oss på bilderna a´la 2012 och några sådana bilder har jag inte lagt in i datorn än.

Igår har jag, Lexi, Viola och  Mikel varit ute på en promenad i sön, sedan var det obligatorisk kaffe hos mig.  Ida blir det storhandling och det ska bli skönt eftersom vi har bestämt oss för att handla mat förens det bara finns tio saker i kylskåpet kvar att äta på. Så idag sa jag hejdå till advokado så det bara fanns tio saker kvar för jag är sugen på lite nytt. Ändå så hur lite mat vi har i kylskåpet så kan jag laga till de mest fantasitska middagarna, idag blev till piroger, i förfgår älgköttbullar, mos och kantarellsås osv.

Då är det bara att säga god bye till snön igen då, kul att du kom tråkigt att redan måste gå och kom snart tillbaka.  Förra året vid denna tiden låg snön enda upp till knäna på mig och nu får jag ta på mig regnstövlarna när jag ska ut i slasket för att exempelvis hämta posten, gå ut med soporna eller lägga i ved  i pannan.
Nog om mig här för nu ska vi väl packa in oss i bilen och åka iväg till handeln för att fylla på med nödvändigheter i allt vad blöjor, tvättmedel och ost.

annorlunda förlossningar

Hi hi, gud vad kul det är att läsa förlossningsberättleser, och jag som tyckte att min var annorlunda :)  den som gick så hiskeligt fort och om vi bara hade åkt hemifrån minuter senare hade Viola fötts i bilen eller i annat fall kanske hemma.  Men men, de berättlserna jag läser nu handlar om hur de födde barnet i en snödriva i 8 minus utanför BB då hon fick rådet "åk hem och ta två alvedon och kom tillbaka om några timmar"  hon hann bara öppna bildörren ute på parkeringen så hade hon barnet i handen.
Eller en annan kvinna som fick krystvärkar hemma medans hennes gubbe körde fram bilen och medans han gjorde det så kom barnet ut i sovrummet.
Eller när det blir så tragisk att barnet dör i förlossningssalen, usch.

resturangbesöket

Resturang besöket igår var lyckat och Viola skötte sig bra genom att sitta i många olika famnar samt att sitta i sin vagn och ta in massa nya utryck vilket gjorde henne både glad och sedan så trött att hon somnade i sin farmors famn.  Jag åt vegitariskt medans de andra frossade i jätteräkor och kycklig och pratade samtisigt skit om korv som innehöll så mycket äckligt. Då fick jag lust att dra historien om Mrs jätteräka och vilken miljöbov den är, eller kanske skulle jag ta historien om Ms kyckling hur dens 30 oglamourösa dagar livet innan den ligger på våra tallrikar. Jag valde ändå att knipa igen för att jag inte kände för att ställa till en scen under familjemiddagen, de skötte en annan så bra. Fast när vi satt i bilen hem så fick Mats sig en rejäl utskällning över  att han borde känna stor skuld över hur våran värld att påväg att förgiftas av att vi människor äter en stackars liten räka samt hur självisk han var som åt kyckling. Kyckling eller jätteräka aldrig i mitt hus.
Så nu känns allt mycket bättre efter att avreagerat mig lite.


Fullmånen håller min sömn i sin järnhandske

Förbannade fullmåne, en eller två nätter i månanden (gärna två nätter i rad) så kan jag knappt sova på natten, detta har varit en sådan natt.
Viola somnade sent igår (23) kanske hon också är lite känslig för månen eller så var hon inte alls sugen på att lämna sin mamma ifred en stund. När hon väl somnade såg jag och Mats på "Kung fu pande 2"  i sängen den var rolig. Innan den så såg vi filmen "försvunnen"  och den var en riktig rysare, filmen var väldigt svensk och väldigt billig eftersom 90% filmen filmades i skogen, men vad gör det.  Vem hade inte blivit rädd att bli förföljd av Kjell Bergkvist i den mörka skogen, de hade iaf jag blivit.

Månen då, jag visste att det är fullmåne nu och jag drar ju alltid ner rullgardinerna men månljuset går inte att stänga ute hur mycket man än vill.   Det blir nog snart människa av mig med om jag får sova lite brevid Viola snart, för klockan  06  i morse fick jag nog och vi gick upp.  Ska nu gå lägga oss och mysa igen och förhoppningsvis somna.
Ikväll blir det middag på resturang, det ska bli trevligt.
GOD NATT

En helt vanlig dag i Violas liv

07-08 vakna och sedan väcka mamma genom att knorra och böcka med täcket
08-09 är jag vaken och får ny blöja, tvättad och får kläder på mig sedan sitter jag i min babysitter och pratar, mamma äter frukost.
9.00-10:30 vi går och lägger oss igen och jag somnar brevid mamma efter att fått mat och sedan nappen.
10:30 brukar jag vakna, buffa på mamma !
10.30-12.00 vara vaken, busa, prata, äta, gråta och allt de där som hör en liten bebis liv till.
12.00-13.00 sova middag igen, mamma tar i tu med några prektiska saker som att tvätta, städa, damma, vika mina kläder eller något annat viktigt.
13.00-16.30 går oftast en promenad med vagnen, äter, busar, pratar och min pappa kommer hem, då pratar han bebisspråk med mig, jag skrattar.
16.30-17 sova en liten stund, oftast i vagnen.
17-19 lek, bus och äta
19.00 får på mig pyjamas och mamma och pappa släcker ner huset och har bara enstaka lampor tända.
20:30 jag ligger i min säng och skrattar och jollrar åt mobilen som hänger över sängen, jätte rolig !
21.00 Får mat och sedan nappen och kanske somnar jag, om jag är snäll ;)
03.00-05.00 vaknar jag och vill ha mat, somnar sedan om mellan mamma och pappa.

Film marathon

Igår såg vi på film många timmar utav dagen och det var sjukt skönt att bara få göra det. Vi var ute en liten stund på eftermiddagen senare på kvällen var vi även hos Mats oäron för att ratsta deras hund nu när dom är i  Danmark över helgen.

Jägarna 2 var jätte bra för att vrar en tvåa, bar historia och mycket spännande fast ibland var det lite väl mycket Beck över det hela fast det gör inget för jag tycker om Beck. Jägarna 2 får ändå fem hallonbåtar av fem möjliga.

Hangover 2 Var inte alls lika rolig som ettan, denna var mer komplicerad och jag blev mer eller mindre trött på filmen eftersom den var som en jojo då händelserna bara åkte fram och tillbaka. Två polly av fem möjliga.

Kronjuvlerna en svensk B-film som många andra men ändå kul att se hur Bjrön Gustavsson tog sig an en seriös sida och hur han var som skådespelare. Två apansikten av fem möjliga.

UPP som är en jätte mysig film som jag tycker ska ses på engelska för att skämten ska vara roliga (jag har sett den på svenska med tidiagre). En fin film som både passar vuxna och barn. Fyra fruktnappar av fem möjliga.Viola tolv veckor

Fem veckor
Väger cirka: 4.2kg
Längd cirka: 53cm
Storlek i kläder: 50
Min favorit sak att göra: Ligga och titta på saker och  att bada.
Jag tycker inte om: När hon blir själv och när jag inte hittar bröstet. Eller Läkarbesöket på BVC
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Följa med blicken

Sex veckor
Väger cirka: 4.4kg
Längd cirka: 53.5cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: Ligga på mammas axel och att bada
Jag tycker inte om: När hon blir själv och att bli tvättad på morgonen.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Att göra höga ljud när jag är missnöjd


Sju veckor
Väger cirka: 4.7kg
Längd cirka: 54cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: Att få 100% uppmärksamhet och att bada.
Jag tycker inte om: När hon blir själv. Babygymmet passar sig inte.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Försöker vända min från sidan till mage

Åtta veckor
Väger cirka: 4.9kg
Längd cirka: 54.5cm
Storlek i kläder: 56
Min favorit sak att göra: När jag ser mamma och pappa och när de räcker ut tungan.
Jag tycker inte om: att ligga ner när jag är vaken.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Försöker härma mamma och pappa när de räcker ut tungan.
Nio veckor
Väger cirka: 5.1kg
Längd cirka: 56 cm
Storlek i kläder: 56-62
Min favorit sak att göra: Att stå upp och se på tv
Jag tycker inte om: När mamma inte är i nerheten av mig.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Min röst, jag tjuter och låter mest jämt när jag är vaken.

Elva veckor
Väger cirka: 5.5kg
Längd cirka: 58 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Rulla runt från sidan till mage (vilket min mamma tycker är ruggigt otäckt när hon inte är med och övervakar mig)
Jag tycker inte om: När jag inte kommer till ro och kan sova
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Jollra och prata, prata och prata
Tolv veckor
Väger cirka: 5.7kg
Längd cirka: 59 cm
Storlek i kläder: 62
Min favorit sak att göra: Se på mamma och pappa ovaninfrån, så skrattar jag och suga på mina fingrar !
Jag tycker inte om: Om ligga i min säng när jag inte vill
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Få in hela handen i munnenfemte januari

Jag räcker inte riktigt till längre i matväg till Violan och hon får nu 50/50 av bröst och ersättning, så kan det vara inget att styra över. Hon mår bra och tar flaskan som om det vore ingenting behöver köpa fler flaskor bara och ersättningen är inte heller gratis precis.
Vi har haft några riktigt  mysiga dagar här hemma med promenader, elda i pannan,tagit små utflykter till affären, lekt med Lexi både inomhus och utomhus. Nästa vecka ska vi ut och ränna lite mera ska på middag, ner till Hjo, tänkte åka en sväng till Skövde m.m.
Inatt är det 12 veckorsedan jag blev av med gravid magen.

Mina favoriter

Vardagen är här med allt var det innebär blöjbyten, bärande, spyor, elda i pannan, gå promenader och massor av kärlek såklart. Igår kväll var en sån där skrikig och jobbig kväll för Violan hon var mycket ledsen och hade svårt att komma till ro men till slut vid 00.30 somnade hon för sista gången och sov sedan gott.  De är inte lätt när man är liten och inte vet om man vill sitta, stå, gå, ligga, äta, rapa eller prutta allt var mest bara jobbigt och gråten var ett faktum. Tror nästan hon somnade av utmattning, sådana kvällar måste man också ha när man är så liten.  Nu är det morgon och hon kvittrar som aldrig förr hon kommer nog inte ihåg ett skvatt om natten.

De blåser, snöar, och faller grenar på huset och jag har sovit dåligt men jag vet inte varför. Kanske tänker på min döda hund kanske var de bara en sådan natt som jag inte skullresova på. Som tur är har Viola och jag minst två vilor på dagarna då är det skönt att sova tillsammans.  Den bästa vilan är bara en timme efter att vi sovit våran natt vila då vill hon nämligen somna igen så där imellan sitter hon i babysittern, skrattar och sparkar med sina små ben. Hon ligger i sägnen och pratar och är på allmänt bra humör. På den timmen hinner jag klä på mig, borsta håret och allt de där, äta frukost, och plocka lite här hemma. De sista vi gör innan vi går upp och tar våran förmiddasvila är att gå ut tillsammans och tända i pannan, då sitter Violan i babyskyddet och följer mig med var jag gör, glad och lycklig :)
Messa två var mina favoriter men nu har jag bara en kvar.

utmaning

1, Vad gjorde du för ca 10 år sedan?
Då var jag ju så liten som 12 år. Vad gör man då egentligen fnissar åt allt och tycker att  ens föräldrar är så otroligt pinsamma.

2, Vad gjorde du för 1 år sedan?
Jobbade som fritidsledare, hade de allmänt bekymmerslöst och blev gravid.

3, tre snacks du gillar?
Ostbollar
Popcorn
renchips

4, Fem sånger du kan hela texten till?

bä bä vita lamm
Tusen röster
Balladen om fredrik åkare och cecilia lind
Yesterday
all about us (tatu)

5, Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär?
Bygga klart huset/gården
Resa
Köpa en eller två hus någon annanstans¨
Utbilda mig utan att ta lån
Sätta in pengarna i fonder/aktier

6, Fem dåliga vanor?

Inte äta kanterna på smörgåsen
Plocka ut skräp från bilen
Höra av mig
vara arg åt småsaker
Stressar

7, Fem saker du gillar att göra?
Spela spel
Rida
Resa
Laga mat
Prata/diskutera

8, Fem saker du aldrig skulle klä dig i / eller köpa?
Manchester byxor
Lång Rock
Tå sockar
Rosa kläder
Buffaloskor
9, Fem favorit leksaker?
Dator
TV
Mats
Hund
Bil


Nyåret 2011-2012

Österrikiska familjen
Maskerad
Min lilla bondmora
Stundtals sov viola gott i liggdelen
en taliban (Nils)
Johanna, Nils, jag och Violan
The mexican (Björn)
Jag, Johanna och Nils släpper upp risbollar med hälsnigar/budskap
ÅH IVÄG !
så vackert
Akta skjulet
Det gick inget vidare för Maria
Mats, Johanna, Maria och Nils
Raket (?)

Småttan


RSS 2.0