bara lilla jag vaken

vad gör man, ju njuter utav tystanden och att inte behöva göra någonting alls. 
Varit nere i Hjo mesta dels av dagen där det var full rulle med arregemang som vanligt. Älskar denna staden som alltid har något på gång, det märks nu under högsommarn att det är sveriges sjunde mest besökta stad, för gud vad jag fick leta efter parkeringsplats. åt på resturang  (tredje gången på en vecka). Viola börjar bli rättså inkörd på resturang nu precis som jag var när jag var liten då pappa hade en eller två egna resturanger i Göteborg. . Vi äter aldrig mer på Hamnkrogen iaf. Skit mat till högt pris, och de sa jag till kockarna. Men idag var vi  på Bryggan, bryggan är bäst i Hjo.
Lekparken tyckte Viola mest om, jag gillade mest coca colan på glädje och trissjollarna i hamnen.
Inte nådigt  vad jag blev sugen på att börja segla igen när jag såg dom. Funderar nästan att gå med i Hjo seglarsällskap för att visa vart skåpet ska stå, samt att få börja segla igen såklart.  Jätte sugen på att skaffa en båt.
 
 
midsommar 2012
 
 
 
 

lite nytt till flickorna i familjen


ställa sig mot allt

nu ställer sig Viola mot allt hon kan även om det bara en en bok som ligger på golvet så viker hon upp benen och står och håller i sig. Samma är det med tvättkorgen, lådor,mot spisen, sängen, i spjälsängen och sedan har ett stort leende när hon lyckas, busiga lilla unga. Väntar bara på att hon ska ta klivet ut och försöka gå, fast det tror jag inte hon fixar än.

Klantiga jag (19 juni)

Kollade  på lägenhet idag, som sagt.
Efter att först besökt ett dagis som vi vill sätta Jolan i så tog vi en frukost på Känsla i Hjo. Sedan gick vi en lång promenad i världens vackraste stad som vi tycker iaf. Finns så otroligt fina hus och söta små gator med kullersten så det är nästan så man förväntar sig att hela Astrid Lindgrens figurer när som helst kan komma springandes förbi. Gammla, värbevarade hus med otrolig snickarglädja och lummiga trädgårdar.
 

Klolckan 11 skulle vi träffa en man som skulle visa oss en lägenhet, centralt i Hjo.  Stod där och väntade och tog sedan upp telefonen för att ringa. "hej vi står jag väntar på dig utanför längenheten" sa jag. " jag står och väntar på er utanför lägenheten sa han"  Jaha?  De visade sig att vi stod vid rätt men ändå fel gata och lägenhet. Där vi stod var den också en lägenhet ledig. en fyra, på 114kvm. Samma med denna, till och med samma hyra hade dom ju. Jag hade förväxlat totlat. Så det var bara att packa in sig i bilen och åka en bit in i Hjo (inte alla lika centralt) till fel, men ändå rätt lägenhet. Den var väl fin och bra, men det kändes ändå inte riktigt rätt.
Ja ja, alla kan vi göra fel.
Den vi "skulle" tittat på är nu upptagen, tyvär. den som låg så himlans bra.
 

Åkte till öppna förskolan en stund efteråt. Lekte. Åkte hem. Sövde barnet. Sökte nya lägenheter att titta på.

midsummer part one

Oj oj oj. Sicken midsommar. Glad bebis med midsommarkrants över mössan, dans kring stången, snaps, förstklassig mat, barnvakt, bugg och ragg. Vad met behövs en midsommar i goda vänners sällskap.allt flr lite sovtimmar, lite mycket vin igår, allt för härlogt att shejka loss på dansgolvet igen. mest uppehåll och sol. Underbart att träffa vännerna igen, älskar er för att ni älskar mig. Sjungit snapsvisor tillsammans med lille nubben. haft förfest i malins badrum med underbara killar. Fan vad jag älskar hyppeln imellan åt.

21 juni

Imon är det midsommar. Härligt. Jag som är så brun och fin. Befinner mig på hyppeln tillsammans med 12 andra utav släkt och vänner imon kommer 4 till. Sen har jag vänner här som är kul att träffa. Viola kryper runt och tuggar snäckskal och leket med leksaket samtidigt som hon är en levande vandringspokal som står i allas knä. Har ätit på resturang idag med blev fisk att äta och sedan fisk till middag. Vin och annat gott också såklart. Jätte trött nu. God natt.

solen?

Ge oss SOLEN tillbaka.
BTW  åker till Hyppeln idag, tillbaka på söndag.

Bebis.

När fick du reda på att du var garvid: Januari 2011
Blev det en chock? Nej, det var planerat.
Hur gammal var du? 21 år
Hade du mycket halsbränna? Ja fast bara mot slutet.
Spydde du mycket? Aldrig.
Hade du mycket foglossning? Nej
Ditt sf mått som störst? Kommer inte ihåg.
Har du fått bristningar? Nej.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? En pojke.
Vad hoppades du på? Det spelade ingen roll =)
Gick du över tiden? Nej det gjorde jag inte.
Födde du för tidigt? Vecka 39+6 så nej det gjorde jag inte.
Hur var förlossningen? Snabbm naturlig och enkel
Blev du sydd? Jaa
Dragen med sugklocka? Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet? 3 stycken
Hade du någon nära med dig? Min pojkvän, Mats.
Vilket BB födde du på? Skövde.
Hur stor var bebisen? 3270 gram och 50cm
Vad fick den heta? Viola.
Var allting värt det? Ja !  Vill göra om det 100ggr till.Måndag

usch vad sjuk jag är. Var nere på VC och kollade så det inte var livshotande eftersom jag har mycket svårt att andas och det är ju en fördel att kunna andas ifall man ska kunna leva. Doktorn tog mig på fullaste allvar efter att lyssnat på mina kollpasade lungor, tagit blodprov, halsprov och inhalerat lite grejer fick jag beskedet att det nog bara var luftvägarna som var igen täppta, jag var beredd på att jag fått astma och kanske behövde avlivas eller något liknande.  Fick iallfall medicin som jag ska dricka så nu hoppas jag att jag kan andas bättre. Hjo VC är så bra tycker jag, god service och duktiga doktorer, sjuksköterskor osv.  Dess utom har de en Tv i väntrummet som bara visar bra pogram när jag är där, idag hade de satt på nyhetsmorgon så jag fick äntligen se vad som hade hänt i världen. Nu för tiden är jag helt förundrar över TV eftersom vi inte har någon. Sakanr TV dagar som dessa när det är fotbolls EM och allt, tur att det finns live TV på webben.
Om jag hade mått bättre hade jag gärna stått i tältet i Hjo ikväll och hejat på Sverige tillsammans med andra svettiga gubbar och utbytt kommentarer som " det är ju tur att vi ha Henke Larsson" :S "när just det han spelar ju inte" sån fotbollsfantast är jag, men det är ju kul med EM.

Har bokat tågbiljetter ner till Göteborg så på torsdag åker jag och kommer hem på söndag. Ska vara med mamma på skolan på fredagen och se på skolavslutning, sedan hoppas jag få tid och kanska barnpassning för att träffa grabbarna på kvällen och snacka skit. Hoppas att M kommer till hyppeln också.
Jag och Viola när hon var  fyra månader, det var då vi var sjuka senast. Nu ör hon ju åtta månader.

oj vad hon kryper

Nu kryper hon runt, och det är det bästa hon vet att kunna ta sig runt för egen maskin, samtidgt som hin säger "ba" då man kan svara henne "ba" då säger hon "ba" tillbaka igen och så håller vi på. Ibland blir det även "mam" och då blir jag ju så glad. Hon har lekt riktigt länge själb och sitter och grejar med saker, äter som en häst gör hon också, idag har jag gjort lasange.

Lekpark

Trots att vi är något snvuiga kände vi för att göra något tillsammans idag, det är ju trots allt lördag. Så vi åkte en sväng till Tibro där vi var i lekparken i en timme, sedan åkte vi vidare till Moholm till Björn och Maria och grillade.
Har en del på pogrammet i veckan, skulle jobba imon kväll me  tror inte jag bör göra det med denna förkyldningen i kroppen, på tisdag ska vi till en förskola och se hur deras verksamhet ser ut samt titta på lägenhet nummer två.
Onsdag är ör det F-grupp men vet inte om jag ska på den utan åker nog ner till Göteborg istället över helgen.  Ska beställa tågbiljetter inom kort till mig och Viola.

Igår när vi kom hem så var kycklingarna helt galna i hönsgården, flaxade omkring och de allra minsta hade tagit sig ut genom staketet. Då såg vi att höken varit där, och den var ordagrant där, inne hos hönorna och kunde inte flyga ut. Hur den kommit in vet vi inte för vi har ju nät även på ovansidan av hönsgården. Men men. Tyvärr hade den dödat två så nu har vi bara 16 kvar, 16 av 21.
Står riktigt bra nu med lite stöd från något föremål.
Min favorit "snurrgunga"
Hela familjen kunde roa sig
Sitta i miniAmbulansen
Gunga på denna vara jätte roligt.

Sjuk.

Jag är sjuk.
Viola är sjuk.
Vi hatar att vara sjuka.
Sover dåligt gör vi också så nu ligger vi brevid varandra hela natten och snörvlar och snakar i varandras öron, mysigt.
Ont i halsen igår, två blåsor i munnen idag.
Vart tog sommaren vägen?
Eh, den kan vänta på sig så det blir bra väder tills midsommmar.
Ätit gott iallfall, lagat riktiga lyxmålitder flera dagar i rad nu,
Min bebis äter bara vällning på kvällen nu så hon är också duktig på många sätt och vis.

Natoinaldagen (bilder)

Idag har vi tillbringat dagen nere i Hjo, enda från 11-16. Började med en lunch på Känsla, smaskig buffe med lax och grejer. Sedan gick vi och beställde rökt sik till midsommar nere i fiskeboa, promenerade till ett lägenhetsområde där det är en lägenhet som är ledig, jätte tjusigt och mysigt litet område, ett stenkast till sjön. Gick till parken den det hade körts fram prydliga Corvetter som till och med hade avdammade motorer, Mats tyckte att bilarna lätt vackert när de slog på motorerna. Spann som katter.  Gick till Frestelsen där vi drack kaffe och den som inte körde hem, vilket blev Mats tog en öl.  Satt där en bra stund medans lillan sov i vagnen och sedan fick hon mat när hon vaknade. Skönt i solen och när det är lä. Gick till Expriment museet och lekte av oss lite där inne. Gick till scenen och såg paraden med flaggor, trumpeter och trummor.  Det hölls tal, sosse pladder om du fråfar mig om välfärd och grejer, skit tråkigt onödigt tal, men han insåg väl att detta var enda chansen att spy ut sin tro till de rödgröna vännerna, inte jag med andra ord. Sedan var det vacker musik, barnkör och utdelning av kulturpriset. Träffade en del jag kände och passade också på att åka häst och vagn, en 20a för tio miunter i den vackra parken tyckte jag var billigt och jag fantiserade om att han kunde tagit 100kr betalt minst om det varit i GBG. Den snälla nordsvensken (hästras) Hedar och kusken Per Madestam (som jag tror många av mina läsare känner igen) fick jag en pratstund med.
Sist men inte minst var det rasparad av hundar och jag tog tillfället att klappa massor av taxar, papilloner, schäfrar, labradorer, dalamatiner och jag var helt salig bland alla hundar nu när jag inte äger någon själv. Får inte heller glömma den underhållande agillityn, det var det bästa på hela dagen.
Mats på Frestelsen
Viola på Frestelsen
Corvetter
Mer Corvetter
Exprimentmuseet
Paraden
Åka häst och vagn

Gården ute på HEMNET

http://www.hemnet.se/bostad/gard-3,5rum-fridene-hjo-kommun-vastorp-johanneslund-3894417

Västorp Johanneslund

-

Fridene

Lantligt beläget hus som renoverats under de senaste åren. Nybyggt uthus med carport och pannrum. Ladugård med litet hönshus och möjlighet till förvaring alternativt garage. Ca 2 ha mark. I Korsberga finns skola, dagis, fotbolls klubb mm.

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan. Byggnadsår 1940. 3,5 rum (kan göras om till 4,5 rum), varav 1-2 sovrum. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. Tomtarea 2 000 m². Tomten: Trädgård med valmöjligheter, en del som är lummig och skuggig med fruktträd och blommande buskar.
Stor öppen gräsmatta med mycket sol och det finns en rabatt.

Planlösning: HALL med garderober.
TVÄTTSTUGA med tvättmaskin -11 och tvättho. 
DUSCHRUM med plastmatta, målad vävtapet, wc, tvättställ, helkaklad dusch samt fönster.
KÖK med matplats för 2-4 personer, laminatgolv, spis, diskmaskin -11, kyl och frys i fullhöjd, stort skafferi samt utgång till altan i syd/väst läge.
MATRUM med laminatgolv.
VARDAGSRUM med parkettgolv.
ARBETSRUM med parkettgolv och trapp upp till övervåningen.

ÖVERVÅNING
Stort rum med golvvärme och laminatgolv. Hela övervåningen används idag som SOVRUM. Övervåningen kan delas av så att man får två sovrum om så önskas. Förråd finns i sidovindarna. I en del av sidovinden har man förberett för att kunna sätta dit en wc och ett tvättställ - rördragingarna är gjorda.

KÄLLARVÅNING
Enkel källare med två förrådsrum.

Byggnadssätt: Grund: Natursten, Betonghålsten. Stomme: Timmer och trä. Bjälklag: Timmer och trä. Fasad: Stående panel, målad 2012. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glas. Ventilation: Självdrag.

Egen grävd brunn, protokoll på vattenanalys finns, 3 k-brunn med infiltration. besiktad utan anmärkning. 
Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via ved-panna från 2011. Installerad: 2007. El, stammar: Ny el är dragen i hela huset. Jordfelsbrytare finns.. 
Övrigt: Nytt tak 2011, allt bytt ända ner till takstolarna.
Dränering är utförd 2007.

TV: Egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internet: ADSL.
Övriga byggnader: Nytt uthus med carport för 2 bilar. Vedförråd. Groventré med tvättmaskin och förberett för ett separat badrum. Pannrum med vedpannan, kulvert går från detta hus och in i stora huset.
Hundgård finns i anslutning till det nya uthuset.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 377 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Används idag som förråd och garage samt att man byggt upp ett litet hönshus i ena delen av ladugården.

Impediment

Ett skifte runt husen, beskaffenhet okänd.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd
Utföres av Anticimex.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Kraftledning.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Kraftledning.

Övrigt

Lantligt beläget hus som renoverats under de senaste åren. Nybyggt uthus med carport och pannrum. Ladugård med litet hönshus och möjlighet till förvaring alternativt garage. Ca 2 ha mark. I Korsberga finns skola, dagis, fotbolls klubb mm.

Vägbeskrivning

Från Skövde: Åk mot Varola kyrka. Höger mot Blikstorp. I Fridene korset tag höger och åk ca 2 km så ligger gården på vänster sida.

Från Värsås: Åk genom Djursätra och fram till T-korsning vid Karthagen. Tag höger och åk ca 3 km så ligger gården på vänster sida.

Från Hjo: Åk mot Korsberga och vidare mot Fridene. I Fridene korset kör rakt fram ca 2 km så ligger gården på vänster.

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. 

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl. 

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.


Juni

Målat två rum vita.
Sålt mitt akvarium.
En höna har dött.
Viola har stått utan att hålla sig i något i hela tre sekunder.
Viola äter bara välling 2-3ggr dygnet.
Min bror och hans familj samt min mamma har sovit över en natt.
Viola har haft barnvakt.
Tvättat massor.
Städat huset.
Planterat mer blommor.
Ätit gott.
Bokat in en semstervecka på Hyppeln när huset är ledigt.
Lagt ut fler saker på försäljning.
Pratat med mäklaren.
Imon kommer fotografen.

RSS 2.0