ärenden

Igår var en turbelent dag i våran lilla familj, mer än så vill jag inte gå in på. Sov dåligt den natten, var till och med uppe en sväng mellan 4-5 på morgnen och hängde tvätt, plockade ur diskamskinen och pulade med annat. trött dag.  Efter att en dam från sparsmakar varit här och gett oss råd hur vi ska styla hemmet inför fotografering och visning så åkte vi till Skövde för att uträtta ärenden. Mats köpte en vit slips till begravningen idag. Ska ta farväl av min kära mormor Viola, jag som knappt fällt en tår över henne  kommer nog storlipa imon, då släpper kanske allt och att jag verkligen förstår att hon är borta. Men man får jag gråta floder på begravningar, mormor ska ligga brevid morfar såklart.

I Skövde var vi inne på Maxi och handlade gott, men efterom jag inte hittade katrinplommon i den stora affären fick det bli fördig puree som Jolan ska få. Jag blev arg medans jag gick i barnmat hyllan och skällde ut burk efter burk. Visst allt är 100% naturliga råvaror men vem vet vart dom är ifrån, hur långt de har fraktats, vilka miljöer de är framställda i, hur djuren som ligger i burken har lidit.  Jag förstår frotfarande inte hur svårt det är att göra egen mat, det är ju super enkelt. Jag fruser ner och bunkrar upp som aldrig förr.  Idag har jag gjort lax till lillan tillsammans med  brocoli, blomkål, ärtor och lite persilja, det var nam nam.  Hon äter ju som en häst och kan äta hela tiden om det så bjuds. Gjorde även en smarrig mellis till henne med turkiskyoghurt och varma björnbär som jag mixande. Köpte också mer blommor att ha ute i en blomsterhandel samt gjorde ett ärende på banken.

Jag och magen i Köpenhamn för snart ett årsedan (tror jagh är i vecka 26 eller något på bilden mitten av juni)

Dax att tänka i dagisbanor

FÅtt höra att det är lååång kö för att få en plats i Hjo så det är lika bra att börja söka redan  nu, men vilket dagis?
Jag har ju jobbat på flertal av dom men alla är bra på sina vis. Har pratat med Mats och på första plats ska vi nog välja Ur och skur, fast jag vet att det är den populäraste förskolan i Hjo typ och de har bara plats för 25 barn, men man måste våga chansa.
Sen ska vi nog ta den nära sjön som ligger i parken, funderar dock på om inte de är ett kristet dagis, men vad gör det? Vi lever ju trots allt i ett kristet samhälle. Och på tredje plats Skogshyddan, ett "vanligt" dagis.

Igår var vi på öppna förskolan där vi var hela 14 bebisar med sina mammor och en pappa. Viola klarade av att koncentrera sig på maten denna gång så hon åt en stor portion av det jag gjorde igår till henne nämligen ekokorv med rotmos och idag har jag gjort skinka med ris, ärtor och kantareller till henne.  BVC sköterskan överraskade mig med att säga att Viola inte behöver ha någon ersättning längre om hon äter så bra. Då blev jag glad för den där ersättnngen är sjuk dyr och hon äter den tillsammans med välling så nu räcker det bara med välling till kvällsmålet.

Ja just  det, Mirka från "familjen annorlunda" väntar sitt tolfte barn, grattis till er.

lekparken

Igår var vi varit i lekparken i Hjo, samtidgt som vi uträttade några ärenden. Jag sprang in till Hem&Hobby och köpte ett fotoalbum som jag ska sätta in de framkallade fotona i, det är roligt med "äkta" bilder också.
Ska framkalla ännu mer foton nu när jag väl är på gång. Har också sökt två joo i lantbruksfaktorn jag ska också söka ett jobb som fritidsledare på mitt gamla jobb.

Tillbaka till lekaparken, vädret var lagom varmt med lite moln idag men vad gör det. Viola satt på Mats axlar när vi tog promenaden igenom parken och hon var överlycklig över det. Vi gick förbi dagiset jag och Mats tyckte barnen var så söta när de går in för sina lekar så mycket att det blir helt snurriga. En lite kille på lite över ett år (tror vi) sprang det fortaste han kunde över gräsmattan och vi gick lika fort som han sprang, så söt.
Viola tyckte om att gunga och skrattade högt !
Rutchkanan och lite andra roliga saker provade vi.
Gick tillbaka in till stan och tog en glass som vi åt vid sjön. Tänk att snart kan vi gå hit obehindrat när vi vill om vi väljer att bosätta oss i Hjo.

Måndag

Hon är så duktig min lilla flicka. Nu har hon inte ätit välling på 8 timmar, istället har hon ätit gröt och ägg och till lunch kött och rotmos jag gjort till henne. Gjort massor av små barnmats lådor och jag känner mig så nöjd och duktig, fast duktigast är ändå jolan som bara frossar i mat istället för välling.  Ska bli två mål mat till för henne idag, en fruktstund med päron och apelsin och sedan en smörgås med  messör på. Hon klunkar gärna i sig vatten till alla måltider. Jag har fortfarnae inte provat någon branmats bruk och varför skulle jag göra det när min (våran) mat duger till henne. Har inte provat någon smoothie eller saft/jucie  och ser inte någon anledning när hon gillar naturell frukt och älskar ju vatten.

Idag har vi bokat fotografering inför försäljningen av huset, så snart kan vi se våran lilla gård på hemnet, både kul, läskigt och lite tråkigt.
today

suddiga bilder

Detta golvur gjorde min morfar 1987, nu står den och slår hemma hos mig.
Hackefors Linnea 12 delar med alla fina tillbehör. Mormors bröllopsporslin.
Kristall vas och åtta fina snapsglas
Mormors blå safir samt hennes förlovningsring
Ett stensmycke jag gjorde till mormor 2004.

Lördag

Jobbig dag det varit idag men löste sig ändå bra. Allt började med att vi fick sovmorgon för tredje dagen i rad enda till 09.00 då jag väckte min lilla pärlan som sov så gott imellan mig och Mats. Hon är så fruktansvärt varm på nätterna och ligger i bara blöja och utan täcke. Fast jag tog av henne  blöjan tidigt på morgonen för det var så våt och la handuk under henne och då sov hon jätte gott.
Väl vakna och möättade åkte vi och lämande Viola och bytte till en skåpbil och åkte för sista gången till Habo för att hämta de grejer vi ville ha av  mormor, minnen och livsverk. Min morfar var möbelsnickare och gjorde fantastikst fina möbler som nu delats ut i släkten. Jag fick ett litet vackert bord samt en golvklocka som han gjort. Bilder kommer imon. Jag valde också en av vigselringarna, samt en annan blå ring som hon använde jämt som hon också hade när hon somnade in. Sedan gjorde jag ett stensmycke till henne när jag var 15 år som jag nu tog tillbaka.  Lite annat smått blev det också,  som grytor, två serviser, kylklampar, förstongsglas, adventsstjärna och husshållspapper.

När vi var klara åkte vi till Mats föräldrar där det bjöd på grillat vildsvin med årets första skörd av hemmaodlad färskpotatis. Jag fick dricka rödvin eftersom det är morsdag imon.
Jag och min dotter idag. Måste påpeka att jag älskar min kilklackar och skulle kunna leva i dom.

Torsdag

Igår var det proffsig sminkning som kletades på under eftermiddagen i världens bästa butik The body shop. Jag blev nöjd med mina brun/guldiga ögon och alla råd och tips jag fick. Tillsammans med J,T och E så gick vi sedan vidare till Pims och satte oss ute i solen och drack rosevin. Solen var stark och vi kände att vi inte kunde sitta där och bli stekta länge till så vi gick vidare till Glädje och beställde mat. Där var skuggigt och skönt, alldeles lagom varmt och jag beställde en vegetarisk rätt medans de andra tog fisk. Glädje som satsar på EKO och närproducerat så långt det går, och det är ju verkligen min melodi med EKOprodukter.
Tiden går fort när man har trevligt och efter mat, efterrätt, och med vin så lämande tjejorna mig  de slutar nämligen på högskolan imon och skulle ha redovisningar och grejer. Jag ringde M som skulle köra mig hem och satt skönt för mig själv och väntade inte honom med ett glas vin. Klockan var nio på kvällen men det var fortfarnade jätte skönt ute.  Jag hade på mig linne och en vit kjol, tillsammans med ett par sommriga kilklackar som är sådär lagom  höga med sin 7cm klack.
Det var väldigt skönt att komma bort både från barn och sambo en stund, får lixom mer energi sedan när jag kommer hem igen.

Onsdag

Idag har jag varit och jobbar 07-16 utan rast :(  det har varit en lång dag och mitt i all hast när jag stack i morse fick jag både med min och Mats telefon med till jobbet. Hur skulle Mats veta att det är jag som är boven i dramat? Då kom jag på en fantastiska ideen att jag ringer honom, men det var ju lättare tänkt en gjort eftersom vi inte har något hemtelefon. Jag fick helt enkelt logga in på hans egen facebook och skriva en fin statusrad som verkade som han var mer eller mindre shitzofrren.

Imon, torsdag så ska jag tillsammans med J och vänner till henne gå till Body shop och bli lite extra fina med deras braiga produkter, sedan hoppas jag vi hinner med att sätta oss och ta ett, två eller kanske tre glas vin och bara tjata. Ja, jag ser  riktigt framemot att sitta lite salongsberusad mitt på dagen i Skövde, just bara för att det var över 1,5 årsedan jag gjorde det sist. Har till och med bestämt att jag ska börja ta ett glas vitt, sedan ros'e sedan rödvin och kanske avsluta med några tequila. Nej jag tror jag hoppas tequilan, jag är inte 22 år längre.


contagion

Såg just de intressanta pogrammet, vetenskapens värld på SVT (älska SVT)  som handlade om smittsamma, dödliga sjukdomar. Det är tydligen rätt lätt att göra SARS mer aggresiv och smittsam. Tänker om en dödlig sjukdom kommer ut bland oss människor. Som jag alltid sagt, de största hotet mot oss är oss själva. Väder, naturkatastrofer och sjukdomar är väl typ de enda vi inte kan styra över. Foskare gör nu tester på fågelinfluensan, sars och andra dödliga sjukdomar. De gör som aggresiva och gör de mer smittsamma, testet görs på små stackars illrar eftersom deras organ fungerar likadant som hos människan.
De dom kommit fram till är att om dessa virus "kommer ut" så kan vi se spanska sjukan och digerdöden som lindriga och mycket mindre smittsamma en vad dessa nya sjukdomar kan göra. Att över hälften av männskiligheten utrotas minst !  Intressant.  Forskarna ville vara dumma och i detalj redogöra hur de hade gort sjukdomarna mer smittsamma och farliga och redovisa detta i världens två ledande naturskrifter men landens  ledare stoppade dem. Det skulle vara för simpelt för en annan att göra sjukdomarna och sprida dom.

Jag tror förr eller senare kommer detta drabba mänsligheten naturligt, allt har sin gång. De drabbar sälar (sälpesten) ca. var 20onde år och lämlar var fjärde år. För månge på ett ställe om ni frågar mig, att man blir resistent mot de flesta sjukdomar och till slut blandar de sig eller nåt och en ny sjukdom tar liv och ingen överlever den. Det är vad jag tror. Kan hända imon eller om 300år. Vad tog SARS, fågelinfluensan,  svininfluensanEHEC osv vägen förresten?

Vara bara några tankar jag fick när jag såg vetenskapens värld och var tvungen att skriva av mig.

Här är en trailer som handlar om när en epedimi bryter ut. Som snart kommer på Bio.
contagion trailerViola

Jag har slutat med vad som händer varje vecka nu. Viola är snart 7,5 månad stor. Lilla damen har fått två tänder och äter helst gröt.
Här kommer ett bildregn på min härliga dotter
sjuklingen fem månader
broccoli är namnam

Det blev förresten en Acta Graco till lillan som bilbarnstol. Värsting modellen !  Men vi köpte ingen utan fick den som mats syster har haft till sin dotter, ska prova den ett par månader och se om hon gillar den, sedan kanske vi slår till på en  ny.

hundlösa

N
Nu har vi inga hundar mer, min Papillon, Smoothie tog vi bort  andra januari och Lexi sköt Mats i lördas efter att hon bitit hål på honom så blodet spruta. Han skulle bara flytta henne i soffan och då högg hon. Då fick vi nog, de kunde lika gärna varit Viola som pillade på henne och då skulle hon nog knappt haft ärmen kvar.

Allt känns jätte tomt och vi är jätte ledsna, ingen av oss har levt utan hund. Saknar dom jätta mycket bägge två. Nu är ni tillsammans igen och hon ska, lixom Smootih få en gravsten och de ska lilla brevid varandra.

öronproppar

För att svara er som kommenterade igår så kan jag säga att jag är sjukt bra användare utav öronproppar, är totalt beroende av dom. Jag har bara ett litet taskigt handikapp jag har så jäkla små öron (något som jag föddes med) så propparna brukar åka ut väldigt lätt, det är samma när jag har hörlurar, jag kan inte använda vanliga snäckor som ni andra "storörade" ^^ personer utan få köpa sånna där andra om jag inte ska se ut om en tönt och ha sånna där stora kåpor runt huvudet.

Fyra timmar har jag fått till sömn idag iaf och det kommer nog vara allt som blir, Nu är det strax mat och Mats har rök vildsvin, kantrarellsås och ungsbakade grönsaker.
Jag och Jolan har varit iväg och handalt mat idag med Mats kort och då blir det allitd lite mer och finare mat än när jag handlar.  Funderar på vad jag ska ta med att titta på inatt på jobbet, igår såg jag på två domedagsfilmer och känner för något lättare inatt. Mats föreslog "Blair witch projekt" eller "Paranormal activity" vilket jag fort röstade ner.  Jag som egentligen är en ganska mörkrödd människa och väldigt vidskeplig har turen att kunna tänka bort dessa saker när kah är på jobbet nattetid. Jag menar att jobba natt på ett äldreboende kan ibland vara lite läskigt, egentligen.

Fredag

Två nätter kvar to go. tre nätter i rad ska jag jobba, 10timmars pass utan rast tar på krafterna, Att sitta stilla så still och samtidgt hålla sig vaken är inte vårt då jag väljer att sitta på de mest obekämaste stolarna i alla de möjliga konsitga ställningar för att få det nårolunda bekvämta. phu.  45 timmar på sex dagar. Goa pengar att ha men det är jobbigt vill jag medde då jag inte hittar rutiner för att sova på dagarna. Somnade fyra timmar när jag kom hem men behöver nog yttligare en lur för att orka, det är den som är svårast att komma till ro med. Har en fundering på att åka till jobbet redan klockan 18 fast jag inte börjar förens 21 och sova där en stund innan. Där finns inget barn som skriker och kan väcka mig.  Mats är hemma och tar han om lillan men han har också saker att göra.

Skattat och klart får jag ut cirka 100kr i timman när jag jobbar natt tror jag, det är sp många olika ON tillägg för natt/helg/röddag osv. Har ingen koll.  Sen har jag semestertillägg på 17kr i timman. Sen ska skatten ta sitt och facket sitt.  Jag gillar att jobba nätter hur som helst eftersom det är långa pass och sedan ledig minst 14 timmar. Och fler nätter kommer det bli, det vet jag .

Fan var jag hatar dessa flugor som surrar kring mig här hemma. Mats fick för sig att vädra ut vilket resulterade till att miljoner flugor nu parar sig i våran skinnsoffa och äter smulor på golvet.
bild från 2008 då vi odlade solroser på 1hektar av våran mark, de var fint.

ja vart ska jag flytta??

Rätt köpare, rätt pris så flyttar vi nog.  Vi vill flytta men samtidgt inte. Vi har allt vi vill ha här, avstånd till grannar, det luktar koskit om våren samt tusen flugor inomhus på sommaren.  Men ingenting blir klart eller färdigt och nu har vi någon viktigare att tänka på och lägga pengar på. Vi är nämligen fattiga människor som aldrig har 500.000 över i fickan till att renovera vissa saker som vi vill göra. Därför.
Vi söker något mindre och mer färdigt om det blir något vi hyrar eller köper får pengarna och markanden avgöra.
Jag älskar vårat Johanneslund som vi bor i. Så vackert, stillsamt och mysigt. Jag kan lätt tänka mig att köpa tillbaka detta när ungarna flugit ut och man har tiden och förhoppningsvis ekonomi och leva den drömmen som vi vill. Vi har en dröm med Johanneslund men vi är unga och vill som sagt göra andra saker nu.

Så vart ska vi bo?
Vi är öppna förförslag men helst Hjo där jag har nära till mitt jobb och dessutom är det Sveriges bästa, finaste och trevligaste stad. I LOVE HJO.
Framtiden får utvisa. Först  och främst ska gården bli såld om den nu blir det, vem vet vi kanske ändrar oss.

sockerchock

Ja då har familjen Whalström från familjen annorlunda ännu berikat världen med en liten grabb inatt, Grattis !
Fåtal om socker och bebisar så  håller jag fortfarnade löftet om att försöka undevika alla sockerdroger för min tös, inga sliskiga godisar, läsk eller annat som finns att köpa på bebisavdelningen på ICA,  allt som är 100%natruligt utan tillsatt socker tror jag icke på. Smotthisar och jucier till små barn som är klämvänliga, Varför lixom? Vad är det för fel på den mest naturligaste vätskekällan vi har, vatten?  Jolan giller vatten och det gör  jag med, dessutom har ju vi egen brunn så vi kan kontrollera rätt bra vad som hamnar i vårat vatten. Häller vi ut en liter arsenik i trädgården ja då dricker vi arskenik. Nu gör vi ju inte det så för det mesta dricker vi renat regn vatten samt Lexis kiss och bajs och det känns bra ^^ .

Jag däremot handlade godis för några veckorsedan eftersom jag kände mig "söt sugen" men usch vad jag bedrog mig, efter bara några bitar ville magen vända sig in och ut och jag kände hur sockret gav mig en äcklig energikälla då jag bara yrade runt i hemmet. Nej godis var trots allt inget för mig och det ska jag försöka komma ihåg lite bättre nästa gång jag får för mig att köpa godis.  Inget sockerberoende här iaf.  Klart jag tar en kaka eller dricker läska när det bjuds men hallonbåtar, choklad eller suranappar har jag helt tappat suget för.

Jobbade natt i förrgår kväll och idag ska jag jobba kväll. Skönt att komma tillbaka till arbetsplatsen känner jag samtidigt som jag letar efter nytt jobb och boende. Mer om det en annan gång jag skriver för nu ska jag åka till Skövde och prova ut en barnstol till lillan. Tyvärr finns det bara babyproffsen i skövde och dess snorkiga personal, men vi ska prova en som vi tycker är bra och leta efter en sådan på biliigare och trevligare vägar, tänker bojkotta den där skitaffären babyproffsen.
Tack för mig.
såhär glad och utvilad var jag efter 8 timmars värkarbete och 15 minuter krystande. Sedan måste jag skryta om att jag inte hade någon som helst smärlindring heller, trots att tanken var att både vräka i mig ett och annat men hinner man inte så hinner man inte.

.

Såhär fina var vi i lördas på Fredriks dop.
Ska jobba inatt, inte jobbar på nio månder men det känns bra att hoppa in lite nu. Mats ska vara pappa ledig och jag står på inrigning på mitt gamla jobb.

bilder från Hyppelnbesöket

Åker tåget både till och från Göteborg, resan på 1,5 timme gick bra efter att mutat henne med brödsmulor, välling och lekt med tågets inredning. Viola kostar hela femkronor  för att få följa med på tåget.
Åkte buss till och från Hyppeln yttliagre en resa på 1,5 timme som innebar blöjbyte på bussen, matning igen och sedan en väldigt trött bebis som somnade.
Sist men inte minst så åkte vi färjan till Hyppeln, allt som allt tog resan 4,5 timme från Hjo till Hyppeln.

Nu är min lilla flicka riktigt berest tycker jag trots hennes ringa ålder. Hon har varit i Göteborg, värmland på skidsemester, Hyppeln flertal ggr, Danmark och åkte alla olika transportmedel förutom flyg och rymdraket. Hon har sovit på fyra olika platser förutom här hemma över natten. Så länge mamma och pappa är hon ju nöjd med vart hon en hamnar.

Jolan och hunden Håkan.

jag en egen liten politiker

Vart vill du att din skatt ska gå till?
Om du fick välja och lägga olika procent på en och samma kategori eller dela upp procent på olika kategorier.


exempel 1

20% skolan
30% polis/militär
50% sjukhus

exempel 2

100% till social hjälp

Tänk dig att varje kategori har en stor "ledare" som måste tala bra om sin sak så att den utvecklar/blir bättre så vi vill lägga våran skatteprocent där.

exempel på kategorier:

Skola
Polis/militär
Kungahuset
Sjukhus
Äldreomsorg
social hjälp
väghållning

...detta var bara några exempel hur det skulle kunna vara uppdelat.
Vad tycker du om min ide??

från nallen

Det är inte lätt att vara en liten bebis och ta in så mång a nya intryc, hon blir trött vet ni. Igår åkte vi tåget till gbg det gick kalas. joöan mumsa smörgås åt vällig lekte och sov. Det märkd att hon åkt tåg några ggr innan i mn mage. Sen gick vi till pappas jobb förbi både nya och gamla ullevi, där fick jag paj och en kolosalt stor bajsblöja att byta i de lilla personaltoaletten. Jag städade så gått jag kunde efter mig och fick för först gången byta hennes kläder som också car nerbajsade. Det var tur i oturen att jag hade med mig en resväska full med kläder till henne. Allt som allt tog hela bytet 30minuter sedan var det bara att ta på jolan hennes dkor och ta en promenad ute på gångbanan fram och tillbaka. Hon kan gå riktigt bra nu och om hon ser något kul framför sig vill hon gärna små springa lite. Jag måste påpeka vilket duktigt och framåt barn jag har.

en sekund över

De tar på energin ibland att roa Viola från åtta på morgonen till 21 på kvällen då hon bara sover 3-4timmar på dagarna nu. Vad ska jag hitta på tänker jag ibland. Hon gillar inte att sitta ivagnen för länge heller då man är ute på promenad. Hon vill bara gå och gå och gå. Kan hon inte snart lära sig att gå så vi slipper knäcka ryggarna av oss när vi håller hennes händer när hon ska gå. Nu har hon inte velat göra annat en gå i nu åtta veckor då hon upptäckte hur skojsigt det är att gå. Hon har till och med fått ett par skor så nu kan hon också gå ute och inte bara inne.
Hon är trots allt den  goaste ungen i världen.

rubrik

Då har en helg gått, en helg som varot i fem långa dagar om  ni fårgar mig. Jag gillar mer vardagen eftersom då händer de lite saker utanför hemmet jag har lite på schemat helt enkelt och jag som både är en  schemamänniska och har ett stort kontrollbehov så passar vardagar mig som handen i handsken.
Denna lååånga helgen har vin planterat ett och annat, flyttat ut kycklingarna till hönshuset, sett valborgselden tillsammans med bl.a familjen Whalström ?  dom i Familjen annorlunda ni vet, från falköping. Näe vi känner som inte men  vi stod brevid som och  deras stpra mysiga familj vid valborgselden i Blikstorp.  en sak som jag måste berätta som jag tyckte var så gulligt/roligt var när ett av deras små barn ramlade och slog sig. Efter att han ramlat började han natruligtvis gråta och söka efter sina förlädrar bland allas ben.
Först gick lillen och kramade min ben, kikade upp och såg att han tagit fel, fick vidare till Mats ben och grät lite på hans jeans innan han såg upp och såg att det var fel ben  igen.  Gick vidare till C ben och upptäckte att de också var fel, de hittade hans mamma äntligen honom och kunde lotsa honom till rätt knän att  gråta på. Hans mamma A var nu stor och rund om magen.

Fåtal om mage så är det inte många timmar/dagar kvar till Nils och Johanna får babis, våra goda vänner ni vet. Hennes vattten har gått och av egna erfarenheter så sätter de igång henne max tre dagar efter vattenavgång.  Kör hårt, använd andning och STORT LYCKA TILL.

Imon onsdag ska jag och de anra mammorna ses på Almenäs för att se när 600 kor springer ut på grönbete. och på torsdag åker jag och Jolan tåget till GBG och hem till mamsen och pappsen.

RSS 2.0