Inget går som jag vill

inget går som jag vill. 
Haft otur bra länge nu, undrar när de vill vända???
har ont, är snuvig, vaknar vid fyra tiden på nätterna och har svårt för att andas, dumma luftvägar som inte vill bli helt friska. La en av halstabletterna jag har vid sängen i vattenglaset och sen när jag drack vara jag nära att spy. det finns inget värre när man förväntar sig att något ska smaka gott eller som de ska smaka och så gör det inte det. Vill inte veta hur mamma reagerade den gången hon drack snusvatten när hon trodde det vara cocacola. 
Hemstudier idag, yeah right. Kan inte hemmaplugga. Har  ju andra saker att göra här hemma en att sitta i lugn och ro och plugga en hel dag. 
Imon är det sista dagen på inskolningen och pedagogerna tycker det gått bra för Viola så det ska inte vara några som helst problem. 
Var förresten på BVC igår där Jolan fick spruta i vardera lår, längden var på 74.5cm och bredden (vikt) låg på 9.5kg så det är inte konsitgt att hon är sjukt tung att släpa runt på. Fick massa beröm från doktorn vilket fint barn jag har :) och det var inte nödvändigt med nåra fler läkerkontroller om vi absolut inte ville detta.
 
 

Vardag

Skola, hem, äta, dagis, BVC, Skövde, hem. Ja, dagarna flyter på helt enkelt. Igår blev Viola en stor flicka då hon bara sov på förmiddan men somna nu 20.00 på kvällen vilket inte är vanligt. Det gör inte så mycket för nästa vecka så blir det dagis på allvar med fem timmar  fyra dagar i veckan så jag hinner vara mera i skolan och dessutom har en rejäl klick med föräldradagar som vi kan nyttja när jolan blir äldre.  Hon trivs bra på dagis ocg inte alls varit blödig, tvärtom hon har skrattat åt de andra barnen när de gör tokiga saker och sitter och plockar med småsaker med två flickor som är 8-15månader äldre.  Skolas in ett till barn samtidigt nu som gråter mycket när pappa går, han är runt 1,5år.
 
Ägg är gott

Mikels kungsboa

Idag har jag och Jolan klappat Mikels nya tillskott i familjen. En fin Boaorms kille på ca 80cm. Snäll, kall och, len var han.  Blir själv sugen på att skaffa orm igen, vi får la se. Nu blir det ombyta och dop, tredja dopet för i år. Mats ska ha sin fina kostym flr fjärde gången i år. Tre dop och en begravning.  Fina blir vi, Viola ska ha en klänning hon fick i födelsedagspresent. Ska ända bort till Falöping och en liten bit till, Åsarphålan. Ska bli intressant att träffa barnets pappassläkt, aldrig sett dom förut, kommer väl inte fatta vad de säget, blekingebor. Dax för lite makeup så man ser mer levande en död ut i detta blekhetensland. Lite  anstiktskräm, brunkräm och mascara ska få göra jobbet, allt från Body shop såklart.
Visste ni förresten att kungsboa kan bli upp mot fem meter långa och väga ca, 80kg. 

straggling

Hårt och svårt är det.
Fick göra ett test idag i skolan för att veta var jag ligger i matten, tal från högstadienivå :S
När jag gick i högstadiet och läste matte så kunde man läsa A,B eller C tal i boken. A var lättast och C svåra tal. Jag läste självklart A och B men eftersom jag är så kass i matte så fick jag sedan nöja mig med att läsa bara A uppgifter. A uppgifterna låg på typ mellanstadie i nivå. Jag gick i liten grupp och fick extra hjälp i alla grundämnen på måndag förmiddagar då alla andra fick sovmorgon, inte så fräckt ,men nödvändigt. Vilket sedan visade sig att jag faktiskt fick VG i svenska både i högstadiet och i gymnasiet. 
 
I testet jag gjorde nu så kommer jag tyvärr få gå tillbaka till några uppgifter från högstaidet, men det är bara att bira i det sura äpplet och kalar av det, precis som körkortet, tråkigt, nyttigt, svårt, bra och jätte skönt när det väl är avklarat för det öppnar ju en värld av nya möjligheter om jag vill läsa vidare. Dessutom får jag både träffa nya människor och betalda studier. 
Men men men, jag hade alla rätt i allt vad som gäller negativatal, statisik och sådant som jag tycker är förbannat kul i matte.  Där emot kan jag spy över tal som typ 0.04*534= eller allt som har med akvationer att göra. Men men en vacker dag blir jag president eller nåt, ni ska få se.

Industriägg VS "friägg"

De sista dagarna i oktober och vädret är verkligen helt okej för att vara så pass långt in på hösten. Kan nog minnas vid denna tid förra året att det ver betydligt kallare. Länge leve våra höns som gör de dom ska, värpte hela sex ägg till oss idag vilket borde vara så att alla höns har legat i samma rede (trots att det har fem stycken att välja på). Imon får det nog bli  äggrör till frukost. Inskolningen på dagis börjar lida mot sitt slut och ska nog lämna henne själv där någin timme på fredag och nästa vecka. 
 
I helgen är det dop och jag försöker fundera ut vad jag ska ha på mig. Lättast är det nog för Viola eftersom hon har sex snygga klänningar att välja imellan. Idag vhar jag varit tre timmar i skolan, ska egentligen vara där mer men tiden på dygnet vill inte räcka till eftersom skolan in har natt öppet, dåligt !?.
De vita ägget med nummer är industriägg vilket ni kanske ser.
 

en trött flicka

Upp sju, vakna sex av min lilla dotter som tumlar runt och gnyr i sängen. Bli klar på en halvtimme, åka bil till skövde, sitta i klassrummet fyra timmar. Egentligen så ska jag var i skolan 8-16 men efter omständigheterna så får jag flexa lite nu i början. 
Vara hem till 12.30, äta lite, åka till dagis, vara där några timmar, åka iväg på annat. Det är mycket nu i denna vecka? Besök hit och dit, men det är kul.
så söt när du är ledsen också.

jag har börjat plugga :)

 Japp som det står jag har börjat P L U G G A.
Vadå tänker ni?
Jo jag blev kallad till ett möte som i Skövde som jaginte vet vad det innebär? Kommer dit, blir satt i en grupp, jag är inte så blyg av mig och börjar prata med några.
Vet inte vad jag gör där, tänkte att detta tar nog inte så lång tid. 
Där had jag fel, en person kommer in i "klassen"  "Hej jag heter M och vi kommer ses 8-16 måndag, tisdag och Tosdag ett tag framöver" .
Jaså du tänkte jag. och varför ska vi det.
Det var inte bättre en att jag ska läsa upp ett betyg som jag inte fixande i gymnasiet, eller vänta ett ämne som jag typ aldrig fixat och alltid fått "extra stöd med"  M A T T E. Men det är skönt att få det gjort och jag får betalt och träffa lite nytt folk så det skadar inte. 
Hur ska detta gå ihop?
Vi har EN bil, Viola ska skolas in och desstuom är det lite andra saker på G. Vette fan hur detta ska gå till  men en så länge har det gått bra. Hoppas jag är duktig nog att klara av detta någelunda fort. Har lust att göra högskoleprovet med :)
 

Viola ett år

Glömt att uppdatera lite om min älskling
Längd: 74.5cm
Vikt: ca 9.2kg (tung)
Viola går några meter varje dag nu själv men kryper helst, står stadigt utan att hålla sig i något och ställer sig upp när hon sitter i sin matstol (busunge.
Viola har kläder i storlek 80.
Storlek 5 i blöjor från Libero.
Hon tycker om att plocka i och ur saker samt putta omkring möbler. Hon äter allt och hela tiden och jag lagar fortfarnade egen mat till henne, fast hon äter ju det vi änter nu med salt och allt. 
Hon ropar "mamma" mycket och ofta och har andra små ord för sig.  Hon somnar runt nio och vaknar runt 7-8 tiden på morgonen. Hon är lite seg på att äta frukost och får smörgås då hon total vägrar gröt. Hon äter  själv  med sked dricker helst mjölk. Äter lite välling innan hon somnar och klppar händerna när hon är glad. Vi har också börjat skola in henne på dagis, det går bra men hon blir trött.
 

tröstshopping

söta stumpbyxor
Bikini
Kjol
 
sen försöker jag på toppen igen.
 
och några små¨luciasaker till min dotter.

Bilder från Violas kalas

Violas öppnar första paketet på morgonen
Stora tjejen ett år
 
Brevid sitter kusinen Fredrik sju månader.
Mormor/farmor och morfar/farfar håller Fredrik och Viola
 
Mor och son
Kusinerna
Violas alla 18 paket
Tårtdax
Violas tält hon fick utav mig och Mats i pres
Violas alla kusiner Viola ett år,  E 6 år, M 4 månader, Fredrik 7 månader
Kalasdukningen

många besökare

Kul att statistken har skjutit upp ordentligt här i Bloggen. Men varifrån den marknadsföringen kommer vet jag inte, kul är det.
Mår lite bättre idag så det blir nog ett besök hos ett par goda vänner i annan ort.
 
Jag beställde ju hem kläder, men nu har jag fått en mejl om att de klädesplaggen jag beställde var slut? Wtf, men  jag fick ju en beställningsorder och allt. Klantigt av företaget tycker jag.
 
Vet inte var jag ska ta vägen så otroligt mycket som händer nu, hela kalendern är full nu i Oktober månad, kul samtidigt men måstr allt hända på samma gång?
 
Jag och Viola gick upp tidigt idag ochvi har målat med fingerfärg och oj vad jag ångrade det, färg överallt, tur bara att den inte fäster så bra på möbler och på min hud :D
Några bilder på Viola & Lexi och denna sista bilder på Min mormor Viola som nu tyvär är död och min lilla Viola sex veckor
 
BTW. ser på unga mödrar och gråter när små barn föds, men jag grät självklart inte när min egen föddes, men allt gick ju så fort.
 
 

jag är en sjuk männsika

stackars lilla sjuka mig.
Förkyld, luftvägsinfektion och hostat så jag har ont i magmusklerna som jag inte äger.
Ringde vårdcentralen och fick nobben, antar att jag måste börja ljuga för att få hjälp. Blev ledsen och förbarmade mig över att jag betalar skatt. Fick köpa lite receptfri skit och be till de högre makterna.  Mats och lillan har åkt till violas farmor och farfar så jag får vila ordentligt. Tänkte försöka städa lite med och tänka över min framtid ordentligt.  Hur fan ska jag göra, roligt nog har jag flera allternativ att välja imellan :)
Ska på möte på måndag, dagis, tandläkaren och sedan en annan hemligt besök också.Hoppas vi kan bestämma oss snart och göra det rätta.

passa på

Nu tar jag bort gammalt från bloggen och sparar på ett USB. Målet är att bara ha kvar sedan Viola fanns i magen och framåt. Så skynda er och läs de gamla roliga jag har att bjuda på.

JA TACK !

 
Utsikt över toget, 4 ROK, mer en så vet vi inte. ska nog försöka få en kik på den. Tur att man har lite kontakter. Har bra känsla för denna lägenheten. Har kollat på åtta stykcken nu.

mycke nu

mycket som händer (mer än så säger jag inte)
Så glad, så ledsen på samma gång.
Väldigt väldigt spännande.
Vart tar allt vägen?
Hur ska detta sluta?
Min lilla Viola så stor, ett år och allt,
Inskolning på dagis.
Allt är bra, hoppas de fortsätter så.
 

Violas finfina presenter

I Söndas vad det kalas och här är några av alla de fina presenterna hon fick.
 
Presenter från mormor och Morfar
 
Minikånken ryggsäck till dagis
kritor som är lätta att greppa.
Presenter från farmor och farfar
 
Prenter från Faster och Violas två kusiner.
Mjuka byggklossar samt en lite virkad påse med olika fina studsbollar i som Viola bara älskar att sortera.
Från Violas gudfar och gudmor och hennes lille kusin Fredrik.
Två kejsarpärlor till hennes framtida pärlhalsband
och en Blå tyllkjol
 
Present från Min gudmor  (en av favorit presenterna om du frågar mig)
Presenter från mig och Mats
lekbollar
detta söta lektältet att fylla med bollar.
Violas pappa tyckte det var på tiden att hon fick sig en verktygsbil.
 
 
 
 

Många känslor

 Det är tre timmar kvar tills min älskling fyller  1 år.  ett årsdan jag satt/stod/låg här med värkar, vattnet gick ju sedan två dagar tidigare, Åh vad jag saknar spänningen av att snart föda ett barn , att det gör så hinla ont men att ändå få vara så medeveten om vad som händer, kroppen gör ju allt av sig själv. Så häftigt !!!!!!   Ett år sedan (?)  Vill igen, flera hundra ggr igen  !   Många känslor som kommer upp i  denna stund av det fantastiska som hände för ett årsedan.  Underbart, smärsamt, fantastiskt, sagolikt, overkligt men ändå så verkligt.
 
 
(inlägg 2011 13/10)

23:40

In till förlossnig. Hoppas vi får stanna.
 
Magen för exakt ett årsedan

Kul, not.

Nu när jag fått hem och betalt kappan så har det i vanlig ordning sänkt priserna på kappan med 25% samma var det när jag beäställde hem mina jeans, pang 33% blilligare när de låg i brevlådan.

en förmiddag i Hjo

Började med att åka till Öppna förskolan där det var stoj och lek som vanligt. Lånade ett babyskydd till Violas lillkusin som kommer imon och till bringar resten av veckan med oss. kul. handlade mat efter ÖF och var inne på Arbetsförmedlingen eftesom jag vill börja en utbildning NU. De kanske skulle ordnas, sedna fick jag nya förhoppningar om min framtid och vad jag ska jobba med framöver. De är trevlig på AF trots allt, väl till mötes gående och har bra svar. Inte så omöjliga alls. Imon blir det lite städning, hämta M och F vid tåget, handla presenter till hjärtat och lite mer mat som jag glömde. Mjölk, hårfärg, diskmedel, blöjor och annat vi bara måste ha. Mats är i skogen och jagar och jag sitter här ensam nu när lillan sover.
Kängade till tuppfan som jagar mig så fort jag går vänder ryggen till och kann nu inte vara nog försiktig här på gården.
 

älgjakt

varit lite dålig på att uppdatera har tydligen haft bättre saker för mig som att exempelvis klappa violarumpan.
Idag började älgjakten vilket resulterade i att en stor tjur (större en föregånde år) blev skjuten på morgonkvisten. Detta året av svärfar.

Torsdag

Besökt min goda vän Mikel idag för en  kvällspromenad med barnvagn och hans hund, kaffe efter det och snack om inkahealing, hans nya grej.  Min nya grej är att röja ur garderoben vilket det känns som jag gjort i flera veckor. Ska bort bort bort, säljas, få pengar för de man inte använder. Varför spara man så länge på kläder?  Tror jag verkligen att jag kommer komma i de där jeansen jag hade när jag var 14år?  Som sagt, det tar lång tid när man har en liten tjej som  drar ut det man precis lagt in eller inte vill sammarbeta när jag står och stryker och hon vill hålla i de varma strykjärnet, går inte för sig. Om en vecka ska allt vara bort iaf, och det jag inte får sålt vill jag aldrig mer se så det skänks till dom som behöver.  3kr kostar de billigast plaggen och den dyraste är min röda kappa och köpte förra hösten,  den kostar 30kr ( som hittat om du frågar mig).  Naturligtvis är det massor av barnkläder också upp till storlek 74 för nu har min stora prinsessa vuxit i kläder i storlek 80. 
 
Har gjort en ny Header. frågan är bara när jag ska hinna lägga in den.

fd

Jag tycker synd om dom.
Tycker så väldigt synd om dom.
Stackars stackars satar.
Tycker mer synd om  dem än om de svältande barnen i Afrika.
Orrefors glasbruk, volvo i Säffle. Tråkigt. Så svenskt. Så många jobb som försvinner.
Tänk dig själv om chefen säger till dig att du mister jobbet, tillverkningen ska flyttas utomlands, för att det är billigare. Sjukt.
Världen är orättvis.
Nu har jag 430st till att armbåga mig fram emot på arbetsmarkanden. 
Får väl glädja mig åt att jag äger en fin samling vinglas från Orrefors.
 
 

Dagisskammen

Skammen.
Tycker mig allt Sverige är lite konstigt ibland.
Man ska tydligen skämmas om man sätter sitt barn "tidigt" i dagis, alltså runt ett års ålder. Helst ska barnen vara hemma och bli matade med sked till det ska börja förskoleklass. Men det har jag sett hur sådana barn blir, de vet itne hur de ska hanetar barn, krav eller andra situationer då det blir tillsagda av andra en mamma och pappa. 
I USA setts barn på dagis från och med 1 månad och man får betalt mer en att vara hemma med sitt barn mer en tre månader.
I Danmark får barn börja dagis när de är sex månader.
I Sverige ett år.
Jag tycker man ska vänja barnen för dagis, rättså tidigt, Varför inte? de tar ingen skada av  det!  Dessutom så sprara man massor av F-dagar som man kan ta ut längre fram. 
Jag tycker ens barn runt ett års ålder ska kunna äta själv med sked, det kan mitt barn, för att hon vill det. 
Jag ska börja skola in min dotter när hon är ett år, sedan får vi se om det blir några timmar i veckan, har ju inget fast jobb så det lär väl inte bli så mycket, men om jag får fast jobb med fasta tider så ska hon vara inskolad och klar.
 

Nytt

Inköpt mer kläder, så nu får det räcka för detta året. Snygg lär jag bli iallafall.
Kjol
Kofta
Topp med djup rigning i ryggen
Sweatshirt
Svarta skinny low jeans
Fodrade skor

RSS 2.0