obetydlig

jag kan bli upprörd när jag tänker på mitt jobb. jobbar på timmar i hemtjänsten, alltså vid behov. och behovet finns skrämmande ofta kan jag tycka. varit där i fem veckor. fått ihop till ca. halvtid vi är ytterligare 4-5 vikarier. 7st heltids anställda uskor/vårdbiträden. ändå finns det förlite vikarier för att "täcka upp" de heltidsanställda. visst man kan bli sjuk, ta ut föräldrapenning, gå in i väggen, skada sig, vabba, ha ont och allt vad nu alka är. det jag kan se är att hi vikarier som är inne jobbar 2-4 heltid för att de ordinarie inte är där. ad är detta? jag skulle börja undra som chef!

nog om det.
som vikarie är man trots allt inte mycket värd eller har "rätten" till löneförhandla, personalträffar, utbildning, kurser, övningar eller ens några arbetskläder. de ordinarie får allt detta men inte jag. var är tacket lixom. att jag har ett jobb utan några garantier, ska jag vara tacksam? fattar faktiskt inte varför någon överhuvudtaget vill ha den anställningen jag/vi har.


dammat

två bra besked idag. jobb i veckan. besöka gbg på torsda. ätit gott. sovit gott. dammat av här hemma idag. åkt pulka. badat. lekt i massor. imon jobb. målaren kommer imon. laga pannkakor imon. nu ska viola sova.
viola dammat av väggarna i höjden 60-90cm

mats drar pulkan.
viola ville själv dra pulkan den sista biten. Detta gör hon också inomhus.

beskrivning av dagen

vakna 06; 44. frukost. mats sjuk. lämna på dagis. snabbhandla på coop nära. lämna mat. gå till jobbet. 10-16.går hem. lagar lasagne till middag. tråkiga besked. nytt hopp. förändring. viola leker. somnar i min famn. tar det lungt en stund. ledig imon. nu sova. lik min bror ?ler så fint när man har på blixten.
sötböna
lite nytt

 
 

gårdagens

gårdagens lunch, kräftor!.
söt snapsflaska en till annorlunda sbapsflaska
gårdagens kärlekspar.förmiddaspromenix

härliga vårbilder från promenaden på hyppeln. viola gick nog hela 250m innan vi tappade tålamodet av att gå myrsteg.
vårsol is på havet mats på sandtången svanar vackert, eller hur isigt mats+malin=sant mats vågar gå ut på isen i lillahamnen modiga mats

viola och håkan

viola grejar med hunden Håkan. hon är väldigt duktig, orädd och varsam med honom, se själva.matar håkan. matar mer sötingarna duktiga så lägger godis på bordet

och håkan är inte sen med

besök på mormors jobb.

idag har vi besökt mormor u på hennes jobb, nämligen skolan. det var det skojigaste jolan gjort på länge tror jag. alla varn ville leka, visa och ta på henne. viola själv spurang runt och tog för sig av allt. härligt att ses. hon åt och drack där också. tror vi hoppar över dagis och sätter henne på fritids. hennes sociala sida finns verkligen där och hon gillar verkligen äldre barn.
viola äter mat på skolan.
tittar på när de andra barnen leker viola leker viola kör bil leker med de andra barnen


test

igårkväll jobbade jag 16-21. efter jobbet hade vi bestämt oss för att testa en sakemojj, nämligen hur viola sover i bilen om man just reser på kvällen. flickebarnet som vanligtvis somnar runt 19-20 var trött när vi begav oss mot hyppeln. hon somnaee väl efter 20 minuter. stannade till i borås, sprang snabbt in på statoil och köpte smörgåsar, dricka och kaffe, hade inte ätit sedan 13:30. hon vaknade till av allt prassel men vad glad för det. hon pt nämligen lite hon med och drack sig otörstig en kvart senare somna hon igen. sov sedan hela resan och vi var framme. då vaknade hon till och jag förväntade mig att vi skulle vara beredda på att vara uppe några timmar men icke. hon somnade om igen i min famn medan vi satt och pratade en stund. flickan har verkligen dygnsrytm och det är jag glad över och allt sammantaget tyckte jag gick över förväntan bra. kan tänkas göras om vid fler långresor framöver. nu är vi på hyppeln iaf.

pulka till dagis

idag så ville viola åka pulka till dagis och jag var inte sen att ge efter. pulka it is. nysnö, solsken och lagom kallt ute. härligt det är att ha så nära till allt. dessutom är vägen till dagis mysig med en liten stig, gångväg, dammar, små vattenfall och små broar. nu kanske det lät som om det är jätte långt att gå men det är det inte, ynka tio minuter tar det att knalla.


Svar på kommentarer kring hästköttsinlägget.

 • Fast var inte det värsta med grejen egentligen att man ger andra mediciner till häst än till nöt och genom sälja häst som nöt så har man ingen koll på vad köttet kan innehålla. Men efter som att det tydligen är mycket mer synd om hästar än andra djur så verkar den aspekten ha glömts bort...
  15 feb, 22:06
   
  Självklart är det fel att hästarna som sprutas in en massa medicin INTE ska säljas som kött utan brännas eller var det nu gör med kropparna istället. Som jag skrev så tycker jag inte så synd om hästar, men samtidigt har jag mest bara sett hur de svenska hästarna har det, det kanske ser annorlunda ut i andra länder. Jag vet inte, kanske är naiv och tror att hästar har de bättre en hur kossor har det. Det jag däremot vet är att köttdjur (kor som föds upp till att slaktas vid en viss uppnådd vikt, ca 600kg eller mer) tycker jag är förjävligt. äter inte sådant kött.  
   
 • Helt rätt! 
  Testa gustafs korv, rent häst kött ;) faktiskt god. Dock e d ju mass producerat :/ 
  Men testa!
  15 feb, 21:49
   
  GILLAR !  ska prova. Men det är ju synd  att det är massproduktion. Ska ta reda på detta lite mer. 
   
 •  
  Enkelt, jag äter inte husdjur, och för mig har hästen samma status som hund eller katt... Sen spelar inte köttets karaktär någon roll för mig...
   
  Okej, jag respekterar att  du inte vill äta hästkött, BRA ! Jag äter nog allt kött som inte far illa och inte är/har varit en predator för det har jag intalat mig att djur som äter kött, borde inte vara lika gott kött som djur som äter mycket fibrer. 

tisdag

börjar få vanan inne att ha snygga hantverkare hemna. inte fel med lite ögongodis medans de står och gör min lägenhet finare. komplimanger får dom utav mig också, han blev visst något chenerad när jag sa att han såg bra ut. ville ju bara vara ärlig kommer tillbaka imon med då kanske man skulle bjuda på nybakat. hihi


Lördag

Ikväll blir det mello, monopol och gött käk tillsammans med min/våran andra sambo, lille unge M. Tredje helgen i rad vi umgås men har man det bra tillsammans så har man, inga krussiduller heller för den delen. 
 

fult pyssel

Tog mig i kragen och försökte göra något fint, hemmagjort, piffigt men det blev mest fult.
En ask innan
Efter, inklätt  i presentpapper

Det viktigaste och mest fantasiska

Listar det viktigaste och mest fantastiska jag  har upplevt.
 
Först och främst kärleken mellan två personer. Tänk att Mats är den enda personen jag får "välja"  i mitt liv, och jag känner att jag verkligen valt rätt :D
Att efter sju år tillsammans fortfarnade kunna skratta med varandra som som vi gör, en idag.
Djur, framförallt hundar, vilka härliga djur de är, personligheten och kärleken till som kan bli enorm och samtidigt en extrem saknad när de försvinner.
En dipp  i livet kan också göra gott, det får man aldrig glömma.
Gravid, att veta att något växer och gror inuti en själv, fick mig att växa som männiksa.
Vänner är det viktiaste du har, utan dom är du inget, en vän väljer du, en vän ska du vara rädd om.
Du blir vad du äter.
Du blir som du umgås.
Att känna bebisen sparka, det tänkte jag på förut, eller nästa dagligen. De lilla tecknet som gör att man känner att något mbor inuti en själv när man är gravid, obeskrivligt !
Att gå igenom lycka, sorg och katastrof med den man älskar, att utsättas för prövningar är vikitgt i ett förhållande och ett "test" ifall att det "funkar" inann man  drar i för stora växlar, ett råd bara.
Att föda barn, det coolaste jag upplevt att lyssna på kroppen och låte den göra jobbet, åter igen OBESKRIVLIGT.
När man reser bort och ett äventyr någon annanstans väntar.
Ta och ge. 
Lyssna.
 
Jag som tjockis.
 
 
 

de där med hästkött


 
Alla åt utan Conny, för de var hans Ponny.
 
 
Till och börja med är det självklart fel att maten har varit felmärkt, hästkött och nötkött är ju helt olika kött.  
MEN. Vem har sagt att hästkött är mindre bra kött ? Jag kan nog tycka tvärtom. Till skillnad från nötkött så har ju hästar i många fall en annan "uppgift" en att bara gödas, växa och sedan slaktas som köttdjuren (kor). Hästar stimuleras, får gå mer ute och oftast tränas och bygga muskelmassa, vilket aldrig är fel. de äter ju inprincip samma som kor, de har inte samma matsmältningssystem som de flesta klövdjur som vi äter har. Deras tarmsystem är mer  som kaniner(säger jag, djurvårdare som jag i grunden är). Djur som tränar sina muskler får fibrigare kött och rödare kött, rätt kött är ju gött. 
Jag har träffat många som påstår säg att de aldrig skulle stoppa en häst i munnen, why not?  Precis som deras kött skulle vara orent?  Kan inte minnas när eller om jag åt häst kött senast (äter ju inte produktions kött)  Men jag skulle nog tänka mig att äta de för att hästar framförallt många ggr har ett värdigare liv en vad många kossor är i närheten av att få. 
 
Hur tänker du nu?
 
 
Jag rider  min sköthäst, Svante

<3-dag

Har aldrig tyckt om denna dagen. Tycker den är rätt löjlig, patetisk och aldelles för förväntas full hos många. Personligen så skulle jag föredra att bli uppvaktad vilken annan dag en just denna ! Dels för att då "förväntar" jag inte mig att jag ska uppvaktas. Dels för att jag är hellre mer ensam på en resturang eller biograf en med massa andra kärlekspar som smackar i mörkret.  Det är ju denna dagen det "händer"  det förlovas, det gör slut det görs barn, det uppvaktas osv, det är inte så coolt att göra de där samtidigt som 100.000 andra om du frågar mig. 
Bojkott.

Viola 16 månader

Jag får väl snart sluta kalla min dotter för bebis antar jag. Hon är ju trots allt ett barn mer eller mindre.
Viola äter allt och helst alltid, hon får nu mest använda porslitallrik och sked och gaffel till maten. Dricka lite ur glas övar  vi på. Hon tycker om att dansa. göra små indianhopp, bli jagad,  kittlad, bada och att prata. 
 
Rita och pyssla är en stor favorit. gärna pärla pärlor, smaka på ny mat, leka med andra barn och göra allmänt mycket bus.  
 
 
Violas ordlexikon 
 
Mamma - mamma
Pappa - Babba
Viola - iåla
Hej - hejhej
Nej - Nej
Ja - hmh
Där - Dä
 
 
det är väl som orden som gör att vi förstår varandra.
 
 
Viola har kläder mellan 68-86 men för det mesta storlek 80.
Blöjor o storlek 4 och 5 från Libero.
 
 

nöjd

 
Super nöjd.
 

rinnsnuva AB

jäkla näsa. Bara rinner som en öppen kran, fräscht va. Imorse slog tempen bakut på 39.6 på mig. Tog febernersättande och efter tre timmar låg den på 37.5, sjukt.   Köpt en stor påse lösgodis att trösta mig med, någon gång om året är man värd lite äcklig lösgodis. Ont som satan i kroppen, börjar i knäna och går ut i varje led, känner mig som en 80åring.  ont i huvudet, sovit dåligt, vaknat varje timme. Druckit vatten. tagit på mig kläder för att senare slänga av mig dom, duntäcke och fleecetröja imellanåt.  

jätte sjuk. hela dagen.

Vaknar. Ont ont ont i hela kroppen.  Huvudet bankar  hjärtat går dubhelt så fort. Över 38 i feber.  Inga tabletter hemma  vill bara sova.  Gör ont när jag ligger ner.  Gör ont när jag sitter.  Döda mig.
Åker till hyppeln.  Hittar  ipre i bilen. Sväljer net dom. Jag och viola vaknar i gbg. Tog 1, 40 timmar ner.  Ont i kroppen
 Suttit för länge.  Huvudet villl inte följa med. Svag,   irriterad,  hungrig?   läskigt när man känner sånär. Ikväll mår jag bra. Nästan som vanligt.  Skönt.  Tänk vad lite frisk havsluft kan göra. 

Viola pärlor

Köpte prälor till lillan, sådana stora pärlor och tro det eller ej så fick hon trå på pärlor på en trubbig nål.
duktiga tjej som trönar på fin motoriken och vi pärlade ett halsband till henne. Förutom halsband tycker hon om att att sotera pärlorna, inte i färg kombination men i små högar här och var.

 

fredas shopping med ångest

En mysig fredag startade med att gå upp klockan 06. Var uppe en stund sedan somnade vi om igen och sov i 1.5 timme. Gjorde oss iordning efter frukost och lite städ.  Åkte till A6 där vi kollade på vårjacka till Viola, Porlan och Pyret hade finast (inte så konstigt). Men Kappahl hade också fräcka skinnjackor i små storlekar. 
 
 
Viola strosade omkring på A6, förresten så bär min dotter kläder från Polarn och Pyret idag. 
 
 
Provar jackor
 
Idag åker Viola till sin farmor och sover där, jag och Mats ska vara lite själva ikväll. Det jobbiga med allt är att Mats åker till Falköping imon han med för att tillbinga lörda natten där oc jaga på sönda morgon. Jag som inte gillar att sova själv, och samtidigt vara ute min dotter i nästan två hela dygn, snyft. Kom en tår när jag pussade henne på kinden och de gick ut ur dörren.  Aldrig varit utan henna så länge.  Jag ska nämligen jobba lördag och söndag så jag är ändå inte hemma så mycket.  Hoppas jag klarar detta utan att ringa Mats i panik lörda kvällen och tvinga hem honom, eller det får inte hända, detta måste jag ju klara av. Bor ju dessutom i en  varm och trygg lägenhet så vad skulle kunna hända?
Det blir nog bra det här intalar jag mig :)

RSS 2.0