branäs i bilder

        hela resan är 45mil så efter 30mil var det dags för lite rast på BK.
väl framme på kvällen i värmen så tog Viola snabbt fram pulkan som vi använde som pool, vilket var uppskattat
andra dagen, 30grader, bad i kalla klarävlen, mats GICK över till andra sidan älven med alla kläder på och självklart med fiskespöt i högsta hugg.
nya branäs, hotell och nattklubb. byggt på trre månder. inte klart ännu dock.
min fina sambo fiskar.
Viola ligger och plaskar i den svalkande klaräälven 200m från stugan.
Viola dubbelnappad
Oväder? nej då, bara mullrade i fjärran. inte en regndroppe.
blåbär fanns det gott om. (systemkamera bilder)
hittade inte många hjotron ,men vi gjorde ett försök. för hett.
på myren och plockat bär.
på hembygdsgården för fika, mysigt.
fin barnstol till ett fint barn.
Mats föräldrar var också med upp ,såklart.
Våffla, utav gammalt recept var mums som fika.
mor och dotter på hembygdsgården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viola snart 1år och 10månader

Vikt: 13kg
Längd: 84cm (tror jag)
Storlek 23 i skor, 86 i kläder och 5 i blöjor från Libero.
Hon kan det där med att stöka ner och göra oreda, att charma allt och alla och vinka till alla hon inte känner och  säga "hej hej"  förutom det så pratar hon mest jämt och använder sig av olika tonfall, ropar, ber osv.  Allt utveckling är helt fantastsikt.  hon säger också lite längre meningar, med två ord :)  Titta mamma, sitta pappa,  ha vatten osv. 
Vad ska jag mer säga, jo att hon är nästan omöjlig att slita sig från sin far, vill inte somna utan pappa, inte vakna utan pappa och jag duger inte till något utan det är han och hon, men det går ju över, för tillfället kallar hon mig också för pappa.
jag är glad att jag har den lilla flickan och finns i mitt lilla liv och tänker många ggr också på hennes små odågor som hon har för sig att det inte  vart tvillingar eller att man haft en liten bebis,  Vissa väljer ju att skaffa barn tätt, men jag är glad över att vi bara har ett barn, än så länge.
 
 

forts utflykt

påväg tillbaka från stranden somnade viola i vagnen, tror temp. låg på 27 grader,, , vindstilla och riktigt härligt bad och båtväder. vi lyfte på hela vagnen med de sovande barnet i båten och körde till nästa ö, Kalvsund de är också en pytte ö utan bilar eller affärer. allt känns så puttinuttigt. vi gick till deras mycket fina badplats, jag dök ner i vattnet och snart vaknade viola och ville bada hon med, sagt blev gjort och viola älskar att plaska i vattnet.

gick därifrån. jag i bara bikini. gick till lekplatsen, sökte skugga och åt lite mer fann en bra stor lekstuga som vi dukade in oss i, viola var nog gladast av oss alla utav de beslutet.
sen åkte vi till björkö och åt glass, sedan knippla och tanka båten sedan till hyppeln. där en ljummen och fin kväll väntade. helt magisk. jag och mats satt uppe på balkongen och stirrade ut, drack vin och mådde gott.lördas utflykt

i lördas besökte vi fyra öar under fem timmar. p med flytvästarna. ner med picknikkorgarna och iväg. första stopp Grötö.

jag kläd i vitt denna dag

grötö är bra fint, 70 året runt boende, ingen affär och inga bilar får köra på ön. srn har de snälla tama får nära stranden. picknick när vi anlände till stranden.

hade med oss rostbiff, hemmagjord potatissallad, melon, bullar, sallad, smörgåsar med brie och salami på.
bygga med sanden samt en del bad på grötö.


vill helst glömma....

har ni varit med om snedstag man bara vill glömma,  ni har säkert många lixom jag, Ibland hatar jag snedstegen, så himla onödigt och dumt, fast man  lär sig allitd något på att göra/prova fel,  det är mänskligt.  Det är en sak jag tänker på dagligen, vill bara glömma bort, virda tiden tillbaka och valt en annan väg.  
 
 
Hur som helst.
Varit en sväng på Rörö under förmiddagen, handlat mat där.  Tog båten tillbaka,Viola sitter och skrattar så hon nästan gråter när det kommer vågar och skumpar, bättre det en att gråta, hon älskar verkligen allt som hör kring havet. Vi packade in oss i bilen och åkte hem till knippla, åt mat och sov midda.  Sedan var det full fart igen. Viola ville fiska krabbor och det vissade hon genom att hämta håven, flytvästen och spannen från förådet, hon är så gullig när hon gör det och knatade mot bryggan.
Det blev varmt, vi badade och Viola badade rumpan i vanlig ordning.
Efter 20 minuter hade vi ett 20tal krabbor så vi hällde ut dopm på bryggan så Viola kunde  putta ner dom i havet med spaden, hon är inte lika modig som mamma sin som vågar hålla dom i handen. visst de kan nypas man man måste hålla som rätt, då kan de inte nypas. 
 

titel

klockan är 21:40 lillan somnade just. helt vindstilla ute. havet är spegelblankt och det är 21 grader ute, ännu.

åka båt

solat, badat och åkt massa båt idag. imon ska vi nog åka till grötö och sola och bada. ni vet mia på grötö. jobbat kväll. det börjar närma sig. masso ansvar väntar. älskar
sommaren.


underbart.

sitter ute. underbar kväll. på balkongen. lyssnar. hör människor dricka öl och är berusade i hamnen, troligtvis i sin båt. dov musik från krogen. syrsor spelar, mest för att påminna mig om att det snart är augusti. dom i huset över höjer rösten, osams om något. viola sover i rummet intill. går och tittar på henne, är så fin. ibland får jag lust att väcka henne, vill umgås, leka och prata, underbara lilla varelse. jobbar så många kvällar, missar henne under eftermiddagarna. strandskatan har inte lagt av för natten, tycker om detas läte. det är sommar, kl är 23:38 det är 19 grader ute och vindstilla älska.

jag är så glad.....

jag är så glad över att jag inte har två barn just nu. violas utveckling är fantastiskt, oundviklig och så fort kommande. hon lär sig så mycket och jag vill inte mista en sekund av det vi lär oss av varandra. att ha ett litet spädbarn som stoppar mig frpn violas utveckling och och allt hon lär sig. vill se min lilla stora flicka växa upp innan fler barn väntas och på så sätt vara nästan lika närvarande när nästa knodd växer upp är våran melodi.

girls night out.

klockan är 9.15 och jag är såååå utvilad känns eet som. om några timmar ska jag jobba.
hur som helst bestämde jag att på min lediga dag (för det är inte många denna sommaren) åka till gbg, till mina flickor. sagt blev gjort. färja, bil, färja, buss, spårvagn, buss framme. rosevin. tjejsnack på balkongen, spårvagnen in till vasastan, äta på vasagrillen, Gothiacup invigningen, apmycket fotbollsungdomar från hela världen i stAn, kul. haökar in på Viktoria, dricker cafekarlsson. går halkar in på cheers dricker irish coffee.

hemma hos J God natt.

yesterday.

barnlediga igårkväll vilket innebar fiska, vin på klipporna och glo på folk. somnade ändå i vettig tid och vaknade med tuppen i vanlig ordning. nu hämta hem min dotter, ikväll jobb och som pricken över i:et är mats ledig i en vecka men jag jobbar. så han åket nog iväg ett par dagar mot dala med viola och jag får klara mig själv. om jag hade varit ledig också, så haee vi noh åkt dit allesammans, ellet seglat, ellet varit någon dag och natt i Göteborg. men men man får vara glad över att jag har jobb.
påväg mot de obligatoriska morgondoppetpromenad till nappträdet.
sovermidag.


tog båten från hyppeln till knippla.

moi igårkväll.

göttar i solen 22:00

underbara skot. Lätta, sköna och några år på nacken, still going.

både kustbevakningen och polisen var på knippla igår, vad kan detta bero på?


igårfin morgon

obligatoriska morgondoppet.

sommar, sol och topless

sitter på våran strand, jag och viola. de andra kan ju trängas på den andra stranden, själva föredrar vi denna stranden som ligger nära där vi bor fast aldrig någon här. här kryllar fågellivet, de luktar tång, hav och oändligt många olika och unika snäckor på stranden. viola springer längs med vattenbrynet, utforskar, plaskar, fyller hinken med vatten. jag solar topless och bara är här och nu. alltid älskat Hjalmarsudde platsen där jag är.

ung och fri eller ung och dum

igår kväll var en barnfri kväll vilket innebär andra rutiner mot vad jag är van vid som följande. dricka vin på en torsdag. ta hem vänner på kvällen som stannar över hela natten. gå ut och gå sent på kvällen. gå ner till den lokala restaurangen. prara med främmande människor. följa med pojkar till deras segelbåt och sjunga och spela gitarr till 3:30. komma hem och inte 6 vad jag heter. somna 05 gå upp 8:30. så nu sitter jag här och väntar på min dotter.

Jul. 04, 2013grilla, fiska och vin med mina bästa M, M och M. malin, mats och Marcus. älskar

RSS 2.0