påsk i stugan

Pärlor i påsk riset funkar det också.
 
 Viola lägger fjädrar på riset.
 
 
Violas påskpynt från dagis.
 
 
 

sjuka

har lite sjukstuga här hemma, jag och viola är superförkylda men det har inte stoppat oss för en sväng till parken. viola går gärna brevid och imellanåt vill hon skjuta på vagnen. stora tjejen tror hon att hon är. så söt så.


viola matar getter och fåren.
klappa hästarna

två lyckliga besked

min bror är numera förlovad vilket betyder arr det bara är jag kvar i min syskonskara. sen ett annat mycket efterlängtad besked men det är en annan historia.

mina älssklingar kom hem lagom till lunch jag sov till 07:46 srn somnade jag en liten stund till vid 11-12. de fick köttfärspaj när de kom hem. ska n har jag grejat med allt som behövdes göras här hemma imon är det inhandling som gäller.

när jag är ensam

sover själv i min lya inatt, så ljuvligt. Kom hem ochd et första jag gjorde var lite mat och sedan stoppade jag ner vardera fot i en plastpåse och innanför den plastpåsen mer en bara mina fötter så hade jag cool peppermint footlotion från the body shop. Skönt skönt. Jobbat ikväll och mina pälsklingar ska uträtta lite ärrenden på annan ort och jag hoppas att de kommer hem med en hundvalp till mig, men det kan jag väl drömma mer om.
Jag vill jag vill jag vill ha en liten jycke nu. 
Imon ska jag sova ut, sova hela natten utan att vakna sedan när jag vaknar ska jag göra vuxna saker som att städa, betala räkningar, tvätta och laga mat.

vattkoppor dag 4

kanske 10 riktigt synliga koppor ett trettiotal pyttesmå som kanske aldrig blommar ut. får höra att hon har rätt lindriga koppor, haft lite lite feber ibland men hon är helt som vanligt.
kopporna oäi pannan är riktigt fula. kanske kommet få leva med ett ärr.

vattkoppor 2

idag kan vi räkna till 20 koppor på violas kropp igår var det väl tio. verkar som de utvecklas mest under natten. i övrigt mår hon som vanligt. koppan i pannan som igår var en blåsa är idag skorpig. två andra blåsor har uppkommit ist.


vilar middag steg opp kl 06 idag.


koppan i pannan som idag är skorpig

koppor kring naveln
rygg och sidan.

Vattkoppor

Vattkoppor räknas till de klassiska barnsjukdomarna och är mycket vanlig. Symtom på vattkoppor är kliande vätskefyllda blåsor på bålen, i ansiktet, i hårbotten och sist på händer och fötter. Sjukdomen brukar gå över på ungefär en vecka. Vuxna som inte smittats som barn kan också insjukna.
 

Vattkoppor orsakas av ett virus som är mycket smittsamt och sprids i luften när den smittade hostar, nyser och andas. Eftersom det är en så smittsam sjukdom får de flesta vattkoppor redan som barn. Symtomen är i regel lindrigare ju yngre barnet är.

Föräldrar och äldre syskon som inte har haft vattkoppor kan få en svårare infektion om de smittas i familjen, då smittdosen ofta blir stor, och kan därför ha nytta av läkemedelsbehandling. Vuxna drabbas framför allt av hudinfektioner med svår klåda och i vissa fall smärta i huden. Behandlingen måste påbörjas så snart som möjligt efter insjuknandet för att ha effekt.

Vanligtvis får man vattkoppor bara en gång, men det finns studier som visar att enstaka personer har insjuknat mer än en gång.

Vattkoppor har oftast ett okomplicerat och godartat förlopp. Sjukdomen läker spontant ut på cirka en vecka.

Ibland blir kopporna infekterade av bakterier. Då svullnar huden och en kraftig rodnad uppstår runt kopporna. Det kan göra mer ont. Antibiotikabehandling kan behövas.

 

Viola har vattkopper, går på dagis.

 

Ser ni pricken i pannan till vänster
såhär ser den ut idag, plus tretton små märken till på kroppen lika små som gårdagen, blossar nog ut som denna imon.
 
 
 
Någon som kan ge mig tips vad man kan göra/tänka på /vara uppmärksam på osv.   TACKSAM.

för och emot

Jag är för månggifte 
Jag är emot p-piller (men det är bara i miljösynpunkt)
Jag är emot städning som en undersköterska i hemtjänsten (man vårdar, inte städar)
Jag är för böter för nerskräpning (jag menar, VARFÖR INTE, hur snyggt är det med tuggumi och fimpar på trottoaren???)
Jag är emot betygsättning från tredjeklass (snälla, sätt in mer press på ungarna ! )
 
 
 
 

Tröttast

Barnet sover, gubben sover, jag kom just hem från jobbet (22:00). dricker lite vatten, varvar ner, så mycket som har hänt ikväll som jag inte får skirva men behöver tala om och lufta lite jag med ibland.
Tror det blir sängen inom 5 minuter.
Imon tar vi nya tag, kanske jobbar kanske inte. Funderar på att åka en sväng til stan, kanske gå till det stora bibloteket någon timme med lilla, det hade varit mysigt en riktigt vi-gör-vad-vi-vill-tjejdag.

Mammas smycke

Mamma fyllt sextio och utav oss fick on ett smycke jag beställde, hon blev mycket glad !
"Mormors tös Viola"
"Farmors pojk Fredrik"

Söta barn

Nu har Viola mer och mer blivit en dagisunge, på en riktigt stängsel dagis med fyra olika avdelningar, snälla fröknar och ganska få barn vilket jag tycker är bra. Hon går nog inte mer en 20 timma i veckan så det känns faktiskt bra. Barn behöver ha sina föräldrar också.  Snart 1,5år och går en så länge inte heltid på dagis, jag hade faktiskt önskat det just såhär :)   Jobbar tre kvällar denna veckan, om inte mer, vilket betyder att hon bara behöver vara på dagis några timmar på eftermiddan sedan hämtar Mats efter jobbet. 
 
Fåtal om kläderna jag skrev om igår, jag gör såhär.
 
Det som är i bra skick och märkeskläder - säljs (klädbytardagar)
Kläder som är lite mer slitna eller tvättade  mycket eller ar en liten fläck ger jag till Violas lilla kusin M som är nio månder yngre än Viola.
Kläder som är "könsneutrala"  (och i bra skick) sparar jag till kommande barn. 
 
Här kommer några fina ansiktsbiler på min gullunge.

insett

utvärderat kläder som är för små, det är inget att spara på i längden. kan sortera så en del skänkas, säljs och sparas (någon annan kan ju få plats i dom). en storlek större, nya fina kläder, går åt rätt håll.Jag skriver inte om mig själv, utan om viola. jag är kvar i min vanliga storlek en stund till tänkte jag. detta är ju min kroppsform.

snart ett och ett halvt

jag är förvånad över hur mycket min lilla dotter lär sig just nu. intrycken hon får och upplever, visar känslor, lär, och börjar så smått förstå. gester och utryck, miner och små ord. nej som hon börjat "böja" och använda i rätt situationer. Att djur kan vara otroligt roliga och intressanta grejer. att mamma framförallt är den tryggaste petsonen i världen just nu och svår att lämna. ord som titta, hämta, smaka och ge ord som jag säger och hon förstår. när någon säger Hejdå ska man vinka, le och säga "hejhej". alldeles riktigt lilla gumman. att kunna
visa med fingrarna vilken sång hon vill vi ska sjunga är så underbart, viljan.
utveckling är härligt!viola och håkan kommer bra överens.

sötisarna

viola och hennes kusin kramas.imon måndag väntas hemgång i skaplig tid så jag hinner till min kontroll :S

lördagen

firat mamma som fyllt 60år och storasyster Hanna som fyller 32år 17/3. Skumpa, , förrätt, huvudrätt, dessert. eftersom det var flera år sedan vi sågs allihopa så tog vi extra mycket familjekort i olika konstellationer och ställningar (bilder kommer) med extremt bra och dyrbar kamera som bara proffsiga fotografer äger så det är tur att min storasyster är gift med en sådan.

jag och mats hade med oss extra mycket skumpa eftersom vi hade en överraskning att fira!


förrätt: calamari huvudrätt: torskrygg, skirat smör, tonerad potatis, grönsaker.whats app

Igår ettårs kalas för violas lillkusin Fredrik i mölndal. åkte sedan hem till karl (brorsan) marie och Fredrik sov över där. barnen hade svårt att somna men sedan bjöds det på vin och tjat. trevligt. somna runt 24 trötta småbarnsföräldrar som vi är. sov gott fram till 5.09 då ville viola vakna. de ville inte vi. hon somnade om en stund mellan6; 30-7.00. vakna sedan av att någon spydde på mig och inte lite hellet över håret, skuldror, mage, nacke och rygg. blev dusch och låne kläder för våran del eftersom det inte var bestämt att hi skulle sova där utan på hyppeln ist. där vi har lite extrakläder. troligtvis så hadr viomt ätit en hiskelig blandning av mat dagen innan som gjorde henne illamående

fredriks paket.

Viola 17 månader

Idag är min lilla pärla 17 månader och oj vad tiden har gått fort och oj vad vuxen hon har blivit (?).
Viola sover en gång på dagen  cirka  45min-2timmar. Hon somnar runt 20 på kvällen och vill stiga opp mellan 06-08 hon somnar i  våran säng och sedan bär vi in henne till hennes säng, hon sover där några timmar sedan kommer hon med sin lilla apa eller med en kudde.
Att prata och förmedla något är Violas starka sida, peka, be, prata, visa, låta osv.  
Hon kan flera ord och de orden hon inte kan hittar hon på egna ord till. 
   Jag är imponerad  av hennes förståelse och hur mycket hon förstår, hur hon visar och på något sätt
förmedlar vad hon vill. 
Måla, pyssla, pilla på saker, undersöka, titta under, uppe på, bakom, brevid osv. 
Äter jämt och helst alltid, nästan allt, kan inte komma på vad hon inte gillar. Använder sked eller
gaffel, börjat dricka ur vanligt glas.   Vi brukar sällan ta med barnvagnen när  vi handlar eller är ute på ärenden, hon springer med eller sitter på pappas axlar, går hur bra som helst.
Vad mer kan jag skryta om ? Att hon har ett jävla humör, att hon kan lägga sig ner och illgrina på coop nära över att hon inte fick sotera godiset vid kassan så länge som hon ville. Eller när hon river runt i lägenheten och plockar med de hon absolut inte får plocka med. Eller de gångerna hon vaknar på nätterna och bara måsta äta lite till, trots att det var fyra timmar sedan hon drack en stor flaska välling. Underbara de små liven trots allt.
Sötare tjejja får man leta efter tror jag, så underbart charmig med alla dessa tänder, grimasierna,  de där tillgjorda scenerna hon ställer till med, orden hon lär sig och allt annat hon utvecklas i. Älskar dig.
Viola har kläder mellan 68 till 86 men mest storlek 80,
hennes fötter är 11,5cm.
Hon väger ca 10kg
längd ca. 79cm
 

onsdag

shortsväder idag och på fredag ska stumpan vara länge på dagis, enda till 16 och sova där och allt. jag jobbar hela långa dagen nämligen och sedan blir det ner till Göteborg och ettårs kalas för lill kusinen Fredrik. mycket som händer nu i våra liv


Ikea

det blev ett besök på ikea igår. Eller snarare en fika. man behöver faktiskt inte alltid köpa möbler när man är på Ikea. vi strosade runt en stund.viola hoppade och sprang runt som en dåre och vi låtsades inte om att hon tillhörande oss. vi var trots allt rätt så ensamma där vi gick. skönt det är att ha nära till ett ställe och bara gå runt och kika. fikade dessutom en lång stund och fyllde på kaffe kopp efter kaffe kopp.


fort.

jordgubbbs mössan som farmor ska sticka. så nu har pluttan tre jackor/kappor att använda när det blir något varmare.


vårjacka

nyköpt vår jacka till lillan. den är vind och vattentät, reflexer och små fickor. en grön enfärgad, lätt att matcha och kommer bli super söt t

morgonpigg

bara bilder från min härliga morgon promenad i skogen.mellokväll o moholm

hos kära maria och björn ikväll tillsammans med nils och Johanna. längesedan sist <3

sötisarna somnade gott i soffan förut i en lite rolig ställning.


hos svärföräldrarna

ost bricka med elva olika soters ost, köpta och många av dom tillverkades på falbygdens ost tapas tillbehör, marmelad, färsk frukt, kex och röttvin. gott.

trolldeg

1dl vatten
2msk olja
2dl mjöl
1dl saltlekt som bara den med våran rosa trolldeg.

trolldeg

1dl vatten
2dl mjöl
1dl salt
2msk olja
någon droppe karamellfärg (frivilligt)
lekt som bara den med våran rosa trolldeg. kul att pyssla lite hemma.


matlådan

arbetat som det så vackert heter. hämtat på dagis och gjort en hiskeligt massa mat då jag var extremt sugen på fisk med potatis och äggsås. nu ska jag iväg på lite annat kul, mer om detta om det verkar positivt.


mello

  
Jag listar dom som jag tycker var bäst i mello och vilka jag tycker ska vinna
 
PLATS NUMMER 1:
Anton Ewald
 

 
PLATS NUMMER 2 :
  Robin Stjernberg
 
 
PLATS NUMMER 3 :
Ulrik Munther
 
 
PLATS NUMMER 4 :
Yohio
 
PLATS NUMMER 5 :
 Ralf Gyllenhammar
 
 
PLATS NUMMER 5 :
  STATES OF DRAMA
 
 
PLATS NUMMER 6:
David Lindgren
 
 
PLATS NUMMER 7:
Louise Hoffsten
 
 
PLATS NUMMER 9:
Ravaillacz 
 
 
PLATS NUMMER 10
Sean Banan
 
 
 
 
Skulle någon tänkt sig någon annan vinnare eller lista ?

söndag

söndag igen. varit en skön och avslappnad helg med lite fin främmat utav violas farmor och farfar. åt och fikade hos oss. jobbat onsdag, torsda, fredag, lördag, söndag, och även måndag Samt tisdag är bokat med jobb. det cashar in.

lördagssöt

sötast på stan nr 2
sötast på stan

idag har hi varit på a6 urett ärenden såsom att köpa present till lill kusinen Fredrik. brukar inte ta med barnvagnen när vi är i stan och inte gjort det på länge. viola går bra och följer oss om en svans. klart det finns mycket att titta på

RSS 2.0