kalasetmin bror 30år

lördags

så härligt och fint att vi kunde sitta i trädgården


viKräftkalas

viola gillar kräftor.

kussarna.

my cute dress.pretty

my cute dress


30 årsfest för bror
in the car.
hyppeln

fira en trettio åring i helgen. på väg ner till hyppeln i detta nu. trött efter en lång vecka på jobbet.

...

Ensamt igen. tommare än sist.   två rum och kök här eller där. Vad som händer, vet inte någon om, Stört. Visste iofs ingen sist heller. Kaos.
 
April 2011
Juli 2011
 

Foton

Foton jag tagit som jag tycker är fina, det konst för mina ögon, foton tycker jag berättar så mycket eller kan vara sköna att vila ögonen på. Här är lite jag fotat som jag vill framkalla och rama in.
 
 
 

Så låg de till, folk GLÖMMER sina barn.

 
En liten pojke i Skåne hittades på tisdagen död i en bil. När polisen kom till platsen hade pojken suttit i bilen i upp till 8 timmar, samtidigt som det var varmt och soligt ute. Det blev mycket hett i bilen, och troligen var det därför som den 2-åriga pojken dog. Det verkar vara en tragisk olycka, där pojkens pappa glömde bort sitt barn i bilen.
 
i förrgår dog en 2 årig pojke, orsaken är fortfarande okänd men pojken satt kvar glömd i sin pappas bil i Eslöv. Dett gör mig ledsen, förbannad och upprörd, det river verkligen i mitt mammahjärta hur man kan GLÖMMA ! ? För mig är det nästan otänkbart att inte tänka varje vaken minut  på min underbara dotter, medans andra glömmer sina barn i stekvarma bilar titt som tätt, vad har man i tankarna då? 
 
 
På expressen.se står det   "dagiset har brustit i sina rutiner". Så fan heller ! Det finns ingen skolplikt på dagis, anser jag, har själv varit i dagis svängen och tror ni verkligen att alla föräldrar ringer när det kommer två timmar senare en beräknad, eller berättar när sina barn stannar hemma, det kan ni fetglömma att alla gör, och bara det kan ju vara lite oansvarigt jämt emot personalen som kanske undrar, men jag tycker inte att de ska ha skyldigheten att ringa upp när Märta in dykt upp 7.00 och klockan nu är 7.30. Det är inte dagis fel eller orsak att lilla Anton dog i sin egna skit i sin pappas bil på någon paerkeringsplats i Eslöv, det är den idiotiska, ansvarslösa och helt onsannolika pappan som är skyldig som frågar mig. Det är rent utsagt MORD ! Hur i helevete kan man "Glömma"
 

30 days

nu jävlar.
    
 
 
 

Våd regelmässig användning kommer du att 

överraskas hur fort effekterna av träningen märks:

 

 1. Viktminskning/Kaloriförbränning

 2. Styrka i korsryggen

 3. Starkare coremuskulatur

 4. Slankare midja, höfter och lår

 5. Förbättrad koordination

   

  Mål: 20-30minuter på dag. Ringen är 1m och väger 1,5 kg.

   

   
  Äta nyttiga fetter så som advokado, fisk kärnor, frön och nötter.
   
   
  Äta mat med högt och nyttigt fettinnehåll. så som keso, smör och grädde.
   

gravida kändisar

Märkte att jag missat något, Isabella Löwengrip (blondinbella) är gravid, blev chockad ! Så jag var tvungen att kolla vilka andra kändisar som väntar barn.
Kate Middelton ,31 väntar sitt första barn med Prins William BF Juli.
Kim Kardashian, 32 och Kanye West väntar sitt första barn i Juli
Jessica Simpson blev gravid sex månader efter att hon födde dottern i maj. BF Augusti
Blondinbella 22, väntar barn med sin blivande make Odd, på bilden är hon i vecka 12 (O M G) , nedkomst beräknad i November.
Lilly Allen födde sitt andra barn i Februari  i år, hennes dotter var då 13månader.
Malin Åkerman väntar barn i Maj
Chalotte Perelli ska väl ha i sommar hon med.
 

2 årig pojke dog efter blivit "glömd" i bilen - MORD !

 i förrgår dog en 2 årig pojke, orsaken är fortfarande okänd men pojken satt kvar glömd i sin pappas bil i Eslöv. Dett gör mig ledsen, förbannad och upprörd, det river verkligen i mitt mamma hjärta hur man kan GLÖMMA ! ? För mig är det nästan otänkbart att inte tänka en vaken minut  på min underbara dotter, medans andra glömmer sina barn i stekvarma bilar titt som tätt, vad har man i tankarna då? 
 
 
På expressen.se står det   "dagiset har brustit i sina rutiner". Så fan heller ! Det finns ingen skolplikt på dagis, anser jag, har själv varit i dagis svängen och tror ni verkligen att alla föräldrar ringer när det kommer två timmar senare en beräknad, eller berättar när sina barn stannar hemma, det kan ni fetglömma att alla gör, och bara det kan ju vara lite oansvarigt jämt emot personalen som kanske undrar, men jag tycker inte att de ska ha skyldigheten att ringa upp när Märta in dykt upp 7.00 och klockan nu är 7.30. Det är inte dagis fel eller orsak att lilla Anton dog i sin egna skit i sin pappas bil på någon paerkeringsplats i Eslöv, det är den idiotiska, ansvarslösa och helt onsannolika pappan som är skyldig som frågar mig. Det är rent utsagt MORD ! Hur i helevete kan man "Glömma"
 
 
Bler så less ....

Fina spjälsängar

Troll romantica spjälsäng 3125kr
 

Låda för förvaring av alla viktiga saker.

Justerbar madrasshöjd i 3 lägen.

Har en skyddande biträls.

Troll Sun spjälsäng säng, 3625kr

En unik och snygg design.
Kan designas om hemma till att vara öppen eller stängd på sidan.

3st olika höjd inställningar för madrassen.

Troll Nova spjälsäng valnöt/vit 3395kr

Exklusiv spjälsäng i skandinavisk stilren design från Troll. Lackerad i vit högglans med inslag av valnöt. Mycket praktisk förvaringslåda under sängen.
Sängbotten kan justeras i tre olika höjder.

- Skandinavisk design
- Vit högglans och valnöt
- Material: Björkträ, valnöt, mdf (botten)
- Bäddmått: 60 x 120 cm

 

Spjälsäng
Juniorsäng

Troll Sleigh cotbed, 6995kr

 

Kan enkelt byggas till en juniorsäng. Förvaringslåda under sängen.

 

STOKKE, Sebra Kili växasäng, 6695kr

 

Sängen Kili är en utdragbar säng med avtagbara sidor. Den kan användas både som spjälsäng och juniorsäng. 

Vid spjälorna på kortsidorna sitter ett genomskinligt plexiskydd så barnet inte fastnar. Sidorna sitter fast med magnetlås och kan tas bort. Sängen är gjord efter den danska Junosängen. 

Bäddmått baby: 70x110
Bäddmått junior: 70x150


Klimathotet

sitter och stödskriver till TV pogrammet Korrespondenterna som jag tycker är ett intressant pogram, idag om Klimathotet.
 
På 100år tros medeltemperaturen  stiga med 4 grader, vilket skulle innebära att havet kommer stiga med 7-8m, landskap försvinner, mindre jord att bruka över hela världen och ett allt mer extremt klimat och fler  naturkatastrofer väntas. 
 
Vietnamn mest drabbad, sedan 1980 har vattnet stigit med 11cm och medeltemperaturen stigit med +0.8 grader.  Detta gör att de tropiska stormarna gör att mer vatten pressas upp på land och det får konsekvenser, jordarna försaltas med 8km upp på land, det går inte att odla.  Som i Vietnamn där riset alltids frodats, byggs räk och musselodlingar upp ist.  Tidvattnet kommer in, mussel odlarna som bor nära sina odlingar byggde förut sina hus två meter över makren, är nu tvugna att bygga upp till fem meter över marken.  Det oförutsägbara klimatförändringarna och årstiderna flyter in i varandra, ena dag sol och varmt andra dagen mycket kallt och orkan byar. 
I vietnamn kommer det läggas stora investeringar för att de ska kunna göra sig beredda  inför de nya klimatförändringar, bla minska sina utsläpp.
Om det hade varit två  graders temperatur skillnad så hade korallreven dött och de tropiskajordbruket inte fungera.
Ett varmare klimat, med upp till 40 grader på dagarna är idag inte ovanligt.
Riset är ett stor export , MEN Det kommer bli mer översvämningar när det är regnperiod då föruttnar plantorna, och allt torrare under torrperiod och riset vissnar och de försaltade jordarna växer inget ris alls.
Som i Vietnamn idag,  kan det bli som i Sverige, ett "katastrof" larm sätts in i varje hem, så man ska kunna sätta sig i säkerhet, vädret allt mer oförutsägbart, större kraft och allt oftare. Översvämningar, tornardos, tsunamis, vad vet jag?
 
 
Hur ska man förhålla sig som privatperson till detta? Livsstilsförändringar krävs, hur tänker ni själva kring det?:
Livsstilförändringar behövs. Om vi alla avstår från en flygresa om året skulle det göra stor skillnad. Jag kämpar själv, har t ex en biogasbil men det är svårt! det finns en rättviseaspekt, vad spelar det för roll att jag kör min biogasbil om grannen kör en stor SUV och reser till thailand fyra gånger om året ? Det behövs tydliga politiska beslut som ställer samma krav på alla medborgare. Det finns spännande förslag om att införa koldioxidkvoter per person t ex.
20:34, 7 May 2013
 
 
 

7 maj

solat.gått den mysiga stigen till dagis. har jobbat också. haft 22grader idag äntligen.
ätit nyttigt och rätt. sallad: salladsblad, oliver, tomat, soltorkade tomater, melon, pumpa kärnor, gurka och rödlök.

6 maj

jobbat. hämtat på dagis. köpa solhatt och keps till lillan. sedan blev det besök i stadsparken. äta glass. gunga. åka kana. leka i sanden. plocka vit sippor. kolla på folk. promenad. mata djuren. jag blev raggad på av en kille som stod där och hängde varje dag kändes det som. vi pratade om ditten och datten och till frågan om ensamstående blev jag fundersam. ja jag tar hand om min dotter själv på vardagarna och idag är det en vardag så mitt svar blev till min egen förvåning. Ja. efter det undrade han både var jag bodde och efter mitt telefonnummer. vad jag kunde se fanns det inga av hans ungar som sprang omkring, han hade kanske inga. så frågan gav mig tre allternativ.1 gå därifrån. 2 ge honom mitt visikort som surrogatmamma. 3 ge numret till en annan ensamstående mamma som bor i jönköping som är lik mig och hennes barn lik viola, men det känner jag inte. jag valde alt. 1 sa hej då efter en trevli pratstund i solen.

i vitsipporna; tröjan är från Molo om ni undrar.

viola äter glass

violas nya keps violas nya solhatt bägge från ica Maxi.
jag, idag, maj, 2013, hur såg det ut tidigare i livet.

 
 
Jag, maj, 2012
 
Jag , maj, 2011
 
Jag, maj, 2010
 
Jag, maj, 2009
 
Jag, maj, 2008

myslördag

mats har kommit hem så himla härligt. igårkväll åt vi gått och drack vin. lagade vildsvinbog med grönsaker i ugnen, nyttigt är det nu för tiden. idag har det också varit en nyttig dag så vi hoppas på de sista kilot ner till målvikt 1. idag har vi varit på lekland för första gången, jag tyckte det var jätte kul och tog tiden hur snabb jag var mellan de barnsliga labyrinterna, undrar om man kan ha födelsedagskalas för vuxna där med. byta ut saften mot något alkoholhaltigt bara. åt en glass där ocjså och efter några timmar så åkte vi tillbaka till stan och åt lunch på ett mysigt café. måste göras om.


ett kilo

gått ner tre kilo på 2, 5 vecka har endast druckit vatten, hoppat över allt som inne håller mjöl och sådant ( kolhydrater) gått ist för att ta bilen ätit massa sallad och feta produkter. och wips så är jag snart på målvikten och kan säga att jag väger något på 50.
RSS 2.0