då var man 25

Behöver man inte visa leg längre då eller? fått båda smycken från bla thomas sabo, keabvsmycke, lexington kudde, pengar, blommor och ett fiskespö. helt normala 25års presenter.

viola knallar och babblar, räknar och målar, lär dig färger och presenterar sig själv för främlingar "Hej jag heter jola och är å år" säger hon.

om två veckor blir de spanien.om man fick drömma....

...då skulle jag vilja vara barnmorska och jobba på förlossningen.
eller politiker och helst driva ett eget parti.
eller djurskötare på en 4h gård.
egen resturang i en ombyggd gammal ladugård med mat som bara kommer från skogen eller havet som vi självs fiskat/jagat alt. ekologiskt och närodlat.

bo i en härliga j*vla 5miljoners villa med en häst, hundar och höns. spa avdelning och soliga terasser.

gifta mig på en öde ö med min älskade man.

....om man fick drömma alltså.

jag vet inte....

ibland är ovissheten med livet underbart, ibland är den skitjobbig.

jag vet inte vad jag ska bli när jag blir stor och inte heller var jag vill bosätta mig en längre tid.
öarna? Göteborg? landet? torslanda? Amerika? rymden? samtidigt som vi går efter, där vi jobbar, där bor vi.
samtidigt som jag trivs med mitt jobb och inte har några planer på att plugga då är de ju bra som det är. hmmm......

fågelnörd

insett att jag kan många fågelarter/släkten. kan inprincip alla fåglar här ovs. om jag hör/ser dom flyga/eller på nära håll och och då menar jag inte bara vilken fiskmås jag ser utab vilken art av fiskmås så vet jag vilken det är. såväl om det är vadare, sulor, måsar, simmare, spejare osv. gåsar, kråkor, sulor, svanar, hökar, vråkar eller småfåglar så vet jag precis vilken art/släkt de tillhör. kan lätt tänka mig bli fågelskådare när jag blir äldre eftersom de är närsmate de vilda djurlivet vi kommer här.

därför jag vill ha bro

förr eller senare kommer det bli bro, från lilla varholmen till björkö och vidare till öckerö. sammanknyta björkö med öckerökommun

varje bil som färjan tar kostar 6400kr vilket inte är ekonomiskt eller miljövänligt hållbart.
hjuviksborna köar hem till en färja som de inte ska med .
hjuvik borde också ha rätt till bro frågan.
nord öarna kommer befolkas ur om inte cen bro byggs.
det tar 10-15år att betalas tillbaka en bro vs färja.
en bro kommer gör att de kan byggas mer på alla öar, så de ser ut nu får inga fler invånare flytta ur eftersom färjans kapacitet är maxad. eller måste minska.
i ett så miljövänligt land som Sverige äger världens andra största färjenät säger emot sig självt.

viola

viola:
92cm ca 16 kg.
kan mer en 50ord
tresats meningar.
busig.
trotsig.
söt. hatar att borsta tänderna och kamma håret.
vaknar runt 8. sover bra. dricker välling. älskar frukt. grönsaker. potatis. skaldjur och glass.
tycker om att vara ute. cykla, , se djur, åka båt, bada, plocka stenar.

så konstigt är det väl inte

ibland får jag frågan. ska ni bo kvar på knippla (nord öarna). ja varför inte. det går faktiskt att bo här, det finns skola, tre resturanger som är öppna sommartid, bibliotek, , kyrka, mycket fin matvarubutik, fina promenad stigar, badplatser, föreningar och företag, fiskebåtar och massa turister på sommaren.

av någon underlig anledning så är det ibland rätt skönt att vara isolerad och ganska tryggt dessutom. här överlever man nog rättså länge om de värsta skulle inträffa. Här är inga inbrott och man hjälps åt att hålla koll. luften är ren och frisk och jag har inte varit sjuk på över ett år.

utsikt har alltid varit viktigt för oss, vi bor på en ö och de vill vi se från våra fönster också. båtar, havet och gärna horisonten. att bo på en ö utan havsutsikt förstår jag inte vitsen med. nu fattas väl bara en egen båt, nu lånar vi båt.

visst, vintern kan vara trist. men så är de ju överallt. vi är duktiga på att ta oss härifrån när vi får en stund, även om resan in till gbg tar 75min och då har vi flyt med färjorna.

hypokondriker?

dagliga sjukdomar är verkligen ointressant, snuva, spyor, huvudvärk och ledvärk.
sen så lyckas vissa pricka in förkylning, vrickad fot och magsjuka barn på samma gång, sånt händer men jag kan fortfarande tycka att de är rätt ointressant att veta.
en sak som hade spelat roll är om du fick cancer i bukspottkörteln, blivit autistisk eller amputerat benet för de kan ju förändra mycket.

de var bara de.

7 april

bra dag. förytom förväntas fulla glada besked har också jag och viola varit på öppna förskolan på öckerö, samt lunchat med mats. myst och sovit, lekt och tvättat. går bra nu.

5april

besökte pappsen igår som är gräsänkling. han har ont. Jag och viola gick till hennes dagiskamrat på hyppeln en stund och ungarna lekte. och vi morsor tog ett glas vin och tjatade om ditten och datten.

idag har vi varit och badat på badhus, åkt rutschkana och ätit skräpmat samt handlat tapas att äta på ikväll.

känns väldigt annorlunda att vara ledig så många dagar och framförallt en lördag. typ aldrig ledig lördag.

3 april

ledig.
började dagen med en trotsig dotter som inte ville ta på sig kläderna, byta bajsblöjan, ta på sig skorna eller åka färjan. som tur var hann vi med 10 färjan ändå. satte kurs mot hönö klova där jag shoppade ett par färgglada gympaskor till mig. srn gick vi till smycket, där köptes foundation, solpuder från isadora, mascara, glittereyeliner, 2 nagellack och tre par örhängen.

Sedan tog vi en fika på alexius i klova. viola ville ha tårta och eftersom hon hade ätit frukost så var det okej med en bakelse till henne, , själv tog jag en räksallad. viola åt nog en tredjedel av min sallad som förväntat men den salladen köper jag aldrig igen. Varför i h*lvete serverar man "pizzaräkor" när smörgåsarna hade "handskalade räkor" . nej inte värt pengarna, dessutom bor vi väl på en ort som är kända för skaldjuren ?

för övrigt har det varit en mysig dag och när mats kom hem bestämde vi att dra på oss flytvästarna och åka ut till små obebodda holmar. nämligen dammholmarna. vi gick runt på holmarna och "vragade" jag hittade en sån där orange skaldjur/fisk korg som alla fiskare har, , drn tog han med sig hem. och viola hittade ety "väle" (boj) som hon bar runt på. jisses var duktig hon blivit att klättra i bergen. inget gnäll utan bara mod och nyfikenhet på de små holmarna. båtturen funkar utmärkt 'håll i dig mamma" säger hon när båten gasar iväg.

men så mycket gäss som ligger på ägg, och de syns verkligen inte. rätt som de var flaxa de upp, metern ifrån oss, säkert 20ggr. som tur är så är dom inte aggressiva, men vi blev lika rädda varje gång de flaxa upp rätt som de var .

allt för torsdag.
svar på kommentar

visst, ingen kan vara lyckligare en jag att ha fast jobb. men man klagar alltid på sitt jobb av någon underlig anledning :) det bästa med mitt jobb är tempot, kunderna, vissa medarbetare och allt detta pillet med varor. tycker om att lägga upp, stapla och greja.

men idag tog det tvär stopp igen. För att göra en lång historia kort så var jag anställd under sommaren 2013 slutet av juni till mitten av augusti. sen gick jag på praktik via arbetsförmedlingen i tre långa och fattiga månader, fick 140kr/dagen för långa pass, gärna på helgerna och fick ibland vara helt själv och många ggr stänga butiken själv, vilket en praktikant absolut inte får göra. men om man vill ha fast jobb idag som ung får man äta en del Skit har jag fått lära mig.

arbetsförmedlingen har gjort fel, jobbet utnyttjat mig totalt eftersom jag var gratis anställd och var ypperligt billig på helgerna. min familj där hemma grät över att vi aldrig gjorde något tillsammans när mats var ledig och jag istället jobbade gratis. :(

lämnade in mina papper om semester i sommar. fick stort bakslag. jag var tydligen inte berätigad någon semester längre, inte varit anställd tillräckligt länge (eller har jag det) detta är något som jag tror inte ens arbetsförmedlingen kan svara på eftersom allt har hyssjas och tystats ner. man får inte vara anställd och sedan gå ut på praktik på samma ställe, det säger ju sig självt.

"chefen" ifråga som fick mitt papper med "lediga dagar" i sommar förstod att jag vill vara ledig med min familj. men att jag var mycket självisk som tar "då mycket ledigt" hur fan tänker du nu undrar jag?

yes, jag tar ledigt ca 3-4 dagar ledigt i månaden, oftast helger ( för då är "alla" andra lediga) kan ju för fan inte ta ledigt mån-ons för då är de värken bröllop eller mina svärföräldrar lediga. sånna saker jaf gör när jag vill vara ledig. tror att 70% av alla svenskar är ledig på helgerna, så också min sambo, många av mina vänner och föräldrar/ svärföräldrar. om jag ska hinna umgås med dessa bör man vara ledig på helgen. jag jobbar till 90% på helgerna. min chef visste ingen som tog så mycket ledigt som jag gör?????


jag jobbar imon onsdag även jobbat idag, tisdag kväll, nästa gång jobbar jag söndagkväll???? men WTF låt mig jobba torsdagen också om de ska vara så känsligt.

tydligen är det mitt egna fel att jag aldrig jan komma upp i160h/månaden påstår hon. men jag kan säga dig att jag inte tagit ledigt nästan en enda dag på vardagen. viola ska på bvc om en vecka, de får mats ta en timme från jobbet för att fixa. nemas problemas. visst jag får dagar mitt i veckan jag är ledig ibland och tillbringa med min underbara dotter.

jag blir väldigt ledsen, nästan varje gång jag jobbar får jag någon slags skit.
ibland är skiten inte ens befodrad eller egentligen riktad mot mig men jag får den iaf. de flesta av mina arbetskamrater är underbara. Jag vet bara inte hur länge jag ska orka med nummer 5.

fast jobb prio ett! eller?

RSS 2.0