helgplaner

fredag, fika med tjej från högstadiet, hämta ut nycklarna till lägenheten på linn'e, göra mig jätte snygg och gå på förhandsvisning på båtmässan. om jag hinner hade jag velat åka upp till heaven23 och ta en fördrink. hinner jag med hemköp och systemet idag?.tror inte det.
lördag är ganska oplanerad men något hittar vi säkert på :) utgång kan jag tro.

snabbstavnings skit

många felstavningar i föra inlägget vilket inte går att redigera med bloggappen så det får vara som det är. Hoppas ni kan läsa och förstå ändå.

Tvåbarnschock

Den har man ju hört talas om, är dock inte riktigt där ännu vilket JAG är nöjd med. Tänk mig själv, viola lite över två åter, stor vilja, trots, hjälp med det mesta och kan prata en heldel men långt ifrån att jag förstår allt hon vill ha sagt. Tänk då MIG med två små barn, ingdomar dom kan klä på enig eller säga exakt vad de vill eller vill ha. Bägge två har blöja, bägge två vill mattas, bägge två vill ha nappar och nappflaska. Tänder att sköta, två stora schabrak till bilbarnstolar i bilen, SYSKONVAGN som är stort som ett hus. Bägge gråter och är missnöjdas, hur ska två armar räcka till? 
 
Jag väljer att vänta med barn nummer två, av två stora anledningar, att ha två småbarn tycker JAG verkar opraktiskt och dubbelt så jobbigt mot att ha ett något större barn och ett spädbarn. Samt att jag tycker det verkar lättare och lite roligare för de äldres barnet att ta del/få veta att det snart kommer ett syskon vilket inte riktigt små barn. Förstår, förberedda sig tillsammans, prata, drömma, tänka. Samt att man förhoppningsvis slipper den stora syskonvagen.
 
sen är det väl sätt att man inte har så många småbarnsår i livet, varför göra det överströkat inom 2-3 år när man ska hinna njuta av de riktigt små liven. Att ha en liten bebis de första månaderna äjurygrupper mysigt som helst, ta vara på det. Har svårt att tänka MIG njuta lika mycket av den lilla bebisen om jag hade haft en nu när viola också är så liten och "hjälplös" (missförstå mig rätt). 
 
Varför stressa, när man ska njuta?
 
är de den där förbannade 1,9månaders regeln (om du blir gravid med nästa barn innan 1år och 9månader ifrån att det barnet innan föddes så har du samma SGI, alltså mammapeng) jag gillar inte riktigt  den regeln utan tror att det fört en del mammor till långtidsarbetslöshet, tänk dig själv som arbetsledare. "Vad har du gjort de senaste 3åren"  
- varit mamma ledig i tre år (och om du inte anställer mig nu klämmer jag fram den tredje ungen eftersom det ger mig iaf inkomst ifall jag inte skulle få detta jobbet)  ja ja, det är politik och det orkar väl ingen läsa om.
 
god natt....

Jan. 22, 2014

dagen som varit skulle förmiddagen tillbringats på nimbus i barngruppen men där var inte öppet, snopa som vi blev begav vi oss till klova och tröst shoppade. en foundation och ett par örhängen till mig och viola valde ut ett plusplus "puzzel" till sig, dessutom blev det fika på alex bageri där hi frestande på en räksmörgås med kaffe respektive vatten till viola. kom gem i lagom tid, viola sov middag ixh och jag förberedde lite lunch och städade.

till middag blev det sedan porterstek av innanlår på älg, grönsaker i ugn. gott gott. nu ser jag på film, saving private ryan.Dagens outfit. jeans från Levis och tröja från odd molly.

jobbat helg

jobbat några dagar nu ledig imon så jag och barnet skall väl hitta på något imon. riktigt kallt i lägenheten nu när det är minus och blåsigt. elementen står på fullt.

gjort min första andelar på jobbet. matchen satte jag. väntar på resultat på de andra två.

för övrigt väntas de besked på slutet av månaden, håller tummarna! !!

vardag

börjar nästan få lite rutin och flyt i livet nu. pengar rullar in, viola sover i sin säng brevid min; gubben sover och jag har sett filmen elytsium. bäddat rent i sängen och lagt in ännu mer tvätt. en maskin varannan var tredje dag är det vi tvättar. imon ledig och har bokat dejt med flickvänner med barn. en av flickvännerna har jag inte pratat med på 10år men alla förändras och blir vuxna. en annan gammal klasskamrat ringde mig idag och vi ska ses på fredag inne i stan . Ska bli jätte trevligt.

har lagat köttfärssås älg idag. så jäkla gott. men nu sova. har en del att göra imorgon också.

falköping-Göteborg-danmark-Göteborg-falköping-knippla

som rubriken lyder, en hel del resande denna
helgen, men de går så bra så.
billig resa till Danmark med stena, min vän ställde upp och fixade biljetter med personalrabatt, mera rabatter blev det på maten och drickat på stena färjan plus en rundvandring innanför kulisserna enda upp till kapten på bryggan lagom intressant tycke Falköpingsborna, själv kan jag skryta med att jag varit där bakom och på bryggan ett flertal gånger tidigare. det inhanlades smink, smycken och sprit i taxfree och har bara ätit på restaurang hela dagen. Inte jobbigt alls.
viola skötte sig bra trots mats totala miss med att glömma barnvagnen, tror han vi har en tonåring? ? viola somnade i hans famn tillslut.frukost buffe på färjan med glass till efterrätt.

min efterrätt

viola i danmark för andra gången i sitt liv.
somnade


underbart
Jan. 11, 2014primer från gosh


vitamin E ansiktskräm från the body shop. såklart! !!!!

förutom blev det vin, öl, smycken och godis m.m.

inköpt på taxfreemascara rrån märket gosh super wonder wolume.

puder från gosh

pumps

min moder unnade mig dessa härliga skor att ge en extra förgklick i sommar. tack!!


torsdagens matintag

grapefrukt
kiwi
lätt mild yoghurt
2 koppar kaffe
100g morötter
ett glas fet mjölk
makrill i tomatsås
vitt bröd

700 kalorier.

magen mår så mycket bättre ( plattare) utan vit mat.

dagens kaloriintag

2 koppar kaffe
kiwi
lätt mild yoghurt
banan
vildsvin
tomat
potatisgratäng
600kalorier.
bör inte överstiga 1700 kalorier på en dag.

klaratglad tjej klarade sig på sammanlagt 6 12 kalorier denna dag ( var tvungen att äta en banan för att stilla hungern) därför översteg jag 500 kalorier.

viktminskning

såhär efter jul är jag väl som många andra, lite rundare mot vad man önskar sig att man är. så vad gör vi åt detta? tänker på vad man äter ! svårare en så behöver det inte vara. körde lchf ett tag och det funkar, men när man inte har då många kilon att bli av med som jag så går viktminskningen långsammare en vad jag vill. dessutom är dieten lite dyr och sedan får man ångest när man äter kolhydrater för då blir man fet. lchf måste man slaviskt följa om man vill behålla sin vikt och jag vill nog inte ha det så.

provat att räkna kalorier ett tag istället. idag sätter jag i mig :
två koppar kaffe
1 rödlök
2 tomater
50g roculasallad
2 skivor mozzarella
50g gröna oliver på burk
100g råa morötter
1 kiwi.

sammanlagt 495 kalorier

imon satsar vi på 1500 kalorierna.

förutom nyttig mat blir det fuldans med viola, lite styrke övnigar, och spring efter/ med viola. Sedan jobb också, en del spring där med.

nuvarande vikt 63kg
delmålvikt 59kg
vill uppnå minst 1kg viktminskning i veckan.

reapir oil serum

låt mig presentera en hjälte för håret. ett oil serum som jag tar när jag ska borsta håret perfekt till något slitna toppar. borsten slipper fastna i topparna och borsten glider lätt igenom håret. håret blir glansigt och lägger sig lätt utan att bli frissigt. oljan är dryg och en flaska räcker i typ ett år för mig.


kostar 200kr hos frisören. nytt besök hos frissan ska bokas i slutet av månaden för att slinga och toppa.

resultat


söndagsshopping

varit i Göteborg och kikat på kläder. min snälla sambo var så tålmodig så medans jag strosade runt kikade och provade. för några årsedan hade han inte satt sin fot i ett köpcentrum. idag var det han som föreslog besöket i stan och att jag verkligen behövde köpa lite nya underkläder eftersom de flesta behåar är för små jag har. sagt blev gjort.
2behåar, tre trosor, ett par jeans och en tröja jag hittade på jc. å jag som inte skulle köpa något, ibland är det svårt att motså de billiga priserna. viola var övertrött efter att sprungit runt som en toka. sitter i bilen, påväg hem. hunnit med att boka en liten miniresa till nästa helg också.


2 januari

jobbat några timmar idag.
Kommer hem. äter mat tillsammans. går till affären. sen är det lek och bus hela kvällen, kvällsmat dusch m.m.

leker med bebisarna.

dega lera

våra ormar. violas, pappas och min.fin molofleece som fått av mormor. glittrande motiv denna gång.

RSS 2.0