Mar. 31, 2014

båten har legat i 3 dagar och vi har åkt båt alla tre dagar. olika ärenden efter jobbet samt kollat våran krabbtina. inga sälar såg vi i dag dock, imon kanske?

igår var vi i slottskogen, strosade i solen, klappade djuren och viola förknippar hästar med att de luktar gott och äter glass ♡♥ fåren låter mooo och älgarna är svåra att se.

Efter slottskogen så åkte vi till chezami och åt sen lunch, jag tog ett glas vin till maten och hela dagen var så härlig.

idag har jag och viola köpt blommor o jord som vi planterat tillsammans.

hämtat ut min vinst av strykripset :) och är nu lite rikare.

planterar blommor i krukor.


båtturen igår

plikta lekplats i slottskogen, Göteborgs största lekplats.
mina favoriter i slottskogen.

viola i dag i sina vårkläder mössa och jacka från molo och skor från Adidas.

underbara söndag

äntligen, äntligen ledig rn hel dag med min familj. jobvat tre lördag och söndag i sträck så en söndag ledig gör mycket för att känna att vi är en familj tillsammans. fick nya schemat, räknat ut att jag får 110 timmar och inte 160 (, heltid) som står i mitt kontrakt och d både jag och arbetsförmedlingen blivit lovade, för sjunde månaden i rad. får jobba på mitt andea jobb lite då. men massor av, ledig tor-lör nästa helg. snällt att få vara ledig nästan en hel helg men synd att jag ska behöva ta söndag morgon. då får man väl för i helvete ingen ledighetskänsla på lördagen, det är ju på lördagen det händer.

28 mars

då har vi fixat pass. man skulle vara allvarlig på kortet vilket viola gjorde galant med sin sur min. nu är det fredag, jobb ikväölq och imonkväll. söndag blir d nog något äventyr. tänkte hinna med att ta en runda innan jobbet gå/springa verkligen dax att tänka på beach 2014 som börjar i maj med Spanien. kollat ut lite semester med vilket blir 23 dagar denna sommaren och en vecka tillgodo.

min affärside har börjat sälja också. kul.

26 mars

två artister jag skulle lyssna på hela livet : stefan Andersson och Rihanna, två riktigt bra balladröster.

25 mars

läser mycket nu, för viola.
med bilder och en text. förklarar och lär oss ord samt händelser. känslor som arg, ledsen och glad. lånat böcker om doktorn och flygplan för småbarn. viola ska snart på 2,5 års kontroll. sen ska vi snart flyga.

jobbar 6/7 dagar senaste 3 veckorna. men nu när det blivit ljusare och varmare längtar jag verkligen efter sommaren. visserligen kommer jag säkert jobba mycket men några dagar ledigt också förhoppningsvis. slottskogen, 2 bröllop midsommar, fester, vänner , båten , fiska, bada.


insett att min bebis har mer och mer blivit en flicka, eller en liten tjej. ingen bebis längre. en bestämd, pratglad, social krabat och ibland en rätt trotsig sådan.

hon har lagt sig ner på marken i offentliga platser och bara trotsat. så är de ju bara, alla barn gör det någon gång i livet.

14 mars

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det violad kusin Fredriks 2års dag hurra hurra hurra. 
 
Idag är också viola 2år och 5mån stor vilKent gör henne till en riktig pratkvarn och nästan hela 91cm lång. Så nu har jag rensat henens garderob ordenligt och har nästan bara kläder i storlek 92-104. Stora tjeje. Nu.  Snart åker motorbåten. I så då får hon plats i sin nya flytväst med dessutom. Lagt undan vinteroveraller och tjockskor för nu är det vår, eller? Blåser 30 m/s ute nu men i vanliga fall brukar det vara varnt. 
 
Börjat jobba på ett till jobb med dessutom, så nu jobbar jag  Mer en 40/h i veckan, Göttans med extra kosing i fickan. Som fritidsledare på två skolor, se denna veckan (v11) har jag jobbat 61h. Mitt ordinarie och fastanställda jobb har tydligen svårt att hitta 40h veckor åt mig trots att det står skrivet i mitt kontrakt att jag ska minst jobba 40 h i veckan och få ut en riktigt bra lön så tar jag lite mer jobb vid sidan om. Det har varit struligt med detta sedan jag började där och dessutom ska jag få lön den 25e. Men som vanligast ramlar den in i början av nästa månad så jag blir försenad med mina räkningar Osv. Så jäkla lata och onödigt, påminelseavgift, jippi. Mycket stul hela tiden faktiskt. Får vara glad att man har ett fast jobb tydligen. Men mår lite dåligt psykiskt av alltihop, är det värt detta? 
 
 
 
Folk frågar om jag ska vidareutbilda mig, klart jag vill men jag har inte betygen eller ambitionen att göra detta, så länge jag trivs med ett jobb är jag nöjd.  Men drömmen är att jobba som barnmorska på förlossningen (kul att föda barn)  eller med djur/barn igen såklart. Äldrevården är också helt ok, men lite tröttsam. 
 
Har varit utan telefon i fyra veckor snart, har vant mig, ganska nyttigt också men ibland lite tröttsamt.  Har många jag velar kontakta, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, Malin, johannna, mats, dagis osv.  Hoppas den blir klar från lagning snart, ska skälla ut telenor efter noter när jag hämtar Androidtelefonen  eftersom de gjort många fel de senaste. 
 
 
 
Mycket som behöver upprättas i mitt liv tydligen på gott och ont. glad övre fast jobb men allt har sitt pris tydligen och det är inte första gången jag betalat ett högt pris, men denna gången är annorlunda, jag har familj, barn. Jag att nästan aldrig vara ledig en. Helg och dessutom inprincip bli utskälld så fort man vill vara ledig för bröllop, dop, födelsedagar osv känns jobbigt, som en klump i magen så fort man ska be om ledigt/semester. Det konstigaste. Är att man kan vara ledig 3-4vardagar en nästan aldrig helger. Suck. Idag,  fredag. Är min första spontanlediga fredag på 31veckor.  
 
Tack och hej, 

Mobilförbud

Nu börjar jag förstå.  Varit utan mobil i två veckor.  Har knappt missat en sekund ur violas liv eller i någon konversation med någon människa. Bra, för j*vlar vad mycket man kan missa med dessa förbannade apparaterna. 

Mars

Hejsan. Länge sedan nu. Har ingen telefon i två veckor nu, handikappad men jag har vant mig. Rätt nyttigt faktiskt, kan knappt kolla fejjan och defenetivt ingen insta. Hoppas den kommer tillbaka innan torsdag för då åker vi till branäs till söndag. Viola ska stå på skidor vi köpt för första gången.  

Det som hänt sen senast är att jag blev faster för andra gången i lördags, en stor kille på 4500g och 55cm lång, på söndag ska vi fira storebror Fredrik  2år. Köpt present till honom idag med viola. Vabbar två dagar, viola förkyld och lite hostig men ingen feber. Hon har inte varit sjuk sen i midsommars så det var väl på tiden.  

Jag jobbar lite för lite också så jag har tagit ett jobb till.  Typiskt när man blivit lovad 100%. Mycket strul på jobbet imellanåt. 

Tips sm i stryktipset nu, jag ligger trea, inte dåligt  för att vara nybörjare. 

Annars rullar livet på, mycket på gång och mycket man vill göra.

Viola babblar som bara den, jätte duktig på att räkna och prata. Just börjat med kläder i storlek 92/98 till lillan. 

RSS 2.0