mysdag med familjen

varit dåligt med ledighet under helgen men nu äntligen var det min tur att vara ledig en söndag. vi har besökt Ikea och backaplan. på Ikea blev det ett kök till viola och andra småsaker för några hundralappar. på backaplan köpte vi vinterkängor till viola ett par ecco kängor i goretex, 800kr gick de på men nu ska hon nog hålla sig varm om de små fötterna. var hemma redan 14:00 igen och då har vi inte stressat, gjorde ris och korvstoganoff till middag, super gott med massa grönsaker i. varit ute på långpromenad med familjen. fin kväll men något kylig, viola hade sin vinterjacka första gången för i år, de beror mest på att jag tvättar hennes skaljacka.

sover påväg hem från ikea.

leker i sitt rum med köket. tidig 2års present.

vinter kängor i storlek 26 :O violas fot mätte nu 13, 5 kängan var 15 invändigt.

bortskämd

min lilla viola har sovit hela nätter sedan hon var ca 1, 5år på sin höjd vaknar hon en gång för att säga mamma, klappa mig eller dricka vatten. heja.

nytt

 
 

nya tag

denna veckan har startat med lite tråkiga besked så nu håller jag tummarna att de löser sig annars går det illa. vet allvarligt talat inte hur det ska gå. hoppas besiktningen på bilen går bra på måndag iaf. första besiktningen för denna bilen. har bokat en service utifall att. pusslar annars med vardagen eftersom vi lever med en bil. vill inte ha en till bil heller för denn delen. mats vill köpa moppe. okej då. men hur går eet på vintern och lämna och hämta viola? inte så praktiskt. hoppas jobbet snart plockar ut en bil till honom.

5/7

5 av 7 kvällar jobbar jag denna veckan :/vilket innebär att jag får väldans lite tid med min familj. iaf hela min familj. Jag och viola har ju dagarna tillsammans men mats får jag leva utan, ser honom inte alls. borta när jag vaknar och sover när jag kommer hem. jobbar dessutom 5 av 5 lördagskvällar vilket också innebär att jag och min familj inte får 24h tillsammans någon dag av dessa veckorna, hoppas verkligen på en bättre schemaperiod. lämnat kläder till klädbytardagen, förhoppningsvis stenrik sedan ;). tycker de har konstiga regler för sig, man får inte lämna in så mycket man vill srn har man ett nummet och inte sin sign. en avgift ist för att en viss procent går till något endamål. det blir nog bra med det ändå.

viola har storlek 92 men jag ska nog kika på kläder till henne i storlek 98.

mat.

gått in i en period igen med så lite kolhydrater som möjligt samt inget socker. vill gå ner litegrand, och det känner man bäst själv. goda sallader, hemmagjorda måltider med 0% kolhydrater, fett är ok. men insett att jag, socker och kolhydrater inte mår bra tillsammans. visste ni förresten att C-vitamin är bra om man gå ner eller hålla vikten. så minst en apelsin om dagen äter jag, stark mat påskyndar förbränningen samt ett glas vatten innan maten ökar mättnadskänslan. då vet ni det.

min frukost består av keso med nötter och torkade frukter samt frukt och ett ägg m. sill.

hemmalagad middag är A och O, idag blir det Vildsvinsköttbullar, närodlad potatis och morot, saltgurka, lingon och hemmagjord vitsås mef en touch av kanel

mat till jobbet brukar bli sallader jag gör med rapsolja och svartpeppar som krydda. i rapsolja finns nyttig omega 3.

nytt


5 saker som irtiterar mig

1. detta är min blogg, du väljer att läsa den och jag tycker och skriver som jag vill.

2. matvaru affärer som har ur dåligt sortiment (läs hyppelns) med snordyra priser trots att 30% utav varorna som säljs redan gått ur datum. sen affärer som har för trånga utrymmen att man inte ens kan komma intill med vagnen för att nå mjölken. bygg ut!!!! ( läs ica hönö samt alexius) ( älska ica maxi torslanda)

3. störande ljud när du ska sova, alla tickande klockor, brummande färjor och snarkande människor bör hålla sig på avstånd om jag skall kunna sova skönt.

4. hypokondriker! varför känner jag så många? det har ont där och kan inte göra si eller så, det roligaste jag hörde senast var att man han inte äta samtliga frukter med händerna, men med kniv och gaffel gick det bra ! vad får ni allt ifrån? leta fel ! jag går inte till doktorn för att han skall hitta fel på mig, jag går dit om jag verkligen lider.

5. tyck-synd-om-mig-för-jag-är-gravid.
antingen har jag noll i medkänsla eller så är jag bara trött på att höra jobbigt om något så fantastiskt som att vara gravid. det ska vara lite jobbigt, men tänk om ni hade jobbat samtidigt och haft annat att tänka på? gå hemma och tycka det är jobbigt att rulla köttbullar? ha foglossning i vacka 11 och förvärkar i vecka 21 låter bara psykiskt. orkar-bara-inte-lyssna-på-erat-gnäll-heller. tänk på dom som inte kan få barn. dom är det lite synd om, som inte kan gå igenom det du gör.

6. frånvarande chefer i den offentliga sektorn som genomför ideer som dom inte själva har en aning hur bra det fungerar idag. ex: i violas nya förskola är allt digitaliserat. snart kan man lämna ungen hemma , sätta den framför paddan och se föken live. maten är ju urkass så hon kanske får mer näring i sig här hemma så det hade ju va bra. linssoppa till 2åringar, hur f*n tänkte dom där? att alla ska äta sig mätta och somna? knappast. när jag skolade in viola i samnanlagt 11 dagar var det alltid 2-3personal. förutom det lilla problemet att en personal alltid satt vid den där j*vla datorn, kollade mejl, la i sitt schema, la ut önskad semester, unicum, rensade digitalkameran från bilder m.m. detta skall göras pådennes arbetstid. ok. men ungarna då? var ju tur att jag var där och kunde snyta näsor och läsa böcker. så upplevde jag detta. ibland hoppas jag att hela internet läggs ner. sen när slutade personal och föräldrar prata med varandra, vad är det för fel på veckobrev och pappersscheman? Internet internet internet. Jag ska bli bakåtsträvare när jag blir stor.

Sep. 09, 2013

väl i töreboda, in på systemet 12:58 då de stänger 13:00. en lång suck från expediten, vi tog inte lång stund på
oss, var ute 13:00 så hon behövde inte jobba över så länge. hem till B, M körde runt på oss, snällt. åt köttfärssås och spagetti, lata oss, somnade faktiskt till en stund på gräsmattan, solen var så skön att ligga i.

vid 18 kom N, J och lilla S. vi hade med oss kräftor så det vart en liten kräftskiva pch trots att jag inte snapsar så fick jag ta ton till snapsvisorna för de ville grabbarna ha, men kunde inga själva, tur då att man har sång boken malin. M anlände vid 20 och nu var vi komplett för att åka till olstorp då vi blev hämtade nån gång vid 22. mats, B, M och jag åkte dit. jätte kul hade jag, mest över att inget blir som man tänkt sig. jag hängde med M Hela kvällen, träffade några bekanta och det var jättekul! drack inte alls där inne, hade så kul ändå. hem vid 02:30, sängen 03 somna 04 vaknar 9 och ser hur roligtan haft det, mår inte alls dåligt, bara trött. bästa helgen som många andra denna sommaren.

en helg i Skaraborg

glömt att skriva detta inlägget tidigare.
för ett tagsedan tog jag och mats tåget upp till våra vänner runt om i skövde. träffat alla härliga vänner, barnfria var vi också så det blev sena nätter men inga fylleslag eller nåt sådant, drack bara lite baylies på fredagskvällen. helt underbart att komma till lummiga skogen igen. tyst men ändå så massor av djur, skogen är lite som havet, aldrig stilla. gjorde allt man bara ska "passa på" att göra. bestämt mycket.

Hade ingen bil, skönt. tågresan tur och retur för oss två till töreboda gick på 210kr, överkomligt! fick skjuss, säkert 30mil. tack alla snälla, ett samtal å ni/du kommer trots att ingen av er visste att vi skulle komma, ställer upp!

åkte buss in till gbg, köpt med öl och vin till resan, många skratt. framme hos vännerna 20:30, hamna i säng 3:30 gick upp 09 igen. underbar lördag, varmt och skönt, härlig känsla i kroppen. dax att åka till nästa fest och vänner. ........

nypon

älskade goda västkust nypon. var ute på förmiddagen igår och plockade. viola sprang runt och lekte och utforsskade medans jag med plasthandskar och sax plockade till mig de rödoranga bären. enda tills viola självklart hittade en djup vattenpöl som hon ställde sig och såg så nöjd ut i bara sandaler, suck.

fanns massor av spindlar bland nyponen.

den lilla pölen.

hittar mina lösningar för våta skor.

i nyponsoppan hade jag vatten, lite socker, nyoon såklart och lite grädde. söt och god och helt fri från tillsatser

en dag i lekparken

besökt kbipplas all tre lekplatser idag. förutom lekplatsen så fanns det gått om björnbär och nyoon nu sp vi mumsade och åt, samtidigt som vi gungade och åkte rutschkana. varmt och vindstilla var det också så det räckte med linne och byxa på sig #långsommar. snart dax för dagid 2, 5 timme för lillan.








rida, mata hästen med grus och pussa hästen.

ligga i kojjan.

Shoppat.

Igår var jag med mammsen i staden Göteborg, vi passade på att inhandla vinterkläder, det är ju 1 september trots allt och cirka 20grader ute, fortfarande :)
Violas nya vinterjacka från KAXS, efter att kännt och klämt på många jackor.
Underställ från Stormberg.
Vintermössan från Didriksons
 
Sen fick hon även ett fordat regnställ från North Bend, ett blått (unisex är alltid bra)
Till Mats köpte vi en vinterjacka, denna fast brun/grå, från North Bend
 
Detta var nog det bästa köpet, en ny vinterjacka till mig från Didriksons, en fin parka i storlek 34 i en sådan härlig färg, kärlek!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0