hur skönt är det inte att sova middag?

nysovna jag och viola, vet att vi kan ligga bredvid varandra å snooza i timmar. så mysigt. Därför får jag ställa klockan för annars blir läggningen omöjlig.

tisdag. ledig idag. Fick åka ett ärende till banken. har inget bankkort sedan augusti, trots att de skickat säger dom. tre bankdagar blev månader.

för övrigt så är vi snuviga.

nu jobba två kvällar sedan ledig fre, lör, sön vilket känns oförskämt lyxigt, nästan underligt att inte jobba på helgen.

fredag begravning och kvällen barnfria. blir nog räkor och vitvin eller något i den stilen, varför inte mousserande och provsmaka glögg.

hur som helst är mats bortskämd med att äta lunch hemma.

Idag blev de laxfile'er som är ekologiska, inköpt från fiskbutiken gns på Öckerö, nedeans vad gott de var. romsås till detta (hemma gjord).potatis och riven morot.icamaxi shopping :)

åh vad jag tycker om dig

mitt barn bara växer och känns plötsligt så himla vuxen. hon stänger bildörren själv, betalar och sparar pengar till leksaker hon vill köpa, hjälper mig i köket och vill dessutom numera hjälpa till mer och mer i de vardagliga.
de är oftast jag och hon som handlar mat. inför inköpet klipper och klistrar vi från tidningar de vi ska köpa så hon ser på bild vad vi behöver handla, smart va.
hon trycker på knappen vid både tvätt och diskmaskin. hjälper till att packa matboxen när vi tar med den. säger vad hon vill och behöver. ta av sig kläderna går oftast bra, svårare när dom ska på.

hon reflekterar över mat och var den kommer ifrån, hjälper till att både vattna och plantera om blommor. de vardagliga behöver inte vara tråkigt, tvärtom, roligare när vi gör de tillsammans.

ibland händer det att vi åker på utflykt mitt i vardagen, de kan vara så enkelt som att åka busd till dagis för de är ju jätte spännande. välja nya böcker på biblioteket där vi försöker vara ofta, för böcker är bra och främjar både språket och fantasin.

vi pysslar massor, lagar mat både på riktigt och på låtsats, viola får välja mat men då blir de oftast pasta, potatismos, ägg, tomat, oliver, gurka, kräftor eller pannkaka vilket är något enformigt. viola brukar säga "jag älskar inte lök".

de är inte varje dag hon sover middag numera. hon är väldigt frisk och sällan sjuk. nyfiken, älskar djur, håkan, mormor och sina föräldrar. pratar mycket om sina kusiner och deras föräldrar samt hanna å henrik som ska ha bebis och om bittan och lasse.

hon längtar efter tomten och kalas. sjunher gärna egen påhittade sånger och hennes kroppsspråk är bedårande.
hon sovet fortfarande i spjälsäng i vårat sovrum som vi snart ska försöka träna bort ♡♥

åh vad jag tycker om dig. ♡♥

viola och hennes kusin fredrik. Viola är fem månader äldre än fredrik.

småbarn på häst
nya äventyr på hästryggen

de var längesedan jag satte upp på en häst men idag var de tydligen min tur. igår var de lilltösernas tur nämligen.

de var inte de lättaste att få de stora halvblodet från sina kompisar som gick i hagen när vi red iväg. tre barn och en häst som inte ville gå.

han hoppade och stegrade med mig på ryggen :S till slut blev elin så förbannad på sin häst att hon satte upp och red honpm bort från sina kompisar.

vi gick bort till ridhuset.

efter att vi bägge red en stund och gjorde lite lätta skolor, fick form och ridit alla gångarter var både häst, jah och Elin sådär lagom trötta och barnen börjat gnälla.
påväg

är i skogen. i bilen och det är mörkt ute. mats kör, viola sover. dessa tre dagarna har jag längtat efter. ses. mötas. Umgås med "gamla vänner" nostalgiskt och lite jobbigt att dyka ner i de gamla som ibland jobbigt men mest bra. saknar de gamla skuppliga huset vi hade, trots att de inte gick att rädda. hoppas på en trevlig vistelse och att mats dräper älgen fort så vi kan hänga lite också.

Oct. 12, 2014

idag har vi firat v
violas tre års dag med kalas. som hon längtat efter sina paket, tårta, kusiner och övrig släkt. hon har tjatat och längtat efter denna dagen.

När de väl kom till kritan blev hon blyg och ville sjunka under jorden imellan åt.
hon somnade under kalaset och vaknade när gästerna hade gått.

hon älskar sina nya presenter och lekt med allt redan. de bästa var allt pyssel, duplo som man bygger till glassar och kassaapparaten.jag hade lagat mat i form av en buffee. hemmagjord potatissallad, tunnbrödsrullar med philadelfia och gravadlax, sallad med spenat, nätmelon, tomat, gurka, advocado,soltorkade tomater, fetaost och nötter. totillabröd som jag stekt med Västerbotten ost. korvar och skinka av olika slag för dom som äter det. olika ostar med nybakatbröd. och säkert lite till.

godnatt tisdag

.jobbet rullar på och tar en stor del av vardagen just nu. vi försöker alltid hitta på något, åtminstone jag. bada badhus, viola tog för sig bra i vattnet, växer verkligen allt eftersom hon kam berätta och förklara.
ibland kan de dagliga äventyret vara att åka buss till förskolan eller en sagostund på biblioteket.
i helgen ska de bli tre års kalas.
blöjan blev vi av med i juni. hon är hur stor som helst.

RSS 2.0