Skriva några rader

Visst är det tråkigt när jag inte hinner blogga, det är ju trots allt min dagbok också. Det märks också på er besökare när jag skirver så går statistiken rätt upp för att sedan dala ut tills nästa inlägg kommer, antar att många har bloglovin eller något liknande då man ser när jag gjort nya inlägg.


April börjar lida mot sitt slut. en ganska händelserik månad med påskfirande i Branäs, min födelsedag, sexmånaderskontoll på Viola, skaffat höns, mormor gick bort, en tripp ner till Göteborg osv.

Som sagt så åkte vi till GBG under torsdag-fredag hem till Violas lilla kusin på sex veckor, var små de är, trots att han nu redan är 60cm lång. Han var så liten och näppen, lealös och obenägen men han växer snart till sig och kan bråka med Jolan.
Vi har ätit god mat både på resturang och hemma, skratta, pratat strunt och umgåts alla tre syskon i mellan med både respektive och barn, det var första gången vi gjort det tror jag, hoppas det inte blir den sista.
Måste berätta om den fantastiska lunchen vi åt på Villa bellpark i slottskogen på torsdagen, jag beställde in en gos tallrik med gudomliga musslor som var sååå goda.  Till detta drack jag ett glas vittvin, Mats öl och Karl lika så, Marie hon ammar ju lilla Fredrik så hon nöjde sig med champis för att komma i rätt stämning.  Det är inte ofta både jag och mats kan dricka alkohol till maten när vi äter ute eftersom någon alltid måsta sova. De små sov gått i sina vagnar medans vi åt, när Viola sedan vakna fick hon smaka mussla, men de var inget vidare tyckte hon.

Fåtal om vagnar.
På dörren in till resturangen står det en skylt där de står "barnvagnar ställs utanför resturangen"  Okej tänkte vi och förberedda att  väcka våra små barn för att ta med dom in. Dörren till resturangen öppnas och ut kommer en mamma med barnvagn så vi tänkte att vi fråga personalen om vi får ta med vagnarna in eftersom det inte var så många som satt därinne.  Personalen säger "helst inte" (?) vad är det för svar?
Vi tar med barnen in och vagnarna med för den delen. lottskogen är kännt för alla sina barnvagnar så jag förstår att är ohållbart att ha 100 vagnar med barn där inne.  Det var bara vi som hade barn där inne och de sov ju så de gjorde inget väsen av sig.

Efter bara tio minuter rullar tre mammor med barnvagnar in genom dörren som om det aldrig gjort annat och en  av mammorna beställer en öl och kaka ? Jag reagerar inte över ölen utan kombon med öl och kaka, hur gott är det lixom? Kladdkaka och öl kanske är något man skulle prova.
Efter några minuter till rullar det in en vagn till, och en till och en till och en till och en till och till sist en vagn till som är en dubbelvagn. Nu börjar jag verkligen förstå varför barnvagnar inte är så välkommna in, inte nog med att det är ett hav med jollrande barn, vagnar och fika sugna mammor som pratar amningskupor, vakennätter och blöjbyten (som jag också pratar om såklart när jag är med F-gruppen)  Men jag tyckte hela situationen var så rolig.  Det finns ju typ tusen fler mammalediga i GBG en var det finns  i Hjo och en tiondel av dom är säkert i slottskogen varje dag. Personalen fick börja sicksacka genom vagnar för att ge ut mat och om det hade börjat brinna någonstans och alla måste ut fort är det inte det enklaste att hoppa längdhop över fyra vagnar inte de lättaste.


bortgång

Så mycket som har hänt denna veckan.
Måndagen startade bra med ett trevligt besök hemma hos A-L och hennes lilla T med ett hav av massa andra bebisar och mammor från f-gruppen.
Tisdagen rullade på den också med en besök nere på öppna förskolan i Hjo.
Onsdags morgon ringde mamma tidigt och sa att mormor inte var bra, hon hade lagts in på sjukhus redan på söndas kvällen men hade nu blivit sämre.
Jag pakcade in hela min lilla familj i bilen och åkte till Jönköping för att besöka henne, Karl och Marie var också på väg med deras lilla sexveckors son, Fredrik. Mormor hade inte sett Fredrik. Mormor var svag, trött men ändå till gott mod. Vi besökte henne under någon timme på sjukhuset, min bebis låg med mormor sängen och lekte lite och mormor fick tillfälle att hålla hennes små händer, för sista gången.

Min mormor, min underbara, starka lilla mormor hade nu inte långt kvar innan hon skulle få träffa sin saknade  make, min morfar i himmelen, för jag är säker på att min mormor kommer få komma till himmelen och vara en gudsängel. En mer rättvis, vis och omtänksam människa får man leta efter. Viola Grennhag blev 87år och avled natten den 27/4 2012 i en stilla sömn brevid sina älskade barn, min mamma och morbror.
Älskar och saknar dig föralltid mormor och morfar.
Mina Violer, okt 2011.


nytt

Går i helt nya tnkar, tnytt liv, nya omständigheter. Kankse det blir så, prata igenom saker, får se hur det blir. Hoppas, väntar längtar.  Nej inga nya bebisar ingen seperation på gång, sorry gays. Bara nytt.  varför inte för nya sig lite lixom. Sju år !!!!

Bebis sovit i 2.5 timme mats en timme. dygna eller?   Får vecka dom om två minuter för då är klockan 17.30. dax att vakna.
lexi fryser.

Äta

Hej var det går när Viola ska svulla i sig mat, för de mesta försöker jag ge henne så få ingridienser som möjligt för att veta vad hon reagerar emot om något sådant skulle uppstå.
Favoriten är päron, lax, potatis, äpple, apelsin och prinsess tårta :S
Smörgås och bröd är också en storfavorit.
Kul nu när hon kan glädja oss med att sitta vid matbordet och smaska.
Försöker ge henne mat tre ggr om dagen och där i mellan välling. Jag lagar hennes mat och har inte provat någon burkmat en.
Broccoli och också gott
Päron på klubba.

Viola 26 veckor

Arton veckor
Väger cirka: 6.7 kg
Längd cirka: 63cm
Storlek i kläder: 62-68Min favorit sak att göra: Ta tag i ansiktet på mamma och pappaNy sak jag utvecklat/utvecklar : ta in och ta ut nappen själv
Nitton veckor
Väger cirka: 6,8 kg
Längd cirka: 64cm
Storlek i kläder: 68Min favorit sak att göra: Ta tag i pappas glasögon och dra av domNy sak jag utvecklat/utvecklar :Veva/vifta/slå med armarna
Tjugo veckor
Väger cirka: 6,9 kg
Längd cirka: 64,5cm
Storlek i kläder: 68Min favorit sak att göra: Stå på pappas fötter medans dom gårNy sak jag utvecklat/utvecklar : Hålla händerna över huvudet
21 veckor
Väger cirka: 7,0 kg
Längd cirka: 65cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra: Plaska när vi badar i baljan/bassängen
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Stå "själv" mot något.

22 veckor
Väger cirka: 7,2 kg
Längd cirka: 65.5cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  När mamma använder mig som tyngd när hon tränar sina armar och lyfter mig upp och ner, då skrattar jag.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Stå upp och böja sig ner och plocka upp något( har kunnat detta länge fast glömt att skriva det)

23 veckor
Väger cirka: 7,3 kg
Längd cirka: 65.5cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  gå, gå, och gå (lyfter på benen själv och tar egna små steg nu)
Ny sak jag utvecklat/utvecklar :
Säga "dadadada,nanana,bababab" osv.

24 veckor
Väger cirka: 7,4 kg
Längd cirka: 66cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  Gå efter Lexi (jaga)
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Sitta utan stöd
25 veckor
Väger cirka: 7,5 kg
Längd cirka: 66cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  gosa och busa med mamma
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Sitter någon minut utan stöd nu
26 veckor
Väger cirka: 7.6kg
Längd cirka: 67cm
klädstorlek: 68
Min favorit sak att göra:  Ta tag i mina tår
Ny sak jag utvecklat/utvecklar: Kravla lite smått framåt när jag ligger på mage

Tranor

Hornborgarsjön
Tände ljus i Bjurum kyrka
hade med oss en glad bebis
Mina älskade
hemma hos gammelfarmor

det skulle tydligen vara något runt tusen tranor kvar i söndas jag orkade dock inte kontrollräkna hur många dom var för många var det.  Turligt nog så var det "tranansdag" i söndas när vi var där så om vi ville kunde vi gå på förläsningar enda fram till klockan sex på kvällen som handalde om sjöfåglar, ringmärkning, en tranas år, hotade fåglar och en massa annat skojsigt. Vi tackade dock nej till erbjudandet och åkte hem till Mats farmor för att äta lunch, lyckligtvis nog så hade hon bara kakor hemma så vi åt oss mätta på det :O

Veckan som har gått

I måndas var vi hos K och lilla E tillsammans med några andra mammor från F-gruppen. Vi ses nu två dagar i veckan och har det alltid super trevligt och ni kan ju gissa vad vilka samtalsämnen det handlar om ;) Jag är yngst i gänget men det är inget som märks av, jag är ju 23, sedan är en mamma 29, 35,37 och 43, kul med blandad ålder trots allt.
K har ett jätte mysigt hus som har varit en skola så det är stora rum på undervåningen. K hade bakat gudomligt gott bröd som jag stod mig på enda till kvällen. Efter besöket hos K och E så åkte jag ner till gymmet i 40min och tränade medans Viola sov i babyskyddet.
Färgade håret till mörkbrunt också.

Tisdagen var vi nere på öppna förskolan och det var massor av bebisar där. Jag hade med mig systemkameran och tog en massa söta kort på de små liven när det "lekte" (eller a, ligger på mage och glor på varandra och tar varandras leksaker).
Åkte och tränade efter det sedan i 30 minuter.

Onsdag var en dag som jag tyckte var lite jobbig eftersom det var sexmånaderskontroll tillsammans med doktorn. Är alltid så rädd att de hittar något stort fel och sägger "det är ingen ide att vi ens försöker göra något åt det" och slänger henne i soptunnan eller något i den stilen. Detta kommer naturligtvis aldrig få hända men tanke finns ändå där. Viola hade rivit sig på kinden dagen innan så hon var lite röd där vilket jag genast förklrade att jag inte hade försökt att raka henne  eller nåt.  Sedan så hade hon ett litet blåmärke på huvudet efter att trillat när hon satt upp och de förklarade jag att de inte heller  jag som armbågat mitt barn i huvudet.
Inte nog med det så var jag rädd att flickan inte hade gått upp tillräckligt i vikt eftersom hon äter så sällan och äter bara mer och mer "vanlig mat". Hon hade gått upp som hon skulle med 450g mer en gången innan så det var godkännt.  Hon hade växt ynka en centimeter men vad gör det.
Läkaren tyckte att vi hade en glatt och nyfiket barn och att hon inte grät när han undersökte henne förvånande till och med mig. Läkaren var en äldre man som pratade otydligt, hade stora glasögon, skägg och var allmänt sluddrig i sina rörelser fast bra ändå.  Viola blev också kollad i örat som hon kliat sig lite på fast det såg fint ut.
Vad doktorn dock glömde var tratten som man stoppar in i örat att ta ur den när vi var klara så den vara nära på att följa med hem. Viola sa inget heller av att ha en tratt utsickande från örat, så det kan gå.
Efter allt så åkte jag och Jolan och simmade på babysimmet där vi blev  utsatta för nya trixs man kan göra i vattnet. Att ha henne simmandes bakom mig på mina axlar var riktigt mysigt.
Torsdagen  ska vi bara vara hemma. Ikväll ska Viola ha barnvakt några timmar så jag och Mats ska bara vara för oss själva utan något planerat.  Ska städa en del är tanken att jag och Viola ska göra idag.

Fredag
Idag kom min mamma och pappa hit, de ska stanna över helgen och fira mig för jag fyller ju snart tant :)
Såhär kan det se ut när vi vilar middag, så mysigt.

Viola sex första månader i livet

Nyfödd
en månad
två månader
tre månader
fyra månader
fem månader
sex månader

Från att vara ett litet gryn i magen som hon var för ett år sedan är hon nu en egen liten människa full av vilja och begär. Det ska smakas på saker, de ska sittas och leka och pilla på saker, skratta och gå så mycket mamma och pappas ryggasr orkar kröka sig,  nu har vi "gått" runt här hemme i en månad så det hade varit skönt om hon snart kunde ta sig runt för egen maskin.
älskar min lilla plutta.

dopklänning

H
Snart är det dax för dop igen för lilla Fredrik, Violas kusin som är lite mer än en månad nu. Har beställt en sjömansklänning till Viola som hon kommer vara så tjusig i efterso det kommer vara lite båt/pirat/havs tema på dopet. Doppresent är klar och jag känner mig riktigt nöjd med den, den är lixom unik. Jag ska vara gudmor till Fredrik och stå framme vid altaret under cermonin och jag är glad över att han inte kommer väga så mycket för jag kan ju inte slänga upp honom på axeln om det skulle bl i för tungt utan man ska ju hålla "fint". Han kommer väl väga max sex kilo och det orkar men ju en stund. Det hade varit jobbigare om han vägt över åtta kilo.

Hoppgunga och kycklingar

Bildregn
Ett litet Viola ansikte
Hon har lite att växa i

Fotade kycklingarna idag innan de blir stora, vissa har redan små kammar och fått sina första riktiga fjädrar, växer jätte fort.
Sussexkyckling
en annan liten raring
svart med gult bröst
Sedan har vi några helt svarta kycklingar också
Här har vi en såkallad "miss mäling" kycklingen har fem tår, de brukar räcka med fyra tår. Ser ni de extra tån på varje  fot.

Viola 25 veckor

sjutton veckor
Väger cirka: 6.6kg
Längd cirka: 62 cm
Storlek i kläder: 62Min favorit sak att göra: prata om U,Ö och ANy sak jag utvecklat/utvecklar : sträcka mig efter saker som finns i närheten av  mig
Arton veckor
Väger cirka: 6.7 kg
Längd cirka: 63cm
Storlek i kläder: 62-68Min favorit sak att göra: Ta tag i ansiktet på mamma och pappaNy sak jag utvecklat/utvecklar : ta in och ta ut nappen själv
Nitton veckor
Väger cirka: 6,8 kg
Längd cirka: 64cm
Storlek i kläder: 68Min favorit sak att göra: Ta tag i pappas glasögon och dra av domNy sak jag utvecklat/utvecklar :Veva/vifta/slå med armarna
Tjugo veckor
Väger cirka: 6,9 kg
Längd cirka: 64,5cm
Storlek i kläder: 68Min favorit sak att göra: Stå på pappas fötter medans dom gårNy sak jag utvecklat/utvecklar : Hålla händerna över huvudet
21 veckor
Väger cirka: 7,0 kg
Längd cirka: 65cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra: Plaska när vi badar i baljan/bassängen
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Stå "själv" mot något.

22 veckor
Väger cirka: 7,2 kg
Längd cirka: 65.5cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  När mamma använder mig som tyngd när hon tränar sina armar och lyfter mig upp och ner, då skrattar jag.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Stå upp och böja sig ner och plocka upp något( har kunnat detta länge fast glömt att skriva det)

23 veckor
Väger cirka: 7,3 kg
Längd cirka: 65.5cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  gå, gå, och gå (lyfter på benen själv och tar egna små steg nu)
Ny sak jag utvecklat/utvecklar :
Säga "dadadada,nanana,bababab" osv.

24 veckor
Väger cirka: 7,4 kg
Längd cirka: 66cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  Gå efter Lexi (jaga)
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Sitta utan stöd
25 veckor
Väger cirka: 7,5 kg
Längd cirka: 66cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  gosa och busa med mamma
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Sitter någon minut utan stöd nusitter stadigt.

Babysim

Här kommer några bilder från babysimmet som vi är på under onsdagarna. Igår gjorde vi riktigt avancerade grejer som  dyka från kanten och både jag och Viola dök ihop samtidigt under vattnet.
i badbyxan i omklädningsrummet.
Eftersom Mats var med och kunde ta jolan efter badet så jag kunde byta om i lugn och ro så bytte vi också om till badkläder på herrarnas, var ju ändå ensamna där inne.
Efter badet så åt vi mat på O´learys som ligger i samma byggnad, jag åt en veggsallad och mats åt en burgare såklart.

Påsk i Branäs

Leximys i Solen
Viola och Håkanmys i soffan
Redo för skidåkning
Viola duschar mer en gärna
Stugan som ligger intill klarälven
Högt  upp i fjällen
Hej fulingar
Afterski såklart
Äta äta äta
b
Barn och pappamys i soffan
Draghundarna (mamma och barn)
Pulkaåkning
Pilgrimsmussla med blomkålspuree
Arvningarna spelade senare på nattklubben
Mats glad i hatten tillsammans med sin nyfunna självfrände A

Sammanfattning.
Inte så mycket folk vilket inte är något negativt.
Sovit underbart gott.
Många goa skratt.
Sett en ny sida utav Branäs.
Semester första gången med bebis vilket var underbart.
Fan vad dyrt det ska vara när det bara finns en krog och resturang på mils avstånd.
Värmläningar är helt galna.
Träffat nya härliga människor från Varberg som vi kan tänka oss att umgås med igen.
Mats tycker det är härligt att blivit pappa så han kan hänga  i lekrummet och bygga briotåg med andra barn ( jag fick påminna honom att dela med sig att sina brio vagnar och lok)
Att jag inte är någon "krogtjej" längre utan var mest nykter och tog hand om folk som jah inte kände som mådde dåligt.
Jag hjälpte Polisen att ta hand om en allt för full stackare i 30års åldern att leta igenom hela hans telfonlista efter någon stackare som kunde köra hem honom eftersom han var allt för full och visste inte ens vad han hette eller bodde.  Jag fick till slut tag i hans 65åriga morsa som hämtade hem honom ^^
Jag hjälpte en annan stackare som trillade baklänges  och slog i sitt bakhuvud i asfalten och körde allt de där med att få kontakt, få honom att ligga så stilla som möjligt, prata med mig och till slut bli lotsad i polisbilen för att åka till sjukan för att kolla sitt huvud.
Fulla mäniskor, suck. Visst får man vara onykter men det finns väl gränser.
Tur att man ibbat en del inom vården  så man kan vara sådär övertrevlig, omtänksam och ta snabba beslut. Alla andra stod ju bara och glodde medans han låg där på marken.
Inte ett tack fick man heller, inte utav någon.
Tur enda att polissnubbarna hade mig så dom kunde ta hand om bråkstakarna och  de misstänktnarkotikapåverkade.
En liten guldmedalj (kanske en sån i choklad) kunde de skickat till mig på posten iaf tycker man ju.

Hur som helst hade jag det mer underhållande på ytterplan en inne på krogen bland all trängsel och stojj.
Snipp snapp snut så var den Branäsagan slut.

kycklingar

nu har dom anlänt, kläcktes 9 april 2012 och hämtades också igår. Fick  42 som vi delade på två. En kyckling har dött hitills men dom har piggat på sig bra under detta första dygnet. Dom är så söta.
De får bo i psnnrummet i mitt gamla terrarium det första tre veckorna under värmelampa. Vi har installerat värmegolv till dom också. Hoppas på ägg och mat i höst 2012.

Åker hem

Nu är vi påväg hem från Branäs hem till lilla Hjo där vi ska göra de sista förberedelserna inför kycklingarna som kommer imogron !

"ha ha"

Skade glädje.
Vad kostar eran bensin just nu ?
Sist jag symtade en bensin mack var bensinen höjd till 15.78kr/litern
medans etanolen var sänkt från 10.23 till 9.69kr/litern
Jag bara älskar att köra etanol bil för tillfället.
Köp etanol bil nästa gång ! Snällare mot miljön också ju.
MIN bil, bara min bil.

Påskpynt

Har gjort äggen själv utav ull från får, på öppna förskolan. De var jätte skojsiga att göra så de kan jag tänka mig att göra fler.

Viola 24 veckor

sexton veckor
Väger cirka: 6.4kg
Längd cirka: 61 cm
Storlek i kläder: 62Min favorit sak att göra: se mig i spegelnNy sak jag utvecklat/utvecklar : ta tag och holla i saker
sjutton veckor
Väger cirka: 6.6kg
Längd cirka: 62 cm
Storlek i kläder: 62Min favorit sak att göra: prata om U,Ö och ANy sak jag utvecklat/utvecklar : sträcka mig efter saker som finns i närheten av  mig
Arton veckor
Väger cirka: 6.7 kg
Längd cirka: 63cm
Storlek i kläder: 62-68Min favorit sak att göra: Ta tag i ansiktet på mamma och pappaNy sak jag utvecklat/utvecklar : ta in och ta ut nappen själv
Nitton veckor
Väger cirka: 6,8 kg
Längd cirka: 64cm
Storlek i kläder: 68Min favorit sak att göra: Ta tag i pappas glasögon och dra av domNy sak jag utvecklat/utvecklar :Veva/vifta/slå med armarna
Tjugo veckor
Väger cirka: 6,9 kg
Längd cirka: 64,5cm
Storlek i kläder: 68Min favorit sak att göra: Stå på pappas fötter medans dom gårNy sak jag utvecklat/utvecklar : Hålla händerna över huvudet
21 veckor
Väger cirka: 7,0 kg
Längd cirka: 65cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra: Plaska när vi badar i baljan/bassängen
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Stå "själv" mot något.

22 veckor
Väger cirka: 7,2 kg
Längd cirka: 65.5cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  När mamma använder mig som tyngd när hon tränar sina armar och lyfter mig upp och ner, då skrattar jag.
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Stå upp och böja sig ner och plocka upp något( har kunnat detta länge fast glömt att skriva det)

23 veckor
Väger cirka: 7,3 kg
Längd cirka: 65.5cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  gå, gå, och gå (lyfter på benen själv och tar egna små steg nu)
Ny sak jag utvecklat/utvecklar :
Säga "dadadada,nanana,bababab" osv.

24 veckor
Väger cirka: 7,4 kg
Längd cirka: 66cm
Storlek i kläder: 68
Min favorit sak att göra:  Gå efter Lexi (jaga)
Ny sak jag utvecklat/utvecklar : Sitta utan stödJAG SKA BLI....?

.......GUDMOR !
Hur kul är inte det ?
sicket förtroende och fin sak som gudförälder och inte till vilken unge som helst utan till  lille Fredrik, Violas lille kusin som föddes i mitten av mars.
Utan tvekan så tackade jag JA till detta fin fina erbjudandet !
Måste boka ett frisörbesök
Fixa en fin fin och minnesvärd doppresent
samt Öva in en dikt eller en sång till dopet !


Underbara tisdag

Sicken bra dag det har varit, Viola har sovti bra och vaknade 7.30 glad som en mört och låg i sängen och pratade till sin snarkande pappa i 30 minuter så jag hann både  klä mig, fixa håret och sminka mig lite. Sedan var det hennes tur att bli ombytt och lite sminkad. Idag var vi nämligen nere på babycafeet där det var påskfest för hela slanten med påsksaga, påsksång och utklädnad. Viola fick röda kinder och bruna fräknar på kinden och sedan ett huckle så hon såg ut som en riktig liten kärring med napp och allt.  Vi var massor av mammor där idag och jag fick till och med prata utländska med en mamma som var på besök från England men sin lilla L på 10 månader.
Efter sång och sagor somnade jolan och  jag fick fika utan bebis vilket ibland kan vara  väldigt skönt, det bjöds på påskbakelser, lite godisägg och kaffe. Självklart blev det massor med bebisprat.
Min lilla påskkärring.

Efter babycafeet gick jag och två mammor till och köpte en present på Njuta till våran ledare i babyrytmiken som är på onsdagar, hon varit så super bra så en present var hon absolut värd !
Barna sov som stockar i sina vagnar så jag och K gick till de nya stället Känsla och åt lunch ihop, varsin sallad blev det och beisarna sov i två timmar så vi fick en lååång pratstund som handlade väldigt lite om bebisar faktiskt, vilket kan vara skönt med lite omväxling. Vi kommer väldigt bra överens jag och K och jag tycker om henne, hon är bra !  Trots vi ändå på något sätt är ganska olika, konstigt nog.

Kom hem med en glad bebis som var utsövd så nu är det packing och slutstäd som gäller  innan Branäs imon.
Om en vecka får vi våra små kycklingar !!! kul kul.

goodnose

Bättre helg kunde det ha varit, själv så är jag lite snuvig mats likaså och lägget för Viola är oförändrat hennes kvällar innehåller mest gråt och en envist sugande på fingrana, hoppas detta går över snart. På nätterna kan hon ligga och bara slänga sig från sida till sida i sängen i över en timme, om hon är vaken eller sover då vet jag inte eftersom hon inte säger ett knyst.
Jag kan se fram emot att om en vecka är vi i fjällen och då kommer min mamma ha lillan jätte mycket så jag ska verkligen vila upp mig och åka timtals på mina underbara skidor. Förra året jag var där fick jag knappt  göra något för mats för då var jag gravid men detta året ska jag banne med hoppa, åka baklänges, ramla, snurra på skidorna, åka ikapp och åka runt som en värsting. Jag ska basta gå på afterski, dricka jäger, åka pulka, dra Viola i pulka kanske åka tur åkning en dag på toppen istället för nere i backen. Dricka Irisch coffeé i toppstugan och kanske bli lite brun av solen, ja det blir nog bra det här. Först får jag se till att bli frisk tror jag.
Branäs förra året

RSS 2.0