Sista lasset

I förrgår gick sista flyttlasset från huset. Vad skönt det ska bli att få slippat ! ! ! ALla saker är på plats.
Får lite hjälp av mina föräldrar. Ska även en sväng till IKEA (som nu ligger 10min bort med bilen) och köpa lite smått, sedan hoppas jag på mer kräftor att äta under kvällen. Jag har även gjort kroppkakor men de får vi ta en annan dag. Pizzerian är det  sex minuters promenad till så där kommer de väl ockå hända att vi handlar, för min del sallader så man håller kroppen  i någorlunda form såhär efter jultider. 
Adressändrat, bytt vårdcentral, bytt BVC, bytt tandläkare, talat om på de ställen man har lån/premenationer och sådant att vi har flyttat, allt är rätt också riktigt. Ska nu skaffa nytt bredband, nytt telegrejs till mig, kanske en fast tele?  Ja vi får väl se, en del med det praktiska  helt enkelt.
 
Bye bye fridene och denna fina utsikt.

Violas Julklappar

En kassaparat med dess tillbehör
En docka som nyser, gurglar, pratar knorrar
Barnmöbler
Köksredskap (till barn)
 
Body i storlek 80
Byxa i storlek 80
rosa/lila Molo fleece i storlek 86
Molo "florence" pyjamas i storlek 80
 
Detta duplot fick Violan (har mer Dulpo hemma)
 
Förutom detta fick hon en tavla, en klänning, mer leksaker, kejsarpärlor och en hel del annat.

Drömjul

Jag skulle vilja "fira" julafton med vänner, kanske ett eller två par som har barn. Vi skulle vara upp i fjällen i en stuga (EJ BRANÄS, omväxling förnöjer) Äta något annat en julmat. Något lätt lagat, hemmagjord pizza hade räckt för mig, den har man ju skinka och ost på, dessutom kan man krydda till den med grönkål, prinskorv och en snaps till för att hamna i stämning. 
En mysig lugn jul utan hysteri eller tvång att se kalle anka. För min del känns hela december så upp sluppen och alla vet vad som ska göras och förväntas, det tycker jag är jobbigt. Det är med presenter och klappar tycker jag om men allt de där men  massa tung mat och godis, blääää.  Granar inomhus som barrar, fula julsaker och allt för mycket ljus och blink ger mig huvudvärk, orka. Jag orkar inte men  NI får gärna hålla på. Mörker och lite ljus är det hemma hos mig, någon juligduk och en och annan apelisin med nejlika i hängs väl upp på sin höjd.
 
 

kattfobi och allergisk på kyckling

Det finns två saker som inte finns som jag på något sätt önskade att jag hade. Kattfobi och kycklingallergi, bägge två är väldigt ovanliga. Två djur som står utanfö mitt system. Den ena har det förjävligt (kycklingen) och den andra tycker jag bara inte om (katter).  Just i våran familj är det bara Viola som äter kycklingen, som de tyvärr ger barn på föskolan och då jag inte vill att hon redan nu ska sticka ut som extremist som sin mor utan vill jag låta henne själv bestämma vad hon ska äta. Men så fort hon blir stor nog att förstå rätt och fel så ska jag ta med henne till en kycklingfabrik.
 
När jag möter en katt kan jag ibland få spasmar och spykänslor och helt okontrollerat spela hund så den inte kommer i närheten av mig och smittar mig med kattpest eller kattklamydia. Vet också att småbarnfamiljer som har katt oftare får mask i magen en de som inte har katt.
 
Viola matar sina hönor.

julmat

Jumat, julgodis, julmust, julsnaps. Blä vad allt på julbordet är onyttigt. Detta året satasade jag på en ny tradition, äta vegetariskt (såklart) och äta mycket kål av olika slag, det är inte så onyttigt. Gjort lite hemmagjort godis som jag äter lagom utav. Gå två promenader om dagen och idag bastat och rullat mig i snön, härligt !

hej på en stund

kommer inte ha internet på ett tag, men återkommer så fort vi skaffat en nytt.
 

Hålla katter kopplade, rätt och riktigt !!!!!!!!!!!!!!!

SKARABORGSNYHETERNA

Att hundar ska hållas kopplade på offentliga platser är något som hälften av kommunerna i Skaraborg fattat beslut om. Men i Hjo har man gått ett steg längre och begär också att katter ska hållas kopplade.

 

Det är polisen som ska se till att de lokala ordningsföreskrifterna efterlevs. Men att Hjo kommun har ett kopplingstvång även för katter var en nyhet för polisen.

– Jag har aldrig hört talas om att någon hade med katt i de lokala föreskrifterna, säger Morgan Tärning vid polisen i Falköping, som även är platsbefäl i Hjo.

Polisen kan skriva ut böter om någon bryter mot kopplingstvånget för hund, men att en katt går lös hör inte till de saker som polisen har rätt att skriva böter för.
 
Om ni frågar mig så är katter ett osocialt skadedjur som gör mer onytta en nytta så länge den inte jagar sork/möss/fåglar. Ligger mest på latsidan och vill inte komma fram och prata, oförutsägbara och kluriga, svåra att vänja i olika situiationer och inget man kan ta med på semester. Kan/VILL inte lära sig något och kan hoppa upp på köksbordet i tid och otid. Har aldrig ägt katt, jag tycker kattungar är söta och ketter kan vara snälla men jag förstår verkligen inte vitsen med en katt. Så vanliga, så tråkiga, så livlösa, typ.
Jag tycker absolut katter ska vara kopplade på tätbebyggt område då de också skiter och ingen plockar upp efter dem ! Men vem ser skillnad på en  liten hundsskit och en kattsskit? Vem får skiten, HUNDEN !!!!! fast det är kattjävelns, jävla skit !!!!!!!! Blir så förbannad !!!!!!! De finns för många katter som stövar omkring, sätter på varandra och blir ännu flera !!!!! 
För mig är många katter världa som mös är värda i andra ögon, nämligen små obefintliga, extremt äckliga då man inte vet vart dom varit med sin päls. Man badar en hund oftare en än katt. Näe, katter är inget för mig, kan klappa dom men lämna dom inte ensam med mig då vet man aldrig vad som händer.

Bye bye Hjo

Det ska bli så väldans skönt att flytta från huset. Slippa ha 15min bil körning för att komma till ett civileserat samhälle, slippa alla allt för nyfikna människor, allt prat om dagisplats brist, jag bryr mig inte längre HA HA !
Slippa att frysa, elda i den där förbannade panna,  sätta sig i kalla bilar, åka hit och dit så fort man ska göra något
Nu ska jag börja cykla, springa, GÅ och handla. Viola ska börja på ett dagis som ligger nära lägenheter. Vill börja rida igen också, utvecklas. Kunna gå ner till stan och ta ett glas vin, går ju utanför var 10onde minut. Här finns också alla större kedjor som IKEA, nära till vatten och bad också nära till skog och natur.
 
Hjo är självklart en mycket fin och trevlig stad men samtidigt tröttnat lite på den. Finns inga jobb, folk är så väldigt inne i sig själva och avgudar staden som om den vore en religon av något slag, så väldigt nära och tajta. Allt utanför Hjo är som en helt ny värld, typ. Se er omkring !  Jag tänkte inte fastna här för alltid. Sen är det ganska långt till andra byar och städer. 
 
Bye Bye HJO.

Dunkehallavägen, our place

I Dukehallabacken upp mot Dalvik hittar vi ett mysigt bostadsområde med tre hus. Området har gångavstånd till Jönköpings stadspark där lekplatser, grönområden och djurhagar finns. På själva området finns en lekplats omgiven av grönskande natur och bärbuskar. Detta är ett område som gjort för barnfamiljer, med en skyddad gård och en lugn miljö. Bakom husen finns en bäck som ger ett mysigt ljud av brusande vatten. För er som har bil finns möjlighet att hyra parkeringsplatser i anslutning till fastigheten.
 
Husen är byggda på 90-talet och alla lägenheter har ett sådant här fint burspråk.
Den lilla leklplatsen nästan utanför dörren.
Stora fina balkonger med söderläge, vi har dock bara grannar på ena sidan av lägenheten.

Jönköping, here I come

 129 162 invånare bor det i jönköing (2011)
 
Jönköping grundades 1284
 
Jönköpings befolkning ökar snabbt, nästan 1 000 personer per år. De sista tre åren har befolkningen vuxit mer än den någonsin gjort tidigare, och troligen kommer den fortsätta växa de kommande 10 åren eftersom allt fler arbetstillfällen skapas och det byggs fler bostäder.
 
Jönköping är en av få städer i Sverige som har en badstrand, Vätterstranden, mitt i city.
 
Några Kändisar från Jönköping:
Stefan Liv, ishockeyspelare
Göran Hägglund, partiledare
Dag Hammarskjöld, f d generalsekreterare i FN
Björn Afzelius, musiker
Björn Melin, ishockeyspelare
Amy Diamond, artist
Agnetha FältskogABBA
Alf Svensson, politiker
 
Jönköpings stadsdelar:
Brunstorp · Bymarken · Bäckalyckan · Dalvik (där bor vi) Egna Hem · Ekhagen · Gräshagen · Haga · Hisingstorp · Hovslätt · Kålgården · Liljeholmen · Ljungarum · Mariebo · Norrängen · Pettersberg · Rosenlund · Råslätt · Skänkeberg ·Stensholm · Söder, Jönköping · Söder, Huskvarna · Torpa · Väster · Vättersnäs · Öster · Österängen · Öxnehaga

Jönköping by night

Tisdag

Efterom Viola är så stor och bara sover en gång om dagen och det resulterat till att hon nu somnar 19 tiden på kvällen och sover till 07 tiden. Eller a, då väcker jag henne för då är det dagisdax. Idag ska vi åka och bada i Tidaholm med  H och lilla T, de ska bli kul, vill bara att dagarna ska gå, mycket som ska hända nu innan nyår.
Här sover hon middag med alla sina gosedjur och självklart ska rumpan vara högst.

Man ska aldrig vara omöjlig

Badhuskassör
Bensinstationsbiträde/Servicebiträde
Butiksdemonstratör
Butikskassör
Butikssäljare, dagligvaror
Butiksvärdinna
Fiskeguide
Guide
Kassapersonal
Reseledare
Restaurangkassör
Rundtursguide
Teaterkassör
Telefonintervjuare
Uthyrare
Boendeassistent
Omsorgsassistent
Skötare
Biodlare
Biskötare
Djurskötare, blandad drift
Djurskötare, djurpark
Djurskötare, djuruppfödning
Fiskare
Fiskodlingsarbetare
Fjäderfäskötare
Fårskötare, blandad drift
Fårskötare, djuruppfödning
Fåruppfödare
Försöksdjurskötare
Hundgårdsförman
Hundskötare
Hundtrimmare
Hunduppfödare
Hundvårdare
Husdjursskötare, blandad drift
Husdjursskötare, djuruppfödning
Husdjursuppfödare
Hästskötare
Hönserimedarbetare
Hönseriägare
Hönsskötare
Kalkonuppfödare
Kennelföreståndare
Kycklingskötare
Kycklingsorterare
Kycklinguppfödare
Kyrkogårdsarbetare
Ladugårdsförman, blandad drift
Ladugårdsförman, djuruppfödning
Ladugårdsskötare, blandad drift
Ladugårdsskötare, djuruppfödning
Lantbrukare, blandad drift
Lantbrukare, djuruppfödning
Maskinförare, lantbruk
Minkskötare
Minkuppfödare
Musselodlare
Park- och utemiljöarbetare
Parkarbetare
Pälsdjursskötare
Renskötare
Smådjursskötare
Strutsuppfödare
Stuteriarbetare
Svinskötare, djuruppfödning
Svinuppfödare
Tjurskötare, blandad drift
Tjurskötare, djuruppfödning
Traktorförare, lantbruk
Viltvårdare
Växtodlare, blandad drift
Växtskötare
Äggplockare
Orderplockare
Personbilsförare
Slussvakt
Terminalarbetare
Truckförare
Barnflicka/Barnvakt
Barnledare, församling
Barnskötare
Elevassistent
Fritidsledare
Hembiträde
Hemhjälp
Kvinnojoursarbetare
Pedagogassistent
Personlig assistent
Ungdomsassistent
Ungdomsledare
Ungdomsledare,församling
Vårdbiträde
Instruktör, idrott
Simlärare
Skidlärare
 
 
Lite olika jobb jag söker som jag har efraenhet utav eller utbildning imon, rätt så mycket det. Man ska ta chansen att jobba om man kan, plugga utan erfarenhet utav ett arbete är inte min melodi, tycker det är rätt knäppt faktiskt. Tänk om man sen inte märker  att det var din grej när du kommer ut på markanden? tre år helt i onödan och skulder upp över öronen, inte så smidigt. 
 

truckkort

Passade på att ta en utbildning i helgen som truckförare och nu är jag en sådan. Klarade både teorin och de praktikta proven galant !
Grattis till mig.

Must med ormarna

Jag och Viola var hemma hos Mikel igår och var med när han matade ormarna, länge sedan jag gjorde något sånt. Tänk när jag själv ägde tre ormar.
Basiliansk röd regnbågsboa och två majsormar.
Men detta är Mikels Boa constrictor

Viola 14 månader

Idag ör min lilla gris 14 månader stor.
Hon knallar och småspringer fram. Babbalar i min telefon. Äter själv med sin lilla sked. Dricker utan pip. 
Storlek 80 i kläder.
Storlek 4 och 5 i blöjor från libero.
75cm lång
9.8kg tjock
8 små tänder äger hon
Pekar på de hon vill ha
sover i sin säng med ena långsidan öppen. Hon klättrar själv upp i sängen och lägger si brevid sin snutte ibland och bara myser.
Piruetter är de nyaste hon gör och det är väldigt roligt tycker Viola, hon blir fort snurrig och trillar omkull.
Pratar och babblar, de ordet som hon mest säger är  MAMMA och TITTUT, DÄ som betyder där används också flitigt och något slags NÄ som både kan vara ja och nej, skaka på huvudet gör hon också till både JA och NEJ. Hon kan hålla långa samtal och skaka på huvudet, hytta med näven som om hon skäller på oss.
Hon ger också mycket kärlek och kan komma fram och vilja kramas eller lägga den lilla kinden mot vår. 
Hon tycker om sång och dansar gärna genom att fäkta med armarna eller gunga på knäna, så sött !
Hon äter allt, men har varit lite småsjuk på sistone då har hon ätit mindre än vanligt. Frukt går dock alltid ner.
Hon känner igen mormor och farmor mycket väl nu och vill till dom när vi ses. 
Pappa saknar hon lite på dagarna och vill gärna vara i hans knä när kan kommer hem på kvällen, märks att de haft mycket tid ihop innan Mats började jobba heltid.
Hon somnar oftast 19.30 och vaknar 07 tiden
Ja det var väl nästan allt om de lilla livet.
 
Min lilla pepparkaksgumma på sitt första Luciatåg med Dagis.
 
 

ålderskillnad imellan syskon

Googlade lite, hade inget för mig.
Kom in på ålderskillnad mellan syskon.
Tätt, mitt i mellan eller "långt" imellan.
För mig är tätt två barn inom 2-2,5år imellan
"långt"  efter 4 år och uppåt.
Bägga har sina "för och nackdelar". exempelvis så är ju småbarnsålder över "fortare" om man skaffar barn tätt, de har stor nytta av varandra man sprara kanske de älders kläder och kan använda till den mindre (ekonomiskt) samma med leksaker osv. Nackdelen, två blöjbarn (kanske), väldigt intenstvit (eller?) 
Jag vet inte bara tänker.
Samtidigt tycker jag bebisar är rätt mysiga och vill kanske inte ha två små barn allt för nära varandra för att verkligen njuta av EN bebis. Sen kan jag tänka mig att de kanske får gå i samma klass 4-5-6a förekommer, bra eller anus? Kompisar, när det är lite ålderskillnad kanske man har kompisar "ihop".
När barnet är lite äldre och klarar sig med "själv" som typ klä sig, gå på toaletten, tala, hämta sin egna napp eller vad det nu kan vara låter mer optimalt i min smak tror jag (om man nu kan bestämma sådant).
Om de första barnet ä något äldre tro jag att hon/han kan ha svårt att acceptera sitt nya lilla syskon, eller jag vet att vissa barn kan ha svårt att accaeptera de nya syskonet. haft mamma och pappa  för sig själv så länge och sedan kommer en ny, konkurans. Dock är de ju väldigt praktiskt med ett äldre syskon som kan putta barnvagn och inte själv behöva sitta i den.

På livets stig

det var väntat.
Vi alla visste, snart men inte när.
Du var sjuk, svårt sjuk sedan hösten 2011.
Tankarna går till dina nära och kära men framförallt till dig. 
Fått mig att tänka på ett annat sätt.
SKulle inte klara ett liv utan min dotter.
Hur skulle de se ut.
Allt det uppenbara, det förutsägbara.
Tänk om du inte fanns.
 
Du lilla K finns inte längre, gud tog dig till sin ängel istället.
Du tog ditt sista andetag för några dagar sedan tillsammans med dina nära, alla visste att tiden runnit ut. 
Det känns inte rättvist, varför just du, varför just någon överhuvudtaget.
Du var speciell, alla barn är speciella. Jag kände dig, jag arbetade med dig hade dig som elev under några månader, känner för dig. Saknar dig.
Undrar var du är nu, hur mår du? Du har inte ont längre? 
Minns vissa stunder, hur härlig du var, rolig och en god kamrat. 
Känns konstigt att kanske gå på en begravning till en som inte ens är hälften så gammal som jag. 
jag blev så ledsen när jag fick höra, fast vi har vetat länge,inte när. Du fick allt mellan en dag till ett år när vi visste sjukdomen.  Så fruktansvärt att få veta det.
Är det bättre att då plötsligt än att veta långt i förväg att man ska dö?  Att någon anhörig ska dö?  Jag vet inte? Inget av dom. 
Lilla K, sov så gott i himmlen.
 
Livets stig
 
På livets stig skall jag vandra
som så många andra före mig
där skall jag hjälpa alla andra
som på stigen inte klarar sig.
 
Ylva Eggehorn.
 

plutmunnar och silikonbröst

Kan det inte bli bättre när man bara inte kan sluta se ut som en för vuxen fjortis och står och plutar med sina ny glejzade läppar och nya bröst, när jag är inte ett dugg avundsjuk, det är bara så patetiskt. Kan man bara inte vara den man är på sina foton istället för att försöka förfula sig själv. 
 
i övrigt så går Viola  i förskolan 7.30-14 på veckorna, vi har nu 40cm snö och ingen orkar skotta utan vi för runt och runt med bilen och hoppas på att inte fasta när vi plogar upp gårdsplanen så gått det går med bil fronten. Och somliga försvoer sig för att de inte räknar med att deras sexmånaders inte väcker dem vid 07 tiden som "de alltid gör" och missar köra ungar till skolan samtdigt som de märker att de endå inte har någon bensin i bilen, ansvar?  Någon?  Jag blir  förbannad ! Somliga har verkligen inte barnkörkort, ingen namn nämda.  Helg igen vilket innebär lite snöskottning trots allt, nu när det finns tid, packning och städning.  Kanske ett glas vin på kvällskivsten ? 

halsfluss

Halsfluss, eller det tror jag efter att självdiagnoserat mig. 
Nu är det inte många veckor kvar på detta årat och då börjar ett nytt liv, på riktigt. Eller nytt och nytt man får väl jobba och slita som vanligt men lite annorlunda kanske det bli och detta är inget nyårslöfte utan något som kommer bli. 
Nu ska jag och min lilla tös städa, sedan laga stek och rotgrönsaker i ugn.
 

RSS 2.0